Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

 • Lezárt topik Lezárt topik
2325 hozzászólás a témában

#41
Lord_Leslie

Lord_Leslie

  Házigazda

 • globális moderátor
 • 17.297 hozzászólás

Az újság hamarbb van a boltokban, mint az elõfizetõknél, de közöttük is több napnyi eltérés van, ez zavaró. Errõl egyértelmûen a posta tehet, de ez nem az én gondom, nem nekik fizettem, oldja meg az újság.


Azér ez általánosítás..
vagy lehet hogy pesti boltokban így van, de pl én mint pécsi x a legutóbbi számot megkaptam hétfõn, és anyám, aki újságot is árul szintén hétfõn kapta meg.
de átlagban azért legalább 2-3nappal elõbb érkezik meg a ládámba a példányom mint neki a boltpolcra.

#42
Chili de Palmer

Chili de Palmer

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 1.806 hozzászólás
Nekem jó... Végül is Pesten vagyok... Meg a postára se kell elmennem, és épp nálam van a legutóbbi példány, felajánlom a közjóért!

#43
Kislust

Kislust

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.507 hozzászólás
NAjó, de te bennfentes vagy, neked jó adnak.... ;D

#44
Rave_Ace

Rave_Ace

  Dömdödöm

 • globális moderátor
 • 3.201 hozzászólás
hozzám a nagycsomóból kerül egy 20 db-os pakk, ami a tékába kerül eladásra...
És van ott kitéve egy példány, amit mindenki aki bejön olvasgat.
És ezek sem hullotak szét. És nem külön csomag jön rajta a nevemmel. ;)
Edit:
És ez nem leugatás, hanem csak azt kell megértenetek nélkületek nem megy a dolog....
Az jó ha azt mondom, találkozzunk valahol és cseréljünk?
nem kell postázni, majd én elviszem?
Na?


#45
Chili de Palmer

Chili de Palmer

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 1.806 hozzászólás
Tökéletesen, teljes mértékben egyetértek Kislust hozzászólásával, és most az egyszer elmegyek a postára és feladom az újságot, hogy lássátok. Tényleg, én nem elõfizetõ vagyok, de rendszeresen, ám mindig más újságosnál, esetleg városban veszem meg. Annak a valószinüsége, hogy mindig hozzám kerüljön a selejt, eléggé kicsi a valószinüsége, bár igy lenne a lottón, hogy akárhol adom fel a szelvényt, mindig nyerjek...
De tényleg, nehogymár minden átlagfórumozó leugasson, hogy az övé nem esik szét... egy idõ után qrva idegesitõ ilyen hozzászólásokat olvasgatni... meg hogyan lapozom... bazmeg, ez egy ÚJSÁG, tehát alapkövetelmény, hogy az információkhoz lapozás segitségével jussak hozzá..
Vagy esetleg csináljatok néhány különlegesen megerõsitett példányt a hardkór lapozóknak...

#46
Kislust

Kislust

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.507 hozzászólás
Ügyes... ;D

De úgytudom, hogy Kempelen direk elõfizetett, mint egy átlag halandó, bár nem tudom, hogy hogy megy a disztribúció náluk..ergó lehet, hogy õ maga postázza magnak az újságot.....de mindegy is, sétáljanak be a nyomdába, találomra vegyenek ki 10-et a készek közül lapozgassák 2 órán keresztül.. :D

#47
adolf

adolf

  vendég

 • fórumtag
 • 119 hozzászólás
Hát pedig elhiheted! Létezik a nyomdákban egy olyan fogalom, hogy müszaki példány! Álltalában ez kerül a szerk-be! A többi meg olyan amilyen mondván jó az a parasztnak!


#48
Kislust

Kislust

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.507 hozzászólás
Nos ebben igazad vagyon...de valahogy nem érzek késztetést, hogy álljak ezért a postán, vagy hogy ne legyen addig újságom (a mai postát ismerve az oda-vissza út legalább 2 hét+amíg a szerk elmegy a postába..). Úgy tudom, hogy pl Kempelen is teszt-elõfizetõ, lapozgassa a megérkezõ példányait majd vigye a nyomdába. Nem lehet, hogy csak pár embernek esik szé, sé ráadásul majdnem mindig ugyanazoknak, és a szerkesztõknek nem. HA ez igaz, akkor ketzdeném azt hinni, hogy nekem direkt vacak minõségût küldenek... ;D

#49
Rave_Ace

Rave_Ace

  Dömdödöm

 • globális moderátor
 • 3.201 hozzászólás
Azért jó ha visszakülditek, mert van mivel reklamálni...
Ha nem jön vissza, lehet bármit mondani a nyomdának, szerintetek komolyan veszik?
Szerintem amíg nem látják, szarnak rá. Viszont nekünk azóta a juliusi szám óta nem hullot szét, így nektek kellene a reklamáció tárgyát ejuttatni, ezzel segítve a minõség javulását.

#50
Kislust

Kislust

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.507 hozzászólás
Elõre jelezném, hogy engem nem zavar a képek minõsége, a laphullás már igen, de annyira nem, hogy ezért sorban álljak a postán.....

Nesta: tényleg nem hasonlítató, de azért it is él az, hogy a pénzemért elvárok valamit. A kenyér legyen megsütve, a teleszkópom mozogjon, az újság meg legyen olvasható/lapozható. Az a lehetõség, hogy visszaküldhetem, nem igazán fair, merr elég sokat levon az újság értékébõl, ha minden második számmal el kell bumliznom egy postára, és ott sorban állni+postaköltség...én úgy dolgozom, mint az átlagember, tehát amikor el tudok menni a postára, akkor a budapestiek jelentõs része ott tolong, hiszen õk is akkor tudnak elmenni.
Meg amikor elõfizettem, akkor arra a szolgáltatásra fizettem ki pénzt, hogy az újság havi (esetenként kéthavi - összevont szám)rendszerességgel megjelenik a postaládámban, mégpedig elfogadható minõségben (a fotók nem érdekelnek, bár jobb lenne, ha national geographic stílusú lenne... :D ).

Sajnos nem ez a helyzet.

Az újság hamarbb van a boltokban, mint az elõfizetõknél, de közöttük is több napnyi eltérés van, ez zavaró. Errõl egyértelmûen a posta tehet, de ez nem az én gondom, nem nekik fizettem, oldja meg az újság.

Az újság általában szétesik. Én max 2x lapozom végig, úgy, hogy egy asztalra van lerakva, tehát eléggé vigyázok rá. Errõl a nyomda tehet, de nem érdekel, nem nekik fizetek, oldja meg az újság. Erre azt a megoldást ötlötték ki, hogy küldjem vissza, kapok egy újat. Ahogy már fenn is írtam ez nem megvalósítható, vagy legyen ez, de akkor legyen olcsóbb - nem szívesen fizetek annyit egy szétesõs újságárt, mint egy nem szétesõsért. A csere nekem kellemetlen, idõkiesés+költsége is van. Ha szétesik, nem tudom késõbb (pl egy év múlva) olvasgatni, pedig szeretném. Ha nem akarnám, akkor nem venném meg, elolvasnám a könyvtárban ingyen. Ez így elfogadhatatlan.

Erre szokták azt mondani, hogy pihenjek, meg ne vegyem, ha nem tetszik. Ez egy kicsit M@TÁV -os hozzáállás (amíg monopóliuma volt). És a CKM nem teheti meg, mert van másik helyette, bringaújságból van a bringa, de az selejt. Van még tán valami pedál,az is az.

Általában csöndben szoktam maradni ilyen témában, de ma valahogy kikívánkozik belõlem:

kicsit úgy érzem, hogy le vagyunk oltva, hogy reklamálni merészelünk. Tény, hogy már ezerszer volt szó róla, de ennek nem az a megoldása, hogy megtiltjuk az ilyen témájú hozzászólást, hanem meg kell szûntetni a kiváltó okot. Mint ahogy kevés, ha egy betegségnél tüneti kezelést akalamzunk..

Remélem, hogy a közeljövõben megszûnik a probléma, vagy kidolgoznak erre valami megoldást.


Javaslat, kérdés: lehetne, hogy küldtök egy levelet egy csekkel, mikor lejár az elõfizetésem? Tök kényelmes lenne, mert nem kell fejben tartanom, másrészt könnyû befizetni, meghosszabbítani..


kislust

#51
Chili de Palmer

Chili de Palmer

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 1.806 hozzászólás

lapuhullás meg ki van tárgyalva: ha bajod van küld vissza kapsz újat és a nyomda is megkapja a magájét, otthonrol könnyû beszélni.


Miért könnyü otthonról beszélni?

#52
rob

rob

  Executor-class Star Destroyer

 • globális moderátor
 • 16.876 hozzászólás
én azóta az ominózus elsõ szétesõs óta nagyon vigyázok rá, nem töröm meg az oldalakat, csak szoftosan. azóta is egyben van mind.
tudom, hogy ez nem lehet megoldás, hiszen pölö a hárombetûs férfimagazinok se esnek szét semmitõl, de szerintem megéri figyelni rá...

#53
dzsonhee

dzsonhee

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 687 hozzászólás
 • LocationBad Goisern
Képek minõsége: a legtöbb képen az veszi észre hogy fakó akinek van szeme hozzá. De néhány tényleg nagyon kitûnik.
Laphullás: teljes mértékben a használat módjától függ. Amíg én olvasom az enyémet tök egyben van, de miután 1-2 haver is végiglapozza full szétesik, nem kell nagyon kihajtani. A mostani még az én kezemben is majdnem szétesik pedig nagyon figyelek rá.

#54
CD-málna

CD-málna

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 902 hozzászólás
nekem fel se tünt elõször hogy fakóak lennének. aztán most megnéztem és tényleg picit... de ha nem szoltatok volna, észre sem veszem, így is csak ha összehasonlítom... persze azért ez kicsit olyan, mint egy netröl összeválogatott mp3 listát cdre kiirni audio cd formátumban és eldni pénzért, de sokan ott sem vennék észre a különbséget.
lapuhullás meg ki van tárgyalva: ha bajod van küld vissza kapsz újat és a nyomda is megkapja a magájét, otthonrol könnyû beszélni. mellesleg nekem se esnek szét az uccsó 3 szám óta...

#55
tmls

tmls

  vendég

 • fórumtag
 • 227 hozzászólás

(CKM)... tudják, hogy egy normálisan mûködõ piacon ez egyenlõ lenne az öngyilkossággal ...


csupán egy megállapítás:

A bicajos újságok piaca nem hasonlítható a "férfimagazinok" piacához.
(ne tessék a sorok között olvasni, ezzel a megállapítással nem volt szándékom célozgatni)
#56
savanyugabi

savanyugabi

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.704 hozzászólás
Úristen, úristen, - II-, ...!

Átb@sztak 7?? Ft-al??? ;D
Most már télleg át kell néznem újból a lapot, minõséget illetõen...

#57
Chili de Palmer

Chili de Palmer

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 1.806 hozzászólás
Meg a CKM olcsóbb is... ::) Még jó, hogy nem konkurens lap, mert akkor bajban lennétek! ;D (Bár ez nem is vicces.)

#58
EMBER

EMBER

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.032 hozzászólás
Saját vélemény:
A Playboyt, és a CKM-et sem a hozzáértõ nyomdászok olvassák, de ha fakó a kihajtogatós nénike középen tuti hogy visszamennek az újságoshoz reklemálni, hogy cseléljék ki. Ha pedig szét is esne... Vége lenne az újságnak. Az mondjuk másik dolog, hogy õk nem adnának ki a kezükbõl fakó és szétesõ példányokat, mert tudják, hogy egy normálisan mûködõ piacon ez egyenlõ lenne az öngyilkossággal. Egyszerûen nem engednék az újságárusokhoz, mert ez nem minõség. Ez szar. Elnézést a megfogalmazásért, de ez így van. És nem vitatkozni kell itt nekünk egymás között, hogy milyen a képek minõsége, hanem a szerk-nek, vagy egyéb vezetõ újságírónak bemenni a nyomdába, elébük vágni azt az újságot amit õk nyomtak ki, és közölni az olvasók véleményét, és súlyos százezreket követelni. Nem hiszem el, hogy már hónapok óta nem tutdak olyan papírt találni, amit normálisan meg tudnak ragasztani. Mert nem most merült fel elõször, hogy szétesik az újság. Az meg hogy fakó a kép hát... Már én is mondtam, de ezek szerint nem csak az én szememet bántja. Nem vagyok vájtszemû félre ne értsétek, de ami fakó az fakó. Az hogy nem profi fotóssal dolgoztok, mert az kibaszott drága lenne megértem, de hogy a nyomdában nem tudnak normális színeket elõállítani azt erõsen kétlem... Lásd Playboy és CKM tud. A ti nyomdátok miért nem?

Huh. Talán egy kicsit erõsen fogalmaztam, de ha én dolgoznék a Bikemagnál én tuti a körmére néznék a nyomdának.

#59
adolf

adolf

  vendég

 • fórumtag
 • 119 hozzászólás
Valamilyen szinten egyet tudok érteni mindannyiotokkal! Elorebocsátom én sem végzek mindig tokéletes munkát. Mivel magam is gépmester vagyok sok olyan hibát észreveszek ami egy nem nyomdász olvasónak fel sem tunik. Tény, hogy az olvasó nem kap mindegyik fotobol egy-egy darabot ami az ujságban megjelenik, hogy össze tudja hasonlitani az eredetit a lapban megjelenttel. De. A tisztelt megrendelönek igenis kezében vannak a kérdéses fényképek amiket ha összehasonlitanak az ujságban megjelentekkel igenis van alapja a reklamácionak szerintem és és ezzel együtt a több százezres árengedményeknek is. Tényleg nem akarok senkit sem bántani, de ez majd akkor lesz igazán érdekes, mikor néhány hirdetö azt mondja, hogy nem fizetek egy fiilért sem azért a sz@rért ami az ujságban megjelent. Mert sajna nem csak azok a képek voltak rossz minöséguek miket Ti csináltatok, hanem a hirdetések is. Ez viszont egy olyan ujságnál ami alapvetoen a hirdetésekböl tartja fennt magát nem az eladott példányszámbol erosen megszivlelendo.
Bocs ha hosszu és esetleg bunko voltam.

adolf

#60
iljicS

iljicS

  zsonglõr

 • fórumtag
 • 6.613 hozzászólás
Én nagyon távol állok a nyomdász és a fotós szakmától is, ennek ellenére zavar a képek mínõsége.
Ha a nyomda hibája teljesen jogos a sokpénzes kártérítés szvsz.