Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
fsa fr 200-at lehet kapni?

minek chris king?
olyan, mint a tobbi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mit vegyek?

70-80-as stucni kellene, elöl 4 csavarral (lehetõleg), fekete (mindenképpen), és ne több, mint 6 fok emelés. az ára jó lenne, ha megállna 20.000 huf alatt... ::)

jelöltek: roox danny's frd, fsa fr 200, azonic shorty (használtan).
aki tud mást, ne kíméljen. köszike.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem esélytelen, de talán x-fakktor/lurdy

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Budapesten hol lehet kapni Crhis king fejcsapit?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mostmár értem, és kicsit logikusabbnak tûnik, hogy amikor belevertem öcsém vázába a kormánycsapágyat, akkor a felsõ csésze alig akart belemenni, az alsó meg halál egyszerûen belepattant.
(ZeroStack rendszer)
"but this system again relies on the frame builder to make that head tube perfectly. We manufacture our headset cups to within .0005" accuracy in order to correctly control the bearing's location and press fit. Frame builders typically hold about .005" accuracy at best. This is 10 times less accurate than a conventional headset cup and while it is perfectly fine for building a frame, it just is not close enough for holding a bearing in place properly. Result? The bearing could be held in the frame way too tightly, or much too loose. Either way, the headset will wear out faster and the frame will likely be damaged."

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Bocsi Robi a tájékozatlanságomért. :-[

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Na igen, azt mondjuk én is gondoltam, hogy mivel a Kriszkirály irományán alapul a dolog, nem teljesen pártatlan...
Szvsz elég érdekes az ábra, ami az integrált fejcsapit ábrázolja. Arra gondolok, hogy ha tényleg így nézne ki a történet, akkor ha kiveszem a villát, kiesne a csapágy is. Pedig nem. Tehát valami csak támasztja még a 36/45°-os felfekvõ felületen kívül is. Vagy nem?
Ja, egyébként arra gondolok, hogy valaki, akinek hosszab ideig volt/van integrált fejcsapágyas (nem a félintegrált) váza, leírogathatná a tapasztalatait....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
annyira nem veszes.
es mivel ez a cris king iromanya
ezert annyira nem kell felni tole.
a csapagy mindenkepp szar de ezt eddig is tudtuk.
a megoldas, hoyg besullyesztjuk a dolgot az nem halt meg.
egybkent kesobb meg mindig lehet lepni arrafele, hoyg beragasztassz egy perselyt abba pedig sima fejcsapagy.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
nem hinném, hogy sokkal többet hozzá lehetne tenni ahhoz, ami a bikkmakkban van vagy 8 oldalon keresztül... ott szerepel minden elõny és hátrány...
meg szerintem ez tipikusan nem olyan dolog, ami kipróbálás után eldönthetõ, hiszen itt az idõ dönt, hogy meddig bírja...

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hali!

Olvastam a Bikkmakk fejcsapágy cikkét és kivert a víz! Én reagálom túl, vagy tényleg ekkora bukta az integrált fejcsapágy?! Már csak azért is nagyon érdekelne a dolog, mivel két hónapja vettem egy Merida Matts vázat, ami ugye integrált fejcsapággyal rendelkezik... -szóval akinek van már tapasztalata, plíz, ossza meg velem! Tudomásom szerint tavaly is integrált fejcsapágya volt már a merevfarú alu Meridáknak, így biztos vannak tapasztalatok!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fsa pig dh pro, kb 6.500 huf.
hova jobbat?
az orbit extreme is csak 12.000 huf. és örök élet meg két nap.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

link=board=5;threadid=3934;start=225#msg141857 date=1068709686]
15.000-nél egy kormánycsapágy sem ér többet, mikor ugyanaz a csapágy van benne....

A mostani bikmakk cikk szerint viszont iparis kácsapágyat csak 15 FELETT érdemes venni. Legalábbis amelyikeket említik.
Kérdés. Gondolkodtam( ;D), nem lehet, hogy a hidroforming, meg fluidform vázkialakítás hatására jó alternatíva lesz az integrált kormcsapirendszer? Mertugye asszongyák, hogy így nem sérül a váz szerkezete és pontosabban lehet gyártani.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
vagy pedig behozatod kinn élõ haverokkal 8)
és akkor minden költség meg van úszva

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Egen,angoloknál péel 100 és 115 font között mozog,de erre még rájön a pízátutalás+a postázás költsége,ami nem 10 fillér

(talán) OFF

okosnak kell lenni ::)

az átutalásnál alig vonnak pár száz forinnál többet, és állt. a postaköltség sem rug 5e fölé....+mellékelsz a megrendeléshez egy kedves e-mailt, hogy legyenek jók nem a teljes összeget feltüntetni....kb. ennyi.... nekem nem egy "dolog" érkezett meg igy minden gond nélkül ;)

ON

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
100 dolcsiért láttam sima king no threadset-et. (az acélnak steelset a neve)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Egen,angoloknál péel 100 és 115 font között mozog,de erre még rájön a pízátutalás+a postázás költsége,ami nem 10 fillér :(

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
"csak" 143Dollár...... ::)

http://www.webcycler...uct_detail.html

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
hoppá :-X :P :o
marad az RcF ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

RcF real seal DH vagy egy chris king-et?
Mindkettõt megtudom szerezni akciósan

king foreva

Chris Kinget honnan szereztek,és mennyiért?Tudtommal az acél változata kb 50ezer ft---odaát,mert nálunk nem lehet nagyon kapni :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
üdv!
truvativ stucnikkal ill. kormányokkal van valakinek tapasztalata? a husselfelt érdekelne. érdemes ilyet venni?
thx