Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6418 replies to this topic

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Megtörtént. "Szabadonfutó" > "GPS topik"
"In idem flumen bis non descendimus"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
engem nem zavarna, ha nyitnátok egy gps topikot. ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
de ebben mi a rossz?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Valahonnan kérj kölcsön 1db legkisebb méretû (kb 2mm) hézagológyûrût és rakd be a stucni alá és próbáld összerakni az egészet. Lehet, hogy csak ennyi a gond.

mi sem mondtunk mást

...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

a stucni felsõ peremének feljebb kell lennie mint a teleszkóp nyakának, az a 2mm kb jó is, kell hely, ahová összehúzódhat a rendszer a kormánycsapi meghúzásakor.

mi sem mondtunk mást :nonono:

- ki van kopva a telónál a szimmering, és annak a kotyogását érzed fenn a kormánynál

szerintem a perselyekre gondolsz.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Jézusom ekkora f@szságokat ne ajánljatok már, a stucni felsõ peremének feljebb kell lennie mint a teleszkóp nyakának, az a 2mm kb jó is, kell hely, ahová összehúzódhat a rendszer a kormánycsapi meghúzásakor.

Kotyogás meg lehet:
- nincs eléggé összehúzva a kormánycsapi
- ki van már kopva a kormánycsapi
- ki van kopva a telónál a szimmering, és annak a kotyogását érzed fenn a kormánynál

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Valahonnan kérj kölcsön 1db legkisebb méretû (kb 2mm) hézagológyûrût és rakd be a stucni alá és próbáld összerakni az egészet. Lehet, hogy csak ennyi a gond.
Marci

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

ezt nem igazán értem, mert a villanyaknak rövidebbnek kell lennie, mint ameddig felér a stucni. (vagy a fölé rakott szpészerek)

nem lehet, hogy valami félintegrált kormánycsapágyad van, ami lötyög a csészében? (csak olvastam, hogy létezik ilyen jelenség) vagy az a régi?

nem, nem félintegrált. sima WTB kormánycsapány. még a sala cserélte ki, mert az elõzõ cane creek-bõl hiányzott valami. arra is gondoltam, hogy a cserénél kiesett egy gyûrû vagy vmi, de megnéztem a földet ahol szereltem és sehol semmi.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

így viszont 2 mm a villanyakból, bent vana stucni tetje alatt. lehet, hogy ennyi a gáz.

ezt nem igazán értem, mert a villanyaknak rövidebbnek kell lennie, mint ameddig felér a stucni. (vagy a fölé rakott szpészerek)

nem lehet, hogy valami félintegrált kormánycsapágyad van, ami lötyög a csészében? (csak olvastam, hogy létezik ilyen jelenség) vagy az a régi?

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Most akkor a kormányra kell hézagoló vagy a nyakra?

Nyakra való karbon spacer: kép

Nem lehet, hogy simán csak nem húztad össze eléggé az elejét?

sajnos nem értem mi van. megcsináltam mégegyszer amit MSN-en megbeszéltünk, de nem változott. minimálisat, de "lötyög" a villanyak a vázban. behúzom az elsõ féket és megtolom a bringát, akkor érezhetõ igazán. beviszem a salának ma, nézze meg mi a rák van. pedig kb egy magas a 2 stucni. illetve a wcs kisebb 0,5 cm-el, ezért van ott a karbon spacer. így viszont 2 mm a villanyakból, bent vana stucni tetje alatt. lehet, hogy ennyi a gáz. délután remélem kiderül.

:offtopic: ezúton köszönet Szabó Károlynak, ma reggel a Gellért térern adott egy belsõt! (persze nekem minden a másik táskámban volt, mert a balesetem óta nem tekertem BP-en)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Most akkor a kormányra kell hézagoló vagy a nyakra?

Nyakra való karbon spacer:

Feltöltött kép

Nem lehet, hogy simán csak nem húztad össze eléggé az elejét?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Az 50mm-s elég nagy, akkorát még nem láttam karbonból csak tekerhetõ aluból, általában 20mm a leghosszabb, érdemes rövidebbõl többet venni és így lehet játszani a kormánymagassággal, vagy ha a kormányszár fölé kell az 50, akkor vágj le a villanyakból néhány centit.

ezt elnéztem. 5mm van szó természetesen. kaptam a salától egy karbont.
kicseréltem az Amoeba stucnit egy WCS-re, de most az a bajom, hogy "kotyog" a villanyak a vázban. illetve ilyesmi érzésem van, mintha mozogna a váz elejében a stucni, ami az elözõ stucnival nem volt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Csináltattad vagy gyárilag volt rajta, mert biztos nem vetted?

gyárilag jött :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nekem van egybe 50-es aluból a fisheren.

Csináltattad vagy gyárilag volt rajta, mert biztos nem vetted?

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem van egybe 50-es aluból a fisheren.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

köszi, a csili-vili karbonból is ez a helyzet? tehát pl ha nekem csak egy 50 mm-es kell, akkor olyannak is kéne lennie?

Az 50mm-s elég nagy, akkorát még nem láttam karbonból csak tekerhetõ aluból, általában 20mm a leghosszabb, érdemes rövidebbõl többet venni és így lehet játszani a kormánymagassággal, vagy ha a kormányszár fölé kell az 50, akkor vágj le a villanyakból néhány centit.

A sebesség mindent megold.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

többféle vastagságú van

köszi, a csili-vili karbonból is ez a helyzet? tehát pl ha nekem csak egy 50 mm-es kell, akkor olyannak is kéne lennie?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Und van tekerentyûs is állítható.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
többféle vastagságú van

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
lehet, hogy láma kérdés, de a stucni és kormány közé való hézagoló gyûrûket méretrevágva lehet kapni vagy van fixméret?:chin: