Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

vendég_kedvesmester_*

vendég_kedvesmester_*
  • vendég

Köszi a képeket. Minden képnek örülök, ha nem is vagyok rajta, de a pályát felidézhetem.

X-iont: Ismét remek képek készültek!

Szerintem is jók a képek, bár sajnos róam nem készült. :-(

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Köszi a képeket. Minden képnek örülök, ha nem is vagyok rajta, de a pályát felidézhetem.

X-iont: Ismét remek képek készültek!

kapidu

kapidu

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hali!
Tegnap Bánkúton fotózgattam a hosszú távot és az egyik versenyzõ mondta hogy "szeretném látni a képeket a Bikemag oldalon".Úgyhogy tegnap beregisztráltam és közzé is tettem az amatõr fotóimat:
http://kep.tar.hu/kapidu/50595696#2
Egy-kettõ tûrhetõen sikerült.
Kápi

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás

Az x-iont -os fotók tõlem kérhetõk: tirszin kukac x-iont.hu
Az összes, egyszerre, index képek formájában ezen a linken látható:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html

A Dunán lévõ észrevételeitekbõl okulva, igyekeztem mindenkit lefotózni, bár ez nem is olyan egyszerû. Ha pl. sokan jöttök egyszere (hátsók takarásban), vagy ha éppen helyváltoztatásban vagyok könnyen kimaradhat valaki. De gyakran elõfordul az is, hogy nem sikerül élesre a kép :(

Naggggyon jó lett a fótó a hugomról és rólam, köszönet érte, örök hála!!!!!!

x-iont

x-iont

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Az x-iont -os fotók tõlem kérhetõk: tirszin kukac x-iont.hu
Az összes, egyszerre, index képek formájában ezen a linken látható:
http://www.x-iont.hu...aton/index.html

A Dunán lévõ észrevételeitekbõl okulva, igyekeztem mindenkit lefotózni, bár ez nem is olyan egyszerû. Ha pl. sokan jöttök egyszere (hátsók takarásban), vagy ha éppen helyváltoztatásban vagyok könnyen kimaradhat valaki. De gyakran elõfordul az is, hogy nem sikerül élesre a kép :(

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Akii defektelt, szerintem ne a gumit szidja, én elöl Fast Fred-del, hátul kopott Maxxis Flyweight 330-cal mentem, és semmi baj nem volt velük, pedig ezekben még anyag se nagyon van, nemhogy defektvédelem...

-Voltam már vagy 30 maratonon, de eddig csak egyetlen lassú defektem volt. Tavaly a Mátrában kaptam egy tüskét.
Egy pumpálással simán kibírta a célig. :) Pedig nincsen semmi extra defektvédelmem. Egyszerû 2,1-es Racing Ralph elöl-hátul a legolcsóbb 400 forintos belsõvel kombinálva.
Érdeklõdve hallgatattam tegnap is egy beszélgetést a sátorban hogy volt akinek 5 defektje volt.
Ilyet hogy lehet csinálni? Valami extrém alacsony nyomáson megy?

-Már nem emlékszem melyik emelkedõn mentünk ketten felfelé. Az elõttem lévõ srác hirtelen levágódik balra. Csak nézem, hogy most mi van?
Hát valahol a távolban volt egy rossz útirányt jelölõ "X" tábla. De se nyíl, se kõpor, se szalag,se ember nem jelezte a helyes utat. Ha a srác nem kanyarodik, lehet hogy elmegyek a rossz irányba....

-Alföldi gyerekként nem igazán vagyok hozzászokva a köves lejtõkhöz.
Eleinte bosszankodtam is magamon, hogy nem merek gyorsabban menni. Aztán a második lejtõre erõt vettem magamon, és elengedtem a fékeket.
De még mindig úgy éreztem, hogy lassú vagyok.
Lenéztem a kilóméterórára: 48km/h.
Na mondom az már tûrhetõ ekkora köveken... :) Legalábbis tõlem....

-Amúgy azt az kijelölést leszámítva király volt a verseny. Az idõ szuper, a pálya szuper.

-Az utolsó vagy az utolsó elõtt itatópontnál lévõ nagyon csinos fekete hajú szépséget megpróbáltuk meggyõzni, hogy a topless kiszolgálás sokkal jobban frissítene minket, mint egy kulacsnyi víz,de nem volt rá hajlandó. Csak mosolygott. :D:D:D:D:D:D:D:D

vendég_kedvesmester_*

vendég_kedvesmester_*
  • vendég

És ezer köszönet a klassz csajos pólóért!
Csak apró megjegyzés, hogy sokkal hordhatóbb lenne, ha a hátán nem telibe vasalás lenne a minta. A Dunán készült póló ebbõl a szempontból jobban sikerült, ott nincs felvasalva az anyagra a fehér háttér.
De mégegyszer köszi, hogy gondoltatok a lányokra!

Sajnos a pólóért nagyon kár. Így szinte hordhatatlan. Nagy klasszul alá lehet izzadni, nem tudom mire gondoltak amikor készült. Vegyvédelmi köpeny feelingje lesz a pólónak. Ezt az ocsmány topmaratonos "hát-design"-t elfelejthetné jövõre a T. - A maraton egyébként tök jó volt. A T kendõvel még talán kárpótoltak is a hordhatatlan pólóért. Respect a szervezõknek, a pályakijelölés is tök jó volt. Egyszer ugyan én is elmentem más irányba... a többiek után. :-) (a nyíl jó iányba mutatott).

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
És ezer köszönet a klassz csajos pólóért!
Csak apró megjegyzés, hogy sokkal hordhatóbb lenne, ha a hátán nem telibe vasalás lenne a minta. A Dunán készült póló ebbõl a szempontból jobban sikerült, ott nincs felvasalva az anyagra a fehér háttér.
De mégegyszer köszi, hogy gondoltatok a lányokra!

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
El szeretném mondani, hogy nem csak a szevezõk hibázhatnak egy maratonon, hanem a sporttársaim is,(akinek nem inge, ne vegye magára) mivel rengeteg szemét maradt a központ területén szétszórva, pedig volt rendesen szemeteszsák kiaggasztva. Ezeket bizony mi szedtük össze a verseny után.

Más: Én elöl hátul epicwolf-val mentem és nem kaptam defektet, volt egy pár veszélyes kanyar, de szerencsémre azok közé tartoztam akik elõtte bejárták a pályát.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Hetesbusz: Gondoltam, hogy a fejed is megüthetted, mert ezt a figyelmeztetést rímbe foglalva mondtad: Sötét lejtõ közepe, nagy kavics keresztbe. Vigyázzatok!
A halál fej figyelmeztetést megerõsítette a kõ körül ücsörgõ pár sprottárs is.
Ja igen, az elsõ lejtõn is a keresztbe vízelvezetõnél nem volt figyelmeztetés, de már ott is üldögélt valaki, így lassítottam idõben.
Szóval az egri kórházban külön bulit tartottatok. Vicces társaság lehetett...
Minden sérültnek mielõbbi felépülést kívánok.
Nekem jól jött az a sok figyelemfelkeltõ tábla. De volt egy vicces is, Felsõ tárkány után hosszú emelkedõ a túrista úton, és ekkor egy tábla: 3 nyíl felfelé. :)
Jól éreztem magam a pályán, a fáradtságtól eltekintve. A sok esés és defekt láttán örültem, hogy baj nélkül beértem a célba.
A végén, amikor összeért a közép és hosszútáv pályája, beértek a hosszútávosok. Mi tologattuk a bringákat, õk meg elsuhantak mellettünk...
A lejtõkön sem volt semmi affér, a gyorsabbak teljesen sportszerûen, "udvariasan" tudtak elmenni mellettem.
Szóval ez a verseny részemrõl igazi öröm tekerés volt.
Köszi a sporttársaknak a kedélyes társaságért, a szervezõknek a remek szervezésért!
Ui: A verseny utáni gyümölcsözés tényleg fantasztikus lenne!
Era

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Király verseny volt szerintem is, bár elég meleg volt...

Aki defektelt, szerintem ne a gumit szidja, én elöl Fast Fred-del, hátul kopott Maxxis Flyweight 330-cal mentem, és semmi baj nem volt velük, pedig ezekben még anyag se nagyon van, nemhogy defektvédelem...:) Ja, és persze 40-50 felett én sem tudok minden követ kikerülni...
Mindez egy számomra szokatlan bringán, merevváz, elöl meg egy 80 mm-es Skareb, de érdekes volt... Az elején, a mászásoknál sokat segített ;)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

http://www.x-iont.hu...s/CRW_2129.html

Tudja valaki, hogy kitõl kérhetõ a fent lévõ képekbõl nagyobb felbontás?

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás
Pöpec volt a maraton... mondjuk azon a mosolyogtam, hogy amíg a célban a frissítõnél tömegek álltak, addig 10m-rel tõle az x-iont sátornál, ahol szintén osztottak lötyit ingyen, senki:-) De hát ki a tököm tudta, beérkezés után, hogy ott van ilyen...én is csak véletlenül;-)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Még egy dolgot tudnék javasolni a szervezõknek én is, ha lehet. A célterületen sok gyümölcsöt! Lehessen már kapni szeletelt dinnyét, almákat, stb:) Valamint inkább a sós ételekre koncentráljanak rá. Az emberfia a zselék és izok után már akár egy marék ropinak is tud örülni!

Igen, Igen! Ezt már én is beírkáltam párszor, mert már jópár külföldi rendezvényen találkoztam vele. Dinnye, alma, barack, narancs, citrom, nyamm, semmi sem esik jobban célba érkezés után. És hadd ne mondjam, ilyenkor az egyik legolcsóbb megoldás, fõleg nagyobb mennyiségben, termelõktõl véve.
Ausztria, Kenguruk földje!

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Köszönet a szervezõknek a frissítésért, és az irányításért.
Nekem nem volt egy elágazás sem, ahol ne mutatták volna az irányt.:clap:

Az elsõ frissítõ elött a rendezõ szólt, hogy 200 méter a frissítés. Mivel csak nekem mondta az elöttem menõknek nem, megijedtem, hogy milyen szarul nézhetek ki :)

A pálya kifejezetten örömbringázás volt, én is élveztem, pedig szar vagyok a lefeléken.
A "veszélyes" hidat nem tudtam kipróbálni, mert 4-en leszálltak elöttem...
Szerintem sokkal gyengébb, mint a Visegrádi rámpa.

Jelenleg a kedvenc pályám: Bükk!

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás

képek vannak már fennt valahol?

http://www.x-iont.hu...s/CRW_2129.html

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
Nos nem sorolom a dolgokat, röviden szólva: Nagyon jó volt a verseny minden szempontból. A medencés dolog überelt sokmindent. Bárki bármit fikáz egy ilyen versenyen, ott kellene lennie a sûrûjében és bámulni azt, hogy mekkora munka kell egy ilyen lebonyolításához. De hát jogunk van kinyílvánítani a véleményünket.

Számomra egyetlen negatívum, hogy a reggeli bemelegítésnél vki belémjött hátulról, mert jobbról akart elõzni, fent a kamionparkolónál, és tönkretette a hátsó fékcsövemet, a nyomoronc....

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Dante, ne magadhoz mérd az egy percet vagy fél órát. Lehet neked egy perc elég hogy ne érjen utol a közép, nekem egy kicsit több kell :). Ez a fél óra elég volt a "szökéshez"
Utólag klassz volt, közben nagyon szenvedõs. No defekt, egy elcsúszás pocsolyába (kellemes hideg volt :)), és több életveszélyes manõver. Fúúúú, nem tudom melyik köves lefelén alig láttam a szemüvegen keresztül a sártól, pofán csapott egy kilógó ág, na ott majdnem összef@stam magam.

Feltörték a kocsikat!!!! Bazz! Ez nemigaz, hogy itt mi folyik...

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
képek vannak már fennt valahol?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Jó reggelt!

Hát nekem is nagyon bejött a tegnapi maraton, ahhoz képest hogy kemény 700km van idén a bringában 3.30-al igen csak elégedett vagyok közép távon :D A sok sérültet és defektest sajnáltam, jobban kell vigyázni, bár tény lehet az ember szerencsétlen is :(
A pályakijelölés megint jó kérdés, helyiként nekem nem tûnt fel hogy elba*ták volna, de nem is a táblákat nézve mentem.
Azért az elsõ beton végén rákanyarodva a porosra segítettem egy sporinak a láncbontómat kölcsönadva. NAgyon köszönöm, hogy baszott rá visszaadni, leadni vagy ilyesmi! Nem nagy összeg, de...

Savanyú! téged meg kerestelek a rajtnál, meg a célba is de sehol nem láttalak, hova tûntél?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító