Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

Mango

Mango

vendég

• fórumtag
  • 126 posts

Van akinek munka és család mellett ennyi fér bele. És jól érzi magát.

Így van . Vagy pl. , nekem sajnos térdproblémáim vannak , és ha versenytempóban letekerek egy középtávot, hát nem igazán esik jól ...
Be kéne már fejezni a rövidtávosok lenézését. Mindenki teker annyit , amennyit tud , meg amennyi jólesik. Ha nem lennének rövidesek , nem lenne egy maraton sem ,annyi induló kiesne .
Kedves CMX! Azért nem hinném, hogy Te pl. az idei Buda maraton rövidtávján végigmennél nagytányéron .

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Na jó OFF on
Röviden minek elindulni?

Van akinek munka és család mellett ennyi fér bele. És jól érzi magát.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Megvan, az a "pofára esõs" rész. :D

Az lesz az:D:D elég komoly sebességgel estem be, de nem lett firka belõle...pedig a nép vért akart:)

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
A pálya szerintem nagyon korrekt volt. Péntekhez képest sokat száradt (ez mázli a rendezõségnek) viszont amit még õk hozzátettek (rendes szalagozás a szembeforgalomnál, tolólapozás, stb) így együtt tök jó pálya kerekedett ki belõle.
Nekem is volt egy kis problémám a jelöléssel. Kb 4-5-en benéztünk egy elágazást és egy olyan útra érkeztünk, ami ugyanoda vitt mint a pálya útvonala csak volt benne egy olyan kidõlt fa, ami az utat is letarolta és így lett benne kb 1 méteres szintkülönbség. Bicót felrak, felmászik, továbbgurul.
A végén a meredek lejtõn sikerült alakítanom egyet. Nem estem el de ha nincs bukótér akkor tuti az lett volna belõle. Írd és mondd átszakítottam a T-mobil-os szalagot a lejtõ aljában lévõ balkanyarban:):):) Szerencsére ezen kívül semmi más nem történt, de a nézõk jól szórakoztak. Ha valaki megörökítette, kérem küldjön privátot. Elõre köszi!

Összességében nekem tetszett a verseny bár én inkább csak a második felében versenyeztem, mert akkorra jött meg az ihlet :D
A keró legyen veletek!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valahogy elõtte volt ez még, egy meredek falú, jobbos visszafordító, némi kõvel és iszonyatos tempóval lehetett beesni abba a kanyarba. No mindegy, a vége nagyon tetszett.:)

Megvan, az a "pofára esõs" rész. :D

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Valahogy elõtte volt ez még, egy meredek falú, jobbos visszafordító, némi kõvel és iszonyatos tempóval lehetett beesni abba a kanyarba. No mindegy, a vége nagyon tetszett.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A rámpa elõtti visszafordítót csak én éreztem gonosznak?:) Mindenki a rámpát emlegette, pedig abban semmi extra sincs.

Nem a rámpa utánira gondolsz? Mert az szemét, mert fékezi kell rajta. :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
A rámpa elõtti visszafordítót csak én éreztem gonosznak?:) Mindenki a rámpát emlegette, pedig abban semmi extra sincs.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Idézetek a blogomból:

Az elsõ sorból rajtoltam, 6.-ként szólítottak be :) , ez volt a verseny egyik legjobb pillanata.
Az elsõ lejtõn elnéztem egy vízmosást és estem egyet, kisebb horzsolásokkal megúsztam, de elfordult a stucnim, így azt újra be kellett állítani.
...a verseny egyik negatívuma, megyek felfelé az aszfalton és balra bent az erdõben látok egy szalagot, gondoltam ez az új szakasz. Beljebb viszont nem volt jelzés, de voltak keréknyomok. Megyek tovább és kb 10perc múlva újra kiértem az aszfaltútra, ahonnan lekanyarodtam és már látszott, hogy nem kellett volna elhagyni az utat. Ezután jött az igazi új szakasz, olyan részek voltak benne, mintha ezer éve nem járt volna ott senki, méteres fû, belógó fák... ...olyan útra érek ahol csak egy cipõnyomot látni és egyre nagyobb a gaz. Cipelem a bringát, már tudom hogy eltévedtem, káromkodok egyet, "Ez az utolsó Duna maratonom!" (persze ezt még átgondolom :) ).
...Nehezen lehetett haladni a lejtõkön, rájöttem, hogy nem csak felfelé van nagy különbség köztünk, hanem a lejtõkön is hatalmas a szakadék az átlag hosszútávos és az átlag középtávos között. Számításaim szerint közel 150 középtávost elõztem meg az utolsó 38km-en, ennyi köszönömöt szerintem még életemben nem mondtam :) .
... A vízem már fogytán volt, de tudtam hogy mindjárt lesz egy frissítõ, hát nem volt (pedig a kiírásban szerepelt)... Az utolsó lejtõt sajnos nem tudtam úgy élvezni, mint elõzõ években, mert feltartottak.
... még enni is el akartam menni, de elfogyott a feltét a tésztáról.
Értékelés:
Pozitívumok: Beszólítás, fényvisszaverõ szalag
Negatívumok: A pályajelölés a hosszú körön borzalmas volt, elmaradt frissítõ, elfogyott a kaja a célban.

A teljes bejegyzés itt megtalálható: M

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
az egész maratonban a rajtcsomag volt a legjobb!

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
holnap majd beszámolok, ma nincs energiám rá...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
(De mondjuk azért nem hiába nincs U19-ig középtáv kategória... Én ahogy kategóriát lépek a mostani U17-bõl, rögtön megyek U19 elsõévesként középre. Azért a végig nagytányér szerintem egy kicsit túlzás... vagy csak pörgõsebb áttétellel megyek, mint Te.)

Jó volt a verseny. Élveztem. Az elején néztem, hogy hol itt a terep, mert csak macskakövet, meg aszfaltot láttam magam alatt... Egy KSI-s, és egy Ózdi KE-s próbált megszökni, de nem sok sikerrel. Akasztottam a kereket, míg el nem kezdõdött a közepesek elõzgetése. Izgalmas volt... néhol voltak necces helyzetek. Itt kicsit szétszakadt a mezõny. Aztán szétváltunk a középtõl. Egy négy fõs csoporttal mentem együtt, amiben benne volt az egyik csapattársam, egyben ellenfelem is. Egy saras részen az elõttem lévõ sporttársnak meg kellett állnia, ezért nekem is. Kicsit hátrahajtottam a hajtókart, hogy kijöjjön a hajtókarállás az elinduláshoz... ennek következtében leesett nagytányérról a láncom.
10 másodperc szerelés, és egy cyclocrossos visszaugrás után eredtem a csoportom után.
Panyi Janót, és a csapattársamat, Varró Gergõt láttam már csak... a többiek lehagyták õket. A második frissítõ után beértem Janót, és nagyon közel voltam Gergõhöz, amikor egyszercsak elesett(belement egy nyomba). Kielõztem, õ megállt szerelni, én meg Janóval nyomtam a célig.
A végén a síkon majdnem sikerült eltévednem. :D A végén még egy sprint belefért, aminek következtében Janó elõtt értem be.

Így beértem az elsõ helyen a kategóriámban, és az ötödik helyre abszolútban 1:13:28-cal, aminek nagyon örülök! 29 másodpercet vertem a másodikra. Nem tudom, hogy lett ilyen szoros, de ennyi pont elég volt a gyõzelemhez. ;)

A szervezés szerintem nagyon jó volt, a pálya is tetszett!

Köszönöm a támogatást a High5-nak! :)

rokoko

rokoko

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Nyilván,de ez a nagytányéros szöveg egy pirinkót arcoskodónak tûnik.Én röviden mentem és jól éreztem magam.Nekem megérte azért a nyolcvan percért is.

Kimura

Kimura

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
hát, az egyik sráccal beszélgettem ma akinek elírták a nevezését és hosszú helyett rövidre rakták be, õ mesélte, hogy ahol én 50km alatt érek fel dobogókõre mondjuk 21-22es átlaggal, addig a jobb országútisok még 30-as átlag felett rángatják fel a masinát. attól függ mennyit edzel távra nehézségre hegyre

rokoko

rokoko

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
nagytányéron????hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

A rövid pálya gyenge volt szerintem.

Na jó OFF on
Röviden minek elindulni? Az alaphelyzetben az utánpótlásnak U15-nek kitalált táv, amíg a "nagyok tekernek". Nem éri meg egy óra tekerés miatt odamenni, felszerelni, leszerelni hazamenni.
Off off

A rövid pálya mindig gyenge, mindenhol. A távval nem csak a táv nõ, hanem a pályába rakott emelkedõk és lejtõk nehézsége is. Amíg röviden végig lehet menni nagytányéron technikai nehézség nélkül, ez már a középre sem igaz. Aki tehát akar egy jót tekerni, annak minimum középtáv!
Hosszúra többet kell készülni, de aki hetente megy legalább 8 órát annak a hosszú is élvezetes lesz.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Akkor miért nem biztosra a hosszútávval?

józsi_a_vagány

józsi_a_vagány

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
A rövid pálya gyenge volt szerintem. Az elején a több km aszfalt miatt már kissé kényelmetlenül is éreztem magam, ha ezt elõre tudom, akkor jobban nyomtam volna már az elsõ szakaszon. Aztán csak hazaérve néztem meg a szintrajzon a számokat, hát az elsõ domb kisebb volt, mint a Hármashatár hegy.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Nekem egy dolog nem tetszett, túl kicsi volt az idõkülönbség a két rajt közt, elég gáz volt ott sokak szerint, hogy a rövid eleje hatalmas tempóval utolért minket.

Én viszont az itteni infok alapján rosszabb pályára számítottam, de nem volt gáz.

Jó volt, tetszett. :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Na bumm! Megvolt ez is.A póló mizéria bosszantó momentum volt, az izotóniás egy horror...Az összevissza kacsázó emberek lefelé rendkívül aljas gondolatokat ébresztettek bennem....Egyiküket a mezõny rám esõ részébõl többen is szidták, lefelé folyamatosan égett fékbetétszagot húzott maga mögött, felfelé kicsit ellépett, aztán tolta, többnyire az ideális nyomon, az esetleges kikerülhetõség elkerülése végett az esetleges alternatív útvonalat õ maga bojkottálta...a satufékei miatt estem kettõt, elõször az elsõ váltót ba.ztam rá egy kiálló kõre, aztán a hátsó kapott egy olyat, hogy 45 fokba begaccsolt a váltó.Kiegyengettem úgy ahogy, de innentõl kissé kínos volt váltani (kb még 40 kilométeren át...)
Amúgy a pálya nagyon frankó volt, lefelé mértem 52-t vízmosásban, 60-at aszfalton.Adta nagyon!
Cmx: a sor nekem is játszott...15 perc volt kibányászni a rohadt láncot, a végére el is szakadt...jobb lett volna helybõl bontani.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."