Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merevfarú vagy összteleszkópos?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
276 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lekésted.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
OFF
Várjatok!
Kiugrom popcornért!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Sokáig tartott mire eljutott... Vagy én kb nem ezt mondtam elejétõl? :chin:

Tehát a topic helyes címe jelen pillanatban a következõ? :)

"merevfaruval bátran, vagy összteleszkópos bringával félõsen, visszafogottan"

:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

akkor újra:

az hogy Te nem mered kiengedni lefelé az össztelóst, az nem a bringán múlik!!
Tehát nem összehasonlítási alap.

Sokáig tartott mire eljutott... Vagy én kb nem ezt mondtam elejétõl? :chin:
És korábban meg azt írtam hogy ezt miért merem kevésbé engedni.

Charon, de ha majd 2× akkora a fékút akkor nem vagy akkora legény, ahogy akkor sem ha jobban dobálnak/kitérítenek a kövek az irányodból. Nem felfele dobál, de ezt ís írtam, de többet nem írom; tárcsából már tanultam :) .

Hogy ontopikabb legyek: Jobban szeretem a fullymat, mert azóta (még)jobban szeretem a technikás/gonosz tererpeket, és hátam is jobban tolerálja a túrákat. (Olyan tárgyilagos voltam most amennyire csak lehet :D )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

mi a jobb?

A Leftynél speciel semmi. :rofl:
Ausztria, Kenguruk földje!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Nomeg a "fílingérzés" is más.

rotfl

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nomeg a "fílingérzés" is más.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

lefele lehet gyorsabb merevfarú mint fully, nálam is így volt; de azt is írtam hogy miért, és hogy általában ez nem így van.

akkor újra:

az hogy Te nem mered kiengedni lefelé az össztelóst, az nem a bringán múlik!!
Tehát nem összehasonlítási alap.

Tigrincs: alap. Titántól sokkal gyorsabb lesz a bringa, mert szebb!

(Charon: lehet tényleg más, de a lényege azonos)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
thez ez kicsit más
az egyik MOZOG, a másik NEM MOZOG
olyan topicok nem lesznek szvsz
ez meg éppen lecseng

Pite: Valamit kezdjél azzal a géppel, meg magaddal, mert lefele ha rugózik, könnyebben kellene irányítanod. Ez tény.
Részemrõl lezárva.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
Thez, egyértelmûen a titán sokkal jobb, mert sokkal drágább volt :)

ha meg csinálok egy ilyen virtuális tesztet hogy felduzzasztom az istállómat 3 bringára természetesen családon belülrõl/+lesz :)/

szal van a szkandi merev 80-mm-t mozgó fox-szal, van a dawg 100-140-et mozgó fox talassal 130 mm hátsó rugóuttal. és a harmadik egy the king 100 milit mozgó szkandium váz 100 milit mozgó fox telóval, egyéb felszereltség ugyanaz.....vázak súlya, 1,4 kg, 2,5kg, 3,2 kg....természetesen a geóban is eltérnek....
nagyobb összeget mernék tenni rá hogy NEKEM -de az átlag túra maraton felhasználónak is- gyakorlati használatban a the king lenne a legjobb átlagot profukáló konfig........szal a rövidebb utas könnyû fulli
de az eltérés sztem max 1 km/h lesz
mindez persze itthon, egy kellems pl alpok túrán már más

természetesen irhattam vón itt xtc karbont, anthemet és trancet is csak azokkal nincs gyakorlati tapasznyalatom..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tudom Charon; ezért is írtam ezt fentebb; nehogy azt higyék hogy rossz tejet ittam vagy sokat voltam a napon azt' azé' írok hülyeségeket :D . Csak még nem tudom mikor arra reagáltam, hogy igenis van hogy lefele lehet gyorsabb merevfarú mint fully, nálam is így volt; de azt is írtam hogy miért, és hogy általában ez nem így van.

Charon, másik hogy (ugyan technikailag nem vagyok a toppon) pl vízszintes (közeli) durván egyentlen talajon pl nem sok technikai különbség van/lehet tekerésben, de a gép rengeteget segít/dolgozik. (Megint nem vitatom hogy sok/több múlik általábana technikán, de olykor/soxor van amit tekerési technika nem (nagyon) de a bicikli technikája megold/kijavít/kimozog.)

De amúgy tényleg tök értelmetlen az összehasonlítás, de jóóól le lehet írnia véleményeket. Minél egyenetlenebb a talaj fel/le, minél többet teker vki annál elõnyösebb a fully, és minél eredményorientáltabb - másodperchuszár vki annál jobb neki a merev (általában).

Abban biztos vagyok hogy lehetne mit csiszolni a technikámon (bár mászásban nem érzem hogy kéne/lenne hova fejlõdni, de 1000% hogy lenne hova), de eleve a 2kgval könnyebb gép és a folyamatos hajtás és a hupákon nem megfékezõdõ (nem tudom hogy mondjam máshogy mikor a mereven a hátsó kereket a sok hupa lassítja) hátsó kerék miatt is megyek jobban felfele, meg spd is bejátszik, stb.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Charon értessz.
csináljunk neki is topicot.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
thez: nem értelek
(csak hecceled itt a népet, fogadjuk, hogy ott a popcorn?)

Pite te nem vagy jó minta merev vs. össztelósban. Totál más a két géped így összehasonlíthatatlan és úgy néz ki, mintha a merevfarúhoz szükséges technikai tudásod kevés lenne, de az össztelós ezt kiküszöböli felfele.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mi a jobb? levegõs vagy rugós teló?
egyikkel gyorsabb mint a másikkal?

nemár...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Dehogyis!

emberfüggés = fullyt máshogyan kell kezelni

Merevnél akárhogy tekersz, téped a gépet, a hulladék erõ is elvezetõdik valahogy tekerési hatékonyság irányába. Ha átülsz a fullyra, meglepõdsz, hogy mennyire pogózik, pedig ugyanúgy hajtod. Aztán rájössz, hogy feleslegesen erõlködik a fél tested, és megpróbálsz rendesen kört tekerni, és odafigyelni, hogy ne pogózzon. (NRS-nél ez könnyû ;):D:D) Innentõl meg már nincs gond.
De egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor használtam például a teló lockoutját.

Jaja!
Sokan merevfarún is úgy tekernek hogy izegnek-mozognak össze-vissza a nyeregben, a gumi rendesen pogózik :D. És láttam Szilváson egy kék NRS-es arcot akinek vagy 2-3 centit pogózott a tag aszfalton - igaz, közepe után, szal már fáradt is volt látszott a tekerésén, de hát akkor is nevetséges volt amit tekerés címszó alatt mûvelt, merevgépen is elfáradnék ennyi mozgástól amit még a törzsével pluszba mûvelt :).

Ja; mivel ollózva lett ez a pár hsz a másik topicból, leírom hogy lefelkéne a fullyk gyorsabbak, felfele általában a merevfarúak!
De nekem 2 kgval könyebb a fullym, és felfele nem vagyok lassabb, sõt köves/gyökeresen gyorsabb vagyok fullyval felfele, lefele meg kisit lassabb vagyok mert idegesebb a fullym, rövidebb váz, rövidebb kormány, lightosabban fékezhetõ gumi.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A nyakizmai gyengék. ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Fõleg nem trasht:D:D

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Pedig de! engem k.ra zavar, ha rángatódzik a fejem

Ne hallgass metált bringázás közben :koncert: :peace2:
Ausztria, Kenguruk földje!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Dante: a technikai hiányosságaidat elég komoly mértékben tolerálja a fully, azért mész jobban.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Amikor Dante azt bizonygatja, hogy az NRS-miatt megy gyorsan, akkor igen.

Pedig de! De ez szubjektív, engem k.ra zavar, ha rángatódzik a fejem. Nyilván ez jenetõs részben pszichés, de mégis ez van. Lenne rá pénzem, vennék én egy fullmerev versenygépet is, de így marad az univerzális megoldás.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)