Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Mindkettõtöknek 1000 köszi. Még nem jöttek meg ugyan a cuccok, de ha majd lesz még gondom azért írok. :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
http://bikemag.hu/content/view/100/10/

ez alapján megtudod tanulni a váltó beállításást. (nekem is így sikerült)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Helo,

amit leírtál, az rendben van, de a villanyakra elõbb húzd rá a központosítógyûrûket (márha vannak), aztán csak a hézagolókat és a stucnit.

A stucnit -miután megfelelõen kihézagoltad- ráhúzod a villanyakra, majd egy picit meghúzod, de még tudjon simán forogni a villanyakon. Ezután a zárósapkát meghúzod annyira, hogy összefogja az egészet, majd beállítod a stucnit, hogy "egyenesen" álljon (tehát ha pont párhuzamosan áll a vázzal, akkor a villaszárak is párhuzamosak legyenek), és ezután beállítod a zárósapkát úgy, hogy ne kotyogjon és ne is szoruljon a rendszer (megnézed, hol kezd el kotyogni, majd egy negyed-harmad fordulatot még ráhúzol...). Legalábbis én így szoktam csinálni, ha nagygenerálozom a biciklit...

De igazából a sorrend teljesen mindegy, a lényeg, hogy a csapágycsészék és a villanyakkónusz a helyükön legyenek (az ábrán jól látszik..), akár csak a csapágyak és a központosítógyûrûk. Ezután a hézagolókat és a stucnit egyéni ízlésnek megfelelelõen berendezed, és ezután a lényeg, hogy mind a stucni, mind a zárókupak csavarjai megfelelõen meg legyenek húzva...ha ideáig el tudsz jutni, akkor már nehéz elrontani:) Sok sikert!

Feltöltött kép

off: a váltókkal mi a gond? abban is tudunk segíteni...:D

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Helló!

Most fogok áttérni cr-mo vázról alura, és úgy gondoltam hogy én szerelem össze az egész bringát, kivéve a váltót mert ahhoz nem értek. Viszont ebben a kormányos dologban nem vagyok egészen biztos, szóval leírnám hogy én hogy csinálnám, javítsatok ki ha rosszul mondom. THX,
Tehát elõször is az alsó- és a felsõ csapágycsészét belenyomom a homlokcsõbe, ezután a villanyakra ráhúzom az alsócsapágyhoz tartozó villanyakkónuszt erre ráteszem a csapágyat (nekem iparis lesz). Ezt az egészet beledugom a homlokcsõbe, majd a felsõ csp. csészébe is beleteszem a csapágyat és a tetejére a kónuszt. A maradék villanyakra ráhúzom a házagológyûrû(ke)t és a stucnit és tetjébe beleteszem a zárósapkát.
Nos eddig jutottam el, mert innentõl nemtom hogy mit csináljak, hogy a beállítócsavarral mit kell kezdeni, és mikor kell meghúzni a stucni csavarjait?
Köszi.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na találtam itthon 3 kormányt.
egy os hussefeltet, meg egy modolo és egy azonic simát.
mostmár csak egy könyûre kellene elcserélnem õket :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

ráadásul 120 as, az jó lesz neked ?

tökéletes!
a 8°os emeléssel (ami lefordítva lenne használva) még jobb lenne, mint a mostani Ritchey a maga 6°ával...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

megvettem. azaz megvetettem. aznap este ment ismerõs Pestre, aztán nyélbeütötték az üzletet...
szuper cucc! kicsit nehéz. majd lehet nekiesek smirglivel, utána meg ha találok betekerem ilyen leukloplast szerû fekete szigszalaggal...

más:

errõl mi a vélemény?
Feltöltött kép

- 120 mm/8°
- ~130 grammot mondanak rá
- új
mennyit érdemes adni érte max?

kicsit soknak érzem azt a 130grammot. nem találtam róla sehol infót. a tavalyi/régebbi modellek elég nehezek, 160 gramm körülre írta weightweenies...
:confused:
inkább syntace legyen?

ahhoz képest hogy mennyire nincs benne anyag, sok a 130 gramm...

ráadásul 120 as, az jó lesz neked ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ahogy elnézem, nem valami ergonómikus, de próbáltak rá törekedni.
...
Ez az Ike elég vastagnak tûnik, én ilyenekbe szeretek kapaszkodni, attól függ, neked mi jön be.

megvettem. azaz megvetettem. aznap este ment ismerõs Pestre, aztán nyélbeütötték az üzletet...
szuper cucc! kicsit nehéz. majd lehet nekiesek smirglivel, utána meg ha találok betekerem ilyen leukloplast szerû fekete szigszalaggal...

más:

errõl mi a vélemény?
Feltöltött kép

- 120 mm/8°
- ~130 grammot mondanak rá
- új
mennyit érdemes adni érte max?

kicsit soknak érzem azt a 130grammot. nem találtam róla sehol infót. a tavalyi/régebbi modellek elég nehezek, 160 gramm körülre írta weightweenies...
:confused:
inkább syntace legyen?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Az is igaz... ott a pont, feladom :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:-)
csak gyárilag jár pl a manitou integrált stucnihoz(marzóhoz is), ehhez ahhoz, esztergályos is 2 perc alatt elkészíti(fémmegmunkáló szakember, nem esztergályolással)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egyszer én is keresetem adaptert de nekem azt mondták boltban hogy olyan nem létezik...:(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de ha még olcsóbban és még könnyebben van sima, akkor minek vegyek os-t? az adapter ingyen van :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem úgy éretettem, hanem hogy mért olyaan balhés ez OS...ott a BBB olcsó is, könnyû is...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hogy olyan stucnija van, és abba cinkesen mutat adapter nélkül az 1':)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mért kéne adapterezni? mi a baj az OS-al?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
oversize egyenes 620-as, vagy 600-as kormány ötlet? vagy esetleg max. 1" emeléssel valami?
olcsó legyen :) de inkább könnyû.
vagy vegyek egy sima befogósat és adaptereztessem ki?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A specialized xc-t néztem még, elég jónak tûnik, de lehet crc-s rendelés lesz, az arany színû pro taper tetszik.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
CRC-nél van 645mm-s fekete, arany és titánium, "1-s emelkedésû.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz, az sajnos keskeny.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
1 fekete 1' pro taper van, de úgyhiszem csak 620 mm-es.