Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
roox?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Nah, en kifogytam az otletekbo... :(

Tehat varom masoket....

Headshokhoz stucni, konnyu, es nem OS!!!!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
csak azért kell kiütni, mert különben nem menne bele a headlock :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Ehh, b@szd lejjebb 5 centivel és tedd fölé az újat:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
váhááá
ne lefelé üsd, mert adott esetben lehet, ló@ benyelése lesz a dologból ( ha a váll felé haladva kisebb lesz a belsõ átmérõ - no meg mi a ráknak végigütni a villanyakat? )
hanem adj a rózsa egyik oldalának, akkor elfordul a nyakban, aztán ezeket a szirmokat feszítsd be, jó esetben így azonnal kiesik, ha nem, akkor kloffold még egy kicsit, és darabokra hullva távozik :D

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Akkor nekem rózsám van...kössz a felvilágositást.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szerintem te a rózsára gondolsz, nem a headlockra...

headlock
Feltöltött kép

rózsa:
Feltöltött kép

ha rózsád van és "elromlott" akkor elvileg kitudod verni a villanyakból lefelé. (eltekintve a speciálisabb villáktól)
majd pedig újat tenni bele. de ha bizonytalanabb vagy, inkább bízd szakemberre.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
nekem nem látszik ki semmi csak ott fent van a csavar a villanyakban...akkor az vmi más?(mer nekem fogalmam sincs a nevérõl)...szóval azt felül furjam csak ki?csak a stucni ne sérüljön...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha headlock, akkor alul az amibe a csavar belemegy, az kifelé kilátszik a villanyakból, igaz? én felfurnám csavarostól, nagyob menet bele, majd egy adaptert csináltatnék a régi csavarhoz meg az uj headlock menetéhez.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
azokhoz szólok akik értenek a szereléshez.szoval az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám szétszedni a headlock-ot akkor ha a csavar menete elromlott.mert meg szeretném huzni hogy ne kotyogjon a kormánycsapágy de fojton elforog.aki tud segiteni annak köszönöm.olyan válaszokat nem kérnék hogy miért b__ztam el a menetet, meg hogy tartcsak ellen az anyánál stb...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Az a légyeg, hogy a menetes rész egyáltalán ne legyen a kormánycsapágy megtámasztási felületének közelében, legjobb ha csak a stucni feletõl felfelé marad menet. Ugye nem kell magyarázni a megbontott anyagszerkezett nyíró- és hajlítóerõkkel szembeni ellenállását. Szerintem nem kellene erõltetni...

nem attól félek, hogy gyenge lenne, hanem hogy esetleg elforog a stucni, bármennyire meghúzom.
megmértem a szükséges nyakhosszat, így a boltban ellenõrizni tudom majd, mennyi menet lesz a stucniban.
köszi a válaszokat, akkor még várok picit, hátha beérkezik az redetileg rendelt A-heades villa, aztán ha nem, akkor megvizsgálok egy ilyen menetest.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az a légyeg, hogy a menetes rész egyáltalán ne legyen a kormánycsapágy megtámasztási felületének közelében, legjobb ha csak a stucni feletõl felfelé marad menet. Ugye nem kell magyarázni a megbontott anyagszerkezett nyíró- és hajlítóerõkkel szembeni ellenállását. Szerintem nem kellene erõltetni...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
attól, hogy kevés menet van rá vágva, még nem számottevõen gyengébb mindaddig, amig a stucniban végigér.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

csak nem akar megjönni a merevvillám... (egy sima 622-es hajlított acélvella lenne, bár a-heades, ami úgy tûnik nem gyakori)

egy boltban érdeklõdtem, és az emberünk hozott nekem egyet, ami 1 1/8-os villaszárú, de menetes végû... azt mondta, szerinte rá lehet szorítani a stucnit...
rá is próbált egyet, és tényleg az a méret, de ti mit gondoltok?

biztonságos lenne?

