Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!

Low profile fejcsapágyam van, Rock Shox Revelation telóm.

Namost alulról a legelsõ tag, a fork crown race nevezetû cucc, nem megy le ütközésig a telón a vállra, mivel a villanyak a vállnál domborodik, szélesedik.

A villa-korona ilyen féloldalasan akad meg. Érdekes módon ha összehúzom a rendszert, akkor a kormány forog, semmi sem kotyog, de tuti hogy nem így kellene lennie, mert a korona egy kicsit ferdén áll a nyakon.

Itt egy link, mindenki normálisan viselkedik a képrõl, az elsõ gyûrûvel van a gond:
http://www.cyclingne..._headtypes#zero

Mit tudnék csinálni?

Már eddig is rengeteget segítettetek, remélem továbbra is...:prosze:
Már csak ez van hátra, hogy elsõ saját építsû bringám tökéletes legyen.

Elõre is köszi!

üdv
"No pain - No gain"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
de ez egyszerûen olyan vékony kormány hogy ezt tele kellene pakolni hézagolóval:)
na majd akkor még kiokoskodom mit csináljak
azért köszi a segítséget!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
na ja ezt el felejtettem az átalakitó az cool nekem a városi gépben bö 1 éve az van imádom

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

lenne 1 kérdésem,
az o.utim stucnijának a kormány rögzító csavarja mindig kilazul és keresztbe járkál állandóan a kormányom...hézagoló van benne mert a kormány befogója kisebb e miatt is lehet vagy az hogy amikor sietek jobbra-balra "rángatom" a biciklit-->gondolom értitek mire gondolok
aki tud segíteni annak megköszönöm!!!

Egy átalakító 1500 Ft. Szintén ennyiért kapsz már ahead-es stucnit.
És megoldódnak a problémák.
De létezik olyan sima menetesbe való stucni is amin 2 csavar rögzíti a kormányt.
Inkább trekingbe használják de montiba is jó lehet.
De sztem inkább átalakító. Tesóm bicaja is átalakítóval van és jó (bb).

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
a csavart nézném meg ha kilazul lehet rosz a menet de a hézagoloval is gond lehet hogy el tud mozogni ez föleg akkor jellemzö ha nem a teljes csövet fedi ja és csavarra menetrögzitönek esetleg festék

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
lenne 1 kérdésem,
az o.utim stucnijának a kormány rögzító csavarja mindig kilazul és keresztbe járkál állandóan a kormányom...hézagoló van benne mert a kormány befogója kisebb e miatt is lehet vagy az hogy amikor sietek jobbra-balra "rángatom" a biciklit-->gondolom értitek mire gondolok
aki tud segíteni annak megköszönöm!!!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
köszi
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
22,2

A sebesség mindent megold.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
a kormány azon vége ahol fogjuk az mekkora átmérõjû?
tudja valaki fejbõl nincs otthon tolómérõm.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ha jól emlékszem valaki linkelt egyszer karbonkormányok töréstesztjét (talán a német Bike csinálta?). Kérhetném mégegyszer, ha megvan valakinek? :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Menetes kormány nincs, csak menetes rendszerû kormánycsapágy és hozzá való stucni és villa. Ha hajlított kormány kell akkor csak az egyenes kormányt kell lecserélni. Ha az 1"-os menetes rendszerû stucni helyett egy új, ahead rendszerû kell, akkor egy ahead átalakítót vegyél és egy 1 1/8-as stucnit. 1 1/8-as kormánycsapágyat nem tudsz beletettni a vázadba.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy szeretném lecserélni a menetes kormányomat ahead-esre. Cr-Mo vázam van, és nem tudom hogy ebbe bele tudok-e tenni 1 1/8"-os csapágyat. Vázat nem akarok venni, mert arra nincs pénzem, viszont ez a kormány csere elég fontos lenne. Ugyanis valami nem stimmel vele, meg jobban is tetszik az ahead-es mint a hagyományos.
Válaszotokat elõre is köszi.
Egy kép.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
2,5 éve van wtb momentum c-m, hibátlanul, karbantartásmentesen müködik.
ja és fsa

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
WTB momentumról valakinek van véleménye/tapasztalata?a sárga csík pont passzol a bringámhoz lehet beruházok egyzre még nem is drága

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a pro kormányszarvak könnyûek, szépek és olcsóak, vagy esetleg van a B+ nak is ilyen 2,5-3 centise, én 1800 ft-ért vettem egy párt...esetleg ritchey wcs, pár az kicsit drágább...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
valami ötlet kormányszarvra?
kb 2-3 centi hosszúra lenne szükségem, így a teherviselés nem számottevõ szempont.
volt szó itt régebben valami mûanyag házi készítésû dologról. ez milyen költséggel járt?
egyéb alternatíva? seprûnyél nagyon gány lenne?

Dave:
venni semmiképp nem fogok, mert nekem is van itthon valami noname, csak nem találom. ezért nekiállok és csinálok valami pöcköt.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
A leírás alapján gondolom vmi jobbra forgásos dolgot nem bírt (180, 360), nemdebár? :D
Majd próbálok óvatos lenni...

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Mind2:) baloldalt 1 centit erlõre jobboldalt 1 centit hátra hajlott. A keresztmerevítónél (jobb oldali) ott meg a varratnál meg megrepedt.Dirt / street felhasználás...

• vendég

Keresztmerevitõsökhoz hozátéve nekem ns pure 4130 kormányom van eggyet már megoltem az a keresztmerevitésnél repedt/hajlott el!!!!! A kérdést ismét fel teszem:D mi a legjobb kormány? diabolus?

Ho-hó! Nekem is NS Pure-om van, ezért is csöppentem bele a témába. Hogyan vágtad haza, mit csináltál vele? Elhajlott v. el is tört?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

mi a legjobb kormány? diabolus?

easton monkey lite dh és / vagy syntace vector dh

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.