Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tour de France

- - - - -

• Please log in to reply
1127 replies to this topic

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Respect!:prosze:

Tök igaza van a cikknek!
Mindenhol van umbulda, aztán durván megfenyítenek,tönkretszenek pár embert és a kövélemény fel azt mutatják, hogy: "na mi aztán jól elbánunk a csalókkal"
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Idevág:

Vicente Belda, a Cominidad Valenciana csapatvezetõje a következõket nyilatkozta a Tour de France szervezõbizottságának tegnapi döntése nyomán: " Senkinek sincs joga, hogy ezt tegye! A szervezõk megöltek egy csapatot, és kivégezték a versenyzõket is. Szinte bizonyos, hogy fõszponzorunk is kivonul a kerékpársportból, ez pedig sok versenyzõnk kerékpáros karrierjének végét is jelentheti. Nagyon sajnálom a versenyzõinket, akik keményen dolgozva egész évben a Tour-ra készültek. Úgy vélem, hogy ez a szankció kicsit túlzás. Egy csapatigazgató hibájából, akit a csapat egyáltalán nem is tud befolyásolni, az egész egyesületet megbüntetik. Ugyanakkor igazságtalannak is érzem ezt a döntést, mert sok más egyesület is érdekelt doppingügyekben, akik azonban mégis indulhatnak a Tour-on. Itt van például a Cofidis, az Ag2r, a Phonak, vagy az Astana-Würth, hol van itt az igazság?" nyilatkozta felháborodottan a csapatvezetõ.
Mert ez így van jól.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Szabad utat kell adni a kerékpársportnak!!!
FrApa

Ne legyél naív! ;)
Tudod mi a kerékpársport? Amikor a haverokkal elmész hétvégén tekerni.

Ami a Touron megy az élõ reklámfelirat, tévéközvetítés reklám,...
pénz-pénz-pénz
Annyi milliárdot mozgat, meg hogy meg se tudod számolni. Szerinted a mohó emberek mit nem tennének meg érte?

Szerintem a bicó-sport azért van lejáratva, mert az ezekben a körökben mozgó emberek hülyék és mohók, és mindig összevesznek aztán botrányokat csinálnak.
Azt hiszed más sportágakban nem doppingolnak? Csak ott mindenki befogja a száját és kész.
Szerinted pl teniszben hány ember tudna a tûzõ napon 5 órán keresztül rohangálni a labda után?

FrApa

FrApa

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Ez a hozzáállás elkeserítõ! A szponzorok ennyi felesleges botrány után biztos kétszer is meggondolják mibe fektetik a pénzüket. A kerékpársport hitele lassan mélyponton lesz. Lehet, akik gyanuba keverednek szigorú vizsgálatoknak kell alá vetni, amibe biztos mindenki benne lenne. Ha most derült fény ezekre a dolgokra, innentõl kell változtatni és nem a múlton megpróbálni változtatni.
Szabad utat kell adni a kerékpársportnak!!!
FrApa

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Máááár nagyon unom!
Úgyis tudja a világ, hogy mindenki doppingol!!!
És csak az bukik le, aki vagy béna, vagy rosszak a kapcsolatai (nem nyal eleget az UCI-nak)

Ha Vino nem indul, mert érintett az ügyben akkor követelem, hogy Ullrich se induljon mert az õ neve is felmerült.
Szemet szemért!

Amúgy meg, amíg nem bizonyultak bûnösnek, miért ne indulhatnának.
Minden évben engednek olyan versenyzõt rajthoz állni, aki ellen eljárás folyik. Az UCI szeret néha kivételezgetni. Levág pár kart, hogy éljen a test.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

PErsze, indulhatna végül is, van benne crono meg idõfutam, de ez csak 2 etap. Arról nem is szólva, hoy már évek óta saját számában is elég közepes, idõfutamban is csak ritkán és kisebb versenyeken tud jól szerepelni. A sprintereknek több lehetõségük van: a kb. 8-10 sík, vagy kisebb hegyes etapokon jól szerepelni. Szóval egy kétséges 1-2 etapért szerintem neki sem éri meg, hogy aztán késõbb kizárják, v. fel kelljen adnia. Vízhordó státuszban meg azért ne legyen...
Egyáltalán nem lebecsüléssel szóltam a magyar félprofikról! Sõt, de szerintem a Cornixra nem lehet mást mondani lehetõségük, helyzetüket nem lehet összemérni Bodrogi csapatával (de még a betonosokét sem). Ha jobban összeállnak és nincs a gyomorprobléma, Bodrogi legfeljebb 3. Az meg különben nem szimpatikus, hogy folyton síránkozik, hogy mindenki õt akarja megverni! Hát nem versenyre jött? ITt errõl van szó, mintahogy Merckx, Hinault, Lemond, etc., Armstrong, Basso esetében is errõl volt és van szó.

jujujjjjjuj Elszalad itten a paci!

