Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Posted 2008. August 03. - 21:44
Nem hinném, hogy kikerült volna valami tábla. Az elõttem haladó srác nagyot repült itt, talán neki köszönhetem, hogy velem ez nem fordult elõ. Ezt látva ui. lassítottam, és megkérdeztem tõle, hogy van. Mivel a pálya további részein valóban voltak kevésbé veszélyes részek, ahová kikerült a halálfej, nem is értem, hogy ide miért nem tettek...És biztos hogy nem õ volt az egyetlen áldozata ennek a helynek.
Posted 2008. August 03. - 21:43
jahátigen... nagytányér-kónusz... egyszer csak egy bal kanyar, nem is láttam... semmi szalag, csak gondolom ilyen nyilak, amit nem is láttam... nagynehezen bevettem a kanyart, persze, hogy emelkedõ... nem is váltottam, szóval vagy 30m tolás...
Posted 2008. August 03. - 21:42
Posted 2008. August 03. - 21:41
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2008. August 03. - 21:40
mögöttem lévö srác se tudta elöre h melyiken kell menni, tehát nem én voltam vak.
halálfejek meg végén vagy 50. ezt én sem értettem h minek kell. volt hogy vagy 2 halálfej egy kanyar elött, én meg döntve fék nélkül íven bevettem lazán a kanyart.
Posted 2008. August 03. - 21:40
Posted 2008. August 03. - 21:39
Nekem hetekig rémálmaim lesznek a kis hídról. Odaérek és az út teljes szélességében négy-vagy öt rövidtávos áll, és átszellemülten néz lefele. Elmenni mellettük nem lehet, hiába szólongatjuk õket, a transz hatalma sokáig nem enyhül, mire találok egy rést, de emiatt már nincs lendületem kijönni a túlparton...
Posted 2008. August 03. - 21:36
Összességében egy nagyon jó kis maraton volt, elégedett voltam mindennel. Hosszút nyomtam, 6 óra + egy kevés lett a vége..
Az idõjárás tökéletes volt, a pálya a már jól bevált, a gépem is jól szuperált, az élõ szövetek is nagyjából hozták a formát.
Volt egy kis üröm is sz örömben, sõt inkább nagy bosszúság. Répáshután ugyanis pár tizenkevéséves forma suhanc vicces ötletnek tartotta, hogy a jobbranyilat az elágazásnál egyenesre fordította. A falu túlsó végén fogtam csak gyanút, ahol az út kettéágazott, és sehol semmi jelölés nem volt. Visszatekertem a keresztezõdéshez, ahol szerencsére találkoztam más bringásokkal, és egy segítõkész kissrác mesélte mi történt a nyíllal és merre kell menni.
Visszaraktam a nyilat a megfelelõ irányba, és tovatekertem. Ha találkozom a "jófej" suhancokkal, nagyon nagyon nehéz lett volna megállnom, hogy berugdossam õket egyenként az árokba.... Mindenesetre, remélem utánam már senkit nem sikerült félrevezetniük. Lehet, hogy nem ártott volna abba az -amúgy talán még lehet, hogy formgalmas - keresztezõdésbe egykét rendezõt állítani.
Pár szó a szervezésrõl.
Amik jók voltak:
- rajt szervezése, távok külön rajtoltatása
- frissítõpontok: mind az arcok, mind a kaják-piák
- pólókiosztás az elején (így nem kerültem a szokásos csapdába, hogy mire beérek hosszún, már csak XXXL van)
- szinttérkép rajtszámon
- sok sár a pályán
- a pályakijelölés szerintem vállalható volt (eltekintve a fenti incidenstõl, de az meg nem a szervezõk sara), igaz, van nem kevés túrázós rutinom, a 10 éve lekopott kék keresztet nehezebb észrevenni Mindazonáltal, ha a nyilak szárát vékonyabbra, a hegyét meg nagyobbra vették volna, messzirõl is látszott volna, merre mutat..
Amik nem:
- édes tészta mellett valami sós is lehetett volna
- állítólag a gulyás sem volt valami jó (pénzért)
- a bringamosó ebben a formájában használhatatlan volt, legalább valami mosókefét beszerezhettek volna a bõrkímélõ zuhanyszórófej mellé/helyett
Na ennyi, én jövõre is.
Posted 2008. August 03. - 21:36
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2008. August 03. - 21:31
A hosszú távon is volt egy pont Csurgó elõtt, ahol b..tak rendesen jelezni a kollégák az utat. Összességében mégis a profizmust láttam a szervezésben.
Lefelé nem tudok menni... Majré :scared:
Legyetek jók, pihenjetek és elmélkedjetek.
Posted 2008. August 03. - 21:27
Szóval pár szó a versenyrõl:
-Hatalmas mínusz pont a tragikusan szar pályakijelölésért - nem is részletezném, gyerekek, ha olvassátok ezt, nézzétek meg az UCI ajánlást, s hajrá, mert kábé 30 pontban nem úgy csináltátok...(példa - az elág elõtt 50 méterrel SEMMI, az Y-elágnál az egyik 10 centi törzsátmérõjû fán egy nyilat tartalmazó lapocska felragasztva, aminek csak a feje nem látszik, csak ha már választottál a bal és jobb közül, s oldalról ránézel... (és ilyenbõl SOROZAT, pl a Répáshutára levezetû singletrackeken, vagy Bánkút elõtt a hullámvasúton))
-A veszélyforrások jelölése nem tetszik, hogy szubjektív, s távfüggõ. A hosszún a 30 centi mély gödröket és letöréseket sem jelezte semmi, de amint a közös nyomra értünk, a full lite szakaszon is 5 halálfej láncban.... Inkább legyen több, mint kevesebb, s ne feltételezze senki, hogy hosszún mindenki übertechnikás - ott is indulhat bármelyik amatõr.
-Semmi, de semmi jel nem volt az elsõ lejtõ közepe táján lévõ 20 centi mély és kikerülhetetlen árok elõtt - jelezném, hogy az az elõttem lévõ 2-3, s mögöttem lévõ 2-3 bringásnál is ez 5 méter nosewheelie-t eredményezett ~50 km/h-nál - gyerekek, mit mûvelt itt a középtáv, vagy addigra kikerült egy felkiáltójel? EDIT boca errõl beszélsz?
-Kategóriarajt RULEZ! Továbbra is így kérjük, kösziii!
-Frissítés nekem bejött, a poharas Born cuccot mondjuk higítani nem kellene túlságosan. A kulacsba viszont mindig rendes "anyag" került, szóval részemrõl okés a dolog.
-Poló elõre, a beírt méretben, okés.
-Tészta nekem nem jött be (édes tésztát képtelen vagyok enni...), de a csajoktól pogácsát kaptam, amit utólag is köszönök!
-Summázva, nekem tetszett, de a régi Bükkmarcik legnagyobb hibája, a gagyi pályakijelölés továbbra is megmaradt.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2008. August 03. - 21:21
a rajtolás nagyon tetszett... tényleg így kéne csinálni mindenhol
az elsõ emelkedõn kicsit meghaltam, aztán már mentem, mint az állat! Gatorade nagyon sokat segített, csak rendszeresen kell inni;)
görcsölni, nem görcsöltem, de a pálya végén nem tetszett az a nagy köves, kavicsos, murvás emelkedõ...
ja, meg az elsõ frissítõnél sajna nekem nem jutott semmi... dehát ez volt a legnagyobb hiba a szervezésben(amit találtam)
kétszer leesett a láncom nagytányérról, és kétszer elhagytam a pumpám a hátsó zsebembõl... ezentúl pumpatartó is lesz!
láttam elég nagy defekteket, meg "bukott harcosokat"... nem szép látvány...
végülis rövidtáv abszolút férfiben 108., U15-ben 7. 1:58-as idõvel
nem a legjobb, de meg vagyok magammal elégedve, mert szerintem jól mentem... nagyjából ennyi
ja, meg a fahíd, hát, annyit írtatok róla, hogy egy kicsit csak néztem egy helyben állva a tetejérõl(lemenjek, ne menjek?), aztán simán legurultam... jó volt!
Posted 2008. August 03. - 21:19
es megerte tonkretenni azt a zsir kereket? elso lettel? :chin:
anno veletlen nem Te arultal egy torott karbon giantot is?
Szoval a kerék annyira nem volt zsir ,mert már elkzdett leválni rola a kerámiás réteg,és már 2 honappal ezelött felütüttem.
Szoval annak már mind1:)
De igen én árultam, miért?
Arra hogy megérte-e: hát nemtom,amikor 2006-ba voltam utojára komoly magyar martotnon,és most azzal a bollyal mentem,amelyikböl volt aki 8. lett hosszun, majd defekt.Jo megcsináltam, feltornáztam magam a 13.-ra ,defekt megint na ott szakadt el a fonál:) Kérdezem a pályabiztositost, mennyi van még "olyan 6-8km".....aztán onnan már nem érdekelt.Végül igy is megelöztek az utolso 6-8km-en 3an, végül is 16 lettem hosszun, 2 defekttel, 8km felnivel.....
Nagyon sok bukást láttam,nekik jobbulást.
Ha vkinek van képe az kérem küldjön linket.
Neki üzenném, hogy ilyenkor nem fikázni kéne: bátorítani!!!
Posted 2008. August 03. - 21:15
es megerte tonkretenni azt a zsir kereket? elso lettel? :chin:Én felnin mentem át rajta:)
Második defektemet már nem tudtam megjavitani,igy az utolso 6 - 8 km-en fenin jöttem, CrossMax elég jol birta,még vasutbol visszamaradt betonokat is:)
anno veletlen nem Te arultal egy torott karbon giantot is?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. August 03. - 21:02
Viszont amit eddig nem sikerült maratonon elkövetnem, azt most igen, elkavartam rossz irányba. Középen az utolsó - nagyobb - mászás végén (40. km körül) van egy jobbos, ahol elindul lefelé a mezõny, én it automatikusan mentem tovább egyenesen, nem láttam nyilat. (lehet, csak én voltam vak).
Nem, nem csak te voltál vak. Ez azért is érdekes, mert én utoljára 2003-ban a Csobánc Maratonon tévedtem el. Csak ott ez nem volt extra, mert mindenki eltévedt. Sõt szerintem nem volt két ember, aki ugyanazt az útvonalat tekerte volna le.
Visszatérve erre nem emlékszem nyilra, csak a korábbi felkiáltójelekre. A jobbra lévõ ösvényt épp csak a szemem sarkából észleltem, eszembe nem jutott, hogy arra kéne menni, az egyenes volt logikus, és nem volt szalag, a kanyarban már biztosan nem volt jelzés, nem volt kereszbe kõporozva és nem volt rossz irány tábla sem. Szerencsém volt, mert jöttek szembõl hárman visszafelé, így nekem nem sikerült nagyra ez a kitérõ.
Hehe, Szam-ot meg én mentettem ki egy belsõvel meg egy leszedõvel, mert nem messze onnan, ahol te eldefekteltél, õ is felütötteSzammer képében nemsokára jött a mostmár szokásos segítség.Ismét csak EZER HÁLA NEKI!
Posted 2008. August 03. - 20:45
úúú nem vagy semmi, mennyibe fáj mostanság egy olyan felni? elõre - hátulra?
Nem csináltatom meg ,eladom igy ahogy van, vagy beleteszem a bulibike-omba. Pont ma mondta nekem vki hogy cserélt felnit, 30k felett volt az ára.
Posted 2008. August 03. - 20:43
bence: kevlárszalag a külsõ és belsõ közé, 3000 ft-ot megér, nekem mióta fenn van, nem volt defektem
na ennek utánanézek