Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6418 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
vásárlás elõtt kéne kérdezni, nem utána :chin:

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
TH Industries Cane Creek által gyártot "AHEADSET" nevû kormánycsapágyakról tud vki vmit? Most vettem egyet, streetgépbe, alul-fölül ipari csapágy,cro-mo csészék, az alsó különösképpen nagyon erõsnek tûnik. 6500 HUF. Szerintem korrekt. Van vkinek vmi tapaszalata?

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Ahogy elnézem, nem valami ergonómikus, de próbáltak rá törekedni.
Nekem is hasonló profilú szarvam van, csak az Acor.
Ez az Ike elég vastagnak tûnik, én ilyenekbe szeretek kapaszkodni, attól függ, neked mi jön be.

Ha pesti vagy és nem kell postaköltségelni, akkor jó árban van, de ha küldözgetni kell, akkor vegyél boltban hasonló profilút, vagy igazi ergonómikust, mert jobban megéri. Én az apróról hajigáltam össze a járgányomat, megtanultam, hogy számolni kell a pkg-el is :)

üdv!
"No pain - No gain"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
http://apro.bikemag....ct=59942&cat=17

ez a kormányszarv az az 5 szögletû, "ergonómikus" fajta?
a képbõl nem igazán tudtam rájönni, neten meg nem találtam sehol...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
erõ izom:)
szándékosan szélesedik ki, hogy megszoruljon az a gyürü rajta.

Kalapács, csavarhúzó, hidegvágó, pont akkora átmérõjü csõ, melyet ráhúzol, esetleg kormánycsapágybetevõ szerszám, rengeteg opcionális eszköz kerülhet a kezedbe, egyre vigyázz, hogy a felsõ részét ahol a csapágy van, ne üsd. alul a peremet nyugodtan.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!

Low profile fejcsapágyam van, Rock Shox Revelation telóm.

Namost alulról a legelsõ tag, a fork crown race nevezetû cucc, nem megy le ütközésig a telón a vállra, mivel a villanyak a vállnál domborodik, szélesedik.

A villa-korona ilyen féloldalasan akad meg. Érdekes módon ha összehúzom a rendszert, akkor a kormány forog, semmi sem kotyog, de tuti hogy nem így kellene lennie, mert a korona egy kicsit ferdén áll a nyakon.

Itt egy link, mindenki normálisan viselkedik a képrõl, az elsõ gyûrûvel van a gond:
http://www.cyclingne..._headtypes#zero

Mit tudnék csinálni?

Már eddig is rengeteget segítettetek, remélem továbbra is...:prosze:
Már csak ez van hátra, hogy elsõ saját építsû bringám tökéletes legyen.

Elõre is köszi!

üdv
"No pain - No gain"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
de ez egyszerûen olyan vékony kormány hogy ezt tele kellene pakolni hézagolóval:)
na majd akkor még kiokoskodom mit csináljak
azért köszi a segítséget!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
na ja ezt el felejtettem az átalakitó az cool nekem a városi gépben bö 1 éve az van imádom

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

lenne 1 kérdésem,
az o.utim stucnijának a kormány rögzító csavarja mindig kilazul és keresztbe járkál állandóan a kormányom...hézagoló van benne mert a kormány befogója kisebb e miatt is lehet vagy az hogy amikor sietek jobbra-balra "rángatom" a biciklit-->gondolom értitek mire gondolok
aki tud segíteni annak megköszönöm!!!

Egy átalakító 1500 Ft. Szintén ennyiért kapsz már ahead-es stucnit.
És megoldódnak a problémák.
De létezik olyan sima menetesbe való stucni is amin 2 csavar rögzíti a kormányt.
Inkább trekingbe használják de montiba is jó lehet.
De sztem inkább átalakító. Tesóm bicaja is átalakítóval van és jó (bb).

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
a csavart nézném meg ha kilazul lehet rosz a menet de a hézagoloval is gond lehet hogy el tud mozogni ez föleg akkor jellemzö ha nem a teljes csövet fedi ja és csavarra menetrögzitönek esetleg festék

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
lenne 1 kérdésem,
az o.utim stucnijának a kormány rögzító csavarja mindig kilazul és keresztbe járkál állandóan a kormányom...hézagoló van benne mert a kormány befogója kisebb e miatt is lehet vagy az hogy amikor sietek jobbra-balra "rángatom" a biciklit-->gondolom értitek mire gondolok
aki tud segíteni annak megköszönöm!!!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
köszi
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
22,2

A sebesség mindent megold.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
a kormány azon vége ahol fogjuk az mekkora átmérõjû?
tudja valaki fejbõl nincs otthon tolómérõm.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ha jól emlékszem valaki linkelt egyszer karbonkormányok töréstesztjét (talán a német Bike csinálta?). Kérhetném mégegyszer, ha megvan valakinek? :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Menetes kormány nincs, csak menetes rendszerû kormánycsapágy és hozzá való stucni és villa. Ha hajlított kormány kell akkor csak az egyenes kormányt kell lecserélni. Ha az 1"-os menetes rendszerû stucni helyett egy új, ahead rendszerû kell, akkor egy ahead átalakítót vegyél és egy 1 1/8-as stucnit. 1 1/8-as kormánycsapágyat nem tudsz beletettni a vázadba.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy szeretném lecserélni a menetes kormányomat ahead-esre. Cr-Mo vázam van, és nem tudom hogy ebbe bele tudok-e tenni 1 1/8"-os csapágyat. Vázat nem akarok venni, mert arra nincs pénzem, viszont ez a kormány csere elég fontos lenne. Ugyanis valami nem stimmel vele, meg jobban is tetszik az ahead-es mint a hagyományos.
Válaszotokat elõre is köszi.
Egy kép.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
2,5 éve van wtb momentum c-m, hibátlanul, karbantartásmentesen müködik.
ja és fsa

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
WTB momentumról valakinek van véleménye/tapasztalata?a sárga csík pont passzol a bringámhoz lehet beruházok egyzre még nem is drága

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a pro kormányszarvak könnyûek, szépek és olcsóak, vagy esetleg van a B+ nak is ilyen 2,5-3 centise, én 1800 ft-ért vettem egy párt...esetleg ritchey wcs, pár az kicsit drágább...