Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
2325 hozzászólás a témában

grigo

grigo

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás

Én viszont elolvasom a "csajos" cikkeket is, hátha leszûrhetek belõle valami pozitívumot. Öltözködni már tudok ;D

És igazad is van mert szerintem nem rosszak bár a mostani számban amik voltak öltözködési tanácsok összeszámoltak az árakat és hát hogy is mondjam inkább tuningra költeném azt a pénzt de hát lányok másképpen gondolkodnak ???
Örömmel veszem, hogy a lányok aktivizálták magukat itt felül és hát igazuk is van mert tényleg mindenkinek van szerintem kedvére való az újságban.
Ja és örömmel veszem hogy ajánljátok a lapban a tangát a bringás lányoknak!Nos jó lenne ha olvasnák is a lapot és megfogadnák hogy minnél több ilyet láthassak az utakon :)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Én viszont elolvasom a "csajos" cikkeket is, hátha leszûrhetek belõle valami pozitívumot. Öltözködni már tudok ;D

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
ja.. ;D ;D...sztem próbáld ki!,tökcool 8) ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Lehet, hogy nekem se lett volna feladnom a cim után? ;D ;D

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás

Bizony vannak! És én, mint lány olvasó nem is szoktam elolvasni sem a telócikkeket, sem pl. az Eurobike-ot vagy a triál-os, bmx-es cikket sem.

Eddig én sem olvastam pl. a béemikszet,de a mostani számban mégis belekukkantottam a Králik Dani cikkébe,olyannyira h aztán le se bírtam tenni.
Gyorsan elõkerestem pár régebbi számot és azokban is elolvastam az írásait,és le kellett vonnom a következtetést h hülye voltam h eddig ezekbe bele sem néztem...
tök király! 8) ki ne vegyétek! :D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Néha már tényleg úgy vagyok hogy a harmadik oldalon keresztül jönnek a telók adatai és már tényleg kész vagyok de akkor se mondanám hogy ez nem kéne mert általában azért nem ez a helyzet és hát vannak lány olvasók is.

Bizony vannak! És én, mint lány olvasó nem is szoktam elolvasni sem a telócikkeket, sem pl. az Eurobike-ot vagy a triál-os, bmx-es cikket sem. Most akkor kezdjem el mondani, hogy ne tegyenek már be ilyen uncsi dolgokat a montis újságba, meg hogy "fúj"? Nem, mert megértem, hogy ez másoknak bizonyára nyalánkság! Mindenki találja meg azt, ami számára érdekes az újságba. Józan újságolvasó lévén tudom, hogy egy újságban mindig is lesznek olyan cikkek, amik nem fognak érdekelni.
Én túrákról, versenyekrõl, külföldi eseményekrõl, emberekrõl, életstilusról, táplálkozásról és néha bringtesztelésrõl szeretek olvasni, ennyi. De ez az ennyi nem is olyan kevés téma, én azt hiszem! Igy aztán nehézség nélkül megtalálom azokat a cikkeket, amik lekötnek az újságban!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

A "hány oldalas egy cikk" témában pedig csak annyiban kelnék az újságírók, szerkesztõk védelmére.... ha van egy téma amirõl írnod kell, akkor hiába van megadva a cikk pontos karakterszáma! Vagy belefér a mondanivalód, vagy nem....

AZÉRT vagy újságíró, még ha amatõr is, hogy tudj úgy fogalmazni magyarul és helyesen, hogy az adott karakterszámot tartsd! Ez nem olyan nehéz, hidd el! Próbálgtani kell.

grigo

grigo

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Szerintem sem olyan anyázók az anyázók, mert hát ez nem egy olyan lap amit úgy meglátsz és csak úgy na jó elveszek egyet, aki ezt megveszi az tudja hogy ezt akarja és keresi várja. Elõfizetni meg pláne nem lehet véletlenül szóval még alternatíva hiányában is el lehet olvasni a teszteket a neten ha annyira nem jön be...
Szerintem egyébként nem rossz az arányokkal van néha kis gond.
Az osztrák túrák szerinem jók bár most már ha megint lesz egy akkor csak lesz valami extra de ha nem én akkor is szivesen olvasom.
Néha már tényleg úgy vagyok hogy a harmadik oldalon keresztül jönnek a telók adatai és már tényleg kész vagyok de akkor se mondanám hogy ez nem kéne mert általában azért nem ez a helyzet és hát vannak lány olvasók is. Ezt azért mondom mert a Sziporka féle részek gyakran kapnak kritikát, de nem hinném hogy nem jó az újságban. Most pl. nem elfelejtettem, hogy drágább az újság és úgy tudtam megvenni hogy hugom kisegített, mert megígértem elolvashatja a Sziporka cikket, meg a ruhás részeket a kiegészítõkrõl. [köszi Sziporka:)))))))]
Az meg hogy lányoknak ruhákat ajánlgatnak, hát ez van. Mindenesetre amíg ilyen tangás megoldásokra buzdítják õket addig csak örülök neki:))))
Én továbbra is azt mondom hogy érdemes venni a lapot... :)

