Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6418 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
integrált fejcsapágy az azt jelenti hogy a csapágycsésze a váz anyagában van, nem?
azaz a félintegrált az meg a csésze elsüllyed a vázban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Még egyszer utoljára, ;)
NO, Kedvesem vett magának, egy 2006-os v-fékes magellan tucana-t.
A boltban az eladó azt mondotta, hogy integrált kormánycsapi kell bele (ennek nem örülnék)
Szerintem inkább félintegrált, de nem vagyok benne biztos. Katalógusból valamiért kimaradt ez a váz :-/

A fejcsõ méretei:
Külsõ átmérõ felül: 49,5 mm; alul: 50mm
belsõ átmérõ a vékony peremig: 44m utána: 39,5
A vékonyabb perem magassága felül: 8,6mm, alul: 8,9 mm ez mind a két helyen 10mm után éri el a normál vastagságot (mármint a 39,5-ös belsõ átmérõt).

No, remélem érthetõ valamennyire.
A kérdés:
Ez most félintegrált vagy integrált? Ha integrált akkor melyik a hat közül?
(Hogyan fogom lemérni a szöget az már más dolog...)

Ride everywhere.

.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
én minap egy "házi headlockkal" szedtem ki a rózsát, és újra fel is lehetett használni (szirmait picit visszahjtogatva)
elõtte wd40 a villanyakba, hgy könnyebben kicsússzon, és lefelé kihuzattam egy 6-os menetes szár+nagy alátét+anya kombinációval.
ha végig egyforma a csõ belsõ átmérõje, akkor semmi probléma. és nem muszáj utána felhasználni a rózsát, de legalább humánus :)

stuccenstücc: jóféle dizájn :)
a háttérben a vaskeresztes féktárcsa se gyenge. (bocs, nekem új)
amúgy irigyellek benneteket, hogy képesek vagytok egy fehér stucnira nyálat csorgatni, én bizony lefesteném, ha más szín kéne, akármi legyen is az.. :D
/aztán nehogy flém legyen belõle, hujjujj... :-) /

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a fatty amugy másfél coll vagy 1.1/4 coll?
mert másfeles stucnija a syncros-nak is van, szép fekete, sõt, ha szerencséd van, akkor fehérben is van :) asszem 137 gramm a 70-es. és nincs odairva, hogy csak oversize-ben lenne...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

roox?

Megszunt belole a Fatty verzio...es amugyis saaarrrr nehez...
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
roox?

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Nah, en kifogytam az otletekbo... :(

Tehat varom masoket....

Headshokhoz stucni, konnyu, es nem OS!!!!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
csak azért kell kiütni, mert különben nem menne bele a headlock :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ehh, b@szd lejjebb 5 centivel és tedd fölé az újat:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
váhááá
ne lefelé üsd, mert adott esetben lehet, ló@ benyelése lesz a dologból ( ha a váll felé haladva kisebb lesz a belsõ átmérõ - no meg mi a ráknak végigütni a villanyakat? )
hanem adj a rózsa egyik oldalának, akkor elfordul a nyakban, aztán ezeket a szirmokat feszítsd be, jó esetben így azonnal kiesik, ha nem, akkor kloffold még egy kicsit, és darabokra hullva távozik :D

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Akkor nekem rózsám van...kössz a felvilágositást.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szerintem te a rózsára gondolsz, nem a headlockra...

headlock
Feltöltött kép

rózsa:
Feltöltött kép

ha rózsád van és "elromlott" akkor elvileg kitudod verni a villanyakból lefelé. (eltekintve a speciálisabb villáktól)
majd pedig újat tenni bele. de ha bizonytalanabb vagy, inkább bízd szakemberre.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
nekem nem látszik ki semmi csak ott fent van a csavar a villanyakban...akkor az vmi más?(mer nekem fogalmam sincs a nevérõl)...szóval azt felül furjam csak ki?csak a stucni ne sérüljön...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha headlock, akkor alul az amibe a csavar belemegy, az kifelé kilátszik a villanyakból, igaz? én felfurnám csavarostól, nagyob menet bele, majd egy adaptert csináltatnék a régi csavarhoz meg az uj headlock menetéhez.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
azokhoz szólok akik értenek a szereléshez.szoval az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám szétszedni a headlock-ot akkor ha a csavar menete elromlott.mert meg szeretném huzni hogy ne kotyogjon a kormánycsapágy de fojton elforog.aki tud segiteni annak köszönöm.olyan válaszokat nem kérnék hogy miért b__ztam el a menetet, meg hogy tartcsak ellen az anyánál stb...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Az a légyeg, hogy a menetes rész egyáltalán ne legyen a kormánycsapágy megtámasztási felületének közelében, legjobb ha csak a stucni feletõl felfelé marad menet. Ugye nem kell magyarázni a megbontott anyagszerkezett nyíró- és hajlítóerõkkel szembeni ellenállását. Szerintem nem kellene erõltetni...

nem attól félek, hogy gyenge lenne, hanem hogy esetleg elforog a stucni, bármennyire meghúzom.
megmértem a szükséges nyakhosszat, így a boltban ellenõrizni tudom majd, mennyi menet lesz a stucniban.
köszi a válaszokat, akkor még várok picit, hátha beérkezik az redetileg rendelt A-heades villa, aztán ha nem, akkor megvizsgálok egy ilyen menetest.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az a légyeg, hogy a menetes rész egyáltalán ne legyen a kormánycsapágy megtámasztási felületének közelében, legjobb ha csak a stucni feletõl felfelé marad menet. Ugye nem kell magyarázni a megbontott anyagszerkezett nyíró- és hajlítóerõkkel szembeni ellenállását. Szerintem nem kellene erõltetni...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
attól, hogy kevés menet van rá vágva, még nem számottevõen gyengébb mindaddig, amig a stucniban végigér.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts

csak nem akar megjönni a merevvillám... (egy sima 622-es hajlított acélvella lenne, bár a-heades, ami úgy tûnik nem gyakori)

egy boltban érdeklõdtem, és az emberünk hozott nekem egyet, ami 1 1/8-os villaszárú, de menetes végû... azt mondta, szerinte rá lehet szorítani a stucnit...
rá is próbált egyet, és tényleg az a méret, de ti mit gondoltok?

biztonságos lenne?

Nekem volt ilyen kombóm. No para.