Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6414 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a hegesztett kormany alapbol buta otlet. nevesebb gyarto kinalataban sehol nem latni. talan nem veletlenul
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
helló , ez is 6061-es alu kormány volt , 6 részbõl heggesztve , és az a legszebb , h nem a hegesztésnél tört el , hanem a kozépmerevítés heggesztése után tört el
az ár nagyon nem érdekel , csak megbízható legyen , és könnyü

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Hello!
Szerintetek az Altrix Basic 3119701 kormányszár 100 mm- es kivitelben és az Altrix HB131- es 25, 4- es, 580mm- es koemány jó párosítás lenne?

Ugyanez megvan B+ logó alatt. Nem csodálkoznék, ha Ike, X-Mission, stb. néven is meg tudnád venni. Nekem B+ van, árához képest teljesen jó, meg vagyok vele elégedve.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
B+ nem van jó
mit lehet érdemes figyelni;
minél kevesebb hajlítás van benne, annál erõsebb
az alapméretes könnyebb
(az elsõ kettõ alapján bizony a riser SC-nél is van jobb ;) )
és persze; alapanyag (6061-es pl. jócska) és falvastagság (és, hogy ez a falvastagsg mennyire egyenletesen változik, ha változik, bár azt úgysem látod :) )
szal húzz meg egy minimum elvárást a súllyal és árral kapcs, aztán az így kiválasztott darabokat próbáld végig, h melyik hogy áll kézre

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
csáó
én sem akartam b+-t venni , de semmi normális nem volt , és ez nézett ki a legstrapabíróbbnak
én a kona kormányon gondolkoztam , szerintetek az mennyit bír ?
én arról még semmit nem hallottam

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ritchey riser sc

B+ okat meg messze kerüld el ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
sziasztok
nem tud valaki valami strapabíró kormányt , mert nekem eltört a dh-s bike pos kormányom fél év után
valami könnyû , de jó kormány kéne
ha valakinek van valami jó tapasztalata , azt várom , mert ezek után nem nagyon bízok meg semmiben
köszi elõre is

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hello!
Szerintetek az Altrix Basic 3119701 kormányszár 100 mm- es kivitelben és az Altrix HB131- es 25, 4- es, 580mm- es koemány jó párosítás lenne?

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Szerintem a nem ezek azok a cuccok amik nem bírják. Ha azt mondják, hogy nem bírják a könnyû cuccok, akkor arra gondolhatnak, hogy ne vegyél Sun UFO felnit, vagy karbon dolgokat. Kormányt mindenképp érdemes max. 1.5-2 évente lecserélni, mert jobb a békesség.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Azt mondják az okos emberek, hogy ha könnyû cuccokat veszek, akkor gyakran kell cserélni.
Szóval most hogy könnyítsek a bringámon az egységesség kedvéért Ritchey WCS cuccokkal szeretném felszerelni.
( Nyereg / nyeregcsõ / kormány / kormányszár / kormányvég)
Nos ha mindezt egy könnyû össztelós gépbe raknám be szerintetek mennyire lennne tartós? Vagy az én 80 kilómhoz erõsebb kell?
Maratonra használnám lájtos stílusban....

Nekem 1 bike-on van WCS kormányszár - kormány - kormányvég egy másikon csak kormányszár. Én 81-82kg vagyok és fenntartás nélkül tudom ezeket ajánlani. A karbon WCS kormány azonban egy aktuális tartóssági tesztben utolsó lett.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob: karbonos FSA-k dizajnja mennyire nem tetszik? mondjuk nem is olcsok, de eszmeletlen jo sulyban vannak. en gondolkodok egyen. vagy persze monkey cnt

ez most egyenesre vagy hajlitottra?
egyenesben 25.4 befogóval 600-as kellene, de már megvan rendelve a syntace
hajlitottban nincs még alternativa, olcsón kellene valami jó :) tõlem akár karbon is lehet, csak passzoljon a thomsonba, és legalább 630-as legyen, max 1"-1.5" emeléssel

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rob: karbonos FSA-k dizajnja mennyire nem tetszik? mondjuk nem is olcsok, de eszmeletlen jo sulyban vannak. en gondolkodok egyen. vagy persze monkey cnt
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Azt mondják az okos emberek, hogy ha könnyû cuccokat veszek, akkor gyakran kell cserélni.
Szóval most hogy könnyítsek a bringámon az egységesség kedvéért Ritchey WCS cuccokkal szeretném felszerelni.
( Nyereg / nyeregcsõ / kormány / kormányszár / kormányvég)
Nos ha mindezt egy könnyû össztelós gépbe raknám be szerintetek mennyire lennne tartós? Vagy az én 80 kilómhoz erõsebb kell?
Maratonra használnám lájtos stílusban....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Próbálok vmi logikát találni a 2007-s paripák kormánycsapágyai között, de nem látom a következetességet, vagy észszerûséget néhány neves, tengerentúli gyártó esetében.

Például:

1., A Devinci, aki 2006-ig minden modell esetében félintegrált csapágyakat használ (még FR és DH kategóriában is), 2007-ben az új fejlesztéseknél, valamint a "kemény" kategóriáknál visszatér a hagyományos megoldáshoz.
2., az Iron Horse a 2007-s modellévben mind a három megoldást elkezdi használni. Furcsa, hogy például a négy Sunday közül háromban már félintegrált van.
A hosszú utas trail kategóriában használ félintegráltat és hagyományost is.

Ez csak néhány kiragadott példa, de biztos találnánk furcsaságokat más, neves gyártóknál is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
syntace duraflite 9fok. (16k huf)
ötlet helyette más? 600-as, egyenes, erõsen hátrahajló modell érdekel.
természetesen nagyjából 150 gramm környékén.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az evolve xc mennyire bírná alattam (170g)?

jól.....nekem tavaly a coilerben volt, pike fölött, most a merevfarúban....mondjuk nem ugrálok, viszont ütöm a mázsát...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az evolve xc mennyire bírná alattam (170g)?

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Akkor tényleg nem olyan könnyû, a RF honlapon 125g-t írnak rá.
http://www.raceface....deusxc-stem.htm

az a deus xc, én a deusról beszéltem.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
sajna ez csak 50-es. de legalább jobban tudsz nézelõdni ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

elvileg lehet, probike-ban láttam, igaz mostanság nem néztem

a deus 186 gramm, és brutál egy darab, szal nem hiszem hogy túl könnyû lenne, csak mivel már nem gyártják, igy nehéz szerezni....

Akkor tényleg nem olyan könnyû, a RF honlapon 125g-t írnak rá.
http://www.raceface....deusxc-stem.htm

A sebesség mindent megold.