Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
"gyerekek, mit mûvelt itt a középtáv, vagy addigra kikerült egy felkiáltójel? "

Nem hinném, hogy kikerült volna valami tábla. Az elõttem haladó srác nagyot repült itt, talán neki köszönhetem, hogy velem ez nem fordult elõ. Ezt látva ui. lassítottam, és megkérdeztem tõle, hogy van. Mivel a pálya további részein valóban voltak kevésbé veszélyes részek, ahová kikerült a halálfej, nem is értem, hogy ide miért nem tettek...És biztos hogy nem õ volt az egyetlen áldozata ennek a helynek.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
én nn-rr-el mentem, nekem nagyon bejött(nem az aszfalton)...

jahátigen... nagytányér-kónusz... egyszer csak egy bal kanyar, nem is láttam... semmi szalag, csak gondolom ilyen nyilak, amit nem is láttam... nagynehezen bevettem a kanyart, persze, hogy emelkedõ... nem is váltottam, szóval vagy 30m tolás...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Dante! Errõl bizony, bár én a párom miatt röviden mentem, de ott is volt pár ilyen, párom épphogy megúszott egy hatalmas zakót! És ott is lefeléken!!! Haver ment középen, õ mondott hasonlókat.....:(
" A Cube el van vetve! "

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Dante: a kijelöléssel nagyon igazad van. Középen én is benéztem vagy 2x az útvonalat. Valamint igen, a lefele 3 piros nyíl az nem azt jelenti, hogy van egy kis köves szakasz... A halálfej meg egy kiálló kis tuskó vagy kõ volt. Szóval azért na. :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja igen most hogy dante mondja, igaza van. én kb azért már ismertem a pályát de a végefele nekünk középtávosoknak is volt olyan elágazás ami nem volt tul egyértelmüen kinyilazva. Y szerüség volt és elötte semmi, csak mikor már beértem az elágba és benéztem mind2 utba akkor látszott h odább árválkodik egy nyil. ja mondom ok :)
mögöttem lévö srác se tudta elöre h melyiken kell menni, tehát nem én voltam vak.

halálfejek meg végén vagy 50. ezt én sem értettem h minek kell. volt hogy vagy 2 halálfej egy kanyar elött, én meg döntve fék nélkül íven bevettem lazán a kanyart.

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Répáshutára gondolsz, ugye? Nem Bánkút.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Pedig röviden és középen nagyon patent volt most a jelölés. Mondjuk az, hogy egy helyen elmentem, nem pont ezt bizonyítja, de egyébként szerintem példásan ki volt jelölve a pálya, pláne ahhoz képest, hogy ebbõl a szempontból a Bükk marci az utóbbi években elég sz.r volt.
Nekem hetekig rémálmaim lesznek a kis hídról. Odaérek és az út teljes szélességében négy-vagy öt rövidtávos áll, és átszellemülten néz lefele. Elmenni mellettük nem lehet, hiába szólongatjuk õket, a transz hatalma sokáig nem enyhül, mire találok egy rést, de emiatt már nincs lendületem kijönni a túlparton...
Ausztria, Kenguruk földje!

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Elõször is gratula mindenkinek, akik megküzdött a hegyekkel!

Összességében egy nagyon jó kis maraton volt, elégedett voltam mindennel. Hosszút nyomtam, 6 óra + egy kevés lett a vége..

Az idõjárás tökéletes volt, a pálya a már jól bevált, a gépem is jól szuperált, az élõ szövetek is nagyjából hozták a formát.

Volt egy kis üröm is sz örömben, sõt inkább nagy bosszúság. Répáshután ugyanis pár tizenkevéséves forma suhanc vicces ötletnek tartotta, hogy a jobbranyilat az elágazásnál egyenesre fordította. A falu túlsó végén fogtam csak gyanút, ahol az út kettéágazott, és sehol semmi jelölés nem volt. Visszatekertem a keresztezõdéshez, ahol szerencsére találkoztam más bringásokkal, és egy segítõkész kissrác mesélte mi történt a nyíllal és merre kell menni.

Visszaraktam a nyilat a megfelelõ irányba, és tovatekertem. Ha találkozom a "jófej" suhancokkal, nagyon nagyon nehéz lett volna megállnom, hogy berugdossam õket egyenként az árokba.... Mindenesetre, remélem utánam már senkit nem sikerült félrevezetniük. Lehet, hogy nem ártott volna abba az -amúgy talán még lehet, hogy formgalmas - keresztezõdésbe egykét rendezõt állítani.

Pár szó a szervezésrõl.

Amik jók voltak:
- rajt szervezése, távok külön rajtoltatása
- frissítõpontok: mind az arcok, mind a kaják-piák
- pólókiosztás az elején (így nem kerültem a szokásos csapdába, hogy mire beérek hosszún, már csak XXXL van)
- szinttérkép rajtszámon
- sok sár a pályán ;)
- a pályakijelölés szerintem vállalható volt (eltekintve a fenti incidenstõl, de az meg nem a szervezõk sara), igaz, van nem kevés túrázós rutinom, a 10 éve lekopott kék keresztet nehezebb észrevenni ;) Mindazonáltal, ha a nyilak szárát vékonyabbra, a hegyét meg nagyobbra vették volna, messzirõl is látszott volna, merre mutat..

Amik nem:
- édes tészta mellett valami sós is lehetett volna
- állítólag a gulyás sem volt valami jó (pénzért)
- a bringamosó ebben a formájában használhatatlan volt, legalább valami mosókefét beszerezhettek volna a bõrkímélõ zuhanyszórófej mellé/helyett

Na ennyi, én jövõre is.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Király volt a pálya a középtávon is! Hozzá kell tennem, ennyi defektet még életemben nem láttam, mint itt (a csapatunkban is, a közeli ismerõseim nagy százaléka is):D Egy felütésest én is összeszedtem, amikor az egyik köves lejtõn erõsebben engedtem, de ez benne van, az én hibám. Voltak nagyon csúnya esések is, nekik jobbulást!! Itatópontok rendben voltak. Egyedül annyi volt, hogy megkértem egy kislányt, hogy borítson a fejemre egy pohár vizet, de véletlenül a polar órámra sikeredett a nagyja, és késõbb fel is adta a harcot (azóta megszáradt és köszöni rendben van):D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Na, megvolt életem versenye, ez az egyetlen! :clap: Eredmény (hosszú): 6ó 0p 29mp, Master-1 20. hely, Várhegy után elõre léptem 2-t. Abszolút 46, ha jól értettem. A pálya az esõ miatt több helyen vizes, sáros volt, az idõk a tavalyihoz képest +20-30p.

A hosszú távon is volt egy pont Csurgó elõtt, ahol b..tak rendesen jelezni a kollégák az utat. Összességében mégis a profizmust láttam a szervezésben.

Lefelé nem tudok menni... :( Majré :scared:

Legyetek jók, pihenjetek és elmélkedjetek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, én csak a 15. helyet értem el a kategóriámban, jó sz@rul ment, nagyon beszívtam a Racing Ralph-al - meglepett a dzsuva a Bánkúttól északra fekvõ részeken, s akkor a Hór-völgyön keresztül fröcsögõ patakról még nem is beszéltünk (a "Répáshutai Rázató" kissé sikamlós lett :D). Meg hát szombaton közel egy órát mentem tejsavküszöb felett, azt azért megérzi még az ember másnapra.

Szóval pár szó a versenyrõl:

-Hatalmas mínusz pont a tragikusan szar pályakijelölésért - nem is részletezném, gyerekek, ha olvassátok ezt, nézzétek meg az UCI ajánlást, s hajrá, mert kábé 30 pontban nem úgy csináltátok...(példa - az elág elõtt 50 méterrel SEMMI, az Y-elágnál az egyik 10 centi törzsátmérõjû fán egy nyilat tartalmazó lapocska felragasztva, aminek csak a feje nem látszik, csak ha már választottál a bal és jobb közül, s oldalról ránézel...:D (és ilyenbõl SOROZAT, pl a Répáshutára levezetû singletrackeken, vagy Bánkút elõtt a hullámvasúton))

-A veszélyforrások jelölése nem tetszik, hogy szubjektív, s távfüggõ. A hosszún a 30 centi mély gödröket és letöréseket sem jelezte semmi, de amint a közös nyomra értünk, a full lite szakaszon is 5 halálfej láncban...:). Inkább legyen több, mint kevesebb, s ne feltételezze senki, hogy hosszún mindenki übertechnikás - ott is indulhat bármelyik amatõr.

-Semmi, de semmi jel nem volt az elsõ lejtõ közepe táján lévõ 20 centi mély és kikerülhetetlen árok elõtt - jelezném, hogy az az elõttem lévõ 2-3, s mögöttem lévõ 2-3 bringásnál is ez 5 méter nosewheelie-t eredményezett ~50 km/h-nál - gyerekek, mit mûvelt itt a középtáv, vagy addigra kikerült egy felkiáltójel? EDIT boca errõl beszélsz?

-Kategóriarajt RULEZ! Továbbra is így kérjük, kösziii!

-Frissítés nekem bejött, a poharas Born cuccot mondjuk higítani nem kellene túlságosan. A kulacsba viszont mindig rendes "anyag" került, szóval részemrõl okés a dolog.

-Poló elõre, a beírt méretben, okés.

-Tészta nekem nem jött be (édes tésztát képtelen vagyok enni...), de a csajoktól pogácsát kaptam, amit utólag is köszönök!

-Summázva, nekem tetszett, de a régi Bükkmarcik legnagyobb hibája, a gagyi pályakijelölés továbbra is megmaradt. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
na... lementünk tegnap... durván 5 órát aludtam az éjjel...
a rajtolás nagyon tetszett... tényleg így kéne csinálni mindenhol

az elsõ emelkedõn kicsit meghaltam, aztán már mentem, mint az állat! :D Gatorade nagyon sokat segített, csak rendszeresen kell inni;)

görcsölni, nem görcsöltem, de a pálya végén nem tetszett az a nagy köves, kavicsos, murvás emelkedõ...

ja, meg az elsõ frissítõnél sajna nekem nem jutott semmi... dehát ez volt a legnagyobb hiba a szervezésben(amit találtam)
kétszer leesett a láncom nagytányérról, és kétszer elhagytam a pumpám a hátsó zsebembõl... ezentúl pumpatartó is lesz! ;)
láttam elég nagy defekteket, meg "bukott harcosokat"... nem szép látvány...

végülis rövidtáv abszolút férfiben 108., U15-ben 7. 1:58-as idõvel
nem a legjobb, de meg vagyok magammal elégedve, mert szerintem jól mentem... nagyjából ennyi

ja, meg a fahíd, hát, annyit írtatok róla, hogy egy kicsit csak néztem egy helyben állva a tetejérõl(lemenjek, ne menjek?), aztán simán legurultam... jó volt!

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

es megerte tonkretenni azt a zsir kereket? elso lettel? :chin:;)
anno veletlen nem Te arultal egy torott karbon giantot is?

Szoval a kerék annyira nem volt zsir ,mert már elkzdett leválni rola a kerámiás réteg,és már 2 honappal ezelött felütüttem.
Szoval annak már mind1:)

De igen én árultam, miért?

Arra hogy megérte-e: hát nemtom,amikor 2006-ba voltam utojára komoly magyar martotnon,és most azzal a bollyal mentem,amelyikböl volt aki 8. lett hosszun, majd defekt.Jo megcsináltam, feltornáztam magam a 13.-ra ,defekt megint na ott szakadt el a fonál:) Kérdezem a pályabiztositost, mennyi van még "olyan 6-8km".....aztán onnan már nem érdekelt.Végül igy is megelöztek az utolso 6-8km-en 3an, végül is 16 lettem hosszun, 2 defekttel, 8km felnivel.....
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás
NAgyon jó volt a verseny : Az elsõ lefelén kicsit megijedtem mert kb 50 méterenként, meg láttam egy pár eléggé ronda esést is(pl egyet a murvás lefelén vki belülrõl szeretett voln kanyarodni de fejre állt vhogy)Egy csapattársam is eldefectel akkor kicsit vissza is fogtam. Szerencsére én nem estem és defectem sem volt,pedig mountenKing gumim volt. Egy két helyen én majdnem elmentem egyenesen mert senki sem volt elöttem sem mögöttem s nem volt szalag.Ha vki gyorsabban megy úgy el megy egynesen mint a húzat. Ezt leszámítva nagyon szupi volt a verseny:)9. hely sikeredett a korosztáylomban(ez volt a cél így elsõ évben )
Nagyon sok bukást láttam,nekik jobbulást.
Ha vkinek van képe az kérem küldjön linket.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Azért lehetett sok sérült, mert volt pár hely, ahol zúztál lefelé, és hirtelen elötted volt egy vízmosás okozta kátyú, keresztbe a pályán, jelölés meg semmi. Gomdolom abban akadt fenn pár ebben. Amúgy jó volt minden, kivéve azt az elég modortalan, nagyszájú némbert, aki a hídnál lehurrogott mindenkit.
Neki üzenném, hogy ilyenkor nem fikázni kéne: bátorítani!!!
" A Cube el van vetve! "

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Én felnin mentem át rajta:)
Második defektemet már nem tudtam megjavitani,igy az utolso 6 - 8 km-en fenin jöttem, CrossMax elég jol birta,még vasutbol visszamaradt betonokat is:)

es megerte tonkretenni azt a zsir kereket? elso lettel? :chin:;)
anno veletlen nem Te arultal egy torott karbon giantot is?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Viszont amit eddig nem sikerült maratonon elkövetnem, azt most igen, elkavartam rossz irányba. Középen az utolsó - nagyobb - mászás végén (40. km körül) van egy jobbos, ahol elindul lefelé a mezõny, én it automatikusan mentem tovább egyenesen, nem láttam nyilat. (lehet, csak én voltam vak).

Nem, nem csak te voltál vak. Ez azért is érdekes, mert én utoljára 2003-ban a Csobánc Maratonon tévedtem el. Csak ott ez nem volt extra, mert mindenki eltévedt. Sõt szerintem nem volt két ember, aki ugyanazt az útvonalat tekerte volna le.
Visszatérve erre nem emlékszem nyilra, csak a korábbi felkiáltójelekre. A jobbra lévõ ösvényt épp csak a szemem sarkából észleltem, eszembe nem jutott, hogy arra kéne menni, az egyenes volt logikus, és nem volt szalag, a kanyarban már biztosan nem volt jelzés, nem volt kereszbe kõporozva és nem volt rossz irány tábla sem. Szerencsém volt, mert jöttek szembõl hárman visszafelé, így nekem nem sikerült nagyra ez a kitérõ.

Szammer képében nemsokára jött a mostmár szokásos segítség.Ismét csak EZER HÁLA NEKI!

Hehe, Szam-ot meg én mentettem ki egy belsõvel meg egy leszedõvel, mert nem messze onnan, ahol te eldefekteltél, õ is felütötte :D
Ausztria, Kenguruk földje!

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

úúú :) nem vagy semmi, mennyibe fáj mostanság egy olyan felni? elõre - hátulra?

Nem csináltatom meg ,eladom igy ahogy van, vagy beleteszem a bulibike-omba. Pont ma mondta nekem vki hogy cserélt felnit, 30k felett volt az ára.
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
...és megérte???nekem is crossmax van de sose tennék vele ilyet

bence: kevlárszalag a külsõ és belsõ közé, 3000 ft-ot megér, nekem mióta fenn van, nem volt defektem

na ennek utánanézek

Bálint56!

Bálint56!

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
úúú :) nem vagy semmi, mennyibe fáj mostanság egy olyan felni? elõre - hátulra?