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
"Az anyázóknak: Az újság egy olyan termék, amit nem kötelezõ megvenni. Ha nem tetszik a tartalom vagy a forma, akkor minek veszed meg?! Ha pedig tetszik, mert ugye megveszed, akkor minek anyázod.... "

Andika, ne haragudj, de ez tényleg egy amatõr újságíró hozzáállása...

Az egyes dolgok, amik a szerkesztõk szíve-vágyát tükrözik és igencsak túlnõttek az elfogadható kereten pl. a Campagnolo sztori, ami ráadásul kicsit zavarosnak tûnt nekem, elvesztettem a fonalat, hogy melyik évben is kezdték nagy C-vel írni, hogy Campa... jó, ez bunkóság volt, de a kevesebb néha jobb (közhely, de mekkkkkora), és van ez így az osztrák tandem cikekkel is. Az elsõt még szívesen olvastam, sõt nagyon tetszett, de a másodikban szinte már csak a falvak nevei változtak, meg a túra hossza. Ez is sarkítás, tudom. És még lehetne sorolni.

A mostani egyébként nekem úgy összességében, egészében tetszett, néhány rágós falatot nem számítva, hogy a kaja síkján is találjunk hasonlatot.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
andika: Szerintem anyázók nem voltak! Ez a topic egyébként is azért van, hogy véleményezzük a legfrissebb számot!
Ez nem olyan egyszerû, hogy ne vedd meg... egyrészt nem nagyon van más alternatíva, másrészt akik itt vannak, azok pont azért szólnak hozzá, mert a szívükhöz nõtt az újság és szertnék ha mégjobb lenne!
"számodra uncsibb részeket ne olvasd végig..." - pont az a cél, hogy ne legyenek uncsibb részek, mégha nem is foglalkoztat annyira az adott téma, de elkezdem olvasni, ne az legyen az érzésem hogy sok vagy felesleges. Természetesen nem tetszhet mindenkinek, nekem viszont akkor is rosszul esik ha a régen várt koktélomba mégsem úgy vegyülnek az összetevõk, ahogyan nekem a legfinomabb. Én önzõ vagyok...

Én korántsem arró beszélk, mint itt néhányan! Nem kell hátat fordítani az eddigi koncepciónak! Csak kisebb dolgok zavarnak/tak, és õszintén szólva, ha nem változik a helyzet, akkor is meg fogom venni az újságot!

andika

andika

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Véleménynyilvánításaitokat olvasgatva én mint amatõr újságíró és amatõr bringás, csak annyit szólhatok hozzá!
Az anyázóknak: Az újság egy olyan termék, amit nem kötelezõ megvenni. Ha nem tetszik a tartalom vagy a forma, akkor minek veszed meg?! Ha pedig tetszik, mert ugye megveszed, akkor minek anyázod....
A "hány oldalas egy cikk" témában pedig csak annyiban kelnék az újságírók, szerkesztõk védelmére.... ha van egy téma amirõl írnod kell, akkor hiába van megadva a cikk pontos karakterszáma! Vagy belefér a mondanivalód, vagy nem.... de szerintem had döntse el a szerkesztõ ill. a szerzõ, hogy abból a bizonyos 148 oldalból mekkora helyet szánnak neki. ( legrosszabb esetben a számodra uncsibb részeket ne olvasd végig...) bocsi…. Mert ugye minden márka, típus, stb. nem tetszhet mind a 2500 olvasónak… De ez csupán az én saját véleményem….
Üdv mindenkinek és jó bringázást!

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Nem szabadna azt megengedni, hogy valamelyik lapszerkesztõ beleszeret valamibe, és akkor attól nem tudnak szabadulni

ez sajnos NAGYON így van :(

csatlakozom ::)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

A történelmi cikkeket emlegetve az jutott eszembe,hogy én sokkal szívesebben olvasnék a nagyobb teló- és váz(bringa)gyártók történetérõl,elsõ próbálkozásaikról stb.

Ez k.rva jó ötlet, tessék megvalósítani !!
Elsõnek pl. lehetne a Yeti.... ;)

grigo

grigo

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Olyan magazint nem lehet csinálni, ami mindig mindenkinek megfelel. Ha változás van akkor ez jelentkezik és szól, ha nem akkor az. Nincs és nem is lesz igazság. El kell dönteni hogy vesszük e a lapot vagy nem. Nem kötelezõ, de ha ennyi kritika merül föl akkor talán tényleg el kellene gondolkodni a gyökérhez való visszkacsintáshoz.
Lehet, hogy vannak olyan dolgok amik hát hogy is mondjam nem világrengetõek de szerintem mindegyiknek van helye a magazinban legfeljebb az arányokon lehet vitatkozni. A írások stílusa szerintem jó, néha elolvasom akkor is ha nem érdekel.
Azért nem olyan rossz a helyzet... :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
pl olckúl outi. alkatrészek. valakinek lehet érdekes, de nagyon belemegy a részletekbe, száraz., íztelen az egész. És minden számban van mostanában, és viszonylag nagy terjedelemben :-X

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Például?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás

Nem szabadna azt megengedni, hogy valamelyik lapszerkesztõ beleszeret valamibe, és akkor attól nem tudnak szabadulni

ez sajnos NAGYON így van :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ohh, hogy hónapokig kell olvasnom a fóumot, mig valakinek _véleményét_ látom valamirõl.
respect.
van is benne igazság, meg nincs is (imho, természetesen)

abban egyet értünk, hogy az italt tisztán szeretem. fõleg a jaegermeistert, szóval most maradjunk annál.
évekig ittam tisztán, mig egyszer egy olyan üveget vettem, aminek egy recept volt a hátulján, egy koktél receptje. jéger és narancs. gondoltam, kipróbálom, ha már a gyártó veszi a fáradtságot, hogy ilyet tegyen a cimke hátoldalára, rossz nem lehet. ha mégis az, egy élménnyel vagyok gazdagabb, mégha az egy rossz élmény is.
megkóstoltam, és ízlett. ha nem lett volna ott a cimke a recepttel a hátulján, még most sem tudnám, hogy a jéger jó naranccsal!
ennek ellenére nem iszom úgy. továbbra is tisztán szeretem. de a látóköröm bõvült, és másoknak is tudom ajánlani tiszta szivvel. és lehet, hogy õk a továbbiakban igy fogják inni, mert a jéger magában elég tömény ami miatt sokan nem isszák, de keverve többek számára eladható/fogyasztható.

ez az én véleméynem a koktélokról és az újságról.

abban viszon igazad van, hogy mostanában az alap dolgok, ami a koktél igazi ízét adják, mintha kissé háttérbe szorulnának, és egy kevéssé alkoholos (tömény) inkább "soft" italt kapunk rendre.
igazad van abban is, hogy ha atomnak, vagy balázsnak a kicsi agyában megfogan valami, azt feltétlen meg kell osztani velünk, még akkor is, ha az 6-8 oldal lesz, és emiatt a merida trans-mission (egyéb behelyettesítendõ) cikk fél oldalra korlátozódik..........
és persze ez az ötlet menni fog az újságban addig, amig nem lesz egy új ötlet.
nem rossz ez, nem azt mondom, csak idénre már sok az ötletbõl. (pedig még csak június van)

rudicus

rudicus

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Én is olvastam a legutóbbi, júniusi számban megjelenõ beköszöntõt, „Koktél” címmel.
Jól vegyítette benne András a semmitmondó halandzsát a kissé sértett visszavágással!
Összehasonlította a jó magazint a jó koktéllal, ami nem túl szerencsés összehasonlítás egy olyan magazin esetében amely eleve egy viszonylag szûkebb rétegnek szánt speciális tartalmat feltételezõ magazin. De jó, maradjunk a koktélnál. Van valami fogalmatok arról, hogy a világon hány millió hektoliter tiszta italt fogyasztanak évente??????? Tiszta alatt értem, a nem kevert, nem pancsolt, nem összezagyvált keverékeket, hanem az Absolut Vodkát, a Jonny Walkert, a Martinit, a Baccardit, a Remy Martent és hasonlókat. És van fogalmatok arról, hány deciliter koktélt isznak a világon összesen évente? Talán, de csak talán, ugyanennyit. Csak van közte egy 1000-es váltószám!!!!! A tiszta italok aprócska tört részének mennyiségét!!!
Ez természetesen nem is baj, mert aki a koktélt szereti, az csak fogyassza nyugodtan! A baj ott kezdõdik, amikor koktélt akarnak ráerõszakolni olyan emberekre is, akik eddig tisztán fogyasztották, és a tiszta italhoz szoktattak!!! Nemcsak hogy jobban ízlett nekik, amikor tisztán fogyasztották, de olcsóbb is volt, most meg, hogy összepancsolták, drágább is lett és nem is olyan jó!!!
A szerkesztõk azzal mérik a munkájukat, hogy hány példányt sikerül eladni, és talán kevesebbet fog-lalkoznak azzal, hogy az olvasók mit szeretnének. És persze büszkék a havi 25000 példányszámú eladott lappal. Az sem érdekes a számukra, hogy ez már egy másik 25000 embert jelent. Az eladott példányszámmal mérik a sikert és nem azzal, hogy mennyit lehetne eladni, ha megközelítené a német vagy angol vagy amerikai magazinok minõségét. Ebben az országban nem 25000 ember foglalkozik kerékpározással és nem csak 25000 ember engedhetné meg magának, hogy megvegye, megrendelje a magazint. A három, négyszerese is elkelne! De közel a duplája, ha sikerült volna megtartani a régi olvasókat is!
Lehet, hogy a német, meg az angol, meg az amerikai Bike Magazin árainak ismeretében gondolják úgy, hogy a mi kis magyar magazinunkért, ami 148 oldalas nem is sok a 746 Ft. De úgy már nagyon sok, ha ebbõl engem mindössze a 20 %-a érdekel!!!!! Nyugodtan fel lehet úgy is fogni a dolgot, hogy 30 oldalért fizetek havonta 746 Ft-ot és erre a 30 oldalra várok 30 napig!!! Ez ennyit nekem nem ér meg!! Nem veszek koktélt, ha engem csak a Baccardi Rum érdekel belõle, és elég macerás belõle kinyerni.
Én is hosszú éveken keresztül rendszeres olvasója voltam a magazinnak, de amióta az „új sorozat” megjelent, már csak hébe-hóba veszek egyet-egyet, hogy megnézzem, változott-e valami az elképzelésen, az imázsán. Sajnos eddig mindannyiszor azt tapasztaltam, hogy kár lenne elõfizetni rá.
Sajnos ez nemcsak a BikeMagra vonatkozik. Egyre divatosabbá válnak a különféle zsanzsásított ma-gazinok megjelenése. Adnak egy jó nevet a magazinnak, mondjuk „Jó kaják”, és akkor abba belefér az afrikai fáraóhangya pirítva, és a töltött káposzta is, meg a kínai kopaszkutya és a fókapörkölt. Pedig jobb lenne, ha a fókapörköltrõl szóló recept Eszkimóföldön és közvetlen környékén jelenne meg, a kínai kopaszkutya meg Ázsiában, a fáraóhangya meg Afrikában, itt Magyarországon pedig megpróbálnánk megmaradni legalább Európában, a hozzánk közelebb álló dolgoknál, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak a töltött káposztáról kell írni.
Nem hiszem, hogy az „Elektronika” magazinban (ami nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e) örülnének és értékelnék az olvasók, ha az 1 millió voltos nagyfeszültségû távvezetékek telepítésérõl, vonalvezetésérõl, villámvédelmérõl jelenne meg 10 oldalas részletes cikk!!!! Pedig nyilván azzal is foglalkoznak emberek, az is érdekel valakit, de mi lenne, ha azt meghagynánk a „Magasfeszültségû Elektronika” magazin számára???
A szerkesztõk arra is büszkék, hogy mostmár nem egy decis tiszta italt mértek, hanem 3 deci koktélt!!! Csak megint elfelejtik, hogy az olvasó nem 3 deci koktélt kért, hanem 2 deci tiszta italt! Ha annyira rengeteg mondanivalójuk, bemutatni valójuk van, hogy túlcsordul már a 3 decin is, miért nem csinálnak két lapot??? Lehet, hogy egyenként sokkal nagyobb példányban lehetne eladni és sokkal több embert érdekelne, mint így együtt a „koktél”!
Hasonlóan borzalmasan sántít az Alfonzó összehasonlítás is, mármint hogy szabad-e egy Alfonzó jelenetet másnak is elõadni, és nem Alfonzónak. Miért, szerintetek Beethovent, Mozartot, Strausst csak a szerzõk játszhatnak?? Akkor sose hallanánk, mert õk már meghaltak. Vagy egy Shakespeare-t nem rendezhet és nem adhat elõ más, csak a szerzõ???? Akkor szerintetek miért játszák már 400 éve a darabjait??? És biztos nem hallottatok a bácsi operaházban „alternatív” módon (nem „recept-követõen”) megrendezett és elõadott Wagner operáról, amit a 2200 fõs közönség felállva a helyükrõl fújolt, ami egyben a darab bukását is jelentette 1 elõadás után.
A „Nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgáljuk az izlésedet” mondat pedig egyszerûen észbontó. Nem is tudtam, hogy a tizen- és huszonéves lapszerkesztõk is ízlést akarnak teremteni.
(Valami kis pénzmagot nem akarnak véletlenül az olvasóknak hozzáteremteni?? Vagy talán mégis mi, olvasok teremtjük nektek, akár közvetlenül, akár közvetve, a kereskedõkön keresztül, az eladott kerékpárok és alkatrészek bevételeibõl? Nem mégis inkább azt kellene kiszolgálni, aki fizet érte? Ugye tudjátok, hogy a magazin nem a szerkesztõk és írók fantasztikus tehetségérõl, nagyságáról, képességeirõl, tudásáról szól, hanem az olvasóról, aki fogyasztja???)
Szegény Dave-et pedig hagyjuk békében. Ne hozakodjunk vele elõ folyton. A magazin nem a fõszerkesztõrõl szól! A magazin a tartalomról szól és az olvasókról. Dave-nek elévülhetetlen érdemei vannak a magazin elindításával, de Dave az elévülhetetlen érdemeivel a „sírba szállt”, egyszóval kiszállt. Ende
Maradjunk továbbra is a koktélnál. Több ezer féle koktél van! És több tízezer féle recept. Nem hallottatok olyanról, hogy vannak köztük közül ihatatlanok és ehetetlenek is??? Amely már olyan szûk rétegnek készül, hogy említeni sem érdemes?
Ha mindenképpen receptet akarnak keresni, keressenek olyan receptet, ami nem „divatos”, hanem sokak számára fogyasztható! És nem kell megelégedni 25000 "balekkal" a 2 millióból, aki kerékpározással foglalkozik valamilyen szinten, és akik hónapról-hónapra, változó összetétellel és változó elégedettséggel megveszi.
A lap külleme, fotói és egyes cikkei mindenképpen dicséretet érdemel, én sem vagyok szélsõséges! Dícséret illeti a szerkesztõket azért, amiért a magazin megmaradt, fejlõdött, bõvült, eladható maradt. Csak egy kicsit többet kellene foglakozni a tartalommal. Nem szabadna azt megengedni, hogy valamelyik lapszerkesztõ beleszeret valamibe, és akkor attól nem tudnak szabadulni, szabad kezet kap, csakhogy teletöltse a lapot valamivel, hogy nesztek, most ez van, most ez a cool érzés, és én, Kis Miska most ezzel ízlést teremtek, kövessétek a példámat! Ha minket is ellátnának mindenféle elvetélt INGYEN-szerkentyûvel a gyártók, forgalmazók, mi, olvasók is el tudnánk örjöngeni vele 3 napot, és mi is ki tudnánk fejteni a véleményünket, csak egyáltalán nem biztos, hogy ez a többséget érdekelné.
Na jó, ennyit errõl. Maradjunk annyiban, hogy van még mit javítani a lap tartalmán. Majd 3-4 hónap múlva újra megkóstoljuk a koktélt. Ha ízleni fog, fogyasztjuk, ha nem, várunk tovább.
rudicus

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ez találó volt, hasonlóan gondolom én is...