Nekem volt ilyen kombóm. No para.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
csak nem akar megjönni a merevvillám... (egy sima 622-es hajlított acélvella lenne, bár a-heades, ami úgy tûnik nem gyakori)

egy boltban érdeklõdtem, és az emberünk hozott nekem egyet, ami 1 1/8-os villaszárú, de menetes végû... azt mondta, szerinte rá lehet szorítani a stucnit...
rá is próbált egyet, és tényleg az a méret, de ti mit gondoltok?

biztonságos lenne?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A homlokcsõ külsõ átmérõjét kell lemérni. Ha nem tévedek ez Hardynál 50mm.

Tehát a boltban 50mm-es külsõ átmérõjû félintegrált kcs-t kell venned. (Bike+, FSA mittomén) Értelemszerûen, hogy ne legyen átmérõkülönbség a fejcsõ meg a kcs alsó röid kinyúló része között. Másmilyent úgysem lehet beletenni. Az eredetit meg elõször üsd ki ne utólag, hogy összehasonlítási alapod legyen.

A téma már vagy ezredszer kibeszélve. (pl. Merida topic)

Und bitte használd a módosít gombot, mert zavaró ez a kétpercenkénti üzenetelés.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

teljesen integrált fejcsapágy montiba szerintem sorozatgyártásban nincsen. lehet van olyan elvetemült, aki egy-egy vázat csinál olyannal, de nem hiszem.
a meridákba is félintegrált való.
a teljesen integrált azt jelenti, hogy a fejcsapágy összesen 3 fõdarabból áll:
- kupak rózsával
- alsó/felsõ csapágyak
- központositó gyûrûk

a félintegrált ehhez képest rendelkezik két csapágycsészével is, ami csapágyastól együtt bele van süllyesztve a fejcsõbe.

rajzoljam??

Nem nem kell köszi! Értem én. Én is félintegráltat kerestem. De a szerelõ pasi meg akart gyõzni h az félintegrált ami a kezében volt. én nem láttam nagyon mert mindig markolászta és végül a dobozba tette. Gondoltam megbízhatzó egy szerelõ. de mégse..

Én a méretnél arra voltam kíváncsi h mekkorm a csésze kell bele? mert van 44-es és van 50-es fejcsõméret. Én asszem talán úgy emlékszem h az UMF-ben 50-es való. De ha baromságokat beszélek akkor javítsatok ki..:)

Ha jól emlékszem, Smallfont-nak Hardy 3 vagy annál nagyobb számú van (ha tévednék, majd kijavít), és ezekben TH No.10 internal headset van.

Hardy3 van de tök mind1 a számozás a váz ugyan olyan csak ezen van V-fék tüske is mint a 4-en.. Nekem nincs benne semmi mert én a vázat külön vettem. vagyis arra építek bicót. És amit kaptam hozzá kcsapi az egy hatalmas nagy átverés volt hogy "ajándék csapágy a vázhoz"...500 FT-ot nem ér. szóval nekem ami benne van csésze azt ki kell üttetni és beletenni nosrmális csapágyat.
*

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ha jól emlékszem, Smallfont-nak Hardy 3 vagy annál nagyobb számú van (ha tévednék, majd kijavít), és ezekben TH No.10 internal headset van.

Nem ártana tisztáznunk akkor, hogy az internal és az integrated kifejezéseknek melyik az élõ magyar párja.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
teljesen integrált fejcsapágy montiba szerintem sorozatgyártásban nincsen. lehet van olyan elvetemült, aki egy-egy vázat csinál olyannal, de nem hiszem.
a meridákba is félintegrált való.
a teljesen integrált azt jelenti, hogy a fejcsapágy összesen 3 fõdarabból áll:
- kupak rózsával
- alsó/felsõ csapágyak
- központositó gyûrûk

a félintegrált ehhez képest rendelkezik két csapágycsészével is, ami csapágyastól együtt bele van süllyesztve a fejcsõbe.

rajzoljam??