Jelentkezz be Regisztrálj
Merevfarú vagy összteleszkópos?
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 13:05
vendég_Charon_*
Jó látni, ahogy dolgozol zOrg!
ON
Zed: nekem is bejön, hogy lassan mindegy milyen gumit hasnyálok, felmegyek vele elég sok helyen.
Azt a púpot megmutathatnátok!
Posted 2007. June 07. - 12:52
Posted 2007. June 07. - 12:51
Csinálok egy "fully vs. merev" topikot a techbe (nincs még???), átlapátolom az ittenieket oszt' jónapot.zOrg: mondj topicot!
btw a Velencei-hg éppen ONtopic volt
Posted 2007. June 07. - 12:51
Úgy lehet, de erõsen terepfüggõ.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. June 07. - 12:49
azért írtam gyakorlati felhasználást, mondjuk egy x tíz kilcsis túrát--Azért ezt ne felejtsük el:
Rotwild rcc 1,3 /hardt/ 8:25.35 min
SC blur xc 8:41.25 min
Stumpi fsr 8:44.85 min
Slayer 8:46.44 min
Edit:
Amit meg Zed mond, az tök igaz, csak emlékezzetek vissza, hogy a Bajtemetésen a púpra Zed gépével nem lehetett feljönni. A geometria beleszólt.
Pedig felmentünk néhányan.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. June 07. - 12:46
hm, nem vagyok benne biztos hogy pl egy karbon epic gyakorlati felhasznásban kevésbé hatékony mint egy merev
Azért ezt ne felejtsük el:
Rotwild rcc 1,3 /hardt/ 8:25.35 min
SC blur xc 8:41.25 min
Stumpi fsr 8:44.85 min
Slayer 8:46.44 min
Edit:
Amit meg Zed mond, az tök igaz, csak emlékezzetek vissza, hogy a Bajtemetésen a púpra Zed gépével nem lehetett feljönni. A geometria beleszólt.
Pedig felmentünk néhányan.
Posted 2007. June 07. - 12:41
a többi felfelé kavicsos-murvás - azokon nagyon ügyeskednem kell, hogy ne pörögjön ki hátul és ne emelkedjen fel elöl. A Blur ott sokkal jobb.
Ez tipikusan nem összteló-merev, hanem súlyelosztás kérdése. így látatlanban is le merném fogadni, hogy a Blur tengelytávja jelentõsen hosszabb.
Dantével értek egyet, ez a teszt 2,2 km-rõl szólt. A merevgép hatékonyabb, de többet kell rajta dolgoznod (testsúlyáthelyezésekkel), emellett jobban ráz. Az eredmény, hogy hiába nehezebb a fully és hiába kevésbé hatékony, nem fáradsz el annyira és ez hosszabb távon elõny.
Az is igaz viszont, hogy a maratonok többsége elég laza terepen vezet, ahol a merev sem fáraszt annyira, így több versenyen nincs értelme fullizni. Emellett teljesen egyéni ez a fáradtság dolog, van akinek a háta, dereka jobban elfárad 20 km-en, mint másnak százon.
Posted 2007. June 07. - 12:38
hm, nem vagyok benne biztos hogy pl egy karbon epic gyakorlati felhasznásban kevésbé hatékony mint egy merevAzért nyugtass meg, hogy ebbõl nem kell levonnunk azt a következtetést, hogy a fully a hatékonyabb.
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 12:33
vendég_Charon_*
emberfüggés = fullyt máshogyan kell kezelni
Merevnél akárhogy tekersz, téped a gépet, a hulladék erõ is elvezetõdik valahogy tekerési hatékonyság irányába. Ha átülsz a fullyra, meglepõdsz, hogy mennyire pogózik, pedig ugyanúgy hajtod. Aztán rájössz, hogy feleslegesen erõlködik a fél tested, és megpróbálsz rendesen kört tekerni, és odafigyelni, hogy ne pogózzon. (NRS-nél ez könnyû
De egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor használtam például a teló lockoutját.
Posted 2007. June 07. - 12:32
Az az össztelós-pogózás emberfüggése nem hülyeség! A merev váznál fel sem tûnik, hogy mennyire energiát pazarol az ember.
Azért nyugtass meg, hogy ebbõl nem kell levonnunk azt a következtetést, hogy a fully a hatékonyabb.
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 12:30
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 12:26
igazából engen a dawg pogozása csak aszfalton idegesít......ráadásul vszinû kicsit csalóka is mert a magasabb súlypont miatt ugyanaz a tempó alacsonyabbnak tûnik...zOrg, ettõl most majdnem felültem a bringára, hogy kimegyek oda megnézem magamnak. Összefutott a nyál a számban!
hozé, ha az embernek össztelósa van, keresi a szivatós részeket.
Somlyó lejtõnél pl fék nélkül simán lemehetsz, és a köves visszamászásnál maradhatsz ülve végig.
Az az össztelós-pogózás emberfüggése nem hülyeség! A merev váznál fel sem tûnik, hogy mennyire energiát pazarol az ember.
Posted 2007. June 07. - 12:26
Esszenciális.zOrg, ettõl most majdnem felültem a bringára, hogy kimegyek oda megnézem magamnak. Összefutott a nyál a számban!
Somlyó lejtõnél pl fék nélkül simán lemehetsz, és a köves visszamászásnál maradhatsz ülve végig.
Ha sikerül rendeznem a mai melókat, akkor délután 3-4 körül startolok. Tegnap kimaradt, kedden meg országúton nyomtam.
Esetleg menjünk át másik topikba kivesézni a dolgot - a társalgás nem éppen a hazai túrákról szól...
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 12:23
vendég_Charon_*
Posted 2007. June 07. - 12:18
szerk.:
Winchester csere a külsõ rackben aztán elõtúrom valahonnan azt az összehasonlítást...
Posted 2007. June 07. - 12:11
Így még rosszabb.
Azért az nem lehet olyan durva pálya, hogy a fully kb. 15%-ot jelentsen. Itt másról lehet szó.
Vagy igen?
Posted 2007. June 07. - 11:50
Javítottam kicsit a hozzászólásom menet közben, de alapvetõen akkor és azt az útvonalat mérhetõen rövidebb idõ alatt tettem meg. Emlékeim szerint körülbelül 120 perc ("fullmerev" Morati "óvszer" külsõkkel, szumma 9 kilogramm) aránylott a 105 perchez (SC Blur fully 2.1" UST külsõkkel, szumma 12.4 kilogramm) a közel 60 kilométeres túra végén - ebbõl cirka 20 km mûút. Manapság (tavaly és idén) a hosszabb túrák érdekelnek és egyre többet nyomok országúti "edzõköröket". (Most újítottam egy 1 collos Ritchey Tom Slick Pro külsõt.)Tehát most mosolygok.
szerk.:
Megyek aludni, ma semmilyen számadatot nem tudok elsõre pontosan leírni...
Posted 2007. June 07. - 11:49
Posted 2007. June 07. - 11:48
(khm)
Emlékezz vissza az Isaszegi piros jelre (köves lejtõ, csak gurultunk)...
Valóban!
Azon az 50km-es túrán volt vagy 250m- ahol az NRS jól jött volna.
Edit:
Mc!
Amikor Dante azt bizonygatja, hogy az NRS-miatt megy gyorsan, akkor igen.
Posted 2007. June 07. - 11:46
szerk: Amúgy jól tévedek hogy akkor Dantén is mosolyogsz?
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Sign In
Create Account

Back to top