Sziasztok!
Egy Neuzer tempest gyári kormányát és kormányszárát szeretném cserélni a jobb geometria végett (most nagyon városira van belőve) valami nem túl drága, de megbízható darabra. Mit javasoltok? Illetve túlméretes legyen inkább, vagy jó az alapméret? Acor, Bike+?
Hali!
Gondolom, a kormány méretére kérdezel, hogy legyen-e 31,8mm, vagy jó-e a "régi" 25,4mm. Ha már úgyis cserélsz, szerintem vegyél inkább 31,8 méretűt, a normálisabb darabok úgyis ilyenek, egyszerűbb lesz a választás stucniból és kormányból is.
Normálisabb darabok: szerintem nagyon nem lehet mellényúlni, kb bármit választhatsz, aminek a színe, hossza, szöge megfelelő számodra. Az említett Acor és Bike+ jó lehet, kb mindet ugyanott gyártják, ahogy a mondás tartja. Én ugyan nem próbáltam (nem is vennék ilyesmit), de az állítható szögű stucnikat érdemes kerülni. Ha bizonytalan vagy a szög/hossz paraméterekben, érdemes egy olcsó darabot venni, aztán ha jó, később vehetsz egy drágábbat. Illetve még annyi, hogy ha van ismerős bringabolt vagy haver, esetleg próbálj meg kölcsönkérni egy-két tekerés erejéig olyan szögű/hosszú stucnit, mint amit szeretnél.