Jelentkezz be Regisztrálj
Merevfarú vagy összteleszkópos?
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 14:09
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 14:07
Várjatok!
Kiugrom popcornért!
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. június 07. - 14:04
Sokáig tartott mire eljutott... Vagy én kb nem ezt mondtam elejétõl? :chin:
Tehát a topic helyes címe jelen pillanatban a következõ?
"merevfaruval bátran, vagy összteleszkópos bringával félõsen, visszafogottan"
Írta 2007. június 07. - 13:59
akkor újra:
az hogy Te nem mered kiengedni lefelé az össztelóst, az nem a bringán múlik!!
Tehát nem összehasonlítási alap.
Sokáig tartott mire eljutott... Vagy én kb nem ezt mondtam elejétõl? :chin:
És korábban meg azt írtam hogy ezt miért merem kevésbé engedni.
Charon, de ha majd 2× akkora a fékút akkor nem vagy akkora legény, ahogy akkor sem ha jobban dobálnak/kitérítenek a kövek az irányodból. Nem felfele dobál, de ezt ís írtam, de többet nem írom; tárcsából már tanultam
Hogy ontopikabb legyek: Jobban szeretem a fullymat, mert azóta (még)jobban szeretem a technikás/gonosz tererpeket, és hátam is jobban tolerálja a túrákat. (Olyan tárgyilagos voltam most amennyire csak lehet
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. június 07. - 13:43
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:42
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:40
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. június 07. - 13:37
lefele lehet gyorsabb merevfarú mint fully, nálam is így volt; de azt is írtam hogy miért, és hogy általában ez nem így van.
akkor újra:
az hogy Te nem mered kiengedni lefelé az össztelóst, az nem a bringán múlik!!
Tehát nem összehasonlítási alap.
Tigrincs: alap. Titántól sokkal gyorsabb lesz a bringa, mert szebb!
(Charon: lehet tényleg más, de a lényege azonos)
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:37
vendég_Charon_*
az egyik MOZOG, a másik NEM MOZOG
olyan topicok nem lesznek szvsz
ez meg éppen lecseng
Pite: Valamit kezdjél azzal a géppel, meg magaddal, mert lefele ha rugózik, könnyebben kellene irányítanod. Ez tény.
Részemrõl lezárva.
Írta 2007. június 07. - 13:35
ha meg csinálok egy ilyen virtuális tesztet hogy felduzzasztom az istállómat 3 bringára természetesen családon belülrõl/+lesz :)/
szal van a szkandi merev 80-mm-t mozgó fox-szal, van a dawg 100-140-et mozgó fox talassal 130 mm hátsó rugóuttal. és a harmadik egy the king 100 milit mozgó szkandium váz 100 milit mozgó fox telóval, egyéb felszereltség ugyanaz.....vázak súlya, 1,4 kg, 2,5kg, 3,2 kg....természetesen a geóban is eltérnek....
nagyobb összeget mernék tenni rá hogy NEKEM -de az átlag túra maraton felhasználónak is- gyakorlati használatban a the king lenne a legjobb átlagot profukáló konfig........szal a rövidebb utas könnyû fulli
de az eltérés sztem max 1 km/h lesz
mindez persze itthon, egy kellems pl alpok túrán már más
természetesen irhattam vón itt xtc karbont, anthemet és trancet is csak azokkal nincs gyakorlati tapasznyalatom..
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. június 07. - 13:35
Charon, másik hogy (ugyan technikailag nem vagyok a toppon) pl vízszintes (közeli) durván egyentlen talajon pl nem sok technikai különbség van/lehet tekerésben, de a gép rengeteget segít/dolgozik. (Megint nem vitatom hogy sok/több múlik általábana technikán, de olykor/soxor van amit tekerési technika nem (nagyon) de a bicikli technikája megold/kijavít/kimozog.)
De amúgy tényleg tök értelmetlen az összehasonlítás, de jóóól le lehet írnia véleményeket. Minél egyenetlenebb a talaj fel/le, minél többet teker vki annál elõnyösebb a fully, és minél eredményorientáltabb - másodperchuszár vki annál jobb neki a merev (általában).
Abban biztos vagyok hogy lehetne mit csiszolni a technikámon (bár mászásban nem érzem hogy kéne/lenne hova fejlõdni, de 1000% hogy lenne hova), de eleve a 2kgval könnyebb gép és a folyamatos hajtás és a hupákon nem megfékezõdõ (nem tudom hogy mondjam máshogy mikor a mereven a hátsó kereket a sok hupa lassítja) hátsó kerék miatt is megyek jobban felfele, meg spd is bejátszik, stb.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. június 07. - 13:31
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:26
vendég_Charon_*
(csak hecceled itt a népet, fogadjuk, hogy ott a popcorn?)
Pite te nem vagy jó minta merev vs. össztelósban. Totál más a két géped így összehasonlíthatatlan és úgy néz ki, mintha a merevfarúhoz szükséges technikai tudásod kevés lenne, de az össztelós ezt kiküszöböli felfele.
Írta 2007. június 07. - 13:24
egyikkel gyorsabb mint a másikkal?
nemár...
Írta 2007. június 07. - 13:22
Dehogyis!
emberfüggés = fullyt máshogyan kell kezelni
Merevnél akárhogy tekersz, téped a gépet, a hulladék erõ is elvezetõdik valahogy tekerési hatékonyság irányába. Ha átülsz a fullyra, meglepõdsz, hogy mennyire pogózik, pedig ugyanúgy hajtod. Aztán rájössz, hogy feleslegesen erõlködik a fél tested, és megpróbálsz rendesen kört tekerni, és odafigyelni, hogy ne pogózzon. (NRS-nél ez könnyû:D) Innentõl meg már nincs gond.
De egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor használtam például a teló lockoutját.
Jaja!
Sokan merevfarún is úgy tekernek hogy izegnek-mozognak össze-vissza a nyeregben, a gumi rendesen pogózik
Ja; mivel ollózva lett ez a pár hsz a másik topicból, leírom hogy lefelkéne a fullyk gyorsabbak, felfele általában a merevfarúak!
De nekem 2 kgval könyebb a fullym, és felfele nem vagyok lassabb, sõt köves/gyökeresen gyorsabb vagyok fullyval felfele, lefele meg kisit lassabb vagyok mert idegesebb a fullym, rövidebb váz, rövidebb kormány, lightosabban fékezhetõ gumi.
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:16
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:13
Írta 2007. június 07. - 13:11
Pedig de! engem k.ra zavar, ha rángatódzik a fejem
Ne hallgass metált bringázás közben :koncert: :peace2:
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:10
vendég_Charon_*
Írta 2007. június 07. - 13:08
Amikor Dante azt bizonygatja, hogy az NRS-miatt megy gyorsan, akkor igen.
Pedig de! De ez szubjektív, engem k.ra zavar, ha rángatódzik a fejem. Nyilván ez jenetõs részben pszichés, de mégis ez van. Lenne rá pénzem, vennék én egy fullmerev versenygépet is, de így marad az univerzális megoldás.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére