Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
stucni... :-)
igazából egyedül a súly az ami különbség meg a kinézet
a funkcionalitás azonos. összeköti a kormányt a villanyakkal. nemtöbb :-)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

PRO PLT ?:)

most tettem fel a bicóra, és egyszerüen gyönyörû a szne :) és mindenek elött jó súlyban van.

Elsõsorban a "Ritchey Pro" családra gondoltam, de megnézve ezt a PRO PLT-t, a színét és az árát, nem lehet egy rossz választás :)
Összehasonlítva a kettõt?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
PRO PLT ?:)

most tettem fel a bicóra, és egyszerüen gyönyörû a szne :) és mindenek elött jó súlyban van.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Úgy vélem, eljött az ideje kormányt és stucnit cserélnem.
Ritchey PRO-ról van-e vélemény? Esetleg ajánljatok mást, ha az jobban megéri. Nem egy szezonra kéne :) Szóval legyen tartós darab, de könnyû. XC/Maraton vegyesfelvágottra lenne használva, 70-71 kg-hoz.
Elõre is köszönöm a segítséget :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azért a shimano kormánycsapágyak jók ám. gondolom ez a 600-as sem 100 km-et ment :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Mivel az enyém is 1000 km alatt szétment tartósat nem tudok ajánlani :). Az enyém egy Campa Chorus volt. A középsõ 'bekattanás' azért van, mert legtöbbet egyenesben áll a kormány és itt verõdik be elõször.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Na szétszedtem megint és sajna az alúl lévõ csészén vannak kis benyomódások.
Szóval tényleg csere.:( (egyébként shimano 600as)

És akkor hol és milyet vegyek? (valami tartós kéne)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Értem. Azért hittem hogy középállásba kell állnia, mert amikor vettem akkor simán középre bekattant a kormány, szóval azt hittem direkt ilyen hogy egyszerûbb legyen egyenesbe tartani.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Csereérett a kormánycsapágy.
Sehova nem szabad "bekattannia", csak ha már javíthatatlanul elszaródott.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Sziasztok.
Ide is felteszem a kérdést amit már az országútinál feltettem, mert mégiscsak ez a szaktopicja.

Szóval van egy öreg országútim, aminek menetes villája van és kb így néz ki a stucnija: http://www.matuzmast...17_stucni_1.jpg
És a a gond hogy észrevettem hogy nem középállásba akad be a kormány hanem vagy kicsit jobra, vagy kicsit balra tõle, aztán észrevettem hogy ha forgatom mindenhol akad, csak középen nem. Szóval ropog forgatás közben.
Aztán szétszedtem és újrazsíroztam. És az az érdekes számomra, hogy nem is értem mi okozza normálisan azt hogy a kormány középállásba(egyenesbe) kattanjon be.
Valaki tud segíteni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nincs, de ha szépen mosolyogsz rájuk meghozzák Neked!

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Köszi Thez!
Nekem a 25.4 -es,90mm XC kellene.De melyik boltban lehet ilyen?Én,ha nem is mindbe,de párba néztem és nincs.Na még a Hajduban megnézem.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jelenleg õk elérhetõek a boltokban.

Nem tudtad? :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
thez: ezek mind vannak? de jó. :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Nem tud valaki,valahol Specialized stucnit?A nagykerbe már állítólag nincs. E-bike-on sincs
Elõre is kössz

6° 25.4 korm befogó, 90mm
8° 31,8mm korm befogó 90mm
8° 31,8mm korm befogó 105mm
8° 31,8mm korm befogó 120mm

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Egyenes XC kormányt készülök venni, eddig a Kore Elite XC 7075 Flat tûnik nyerõnek a 135 grammjával.
Bírni fogja ez a 85 kilómat?

A kabon és a 31.8-as kormányoknak van valami gyakorlati hasznuk? Sokkal erõsebbek, vagy csak parasztvakítás?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Nem tud valaki,valahol Specialized stucnit?A nagykerbe már állítólag nincs. E-bike-on sincs
Elõre is kössz

ilyen kell?
Feltöltött kép

speedmetalban épp akcióban 6.900.-
http://www.actionbik...
(göress le)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Elõre is kössz
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

lehet, hogy lesz egy speci os lowriserem. az nem jo?

ha ingyen van kell. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ritchey-nek van wcs egyenes os kormanya. meg tan truvativnak is. es az meg lehet hogy olcso is

a modolomat pedig bekenhagyod mert irgumburgum

lehet, hogy lesz egy speci os lowriserem. az nem jo?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F