Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Posted 2006. October 27. - 19:48
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 27. - 18:23
Tehat varom masoket....
Headshokhoz stucni, konnyu, es nem OS!!!!
http://soloszabi.blogspot.com
Posted 2006. October 27. - 18:18
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. October 27. - 17:42
Posted 2006. October 27. - 17:07
Posted 2006. October 27. - 17:06
ne lefelé üsd, mert adott esetben lehet, ló@ benyelése lesz a dologból ( ha a váll felé haladva kisebb lesz a belsõ átmérõ - no meg mi a ráknak végigütni a villanyakat? )
hanem adj a rózsa egyik oldalának, akkor elfordul a nyakban, aztán ezeket a szirmokat feszítsd be, jó esetben így azonnal kiesik, ha nem, akkor kloffold még egy kicsit, és darabokra hullva távozik
Posted 2006. October 27. - 15:04
Posted 2006. October 27. - 12:17
headlock
rózsa:
ha rózsád van és "elromlott" akkor elvileg kitudod verni a villanyakból lefelé. (eltekintve a speciálisabb villáktól)
majd pedig újat tenni bele. de ha bizonytalanabb vagy, inkább bízd szakemberre.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. October 27. - 11:24
Posted 2006. October 26. - 23:14
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 26. - 22:43
Posted 2006. October 19. - 08:18
Az a légyeg, hogy a menetes rész egyáltalán ne legyen a kormánycsapágy megtámasztási felületének közelében, legjobb ha csak a stucni feletõl felfelé marad menet. Ugye nem kell magyarázni a megbontott anyagszerkezett nyíró- és hajlítóerõkkel szembeni ellenállását. Szerintem nem kellene erõltetni...
nem attól félek, hogy gyenge lenne, hanem hogy esetleg elforog a stucni, bármennyire meghúzom.
megmértem a szükséges nyakhosszat, így a boltban ellenõrizni tudom majd, mennyi menet lesz a stucniban.
köszi a válaszokat, akkor még várok picit, hátha beérkezik az redetileg rendelt A-heades villa, aztán ha nem, akkor megvizsgálok egy ilyen menetest.
Posted 2006. October 19. - 01:12
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. October 19. - 00:39
Posted 2006. October 18. - 19:27
csak nem akar megjönni a merevvillám... (egy sima 622-es hajlított acélvella lenne, bár a-heades, ami úgy tûnik nem gyakori)
egy boltban érdeklõdtem, és az emberünk hozott nekem egyet, ami 1 1/8-os villaszárú, de menetes végû... azt mondta, szerinte rá lehet szorítani a stucnit...
rá is próbált egyet, és tényleg az a méret, de ti mit gondoltok?
biztonságos lenne?
Nekem volt ilyen kombóm. No para.
Posted 2006. October 18. - 19:23
egy boltban érdeklõdtem, és az emberünk hozott nekem egyet, ami 1 1/8-os villaszárú, de menetes végû... azt mondta, szerinte rá lehet szorítani a stucnit...
rá is próbált egyet, és tényleg az a méret, de ti mit gondoltok?
biztonságos lenne?
Posted 2006. October 14. - 13:36
Tehát a boltban 50mm-es külsõ átmérõjû félintegrált kcs-t kell venned. (Bike+, FSA mittomén) Értelemszerûen, hogy ne legyen átmérõkülönbség a fejcsõ meg a kcs alsó röid kinyúló része között. Másmilyent úgysem lehet beletenni. Az eredetit meg elõször üsd ki ne utólag, hogy összehasonlítási alapod legyen.
A téma már vagy ezredszer kibeszélve. (pl. Merida topic)
Und bitte használd a módosít gombot, mert zavaró ez a kétpercenkénti üzenetelés.
Posted 2006. October 14. - 11:47
Nem nem kell köszi! Értem én. Én is félintegráltat kerestem. De a szerelõ pasi meg akart gyõzni h az félintegrált ami a kezében volt. én nem láttam nagyon mert mindig markolászta és végül a dobozba tette. Gondoltam megbízhatzó egy szerelõ. de mégse..teljesen integrált fejcsapágy montiba szerintem sorozatgyártásban nincsen. lehet van olyan elvetemült, aki egy-egy vázat csinál olyannal, de nem hiszem.
a meridákba is félintegrált való.
a teljesen integrált azt jelenti, hogy a fejcsapágy összesen 3 fõdarabból áll:
- kupak rózsával
- alsó/felsõ csapágyak
- központositó gyûrûk
a félintegrált ehhez képest rendelkezik két csapágycsészével is, ami csapágyastól együtt bele van süllyesztve a fejcsõbe.
rajzoljam??
Én a méretnél arra voltam kíváncsi h mekkorm a csésze kell bele? mert van 44-es és van 50-es fejcsõméret. Én asszem talán úgy emlékszem h az UMF-ben 50-es való. De ha baromságokat beszélek akkor javítsatok ki..
Ha jól emlékszem, Smallfont-nak Hardy 3 vagy annál nagyobb számú van (ha tévednék, majd kijavít), és ezekben TH No.10 internal headset van.
Hardy3 van de tök mind1 a számozás a váz ugyan olyan csak ezen van V-fék tüske is mint a 4-en.. Nekem nincs benne semmi mert én a vázat külön vettem. vagyis arra építek bicót. És amit kaptam hozzá kcsapi az egy hatalmas nagy átverés volt hogy "ajándék csapágy a vázhoz"...500 FT-ot nem ér. szóval nekem ami benne van csésze azt ki kell üttetni és beletenni nosrmális csapágyat.
Posted 2006. October 14. - 11:47
Nem ártana tisztáznunk akkor, hogy az internal és az integrated kifejezéseknek melyik az élõ magyar párja.
Posted 2006. October 14. - 11:42
a meridákba is félintegrált való.
a teljesen integrált azt jelenti, hogy a fejcsapágy összesen 3 fõdarabból áll:
- kupak rózsával
- alsó/felsõ csapágyak
- központositó gyûrûk
a félintegrált ehhez képest rendelkezik két csapágycsészével is, ami csapágyastól együtt bele van süllyesztve a fejcsõbe.
rajzoljam??