Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merevfarú vagy összteleszkópos?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
276 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
OFF
Jó látni, ahogy dolgozol zOrg!
ON

Zed: nekem is bejön, hogy lassan mindegy milyen gumit hasnyálok, felmegyek vele elég sok helyen.

Azt a púpot megmutathatnátok!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ja, ez is súlyelosztás, több jut hátra, mint sok másik gépen. Viszont kimondottan elõnyös ha nem olyan meredek az emelkedõ, viszont hajlamos lenne elpörögni. Semi-slickké koptatott gumival is jobban tapadt sárban, meredek felfelén, mint sok kolléga bütykössel.
Ausztria, Kenguruk földje!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

zOrg: mondj topicot!

btw a Velencei-hg éppen ONtopic volt ;)

Csinálok egy "fully vs. merev" topikot a techbe (nincs még???), átlapátolom az ittenieket oszt' jónapot.
"In idem flumen bis non descendimus"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ok.
Úgy lehet, de erõsen terepfüggõ.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Azért ezt ne felejtsük el:

Rotwild rcc 1,3 /hardt/ 8:25.35 min
SC blur xc 8:41.25 min
Stumpi fsr 8:44.85 min
Slayer 8:46.44 min

Edit:

Amit meg Zed mond, az tök igaz, csak emlékezzetek vissza, hogy a Bajtemetésen a púpra Zed gépével nem lehetett feljönni. A geometria beleszólt.
Pedig felmentünk néhányan.

azért írtam gyakorlati felhasználást, mondjuk egy x tíz kilcsis túrát--
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

hm, nem vagyok benne biztos hogy pl egy karbon epic gyakorlati felhasznásban kevésbé hatékony mint egy merev

Azért ezt ne felejtsük el:

Rotwild rcc 1,3 /hardt/ 8:25.35 min
SC blur xc 8:41.25 min
Stumpi fsr 8:44.85 min
Slayer 8:46.44 min

Edit:

Amit meg Zed mond, az tök igaz, csak emlékezzetek vissza, hogy a Bajtemetésen a púpra Zed gépével nem lehetett feljönni. A geometria beleszólt.
Pedig felmentünk néhányan.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

a többi felfelé kavicsos-murvás - azokon nagyon ügyeskednem kell, hogy ne pörögjön ki hátul és ne emelkedjen fel elöl. A Blur ott sokkal jobb.

Ez tipikusan nem összteló-merev, hanem súlyelosztás kérdése. így látatlanban is le merném fogadni, hogy a Blur tengelytávja jelentõsen hosszabb.

Dantével értek egyet, ez a teszt 2,2 km-rõl szólt. A merevgép hatékonyabb, de többet kell rajta dolgoznod (testsúlyáthelyezésekkel), emellett jobban ráz. Az eredmény, hogy hiába nehezebb a fully és hiába kevésbé hatékony, nem fáradsz el annyira és ez hosszabb távon elõny.
Az is igaz viszont, hogy a maratonok többsége elég laza terepen vezet, ahol a merev sem fáraszt annyira, így több versenyen nincs értelme fullizni. Emellett teljesen egyéni ez a fáradtság dolog, van akinek a háta, dereka jobban elfárad 20 km-en, mint másnak százon.
Ausztria, Kenguruk földje!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Azért nyugtass meg, hogy ebbõl nem kell levonnunk azt a következtetést, hogy a fully a hatékonyabb.

hm, nem vagyok benne biztos hogy pl egy karbon epic gyakorlati felhasznásban kevésbé hatékony mint egy merev
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Dehogyis!

emberfüggés = fullyt máshogyan kell kezelni

Merevnél akárhogy tekersz, téped a gépet, a hulladék erõ is elvezetõdik valahogy tekerési hatékonyság irányába. Ha átülsz a fullyra, meglepõdsz, hogy mennyire pogózik, pedig ugyanúgy hajtod. Aztán rájössz, hogy feleslegesen erõlködik a fél tested, és megpróbálsz rendesen kört tekerni, és odafigyelni, hogy ne pogózzon. (NRS-nél ez könnyû ;):D:D) Innentõl meg már nincs gond.
De egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor használtam például a teló lockoutját.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Az az össztelós-pogózás emberfüggése nem hülyeség! A merev váznál fel sem tûnik, hogy mennyire energiát pazarol az ember.

Azért nyugtass meg, hogy ebbõl nem kell levonnunk azt a következtetést, hogy a fully a hatékonyabb.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
zOrg: mondj topicot!

btw a Velencei-hg éppen ONtopic volt ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

zOrg, ettõl most majdnem felültem a bringára, hogy kimegyek oda megnézem magamnak. Összefutott a nyál a számban!
hozé, ha az embernek össztelósa van, keresi a szivatós részeket.
Somlyó lejtõnél pl fék nélkül simán lemehetsz, és a köves visszamászásnál maradhatsz ülve végig.

Az az össztelós-pogózás emberfüggése nem hülyeség! A merev váznál fel sem tûnik, hogy mennyire energiát pazarol az ember.

igazából engen a dawg pogozása csak aszfalton idegesít......ráadásul vszinû kicsit csalóka is mert a magasabb súlypont miatt ugyanaz a tempó alacsonyabbnak tûnik...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

zOrg, ettõl most majdnem felültem a bringára, hogy kimegyek oda megnézem magamnak. Összefutott a nyál a számban!
Somlyó lejtõnél pl fék nélkül simán lemehetsz, és a köves visszamászásnál maradhatsz ülve végig.

Esszenciális.
Ha sikerül rendeznem a mai melókat, akkor délután 3-4 körül startolok. Tegnap kimaradt, kedden meg országúton nyomtam.

Esetleg menjünk át másik topikba kivesézni a dolgot - a társalgás nem éppen a hazai túrákról szól...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Sok és elég durva (értsd: a Velencei-hegységre jellemzõ sziklás - ezek mondjuk emberfej méretet jelentenek -, kavicsos, csúszós illetve agyonbarázdált, gonosz vízmosásokkal és mély homokos lapályokkal tarkított lefelékkel bõven megszórt rész. Az Angelika-forráshoz vezetõ mászóka ahol sokkal jobb egy merevfarú, a többi felfelé kavicsos-murvás - azokon nagyon ügyeskednem kell, hogy ne pörögjön ki hátul és ne emelkedjen fel elöl. A Blur ott sokkal jobb.

szerk.:
Winchester csere a külsõ rackben aztán elõtúrom valahonnan azt az összehasonlítást...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hm.
Így még rosszabb. :)
Azért az nem lehet olyan durva pálya, hogy a fully kb. 15%-ot jelentsen. Itt másról lehet szó.
Vagy igen?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Tehát most mosolygok.
:)

Javítottam kicsit a hozzászólásom menet közben, de alapvetõen akkor és azt az útvonalat mérhetõen rövidebb idõ alatt tettem meg. Emlékeim szerint körülbelül 120 perc ("fullmerev" Morati "óvszer" külsõkkel, szumma 9 kilogramm) aránylott a 105 perchez (SC Blur fully 2.1" UST külsõkkel, szumma 12.4 kilogramm) a közel 60 kilométeres túra végén - ebbõl cirka 20 km mûút. Manapság (tavaly és idén) a hosszabb túrák érdekelnek és egyre többet nyomok országúti "edzõköröket". (Most újítottam egy 1 collos Ritchey Tom Slick Pro külsõt.)

szerk.:
Megyek aludni, ma semmilyen számadatot nem tudok elsõre pontosan leírni...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ezjó :)
az imént még lefelérõl volt szó, most meg már sík... gyorsabb... :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

(khm)
Emlékezz vissza az Isaszegi piros jelre (köves lejtõ, csak gurultunk)...

Valóban!
Azon az 50km-es túrán volt vagy 250m- ahol az NRS jól jött volna.
:)
Edit:
Mc!
Amikor Dante azt bizonygatja, hogy az NRS-miatt megy gyorsan, akkor igen.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Rajtam lehet, de nekem 2 kilóval könnyebb a fully gépem :D (plusz régin spd-t csak pár napig használtam, míg a scotton azért nem jön rosszul hogy húzok is :) ...)

szerk: Amúgy jól tévedek hogy akkor Dantén is mosolyogsz?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám