izé...jajj....mán módosítottam, de hiába. mi is jár ezért? két hét akasztás, vagy ilyesmi?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Indította
bigtom
, 2002. július 25. 10:51
Írta 2005. június 22. - 12:55
Írta 2005. június 22. - 12:53
lusta voltam keresni....
ezért baromira nem fognak szeretni a kedves moderátorok
edit: módosítani, pedig nemér.. az súlyosbítást von maga után..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. június 22. - 12:52
értem, köszi. elfelejtettem, hogy lehetne keresni....
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János
Írta 2005. június 22. - 12:49
szerintem azok inkább ide. 
http://forum.bikemag...
(milyen vicesek ezek a majdnem egyforma nevû topicok
)
amúgy különbözõ emberek vagyunk, különbözõek az igényeink, "méreteink".
gondolom Spálya eazért mondta ezt a szubjektív véleményt, mert õ azt szokta meg, azt találja kényelmesebbnek.
elvileg az a jó kormány, amit ~vállszéles fogásban fogsz, szerintem.
http://forum.bikemag...
(milyen vicesek ezek a majdnem egyforma nevû topicok
amúgy különbözõ emberek vagyunk, különbözõek az igényeink, "méreteink".
gondolom Spálya eazért mondta ezt a szubjektív véleményt, mert õ azt szokta meg, azt találja kényelmesebbnek.
elvileg az a jó kormány, amit ~vállszéles fogásban fogsz, szerintem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2005. június 22. - 09:44
kormánnyal kapcsolatos izék is jöhetnek ide? no mindegy, ha off, akkor bocs.
szal azt nem értettem sosem, amivel pl. az uccsó számban is találkoztam Spálya tollából, hogy a 68cm-es Truva Hussefelt kormánybõl õ levágna 1-1 cm a végébõl, mert úgy lenne igazán jó. na de kérdem én: miért is?
azt ugye mindenki tudja, hogy mi a széles és hosszú kormány elõny-hátrány, mikor mit célszerû beépíteni, de 1-1 cm-rel minek sz*rozni? nekem a 73,5cm-s RooX-om, van, és esküszöm néha keskenynek találom. jó, mondjuk magas hulaj nagy paraszt vagyok, aztán ha ezt megfogom rendesen, akkor nekem az a vállszélesség.
szóval azt az 1-1 cmes kurtítást nagyon nem értem, hiszen azon még "fogástartományon" belül van. vagy mi....
szal azt nem értettem sosem, amivel pl. az uccsó számban is találkoztam Spálya tollából, hogy a 68cm-es Truva Hussefelt kormánybõl õ levágna 1-1 cm a végébõl, mert úgy lenne igazán jó. na de kérdem én: miért is?
azt ugye mindenki tudja, hogy mi a széles és hosszú kormány elõny-hátrány, mikor mit célszerû beépíteni, de 1-1 cm-rel minek sz*rozni? nekem a 73,5cm-s RooX-om, van, és esküszöm néha keskenynek találom. jó, mondjuk magas hulaj nagy paraszt vagyok, aztán ha ezt megfogom rendesen, akkor nekem az a vállszélesség.
szóval azt az 1-1 cmes kurtítást nagyon nem értem, hiszen azon még "fogástartományon" belül van. vagy mi....
Írta 2005. június 22. - 09:11
A kék színû zsírok nem inkább fém mûanyag kapcsolathoz vannak?
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
Írta 2005. június 21. - 22:16
oksa... Én is kb erre gondoltam 
Én metabondot szoktam használni (hightech zsír, kék szín), tapasztalatok?
Én metabondot szoktam használni (hightech zsír, kék szín), tapasztalatok?
Mé há nem?
Írta 2005. június 21. - 21:38
Berakás elõtt illik a csapágyat a csapágyházba/csészébe illesztés elõtt finom zsírral átkenni. Már a védelme miatt. Valami nagynyomásállóságú tápos zsírt, pl Sonax-ot. Magyarul kábé az egész ipari csapágygyûrût szépen megfogod a kezedben, s egy vékony filmmel bevonod. Ettõl nem fog finomabban futni, de jobban fog illeszkedni, s egy kis szennyezõdés/nedvesség elleni védelmet ad neki. Nem beszélve a fémek összesülésérõl és korróziójáról. (de lehetõleg a csapágyat ne pattintsd szét!
)
Írta 2005. június 21. - 20:32
vettem 1 FSA Orbit XL II-t és az volna a kérdésem, hogy ezt be kell-e zsírozni, mert ugye ipari csapágyak vannak benne, de attól még lehet kell neki vhova... ha kell akkor mit zsírozzak?
Mé há nem?
Írta 2005. június 21. - 09:56
nem lehet hogy kikopott a csapágy? akkor szokott kotyogni
villát meg úgy lehet kiszedni hogy leszeded a stucnit, meg a hézagolókat, és ráversz 2-3at a villanyakra
aztán a kormánycsapágy felsõ részét lejátszod onnan, azután kijön könnyen
csak a felsõ részben szokott lenni egy gumi izé hogy ne menjen be oda a port, és ez mindig megszorul, legalábbis nekem
villát meg úgy lehet kiszedni hogy leszeded a stucnit, meg a hézagolókat, és ráversz 2-3at a villanyakra
aztán a kormánycsapágy felsõ részét lejátszod onnan, azután kijön könnyen
csak a felsõ részben szokott lenni egy gumi izé hogy ne menjen be oda a port, és ez mindig megszorul, legalábbis nekem
Írta 2005. június 21. - 09:16
Lehet az a megoldás, hogy egy kicsit szélesebb hézagolót teszek be?
Visszaolvastam a régi hozzászólásokat és most már tudom mi az integrált és félintegrált közötti különbség.
Visszaolvastam a régi hozzászólásokat és most már tudom mi az integrált és félintegrált közötti különbség.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
Írta 2005. június 21. - 08:21
Egy kis segítség kellene, van ugyanis egy kis problémám.
Észrevettem, hogy a a kormánycsapágyam a felsõ felén lötyög. Leszedtem a stucnit, hézagoló gyûrûket, de mégsem tudtam rendesen rászorítani. Mit tegyek?
Valamint a telót hogy tudom kivenni a vázból. Nem merem erõvel húzni, nehogy eltörjek valamit.
Köszi
jahh és amúgy mi a különbség az integrált és félintegrált kormánycsapi között?
Észrevettem, hogy a a kormánycsapágyam a felsõ felén lötyög. Leszedtem a stucnit, hézagoló gyûrûket, de mégsem tudtam rendesen rászorítani. Mit tegyek?
Valamint a telót hogy tudom kivenni a vázból. Nem merem erõvel húzni, nehogy eltörjek valamit.
Köszi
jahh és amúgy mi a különbség az integrált és félintegrált kormánycsapi között?
Írta 2005. június 19. - 20:37
iljics,
röhögcséges & tanulságos. vagy fordítva?
Inkább csak simán tanulságos.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. június 19. - 20:36
reméltem, hogy valaki vagy megerõsíti, vagy megcáfolja az XL II-vel és a micro angularral kapcsolatos vélekedéseimet.
köszi málna
köszi málna
Írta 2005. június 19. - 20:30
nos egen hivatalsoan az xl2 tényleg cc kormánycsapágy, csak éppen jól meg van csinálva. jóval könyebb mint a pig.. az életben nem kell ezekben csapágyat cserélni
a micro angular meg igen, olyan csapágy, ami egy bizonyos dõlésszögû terhelésre van kihegyezve
persze a pig erõsebb, biztosabb, ha nem fontos az a pár gramm, vegyél olyat, az való arra
a micro angular meg igen, olyan csapágy, ami egy bizonyos dõlésszögû terhelésre van kihegyezve
persze a pig erõsebb, biztosabb, ha nem fontos az a pár gramm, vegyél olyat, az való arra
Írta 2005. június 19. - 20:25
Írta 2005. június 19. - 20:21
Írta 2005. június 19. - 20:16
Egy ismerõsömnek szintén Quake-je van,
szintén normál k.csapágyas, és nekem is feltûnt,
hogy az RM oldalán levõ 2004-es Quake pedig integrált.
de ebbõl nem csináltam problémát, egyszerûen csak konstatáltam,
hogy a cég gyártja mindkét verzióban. Ennek megvan az az elõnye, hogy mindenki olyat választ, amilyet akar (bár megnézném, hányan favorizálják az integráltat...)
Lényeg, hogy az összes általad felsorolt FSA jó lesz a tiedbe.
Micro angular - tudtommal ez egy olyan zárt
(vagy ha úgy tetszik, ipari) csapágy, ami nem szabványos,
tehát csapágyboltban nem kapsz ilyet.
hogy a micro angular pontosan mit jelent, azt nem tudom,
bár a neve alapján én valamilyen alacsony szögben megdöntött kúp/tûgörgõs csapágyra gondolok.
az XL II tudtommal egy CC kormánycsapágy,
ami bírja a kemény kiképzést is, a Pig eredetileg BMX-ekbe való,
attól olyan strapabíró, a DH pro pedig (a neve önmagáért beszél) a sima Pig egy zárt csapágyas változata.
szintén normál k.csapágyas, és nekem is feltûnt,
hogy az RM oldalán levõ 2004-es Quake pedig integrált.
de ebbõl nem csináltam problémát, egyszerûen csak konstatáltam,
hogy a cég gyártja mindkét verzióban. Ennek megvan az az elõnye, hogy mindenki olyat választ, amilyet akar (bár megnézném, hányan favorizálják az integráltat...)
Lényeg, hogy az összes általad felsorolt FSA jó lesz a tiedbe.
Micro angular - tudtommal ez egy olyan zárt
(vagy ha úgy tetszik, ipari) csapágy, ami nem szabványos,
tehát csapágyboltban nem kapsz ilyet.
hogy a micro angular pontosan mit jelent, azt nem tudom,
bár a neve alapján én valamilyen alacsony szögben megdöntött kúp/tûgörgõs csapágyra gondolok.
az XL II tudtommal egy CC kormánycsapágy,
ami bírja a kemény kiképzést is, a Pig eredetileg BMX-ekbe való,
attól olyan strapabíró, a DH pro pedig (a neve önmagáért beszél) a sima Pig egy zárt csapágyas változata.
Írta 2005. június 19. - 13:03
Írta 2005. június 19. - 13:02
és a képen amit linkeltem integrált a kcsapágy? szerintem nem, de lényeg: belemegy az orbit xl 2, vagy a pig dh pro?
oks, kössz, nekem si ez volt a véleményem, de azért furcsa, hogy a rock machine oldalon azt írják, h. integrált, ráadásul rock machine oldalán lévõ képen pedig integráltnak látszik
melyik a jobb? mert egy árban vannak kb, a pig dh pro az xl 2, micro angular csapágyazás=ipari csapágyazás?
"mezei" fsa the pig? árban bejön
oks, kössz, nekem si ez volt a véleményem, de azért furcsa, hogy a rock machine oldalon azt írják, h. integrált, ráadásul rock machine oldalán lévõ képen pedig integráltnak látszik
melyik a jobb? mert egy árban vannak kb, a pig dh pro az xl 2, micro angular csapágyazás=ipari csapágyazás?
"mezei" fsa the pig? árban bejön

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére