Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
na igen ezt sziltanbol én is tanultam :P de cc re gyakorlatban elég a 25.4? vagy ha már lud legyen kövér, és dobjak fel 31.8 as rendszert?

kacsuli

kacsuli

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Roppant egyszerû.
Azonos falvastagság esetén a nagyobb átmérõjû csõnek nagyobb az inerciája illetve a keresztmetszeti modulusa.

Körgyûrû inercianyomatéka: Ix=PI*(R^4-r^4)/4

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hajlitott kell mindenképpen. és kb 660 as méret. telom van.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem OS van már midnen bringámon, az egyenes kormánynak is masszív kinézetet ad, 56os hosszban pedig elfér rajta minden.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

eddig 25.4 esem volt. szerintetek maradhatok ennél vagy érdemesebb 31.8 asra váltani?

attól is függ, hogy egyenest használsz e, meg hogy milyen hosszút és hogy mennyi mindent akarsz rápakolni (a 31,8 eléggé vastagszik a közepe felé)
ja meg ha nincs telód, akkor a rezgéselnyelés a 25,4 mellett szól.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Elsõ sorban a merevsége miatt. Nagyobb átmérõ nagyobb merevség.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

eddig 25.4 esem volt. szerintetek maradhatok ennél vagy érdemesebb 31.8 asra váltani? mert ugy néz ki h uj kormányhoz veszek majd vmi uj stucnit is. eastont melyik magyar webáruházba lehet kapni? :chin:

egy töréstesztben ha jól emlékszem, az OS kormányok semmivel sem szerepeltek jobban, mint a normál befogós társaik... igaz, én nem nyomok semmiféle durva ágat, de nem tudom, a 31milisnek van-e igazi elõnye.
azt meg végképp nem, hogy oútiban miért terjed.
de ha valaki megmondja, én is megköszönöm, legalább tudni fogom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

eddig 25.4 esem volt. szerintetek maradhatok ennél vagy érdemesebb 31.8 asra váltani? mert ugy néz ki h uj kormányhoz veszek majd vmi uj stucnit is. eastont melyik magyar webáruházba lehet kapni? :chin:

néha az ebike-on feltûnik egy egy darab de nem jellemzõ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Távolkeleti tucattermék, mint a ritchey és kb ugyanaz a minõség.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

uj kormányt kell vennem mert firkálásomkor elhajlott a mostani :(

ritchey-vel szemezgettem eddig. cc-re kell.
oval nevü márkárol mit lehet tudni? mert én még sose hallottam rola. de árba sulyba nem tünik rossznak.

tudtommal elég igényesnek számít, olyan nyeregcsövem lesz egyszer, meg kormányom :)
meg szépek is. középtõl felsõkategóriáig vannak alkatrészeik.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
uj kormányt kell vennem mert firkálásomkor elhajlott a mostani :(

ritchey-vel szemezgettem eddig. cc-re kell.
oval nevü márkárol mit lehet tudni? mert én még sose hallottam rola. de árba sulyba nem tünik rossznak.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Hátha azóta több tapasztalat/vélemény van:

PRO XLT cuccokkal jól járok? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Ha ez a WTB (Momentum) Grease Guard akkor nekem pont ilyenem van, egyenlõre hibátlanúl mûködik, és csak 5 grammal nehezebb mint a momentum C, cserébe eléggé masszív darabnak tûnik. Sztem vidd el zsiroztatni (vagyik kenj bele 1 kg zsírt :D) ha akkor is szorúl jobb ötletem nincs, nekem lassan 6 hónapja megy tökéletesen, eddig 0 szervízzel. Eleinte megkenték vagy 6kg zsírral és azóta gondom sincs vele (inkább a B+ iSiS monoblockom tengelye görbûlt és az szorúl picit. Bár a szervízbe nemtutták megmondani miért kattog, szétszettem és rájöttem, hogy ezért.) És az a gumigyûrû igenis fogja a port (legalábbis az enyémen, az alsó legalábbis teli van dzsuvával)

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Hm passz, nekem egy nem hajlított B+ kormányom van, nem vágtam belõle semmit pont akkora mint a régi vas kormányom volt ez talán picit kicsinek tûnhet (talán az is ^^) de nekem pont megfelelõ. Kényelemre vettem, nem ideális méretre :D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

ez a kormányszélesség mizéria..mi az optimális?? mert nekem egy vágatlan planet-x van...szóval...énnemtudom. mert kényelmes azon kivül hogy forgalomban elkapom a bácsik/nénik szatyrát,kacsóját ami van..

esetleg valami meglátása valakinek?

kösszésüddv!!

nekem 58 és 62 centis van, de a 62-est le fogom vágni :)
igaz, a rövidebbel megyek sokkal többet, de a hosszabb után jobban elfárad a könyököm..

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Jah, tavaly rövid kormányt használtam (49.5 cm) na az tényleg rövid volt, de Pesten istenkirály, bárhol elfértem vele, a mostaniból nem tudok már vágni az LX hidros karok miatt, de nem is nagy baj, olyan 58 cm körül van, elõször fura volt, de meg lehet szokni.
Amúgy meg kinek-hogy kényelmes...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyik havernek is 68as volt és állította, hogy így a legkényelmesebb neki, aztán 3 hete az egyik teljesítmény túrán aszfalton mentünk és nézte, hogy én belül fogok a 64es kormányomon és mondtam neki, hogy próbálja ki, hogy beljebb fog, azonnal rájött, hogy így kényelmesebb, azóta vágott 4cm-t a kormányából. Ha csak fölfelé kellene menni, nekem elég lenne egy 52es kormány, pedig széles vállam van.

A sebesség mindent megold.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

egyén és felhsználásfüggõ.....cc-re rövidebb a jó mer könnyebben manõverezhetõ a gép a fák között, dh-nál a szélesebb az elterjedtebb, mert stabilabban tartható a bicó nagy sebességnél...
fixire meg szinte nem is kell kormány:D

sztem nekem van az osrzágban az egyik leghosszabb - 68cm-es - kormányom
a cc-sek közül. de elég széles a vállam és így a legkényelmesebb rádölni a szarvakra,
viszont igaz hogy ajtókon nehézkes a ki-bejutás és van hogy elsodrok egy turistacsoportot :D
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
egyén és felhsználásfüggõ.....cc-re rövidebb a jó mer könnyebben manõverezhetõ a gép a fák között, dh-nál a szélesebb az elterjedtebb, mert stabilabban tartható a bicó nagy sebességnél...
fixire meg szinte nem is kell kormány:D