Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6424 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en ezt az eltakarosi megoldast meg eletemben nem hallottam.

en 177 centi vagyok, es a 19"-es giant xtc-men 100as stucni volt. csak a miheztartas vegett
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Halálpontosan úgysem tudod összenézni, de érdemes "nagyjából" odafigyelni rá, mert akkor optimális a váz mászás és lejtõzés szempontjából. Én nem javaslok rövid stucnit, minek túrásítanál egy XC versenyvázat? Sok más versenyzõnek tökig elõre van tolva a nyerge, de például nekem ez így kényelmes, nem szeretek a keréken ülni. Nem lehet, hogy csak rossz nyeregmagassággal és/vagy szöggel próbálkoztál? Én megpróbálnám mégegyszer a nyereg elõretolását egy ~90-as stucnival, nem hiszem, hogy ne lenne jó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

állítsd be az ülést kényelmesre. nyújtsd ki a kezed, ahol kényelmes lenne fogni a kormányt. na akkorát vegyél.
40mm-es stucni is van. truva holzfeller pl. nem illik az xtc stílusába, de kit érdekel, ha úgy kényelmes...kipróbálhatod riser kormánnyal és rövidebb stucnival is, lehet az lesz a nyerõ.

Hát sajnos ezzel nem lettem sokkal okosabb... Ezt a kormánycsõ-elsõagy takarást komolyan kell venni?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom milyen hosszúságú stucnit vegyek. 174cm magas vagyok, egy '07-es Giant XTC-m van 17,5"-os vázmérettel 565mm hosszú felsõcsõvel. 90mm-es stucnivel próbáltam, de sajnos az elsõ agyat még csak a stucni felénél látom. Ezek szerint 45mm-es stucni kellene? Az ülés víszintes pozícióját beállítottam ez alapján: http://www.speed-way...hirek&hirid=144 A nyeregcsõ most kb. a nyereg szimetria középpontját metszi. A nyerget tövig elõrre kellene tolnom, hogy a kormánycsõ takarja az elsõ agyat, de így nagyon kényelmetlen az üléspozíció. Hát ezek alapján teljesen tanácstalan vagyok.

állítsd be az ülést kényelmesre. nyújtsd ki a kezed, ahol kényelmes lenne fogni a kormányt. na akkorát vegyél.
40mm-es stucni is van. truva holzfeller pl. nem illik az xtc stílusába, de kit érdekel, ha úgy kényelmes...kipróbálhatod riser kormánnyal és rövidebb stucnival is, lehet az lesz a nyerõ.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom milyen hosszúságú stucnit vegyek. 174cm magas vagyok, egy '07-es Giant XTC-m van 17,5"-os vázmérettel 565mm hosszú felsõcsõvel. 90mm-es stucnivel próbáltam, de sajnos az elsõ agyat még csak a stucni felénél látom. Ezek szerint 45mm-es stucni kellene? Az ülés víszintes pozícióját beállítottam ez alapján: http://www.speed-way...hirek&hirid=144 A nyeregcsõ most kb. a nyereg szimetria középpontját metszi. A nyerget tövig elõrre kellene tolnom, hogy a kormánycsõ takarja az elsõ agyat, de így nagyon kényelmetlen az üléspozíció. Hát ezek alapján teljesen tanácstalan vagyok.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Vajh Bp-n melyik boltba lehet raktáron a 79es syncross kormányból?

Pzs, amúgy holzfeller?

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Háát 7-8ezer körül max.

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mennyit koltenel ra?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Valami masszív (ha már ugri-bugri vázat vettél) 1 1/8" méretût.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
hali!Nem nagyon értek hozzá szval kérdés Prodigy 981 vázba mien kormány csapágyat vegyek?

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Felmászol a "gyártó"/forgalmazó honlapjára és megkeresed a gépet, mivel ott le van írva - ha már nem tudsz annyit megtenni, hogy fogsz egy sublert vagy mérõszalagot és leméred.

Lev3456

Lev3456

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Megkaptam az új vázam,egy mali pythont,és érdeklõdnék,hogy milyen átmérõjü a kormányfoglalat...1 1/8" vagy 1"?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts

sziasztok extrém felhasználásra keresek kormányszárat, a következõ paraméterekkel:
-OS 31,8 mm
-50mm körüli hossz
- kis (max 1 col) vagy nulla emeléssel
- 200g alatti tömeg
Esetleg lehet integrált marzo 888-hoz.

valakinek tipp?

http://www.ftwbikes....o=termek&id=380

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Mit csináljak hogyha a telóm 3,1 cm-s , a kormányfoglalat,meg 3,4cm-es?
meg lehet valahogy oldani hogy jó legyen bele?
válaszokat köszi

elképzelésem sincs, hogy hol mérted ezeket az adatokat, de 1"-ról 1 1/8-ra kapható átalakító. nekem is úgy van.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Spank 2-Timer
7075-s alu ötvözet, +/- 10° emelés, 50mm hossz, 31,8mm befogó, 190gr - 19490,-Ft (bruttó)

Köszi!

Lev3456

Lev3456

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Mit csináljak hogyha a telóm 3,1 cm-s , a kormányfoglalat,meg 3,4cm-es?
meg lehet valahogy oldani hogy jó legyen bele?
válaszokat köszi

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Én maradnék a kontraanyánál, nem véletlen találták ki. :) Ha gondolod, lefényképezem, hogy néz ki az enyém.

el tudom kepzelni... de dobhatsz egy linket, hatha tanul az ember valami ujat :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Én maradnék a kontraanyánál, nem véletlen találták ki. :) Ha gondolod, lefényképezem, hogy néz ki az enyém.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Az elsõ verzió teljesen jól mûködik nálam 2.5 éve, egy ilyen segítségével: http://ebike.hu/term...j/adapter/2232/

Nekem nem kellett villanyakat vágni.

koszi
arra is gondoltam (esztetika miatt) hogy a kontraanyat kihagyom es csak hezagoloval szoritom le a cseszere raulo anyat, de ez lehet kilazulna.... elmeletileg ez is eletkepes

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Az elsõ verzió teljesen jól mûködik nálam 2.5 éve, egy ilyen segítségével: http://ebike.hu/term...j/adapter/2232/

Nekem nem kellett villanyakat vágni.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?