Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6422 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
véleméynt kérnék X-mission pro stucnirol.
ki csinálja ezt? mezei tajvani cucc?
90 mm es csak 120g és csak 3990 HUF :)

szerintetek melyiket lenne érdemes venni? ezt vagy oval m 400 ast? oval az 140 g körül van és 5090 huf és még mindig nem jöttem rá h mi értelme van h hátul vannak a kormánytatró csavarok? csak annyi lenne h kifolyik a viz, és ne rozsdásodjon a csavar? lehet h fáradásra is többet bir.

vagy lehet h szerzek egy bontott FSA-t. lehet ez lenne a legjobb meg olcsobb is :P

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Szevasztok! Az lenne a problémám, hogy véletlenül tól rövid lett a teló nyaka. Pár milivel a stucni második csavarja alatt van vége. Kinéztem a mostani Bike+ Short stucni helyett, egy moongose bmx stucnit aminek alacsonyabb az a része ami a nyaka fogja be és az ára sem vészes. Azt szeretném kérdezni, hogy a BMX stucniknak is 25.4-es a kormánybefogó részök mint a montisoknak? Vagy még milyen rövid stucnit tudnátok ajánlani ami alacsony és max 4000 ft? Elõre is köszi!

Üdv: Para

így nem túl nagy segítség, de én is hasonló ok miatt vettem Zoom stucnit, gyárilag túl rövid volt a nyak.. 4ropi körül volt, olyan aminek a nyakrögzítésénél kilátszik a villanyak, kovácsolt... típust nem tudok, de piros-fehér a felirat rajta, 3 centi magas lehet..

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Köszi.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nemelyik BMX kormany 22.2 mm-s. ra kell kerdezni vasarlas elott.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 posts
Szevasztok! Az lenne a problémám, hogy véletlenül tól rövid lett a teló nyaka. Pár milivel a stucni második csavarja alatt van vége. Kinéztem a mostani Bike+ Short stucni helyett, egy moongose bmx stucnit aminek alacsonyabb az a része ami a nyaka fogja be és az ára sem vészes. Azt szeretném kérdezni, hogy a BMX stucniknak is 25.4-es a kormánybefogó részök mint a montisoknak? Vagy még milyen rövid stucnit tudnátok ajánlani ami alacsony és max 4000 ft? Elõre is köszi!

Üdv: Para
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz a tippet, altrix premiumot vettem, nagyon jó súlyban van (83g-ot mértem körmösdió, csavar és kupak nélkül, ezekkel +26g) és jól tömített.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Én az új vázamba Altrix Premium csapágyat vettem amikor meghallottam, hogy a WCS mennyibe kerül. Két zárt csapágy van benne, de létezik alul tûgörgõs is. Mért súly 102 gramm kupakkal, csavarral együtt, egyharmad áron.:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
kore stucnikat meg kormányokat nézegettem apróba.errõl amárkáról van valakinek véleménye ill. tapasztalata?mongoosék is kore-val is szerelnek csak azért kérdem:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Enté, érdekeltséged van a kcnc-ben? :) A kcnc mindennel együtt 120g?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts

van az xl2 és a wcs

...és van a KCNC...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A gyári és a mért adatok alapján is egy súlyban (125g mindennel) van az xl2 és a wcs. Akkor azt veszem amelyiket lehet kapni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Normál kormánycsapágyból cc-re mit érdemes venni (ritchey pro, wcs, fsa mx, xl II, frm c-set)? A tartósság az elsõdleges szempont, 10-15e ft-om van rá.

csakis a wcs, semmi más.
volt xl2-m is, ugyanolyan tökéletes, de a wcs vagy 20g-al könnyebb, és ráadásul nagyrészt egy árban vannak...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
kormanycsapagyat milyen tipusu zsirral erdemes kenni, sima gepzsir, szilikonos vagy grafitos zsir?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Normál kormánycsapágyból cc-re mit érdemes venni (ritchey pro, wcs, fsa mx, xl II, frm c-set)? A tartósság az elsõdleges szempont, 10-15e ft-om van rá.

fsa-val nagyot nem tévedhetsz szerintem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ftwbikes.com?
szerk: nincs nekik. sorry

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
megtudná nekem vki mondani hogy hol kapok stucnihoz eloxált csavart?
piros szinben kellene!
ha van valami weboldal,vagy webshop?!:confused:

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,582 posts
Tudom, hogy talán ennek nem itt van a helye, de megkérdezném (please kedves mod, õsrégi regisztrációmra tekintettel ne törüld! :D nyal nyal nyal):
Ritchey WCS Rizer O/S kormányt hol kaphatok manapság szerintetek? Kintrõl nem akarok csak egy kormányt venni…..
Kedvenc boltom, itt nagy szeretetnek örvendõ boltokban nincsen (pénteken nem volt)
Akár privi is jöhet
thx

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

de gondolom most is van valami, tehát annak a hosszából indulnék ki.

Igen, van: egy fix 30°-ban álló 80mm-es egyben fej-szár. Teljesen be van csúsztatva a villába, de még így is elég kényelmetlen (legalábbis nekem). Majd elõször megpróbálok egy 90mm-es stucnit, hátha az elég hosszú lesz. Csak a próba dönti el, melyik az ideális, mert ami van, az elég rossz kiindulási alap.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Igen, tökéletesen igazad van! Tényleg nem durvulásra kell:) Találtam jópár olyan változatot, amit el tudok képzelni (ezek 7°-osak, majdnem mint a BBivaly:) az új kormányon, csak azt nem tudom eldönteni, milyen hosszú lenne nekem az ideális. Inkább országúti stílusban megyek, túrázni, de terepen csak alig. Szóval, nem tudom... talán a középút itt is jó lesz: egy 90mm-es változat. Fogalmam sincs hogy viszonyul a stucni hossza a felhasználáshoz. Vagy itt inkább a váz geometriája a döntõ és az, hogy milyen magasan ülök a gépen? Elõre is kösz a további segítséget mindenkinek:love1:

de gondolom most is van valami, tehát annak a hosszából indulnék ki.
ha eddig rövidnek érezted, akkor 10mm különbséget már jól megérezni, de ne találomra válassz stucnihosszt.
a 90-110 mm mondjuk átlagos ilyen felhasználásra, kiindulásnak ez is jó.