Dirk VC Frankfurt 1883 -hallottál már errõl a csapatról? Mégis az egyik versenyzõje lenyomta az egész német profi mezõnyt, még a T-mobilos Kesslert is. Azt a csapatot sem lehet összemérni a Credittel. Meg a Lengyel Tomi csapattársa is lenyomta tavaly Hushovdot. Szóval igen is a félprofik is vannak olyan jók, mint a profik!

Armstrongot is le akarta gyõzni mindenki, de neki volt 8 segítõja, Lacinak meg Zéró számú segítõje volt. Nagggyon nem mindegy! Én is picsognék...

Gyomorprobléma? Cöcö! Versenyre jött vagy mi? Bodrogi nyert és kész. Kár spekulálni a mi lett volna ha kérdésekkel.

Nem szabad lenézni az idõfutamot, mégha csak 2 van sem. Tudná vki ki az a Cancellara, vagy Zabriskie, ha nem nyerték volna meg anno a prológot? És a hazai közönséggel ellentétben külföldön az 5. helyezettet is becsülik. pl amikor Bodrogi 2002-ben 5. lett, másnap címlapon volt a francia újságokban. És ez számít! Ezért már érdemes Touron indulni! Mégha nem fejezed be is!
És Laci egyszer sem adta fel a Tourt!!!!

Ha vki jól szerepel prológon, és elmenésbõl szerez pár másodperc jóváírást (nem kell szakaszt nyernie) máris rajta lehet másnap a sárga trikó és örökre beírta magát a történelemkönyvekbe!!!

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
:o Ezeket muszáj betennem. Már csak az kéne,hogy Basso-t is kiszórják valamiért basszus!

------------------------------------------------------------------------
Vinokourov mégsem lesz ott a Tour-on
2006. június 27.

Az ASO arra kérte az Astana-Würth csapatot, hogy ne vegyen részt a szombaton kezdõdõ versenyen

A Tour de France szervezõi, többek között a spanyol lapokban megjelent bizalmas információkra támaszkodva, arra kérték a nemrég még zöld utat kapott Astana-Würth csapatot, hogy mégse vegyen részt az idei viadalon. Ahogy azt tegnapi cikkünkben is megírtuk, az El Pais spanyol lap szerint a doppingügyben érintett 58 versenyzõ közül legalább 15 ebbõl a gárdából kerül ki, és bár bizonyítékokat még nem hoztak nyilvánosságra, a szervezõknek azonban már ennyi is elég volt, hogy cselekedjenek.

A Spanyolországban kirobbant doppingbotrány középpontjában álló egyesület számára ez nagy csapás lenne, hiszen Vinokourov személyében egy, az összetett gyõzelemre is esélyes versenyzõvel álltak volna rajthoz a viadalon.

A Communidad Valenciana után tehát a botrányban érdekelt másik csapatot sem engedik rajthoz állni a francia szervezõk.

A spanyol lapok szerint Sevilla és Ullrich is igénybe vették Fuentes doktor szolgáltatásait

Az El Pais spanyol lap szerint a T-Mobile két versenyzõjének, Jan Ullrich-nak és Oscar Sevilla-nak a neve is szerepelt a doppingolást szervezõ Fuentes doktor kliensei között.

Ullrich és Sevilla természetesen tagadja a vádakat, Jean-Marie Leblanc számára azonban ez lehet, hogy nem lesz elegendõ, és elképzelhetõ, hogy a Tour fõnõke nem engedi rajthoz állni a gyanuba keveredett két kerekest.

Az 1998-as Festina botrány után úgy tûnik tehát, hogy ismét a sport árnyoldalai kerülnek elõtérbe.

velo.hu
Mert ez így van jól.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
PErsze, indulhatna végül is, van benne crono meg idõfutam, de ez csak 2 etap. Arról nem is szólva, hoy már évek óta saját számában is elég közepes, idõfutamban is csak ritkán és kisebb versenyeken tud jól szerepelni. A sprintereknek több lehetõségük van: a kb. 8-10 sík, vagy kisebb hegyes etapokon jól szerepelni. Szóval egy kétséges 1-2 etapért szerintem neki sem éri meg, hogy aztán késõbb kizárják, v. fel kelljen adnia. Vízhordó státuszban meg azért ne legyen...
Egyáltalán nem lebecsüléssel szóltam a magyar félprofikról! Sõt, de szerintem a Cornixra nem lehet mást mondani lehetõségük, helyzetüket nem lehet összemérni Bodrogi csapatával (de még a betonosokét sem). Ha jobban összeállnak és nincs a gyomorprobléma, Bodrogi legfeljebb 3. Az meg különben nem szimpatikus, hogy folyton síránkozik, hogy mindenki õt akarja megverni! Hát nem versenyre jött? ITt errõl van szó, mintahogy Merckx, Hinault, Lemond, etc., Armstrong, Basso esetében is errõl volt és van szó.

bmafte

bmafte

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Feladni azert szoktak versenyeket, mert megserulnek, nem birjak - nehany sprintert kiveve (de nekik megbocsathato, eljen Cipo).
A svajci korversenyen 22000 meternyi szint volt ...

Egy tourt tulelni sem egyszeru, nemhogy akciozni, szokni, netalan szakaszt nyerni. Mindemellett ki kell szolgalni sikon a sprintereket, hegyen a hegyimenoket, az osszetettben jo helyen allo csapattarsakat ...

Nem egyeni sport, ha a csapattars osszetett helyezesenek az az ara, hogy 28 orat kapsz a vegen, akkor az.
Egy hegyen kapsz 5 percet, 4-en 20-at, 3 ilyen nap es maris egy orat kaptal! Pedig tok jol mentel!
BMaFTe

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Hát azért lehet, hogy van benne valami. A Tour, és minden nagy körverseny, tele van hegyekkel (nem Orfûi dombokkal), ami tudvalévõen Bodroginak nagyon nem megy, nem is az az alkat. Aki figyelemmel kísérte a mezõny OB-t, láthatta, hogy háromszor is megúszott az 1-2 km-es emelkedõs részeken magyar fiatal félprofikkal szemben, azért ez nem egy jó jel a Tourra vetítve.... A múlt években is kapott félórákat a Tour hegyi etapjain. LEgfeljebb az idõfutamig lenne érdemes indulnia. 2002-es Touron ment a legjobban, annak volt értelme, az az eredmény egy életre szóló.

Szerinted akkor a sprintereknek sem kene indulniuk? Petachi fel is szokta adni a hegyen, de odaig megnyer minden szakaszt ;)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

A Tour, és minden nagy körverseny, tele van hegyekkel (nem Orfûi dombokkal), ami tudvalévõen Bodroginak nagyon nem megy.

ööö...:chin:
Egy Tour csapat nem csak hegyimenõkbõl áll. Általábanaz összes csapatban van, minden "típusú" versenyzõ. A sprinterek is megúsznak hegyen, de kit érdekel, ha közben nyer 1 szakaszt. McEwen általában utolsónak ér fel a hegyekre.

Ráadásul idõfutamon ha az elején megy vki egy jót, akkor addig mutogatják a nevét, amíg nincs nála jobb, szóval egy ötödik helynek is igencsak lehet örülni.
Plussz még Bodrogi szeret szökdösni, ami megint igencsak jót tesz a szponzoroknak, szóval ÉN NEM ÉRTEM miért nincs benne a csapatban.

És azt már sosem tudjuk meg van-e olyan formában, mint 2002-ben.
A francért adta fel azt a hüle Svájci körversenyt.
Bár lehet tényleg van vmi gáz a kondijával.

A félprofikról meg annyit, hogy az idei meg tavalyi német bajnok is félprofi, szóval nem kell lenézni õket, hogy gyengébbek...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hát azért lehet, hogy van benne valami. A Tour, és minden nagy körverseny, tele van hegyekkel (nem Orfûi dombokkal), ami tudvalévõen Bodroginak nagyon nem megy, nem is az az alkat. Aki figyelemmel kísérte a mezõny OB-t, láthatta, hogy háromszor is megúszott az 1-2 km-es emelkedõs részeken magyar fiatal félprofikkal szemben, azért ez nem egy jó jel a Tourra vetítve.... A múlt években is kapott félórákat a Tour hegyi etapjain. LEgfeljebb az idõfutamig lenne érdemes indulnia. 2002-es Touron ment a legjobban, annak volt értelme, az az eredmény egy életre szóló.

FrApa

FrApa

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
http://www.nemzetisp...php?cikk=116374

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

"
Bodrogi nem indul a Tour de France-on
2006. június 26.

Mégsem lehet ott a héten duplázó magyar bajnok a legnagyobb kerékpárversenyen

A francia Credit Agricole csapat hivatalos közleménye szerint Bodrogi László nem lesz ott az idei Tour de France-on. Az ok egyelõre ismeretlen ugyanis Bodrogi benne volt a csapat álltal korbban már megadott, elõzetesen kihirdetett Tour keretben. Laci a héten megnyerte az Országos Bajnokság idõfutam és mezõnyverseny számait is, bizonyítva ezzel, hogy jó formában van. A részletekkel kapcsolatban holnap fogjuk õt telefonon keresni és kideríteni miért nem lehet ott idén a Világ Legnagyobb kerékpárversenyén."

velo.hu

NEEEEEEE :(

FrApa

FrApa

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Ez igen elkeserítõ! A Magyar nézõk egy színfolttal szegényebbek lesznek a versenyen.
Tudtok-e valakit aki felveszi a közvetítéseket, és le lehetne húzni(magyart)?
Sajnos, majd két hetet kimaradok a jóbol, és nagyon szeretném ezeket bepótolni!
A segítséget elõre is köszönöm!
FrApa

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
:snajper: :cry: :hmmm:
Ez minden ami az eszembe jut

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
"
Bodrogi nem indul a Tour de France-on
2006. június 26.

Mégsem lehet ott a héten duplázó magyar bajnok a legnagyobb kerékpárversenyen

A francia Credit Agricole csapat hivatalos közleménye szerint Bodrogi László nem lesz ott az idei Tour de France-on. Az ok egyelõre ismeretlen ugyanis Bodrogi benne volt a csapat álltal korbban már megadott, elõzetesen kihirdetett Tour keretben. Laci a héten megnyerte az Országos Bajnokság idõfutam és mezõnyverseny számait is, bizonyítva ezzel, hogy jó formában van. A részletekkel kapcsolatban holnap fogjuk õt telefonon keresni és kideríteni miért nem lehet ott idén a Világ Legnagyobb kerékpárversenyén."

velo.hu
Mert ez így van jól.

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Elkeserítõ? Szegény kicsit be volt gazolva!
Mégis övé lett a pöttyös trikó! Nekem nagyon szimpi kerékpáros, és szerintem nem egy etap alapján kell megítélni vkit;)

Detto! Éppen ezért kérdeztem! ;)
Rossz volt látni,hogy legvégén sorozatban ennyi minden becsúszott neki.
Szorítottunk nagyon.
Mert ez így van jól.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

[img]Rasmussen indul idén? Tavaly az az ominózus egyéni idõfutam nagyon elkeserítõ volt.

Elkeserítõ? Szegény kicsit be volt gazolva!
Mégis övé lett a pöttyös trikó! Nekem nagyon szimpi kerékpáros, és szerintem nem egy etap alapján kell megítélni vkit;)

2007 London! Jelentem ott leszek :D

Ha info, kép, intrejú... kell a szakaszokról és tud vki angolul akkor: www.cyclingnews.com

Szerintem Basso el fogja sikálni Ullrichot a hegyekben!! És kíváncsi leszek mit tud Vinokourov az új csapatban mert idén még nem sokat mutatott (mármint nem sok versenyen volt).
Ja meg arra is kíváncsi vagyok, hogy lesz-e olyan formában Klöden, mint 2 éve.
Meg ott lesz még: Menchov, Hincapie ...

Jujj bizti nagyon izgi lesz :)

-tibi-

-tibi-

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
http://www.letour.fr...00/dprofil.html