Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6422 replies to this topic

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
izé...jajj....mán módosítottam, de hiába. mi is jár ezért? két hét akasztás, vagy ilyesmi?
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

lusta voltam keresni....

ezért baromira nem fognak szeretni a kedves moderátorok ;)

edit: módosítani, pedig nemér.. az súlyosbítást von maga után.. :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
értem, köszi. elfelejtettem, hogy lehetne keresni....
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szerintem azok inkább ide. ;)
http://forum.bikemag...
(milyen vicesek ezek a majdnem egyforma nevû topicok :D)

amúgy különbözõ emberek vagyunk, különbözõek az igényeink, "méreteink".
gondolom Spálya eazért mondta ezt a szubjektív véleményt, mert õ azt szokta meg, azt találja kényelmesebbnek.
elvileg az a jó kormány, amit ~vállszéles fogásban fogsz, szerintem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
kormánnyal kapcsolatos izék is jöhetnek ide? no mindegy, ha off, akkor bocs.

szal azt nem értettem sosem, amivel pl. az uccsó számban is találkoztam Spálya tollából, hogy a 68cm-es Truva Hussefelt kormánybõl õ levágna 1-1 cm a végébõl, mert úgy lenne igazán jó. na de kérdem én: miért is?
azt ugye mindenki tudja, hogy mi a széles és hosszú kormány elõny-hátrány, mikor mit célszerû beépíteni, de 1-1 cm-rel minek sz*rozni? nekem a 73,5cm-s RooX-om, van, és esküszöm néha keskenynek találom. jó, mondjuk magas hulaj nagy paraszt vagyok, aztán ha ezt megfogom rendesen, akkor nekem az a vállszélesség.
szóval azt az 1-1 cmes kurtítást nagyon nem értem, hiszen azon még "fogástartományon" belül van. vagy mi....

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
A kék színû zsírok nem inkább fém mûanyag kapcsolathoz vannak?
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
oksa... Én is kb erre gondoltam :)
Én metabondot szoktam használni (hightech zsír, kék szín), tapasztalatok?
Mé há nem?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Berakás elõtt illik a csapágyat a csapágyházba/csészébe illesztés elõtt finom zsírral átkenni. Már a védelme miatt. Valami nagynyomásállóságú tápos zsírt, pl Sonax-ot. Magyarul kábé az egész ipari csapágygyûrût szépen megfogod a kezedben, s egy vékony filmmel bevonod. Ettõl nem fog finomabban futni, de jobban fog illeszkedni, s egy kis szennyezõdés/nedvesség elleni védelmet ad neki. Nem beszélve a fémek összesülésérõl és korróziójáról. (de lehetõleg a csapágyat ne pattintsd szét! ;) )

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
vettem 1 FSA Orbit XL II-t és az volna a kérdésem, hogy ezt be kell-e zsírozni, mert ugye ipari csapágyak vannak benne, de attól még lehet kell neki vhova... ha kell akkor mit zsírozzak?
Mé há nem?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nem lehet hogy kikopott a csapágy? akkor szokott kotyogni
villát meg úgy lehet kiszedni hogy leszeded a stucnit, meg a hézagolókat, és ráversz 2-3at a villanyakra
aztán a kormánycsapágy felsõ részét lejátszod onnan, azután kijön könnyen
csak a felsõ részben szokott lenni egy gumi izé hogy ne menjen be oda a port, és ez mindig megszorul, legalábbis nekem

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Lehet az a megoldás, hogy egy kicsit szélesebb hézagolót teszek be?

Visszaolvastam a régi hozzászólásokat és most már tudom mi az integrált és félintegrált közötti különbség.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Egy kis segítség kellene, van ugyanis egy kis problémám.

Észrevettem, hogy a a kormánycsapágyam a felsõ felén lötyög. Leszedtem a stucnit, hézagoló gyûrûket, de mégsem tudtam rendesen rászorítani. Mit tegyek?
Valamint a telót hogy tudom kivenni a vázból. Nem merem erõvel húzni, nehogy eltörjek valamit.
Köszi
jahh és amúgy mi a különbség az integrált és félintegrált kormánycsapi között?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

iljics,

röhögcséges & tanulságos. vagy fordítva?

Inkább csak simán tanulságos. ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
reméltem, hogy valaki vagy megerõsíti, vagy megcáfolja az XL II-vel és a micro angularral kapcsolatos vélekedéseimet.
köszi málna :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nos egen hivatalsoan az xl2 tényleg cc kormánycsapágy, csak éppen jól meg van csinálva. jóval könyebb mint a pig.. az életben nem kell ezekben csapágyat cserélni

a micro angular meg igen, olyan csapágy, ami egy bizonyos dõlésszögû terhelésre van kihegyezve

persze a pig erõsebb, biztosabb, ha nem fontos az a pár gramm, vegyél olyat, az való arra

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
Kössz a segítséget!

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
iljics,

röhögcséges & tanulságos. vagy fordítva?

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
Egy ismerõsömnek szintén Quake-je van,
szintén normál k.csapágyas, és nekem is feltûnt,
hogy az RM oldalán levõ 2004-es Quake pedig integrált.
de ebbõl nem csináltam problémát, egyszerûen csak konstatáltam,
hogy a cég gyártja mindkét verzióban. Ennek megvan az az elõnye, hogy mindenki olyat választ, amilyet akar (bár megnézném, hányan favorizálják az integráltat...)
Lényeg, hogy az összes általad felsorolt FSA jó lesz a tiedbe.
Micro angular - tudtommal ez egy olyan zárt
(vagy ha úgy tetszik, ipari) csapágy, ami nem szabványos,
tehát csapágyboltban nem kapsz ilyet.
hogy a micro angular pontosan mit jelent, azt nem tudom,
bár a neve alapján én valamilyen alacsony szögben megdöntött kúp/tûgörgõs csapágyra gondolok.
az XL II tudtommal egy CC kormánycsapágy,
ami bírja a kemény kiképzést is, a Pig eredetileg BMX-ekbe való,
attól olyan strapabíró, a DH pro pedig (a neve önmagáért beszél) a sima Pig egy zárt csapágyas változata.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nem integrált

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
és a képen amit linkeltem integrált a kcsapágy? szerintem nem, de lényeg: belemegy az orbit xl 2, vagy a pig dh pro?

oks, kössz, nekem si ez volt a véleményem, de azért furcsa, hogy a rock machine oldalon azt írják, h. integrált, ráadásul rock machine oldalán lévõ képen pedig integráltnak látszik :D

melyik a jobb? mert egy árban vannak kb, a pig dh pro az xl 2, micro angular csapágyazás=ipari csapágyazás?

"mezei" fsa the pig? árban bejön