Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Sajnos így szinte borítékolható egy-két csúnya bukás.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Tavaly engem mindenki elengedett ott, szóval csak szólni kell:)

RGabor65

RGabor65

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

vagy szentkeresztre lefelé.

még abban a köves vízmosásban megy le a pálya ? (S+ asszem)

Igen ott. Tetves út - ilyen szép neve van, a S-ról ágazik le, nincs jelzése. Vasárnap teszteltük, hogyismondjam, kalandos lesz. Sárgadinnye nagyságú kövek, kisebb farönkök - viszont nem sáros! Sûrû tolórideres forgalom várható ott. (Van képem is róla, csak még nem tudom feltenni).
Kezdjem az elején:
Paprétrõl kezdve próbáltuk meg a középtáv pályabejárását vasárnap, szóval az új felfelét nem láttuk. Sok újat nem mondok azzal, hogy mindenhol nagyon köves az összes út. Sár kis foltokban van, épp annyi, hogy ne maradjon tiszta a bringa, ez lesz a legkevesebb gond.
Paprétrõl a Szt László hegyre fel toronyiránt jelöli a térkép, mi a túristajelzésen mentünk be, mert legutóbb arra ment a pálya.
A rétrõl (Szarvas szérû) le Szentlászlóra a P jelzésû ösvényen kezdõdik az elsõ technikai tréning (és az elsõ lefele tolások). Most hétvégén még egy kicsit rosszabb lett, mint 2 hete volt. Ami szerintem fontos, hogy éppen mielõtt Szentlászlóra begurulnánk egy jobbos visszafordító után van egy kis lejtõs árok, amiben már 2 hete is igen mély volt az anyag, az alján nagy kövekkel, utána kevésbé mély lesz, de nagy kövek vannak, tehát nem biztos hogy az árokba lendülettel kell bemenni.
Kisrigó után állítólag nem megyünk be az erdõbe a térképpel ellentétben, hanem a tábor bejáratáig aszfalt. Ezen a részen mindenki élvezze a sima gurulást. Az ifi tábor végében a patak szépen szétterült, nem mély, átgázolható (ha szerencsésen választod a nyomvonalat). Utána az emelkedõn felküzdjük magunkat a S jelzésig.
Tölgyikreknél a keresztezõdésben tengelyig érõ dagonya van, de a bokrok között ki lehet kerülni.
Tovább a S-n kb 5-6 tölgyfa keresztben, már 3 hete is ott voltak. Egyre rutinosabban gyömöszöljük át a bringákat az ágak között. Eleinte anyáztunk, most már inkább sportnak tekintjük. Ezután jön az említett Tetves út.
Felfele P-n Dobkõre a szokásos. Dobkõrõl le ne menjen senki a régi P háromszögön, mert csak cipelni fogja a bringát. Az új pályaszakasz egyenesen lemegy K+-on az aszfaltig - itt semmi extra, a telók dolgoznak, a bringás pihen.
Aztán gyõzött a lustaság, innen hazagurultunk.
Kb 20 éve járom bringával a Pilist, de ilyennek még nem láttam, most tényleg vigyázzunk egymásra a pályán!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Idén is tömegrajt lesz?

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Most kaptam az emailt:

"Friss hírek a pályáról!
Egyre jobb a helyzet! A sáros részek gyakorlatilag felszáradtak, az erdészet
folyamatosan tisztítja a pályát.
Kiváló pályakörülmények között, napos idõben várjuk a versenyzõket július 4-én!

Üdvözlettel,
Sportaktiv SE"

Persze, úgy mint tavaly. :D

Jó duma !! nem a tavalyit másolták be ? Lehet nem is kell bicómosó ? Mert ezek szerint porlik a pálya :) :) :)

gaborsoltesz

gaborsoltesz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok,

van egy középtávos (férfi) nevezésem eladó.

gabor[pont]soltesz[kukac]gmail-com

gaborsoltesz

gaborsoltesz

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jajj gyerekek, azért ne vegyetek erre mérget, a legtöbb profi országútis a mezõny 95 %-át elkeni lejtmenetben...

Majd meglátjuk... :)

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jajj gyerekek, azért ne vegyetek erre mérget, a legtöbb profi országútis a mezõny 95 %-át elkeni lejtmenetben...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

nemecs

nemecs

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Harang bringája

Nem is tudtam hogy harang ilyen komolyan nyomja! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Nem tudom mit fog szólni a P+ -hez Dobogókõ felé?

vagy szentkeresztre lefelé.

még abban a köves vízmosásban megy le a pálya ? (S+ asszem)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem tudom mit fog szólni a P+ -hez Dobogókõ felé?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Most olvasom a konkurenciánál, hogy Kusztor Péter is indul a maratonon, ráadásul hosszútávon. Ezt nyilatkozta: "A pályát nem ismerem, nagy tapasztalatom nincs a hegyikerékpárban, óvatos leszek, fõleg a lejtmenetben."
Szegény, rossz versenyt választott kezdésnek. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen ilyen emailt én is kaptam nem tudtam hogy sírjak vagy röhögjek netalán sírvaröhögjek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Most kaptam az emailt:

"Friss hírek a pályáról!
Egyre jobb a helyzet! A sáros részek gyakorlatilag felszáradtak, az erdészet
folyamatosan tisztítja a pályát.
Kiváló pályakörülmények között, napos idõben várjuk a versenyzõket július 4-én!

Üdvözlettel,
Sportaktiv SE"

Persze, úgy mint tavaly. :D

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Csak én látom úgy, hogy -legalábbis pár oldal óta már- nem téma a külsõválasztás? :D

Hát akkor: még várom, hogy alakul az idõjárás, de ha ilyen marad végig, akkor RR-NN, ha esik kicsit, akkor IRC Mudmad-NN, ha sok esik, akkor Mudmad-Mudmad. Az elsõ párosítás a Balatonon bevált, míg az utóbbi párosítás Crosskovácsin szuperált.

Ez annyira kellett...Már épp örültem, hogy megtudok valamit a pályáról, erre... :)
A keró legyen veletek!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Csak én látom úgy, hogy -legalábbis pár oldal óta már- nem téma a külsõválasztás? :D

Hát akkor: még várom, hogy alakul az idõjárás, de ha ilyen marad végig, akkor RR-NN, ha esik kicsit, akkor IRC Mudmad-NN, ha sok esik, akkor Mudmad-Mudmad. Az elsõ párosítás a Balatonon bevált, míg az utóbbi párosítás Crosskovácsin szuperált.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A hosszútáv szintrajza teljesen jó, 50m és 5km a beosztás rajta.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

alap!

mindezt a rajtszám hátuljára biggyesztve, de inkább külön kis kormányra felapplikálható szinttérképként :D

Szerintem arra nem sok esély van, hogy a rajtszám hátulján, a módosított térkép legyen, mert gondolom azt már régebben legyártották,
de a weboldalukra legalább feltehetnének egy olvasható szintrajzot, hogy kinyomtatva rá tudjuk tenni a kormányra

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

A szinttérkép már aktuális csak a számokkal van baj(otok)?

Amúgy ha a rendezõk olvassák megköszönnénk egy-egy külön szinttérképet amin látjuk a távot (akár szintet is) és jelölve vannak a frissítõk is esetleg.

alap!

mindezt a rajtszám hátuljára biggyesztve, de inkább külön kis kormányra felapplikálható szinttérképként :D