Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6414 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Enté, érdekeltséged van a kcnc-ben? :) A kcnc mindennel együtt 120g?

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

van az xl2 és a wcs

...és van a KCNC...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A gyári és a mért adatok alapján is egy súlyban (125g mindennel) van az xl2 és a wcs. Akkor azt veszem amelyiket lehet kapni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Normál kormánycsapágyból cc-re mit érdemes venni (ritchey pro, wcs, fsa mx, xl II, frm c-set)? A tartósság az elsõdleges szempont, 10-15e ft-om van rá.

csakis a wcs, semmi más.
volt xl2-m is, ugyanolyan tökéletes, de a wcs vagy 20g-al könnyebb, és ráadásul nagyrészt egy árban vannak...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
kormanycsapagyat milyen tipusu zsirral erdemes kenni, sima gepzsir, szilikonos vagy grafitos zsir?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Normál kormánycsapágyból cc-re mit érdemes venni (ritchey pro, wcs, fsa mx, xl II, frm c-set)? A tartósság az elsõdleges szempont, 10-15e ft-om van rá.

fsa-val nagyot nem tévedhetsz szerintem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ftwbikes.com?
szerk: nincs nekik. sorry

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
megtudná nekem vki mondani hogy hol kapok stucnihoz eloxált csavart?
piros szinben kellene!
ha van valami weboldal,vagy webshop?!:confused:

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,561 posts
Tudom, hogy talán ennek nem itt van a helye, de megkérdezném (please kedves mod, õsrégi regisztrációmra tekintettel ne törüld! :D nyal nyal nyal):
Ritchey WCS Rizer O/S kormányt hol kaphatok manapság szerintetek? Kintrõl nem akarok csak egy kormányt venni…..
Kedvenc boltom, itt nagy szeretetnek örvendõ boltokban nincsen (pénteken nem volt)
Akár privi is jöhet
thx

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

de gondolom most is van valami, tehát annak a hosszából indulnék ki.

Igen, van: egy fix 30°-ban álló 80mm-es egyben fej-szár. Teljesen be van csúsztatva a villába, de még így is elég kényelmetlen (legalábbis nekem). Majd elõször megpróbálok egy 90mm-es stucnit, hátha az elég hosszú lesz. Csak a próba dönti el, melyik az ideális, mert ami van, az elég rossz kiindulási alap.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Igen, tökéletesen igazad van! Tényleg nem durvulásra kell:) Találtam jópár olyan változatot, amit el tudok képzelni (ezek 7°-osak, majdnem mint a BBivaly:) az új kormányon, csak azt nem tudom eldönteni, milyen hosszú lenne nekem az ideális. Inkább országúti stílusban megyek, túrázni, de terepen csak alig. Szóval, nem tudom... talán a középút itt is jó lesz: egy 90mm-es változat. Fogalmam sincs hogy viszonyul a stucni hossza a felhasználáshoz. Vagy itt inkább a váz geometriája a döntõ és az, hogy milyen magasan ülök a gépen? Elõre is kösz a további segítséget mindenkinek:love1:

de gondolom most is van valami, tehát annak a hosszából indulnék ki.
ha eddig rövidnek érezted, akkor 10mm különbséget már jól megérezni, de ne találomra válassz stucnihosszt.
a 90-110 mm mondjuk átlagos ilyen felhasználásra, kiindulásnak ez is jó.

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

alacsonyabbakhoz pl. biztos jó, sõt, ha pár mm alálóg a megvastagított résznek, az se lehet nagy baj.
durvulásra meg eleve nem való..
nem is túl gyakori az ennél magasabb stucni.

Igen, tökéletesen igazad van! Tényleg nem durvulásra kell:) Találtam jópár olyan változatot, amit el tudok képzelni (ezek 7°-osak, majdnem mint a BBivaly:) az új kormányon, csak azt nem tudom eldönteni, milyen hosszú lenne nekem az ideális. Inkább országúti stílusban megyek, túrázni, de terepen csak alig. Szóval, nem tudom... talán a középút itt is jó lesz: egy 90mm-es változat. Fogalmam sincs hogy viszonyul a stucni hossza a felhasználáshoz. Vagy itt inkább a váz geometriája a döntõ és az, hogy milyen magasan ülök a gépen? Elõre is kösz a további segítséget mindenkinek:love1:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
én egyszer esztergáltattam aluból...:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Köszi, enté, ezt kerestem! Egyetlen gond ezzel csak az, hogy ez 40mm magas stucnikhoz jó egyedül. De biztos van más méretekben is.

alacsonyabbakhoz pl. biztos jó, sõt, ha pár mm alálóg a megvastagított résznek, az se lehet nagy baj.
durvulásra meg eleve nem való..
nem is túl gyakori az ennél magasabb stucni.

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Egy ilyet kell venned: http://ebike.hu/term...-atalakito/2232

Köszi, enté, ezt kerestem! Egyetlen gond ezzel csak az, hogy ez 40mm magas stucnikhoz jó egyedül. De biztos van más méretekben is.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Sziasztok! Meg tudná mondani valaki, hogy A-head kormánycsapágyat lehet-e rögzíteni régebbi menetes villanyakra vagy felejtsem el, hogy arra valaha is stucnit teszek? 6 éves Cygnus vázról van szó különben. Elõre is kösz mindenkinek!

Egy ilyet kell venned: http://ebike.hu/term...-atalakito/2232

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Sziasztok! Meg tudná mondani valaki, hogy A-head kormánycsapágyat lehet-e rögzíteni régebbi menetes villanyakra vagy felejtsem el, hogy arra valaha is stucnit teszek? 6 éves Cygnus vázról van szó különben. Elõre is kösz mindenkinek!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,561 posts

A titán kormányok általában 22mm és 25.4-be kell befogni. És itt jönnek a hézagoló "aludarabok"
Ezekre nem mondható, hogy olcsó korm. és stucni.(pl Moots gyárilag adja a kormányhoz)

Feltöltött kép Feltöltött kép

Mind a két bicómon így van rözítve a kormány és még szép a mosolyom:D

A gyárival semmi gondom nem lenne (Roox is ad ilyet a kormányokhoz), csak külön nem lehet kapni, készíttetni nem fogok.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Van ennél még cifrább megoldás is.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]