Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
hellóó!!

Én megmondom õszintén nem nagyon találtam választ erre(lehet rosszul kerestem), ezért félve bár, de felmerem tenni a kérdést :D
ez a kormányszélesség mizéria..mi az optimális?? mert nekem egy vágatlan planet-x van...szóval...énnemtudom. mert kényelmes azon kivül hogy forgalomban elkapom a bácsik/nénik szatyrát,kacsóját ami van..

esetleg valami meglátása valakinek?

kösszésüddv!!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ggx:az egy colos meneteseknél le kell mérni a villa nyakának belsejét.ez vagy 22,2 vagy 21mm.(a 22,2 az elterjedt)és a 22,2es belsõ átmérõjû villanyakba belemegy a 21es, de a dió se jön fel odaáig hogy megszoruljon, és hézagolni sem jó.asszem bbb-nek van 22,2es stucnija, csak picit drága.remélem tudtam segíteni

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

azt akarták, hogy te nyomod a zsírt bele a zsírzogombnál, a csapi a piros gumigyûrû alatt pedig mindig nyomja ki a koszos zsírt...

Meg nincs minden háztartásban zsírzópisztoly...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás

sok-sok évig....van benne anyag tisztességgel

Én is így gondoltam.:bananadan
Van egy ilyenem, amit kb 2 éve nem használtam, de most elõvettem és még mindig imádom. Fel is tettem, zsír!:love1:

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
nekem is ilyenem volt, kb 3000 km után rommá kopott a csésze... sajnos túlbonyolították a dolgot, mert azt akarták, hogy te nyomod a zsírt bele a zsírzogombnál, a csapi a piros gumigyûrû alatt pedig mindig nyomja ki a koszos zsírt.... elméletben szép és jó, csak éppen gyakorlatban annyi történik, hogy körbe a gyûrû alatti résen megy be a kosz mint állat

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyik ismerõsnek is ilyen van és nem volt vele gondja és ha jól emlékszem 2004ben tesztelték ezt a kormánycsapágyat és akkor sem volt vele probléma.

A sebesség mindent megold.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Van valakinek ilyen WTB kormánycsapágya?
Feltöltött kép

Hát nekem volt már egy két féle fajta, de ilyen még nem! 2 hónapja van benne a bringában és elkezdett szorulni, mondom akkor nagytakarítás. Hát ilyen trutyit én még nem láttam a golyóskosarakon. Fekete az egész és szinte bele van égve a kosz. Néztem is mikor beépítettem, hogy ez az árva gumigyûrû fogja távol tartani a koszt, port vizet stb a csapágytól? És hát beigazolódott a félelmem, mert csak az nem jut be ami nem akar. A brigéciol is csak nézet mikor bemutattam neki a szerkezetet. Ez a zsírzószem meg nem tom hogy mûködik de én még nem jöttem rá! Az 1000ft-os kormánycsapágyhoz évekig nem nyúltam mégsem volt semmi baja, ez meg...
Szóval egy fos, amint lesz lé veszek zárt iparis csapit, de ilyet soha többet! Kétlem hogy én nem tudnék vele ennyire bánni, bár még az is lehet! :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sok-sok évig....van benne anyag tisztességgel

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
Egy 170 gramm körüli stucnit (konkrétan egy Ritchey FatBone) kb. mennyi ideig lehet nyúzni normál cc-s felhasználás mellett?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
városi brinyómon a régi menetes 1 colos rendszer van, de a stucni amit anno vettem hozzá egy törés után, úgy tûnik, hogy nem pont bele való méret, mert csak sörösdobozos hézagolással lehet elérni, hogy ne lötyögjön, de még így is nyikorog meg hajlik mint a fene, nem is gondoltam volna, hogy az 1 colos nyakhoz való stucnik között is van méretskála...

szóval valaki világosítson már fel, hogy mit kell nézni egy ilyen holmin, hogy az én vázamhoz jó legyen

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
én ugy csináltam meg, hogy bericniztem egy vágóval egy kicsit azt a részét ami belemegy a vázba, és ezáltal kitágult az anyag. szerintem jó, és nektek mi a véleményetek? most már beleszorult rendesen és nincs kotyogás.
üdv szabolcska

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ha sufnituningolni akarsz, dobj egy privit, én is pont ilyet csináltam ma, ha gondolod segíthetek.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
köszike, a segitséget de nem a fejcsõvel van a bibi, de tényleg am meg cromo váz. a cromo csapágyat fullra bele lehet ütni meg minden, de az alu beleesik, de nem mindegyik szóval nem uj csapágy esik bele, de nemtudom milehet :S.
üdv szabolcska

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

hello! azt szeretném kérdezni, hogy az alu fejcsapágyak egy idõ után "kitáulnak" hogy beütés nélkül belemennek a vázba, mit lehet velük csinálni, hogy jobbb legyen? válaszotokat elõre is köszike
üdv: szabolcska

a fejcsõ tágul ki, nem a fejcsapágy.
gányolni lehet, vagy venni olyan fejcapágyat, aminek nagyobb a beütési magassága (töb van a vázban) illetve vázcsere.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Stucnira visszatérve..
Vettem egy újat:)
Egy törtcsavarkiszedõ sztem 2rongy kb, ez a kocka meg 3490..
és ugyis tiszta kopott volt egy elõzõ festésbõl. Ha még használnám le se cseréltem volna, de valszeg eladásra kerül az egész bringa..
azért kösz a helpet:)

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
hello! azt szeretném kérdezni, hogy az alu fejcsapágyak egy idõ után "kitáulnak" hogy beütés nélkül belemennek a vázba, mit lehet velük csinálni, hogy jobbb legyen? válaszotokat elõre is köszike
üdv: szabolcska

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Szerintem kintrõl kell rendelned! Én boltban még nem láttam ilyet.

Nem tud valaki ún. skorpiókormányt? (gyak. egyenes kormány és szarv kombinációja egyben)

danielb

danielb

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv,
Nem tudja valaki, hogy magyarországon beszerezhetõ-e ilyen típusú kormány?
http://www.bikecult..../nittoB617a.jpg
vagy
http://hiawathacycle...MG_0534_500.jpg

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
csavarkihajtó, vagy fúró
a stucninak valszeg nem tesz jót hosszútván, inkább ne használd így

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
off
kell bele fúrni egy bal menetet, aztán van ilyen kúp alakú menetes cucc, azt elkezded bele tekerni és a törött csavar jön kifele szépen.
asszem van is itthon olyan, de biztos kapsz valami barkácsboltban is. nem árt, ha van otthon ilyen is:)

ha közelebb lennél, mondanám, hogy ugorj át estére, megcsinálom, de így :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu