Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Tudtok valamit a PRO RM 01/11-es kormánycsapiról?

ezt írja a honlap:

RM-01/ RM-11

* Colours: SB black, HP grey and HP silver
* CNC machined low profile design
* Sealed cartridge mechanism
* Dual pre-assembled units for easy installation
* Durable and lightweight aluminium construction
* Sizes: 1" and 1-1/8", Incl. PRO gap cap
* Weight: 72 g.(1") and 88.5 g.
* Threadless headset is patented by Cane Creek. Registered patent no. US 5095770

kérdés hogy milyen csapágyazású meg az hogy melyik az a cartridge rendszer ?

jah és errõl van szó:

Feltöltött kép

tudom hogy nem szabad követelõzni, de tök fontos lenne.
valaki vmi info esetleg?

igen tudom hogy itthon nem forgalmaznak pro kormánycsapikat de azért hátha
volt már dolga valakinek vele.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Valami olyasmi lehet, de nem biztos, hogy Hope volt. Egy socomos topicban írta valaki, hogy egy ilyen ferde csapággyal lett számára tökéletes a villaszög.

Én majd a Boxxi magasságával variálok egy kicsit, ha túl meredek lenne a villaszög. (Mivel amúgy is jó alacsony a középrész, így azzal sem lesz gond ez esetben.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nemertem mirol beszelsz... ilyen scott octane-fele "ferden furt henger ha megforditom minusz 2fok fejcsoszog" rendszeru dolog?

mert olyan hope-bol ha lenne sztem tudnek rola
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Tamás: nekem ne vegyél, mert én csak egy ismerõsnek ígértem meg, hogy utána kérdezek, de közben azt hiszem megoldódott a dolog.

Engem esetleg csak az érdekelne, amelyikkel lehet nyerni egy fokot a villaszögön (de akkor azt ezek szerint valami külhoni fórumon láttam a napokban, és veled kevertem). A Socomhoz ugyanis nekem érkezik integrált szûkítõs csapágy, haveréba meg nem integrált kell.

Ha majd kimúlik az a csapágy, akkor viszont szólok kedves díler úr!:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Rob: a Tamáska féle Hopeból létezik olyan is, amelyikkel nyerhetek 1 fokot a villaszögnél, igaz? És mennyiért jut el egy ilyen csapi hozzánk?

lol. tehat akkor meg ketto stepdown-t vegyek? egy itt fogyel a polcomon, egyet meg mar hazakuldtem egy honapja :)

hope importor vagyok juhe. :) amugy olyan 40font az ara, plusz posta. ha tolem veszed. es ha tudok meg venni...

es nincsen belole verzio, csak egy fele van. fekete szinben jon. "felintegralt"

Feltöltött kép

nem a legjobb dizajn, mert ha mar ottvan az a baromnagy csesze, akkor rakhattak volna bele szep nagy csapagyat is, nem ugyanazt mint amit a sima 1.1/8" -ba, de gondolom suly es arcsokkentes volt a cel. mivel igy ugyanannyi a kisker ara mint a simanak. [65font]

de megbizhatosaggal nem lesz gond.

amugy a specializedemben nekem is Orbit XL2 van, best buy kategoria, konnyu, olcso, jol tomitett. ha nem akarsz flancolni, akkor ennel jobb nem kell. ha viszont flancolni akarsz, akkor nem RF, mert a csapagyak nem a legjobbak benne. Nekem is van egy thermo SP-m, az se tokeletes. Akkor mar inkabb gyujteni kell meg egy kicsit hozza, es ChrisKing
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
Tudtok valamit a PRO RM 01/11-es kormánycsapiról?

ezt írja a honlap:

RM-01/ RM-11

* Colours: SB black, HP grey and HP silver
* CNC machined low profile design
* Sealed cartridge mechanism
* Dual pre-assembled units for easy installation
* Durable and lightweight aluminium construction
* Sizes: 1" and 1-1/8", Incl. PRO gap cap
* Weight: 72 g.(1") and 88.5 g.
* Threadless headset is patented by Cane Creek. Registered patent no. US 5095770

kérdés hogy milyen csapágyazású meg az hogy melyik az a cartridge rendszer ?

jah és errõl van szó:

Feltöltött kép
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Boltból újat gyakorlatilag sehol. Ha 1-2 napo belül kell, akkor át tudsz alakítani egy másfeles villához valót esetleg a hagyományoshoz, ugyanúgy mûködik.

lehet kapni, nem kõ gányolni.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Rob: a Tamáska féle Hopeból létezik olyan is, amelyikkel nyerhetek 1 fokot a villaszögnél, igaz? És mennyiért jut el egy ilyen csapi hozzánk?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Hol lehet itthon 1.5-ös nem integrált fejcsapágyat venni 1/8-os belsõ mérettel (tehát Boxxerhez)? Sürgõsen kellene!

Boltból újat gyakorlatilag sehol. Ha 1-2 napo belül kell, akkor át tudsz alakítani egy másfeles villához valót esetleg a hagyományoshoz, ugyanúgy mûködik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem sehol, nekem is ilyen kellene...
tam most küld londonból hope-ot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Hol lehet itthon 1.5-ös nem integrált fejcsapágyat venni 1/8-os belsõ mérettel (tehát Boxxerhez)? Sürgõsen kellene!

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
én meg rf-et nyúzok 3 éve, s semmi meglepõt nem csinál. szervízben egyszer zsírozták, de a kezdetektõl fogva észrevétlen. nekem anno a vásárláskor fontos tényezõ volt, hogy egy olyan alkatrész, amivel nem találkozok minden sarkon. szivesen átörökíteném következõ vázamba, de a mai integrált világban....

botond187

botond187

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
A RF-röl azt irták hogy:

-abszolút high-end kormánycsapágy
-tömeg: 115g
-tökéletesen zárt rendszer
-vajpuha mozgású ipari csapágyazás
-tartósság és mûködés vizes, sáros körülmények között is
-eloxált felület

Xl2-rõl hogy:

modellév: 2007
kovácsolt és CNC-zett 6061-T6 alumínium csészék
szabadalmaztatott technológia garantálja a fokozott tartósságot és minõséget
36 fokos Angular Contact tömített csapágyazás
7075-ös alu osztott golyópályák
lézer gravírozott alumínium kupak
beépítési magasság - 13.8+13.7=27.5mm
méret: 1 1/8"
tömeg: 101g
kiváló, tömegéhez képest meglepõen masszív konstrukció
felhasználás: XC-tõl a lightos freeride-ig bármire

xl2 9900ft lenne, a RF meg 14900Ft. Nem tudom hogy meg-e éri az 5000Ft különbséget, leírás szerint eléggé dícsérik, azért is gondoltam hogy megkérdezem...
És mindkettõnél tûsgörgõ csapágyazást írnak.
Külföldi oldalon egy durva 1,25 millás gépben láttam.
Súlyra a kettõ között nincs nagy külömbség, nem tudom máshol mennyiért lehet kapni, de az oldalon 39900ft-ról van leértékelve(RF)...ami hogy mennyire igaz... Xl2-t is máshol 11e alatt nem láttam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kormányt találtam, házon belül (lemértem a speci kormányt, 640-es szélességben 31,8 befogóval 1" emeléssel 211 gramm)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
orbit xl 2 nekem is korrekt
ráadásul 2 éve kaptam egy vázzal, amiben szintén teljesített már pár évet... a legrégebbi alkatrész a bicómon, cserébe tökéletesen mûködik.

az rf-rõl régebben voltak rossz pletykák, nem tudom, hogy igaz e, de az xl 2 helyett nem vennék mást az tuti

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Sziasztok!

Kérdésem lenne hogy milyen ez a csapágy: Race Face Thermo SP
Egy helyen találtam róla leírást de az is 2000-bõl való...
Mondjuk egy FSA Orbit XL-II-höz képest milyen különbség lenne?(tapasztalat esetleg)

2 db FSA orbit XL II-t ismerek közelebbrõl. egyik az enyém, kb. 1 évet használtam hibátlanul, a másik egy barcsómé, õ pedig kb. 3 évet használta és végig tökéletes maradt a cucc.

van amiben a RF többet nyújt mint az átlag, de sztem ez most éppen nem az...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
[quote name='rob']kormányt keresek még mindig :)

fenébe a fórummal, megint benyelte

én meg Scott Pro nyeregcsövet, 27.2 vagy 30.9 méretben, ha vki lát ilyet, szóljon!

@Botond; sztem nyugodtan veheted az FSA-t, feleannyi pénzért nem fog kevesebbet nyújtani, mint az RF, bár én inkább a golyós-tûgörgõs modellre szavaznék, örök élet +1 nap, jól be lehet állítani a futását, lehet pucolni, cserébe nem valami könnyû

botond187

botond187

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem lenne hogy milyen ez a csapágy: Race Face Thermo SP
Egy helyen találtam róla leírást de az is 2000-bõl való...
Mondjuk egy FSA Orbit XL-II-höz képest milyen különbség lenne?(tapasztalat esetleg)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Miért kell ragaszkodni hazai beszerzéshez?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kormányt keresek még mindig :)
31,8-as játszik, 1" emeléssel
nálunk semmi jó nincsen.