Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2006. október 02. - 14:29

Írta 2006. október 02. - 07:35

Írta 2006. szeptember 30. - 11:46

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. szeptember 30. - 11:45

Valahonnan kérj kölcsön 1db legkisebb méretû (kb 2mm) hézagológyûrût és rakd be a stucni alá és próbáld összerakni az egészet. Lehet, hogy csak ennyi a gond.
mi sem mondtunk mást
...
Írta 2006. szeptember 29. - 21:31

a stucni felsõ peremének feljebb kell lennie mint a teleszkóp nyakának, az a 2mm kb jó is, kell hely, ahová összehúzódhat a rendszer a kormánycsapi meghúzásakor.
mi sem mondtunk mást :nonono:
- ki van kopva a telónál a szimmering, és annak a kotyogását érzed fenn a kormánynál
szerintem a perselyekre gondolsz.
Írta 2006. szeptember 29. - 18:19

Kotyogás meg lehet:
- nincs eléggé összehúzva a kormánycsapi
- ki van már kopva a kormánycsapi
- ki van kopva a telónál a szimmering, és annak a kotyogását érzed fenn a kormánynál
Írta 2006. szeptember 29. - 13:55

Írta 2006. szeptember 29. - 09:43

ezt nem igazán értem, mert a villanyaknak rövidebbnek kell lennie, mint ameddig felér a stucni. (vagy a fölé rakott szpészerek)
nem lehet, hogy valami félintegrált kormánycsapágyad van, ami lötyög a csészében? (csak olvastam, hogy létezik ilyen jelenség) vagy az a régi?
nem, nem félintegrált. sima WTB kormánycsapány. még a sala cserélte ki, mert az elõzõ cane creek-bõl hiányzott valami. arra is gondoltam, hogy a cserénél kiesett egy gyûrû vagy vmi, de megnéztem a földet ahol szereltem és sehol semmi.
Írta 2006. szeptember 29. - 09:38

így viszont 2 mm a villanyakból, bent vana stucni tetje alatt. lehet, hogy ennyi a gáz.
ezt nem igazán értem, mert a villanyaknak rövidebbnek kell lennie, mint ameddig felér a stucni. (vagy a fölé rakott szpészerek)
nem lehet, hogy valami félintegrált kormánycsapágyad van, ami lötyög a csészében? (csak olvastam, hogy létezik ilyen jelenség) vagy az a régi?
Írta 2006. szeptember 29. - 08:56

Most akkor a kormányra kell hézagoló vagy a nyakra?
Nyakra való karbon spacer: kép
Nem lehet, hogy simán csak nem húztad össze eléggé az elejét?
sajnos nem értem mi van. megcsináltam mégegyszer amit MSN-en megbeszéltünk, de nem változott. minimálisat, de "lötyög" a villanyak a vázban. behúzom az elsõ féket és megtolom a bringát, akkor érezhetõ igazán. beviszem a salának ma, nézze meg mi a rák van. pedig kb egy magas a 2 stucni. illetve a wcs kisebb 0,5 cm-el, ezért van ott a karbon spacer. így viszont 2 mm a villanyakból, bent vana stucni tetje alatt. lehet, hogy ennyi a gáz. délután remélem kiderül.
:offtopic: ezúton köszönet Szabó Károlynak, ma reggel a Gellért térern adott egy belsõt! (persze nekem minden a másik táskámban volt, mert a balesetem óta nem tekertem BP-en)
Írta 2006. szeptember 28. - 19:57

Nyakra való karbon spacer:

Nem lehet, hogy simán csak nem húztad össze eléggé az elejét?
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. szeptember 28. - 19:44

Az 50mm-s elég nagy, akkorát még nem láttam karbonból csak tekerhetõ aluból, általában 20mm a leghosszabb, érdemes rövidebbõl többet venni és így lehet játszani a kormánymagassággal, vagy ha a kormányszár fölé kell az 50, akkor vágj le a villanyakból néhány centit.
ezt elnéztem. 5mm van szó természetesen. kaptam a salától egy karbont.
kicseréltem az Amoeba stucnit egy WCS-re, de most az a bajom, hogy "kotyog" a villanyak a vázban. illetve ilyesmi érzésem van, mintha mozogna a váz elejében a stucni, ami az elözõ stucnival nem volt.
Írta 2006. szeptember 28. - 17:40

gyárilag jöttCsináltattad vagy gyárilag volt rajta, mert biztos nem vetted?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. szeptember 28. - 15:03

Csináltattad vagy gyárilag volt rajta, mert biztos nem vetted?nekem van egybe 50-es aluból a fisheren.
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. szeptember 28. - 14:46

Írta 2006. szeptember 28. - 14:24

Az 50mm-s elég nagy, akkorát még nem láttam karbonból csak tekerhetõ aluból, általában 20mm a leghosszabb, érdemes rövidebbõl többet venni és így lehet játszani a kormánymagassággal, vagy ha a kormányszár fölé kell az 50, akkor vágj le a villanyakból néhány centit.köszi, a csili-vili karbonból is ez a helyzet? tehát pl ha nekem csak egy 50 mm-es kell, akkor olyannak is kéne lennie?
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. szeptember 28. - 13:15

többféle vastagságú van
köszi, a csili-vili karbonból is ez a helyzet? tehát pl ha nekem csak egy 50 mm-es kell, akkor olyannak is kéne lennie?
Írta 2006. szeptember 28. - 13:07

Írta 2006. szeptember 28. - 12:58

Írta 2006. szeptember 28. - 12:48