Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
2325 replies to this topic

adolf

adolf

vendég

• fórumtag
  • 119 posts

Nyugi gyerekek. Elvileg a heten jelenik meg az ujsag. Mint tudjuk az ujsagarusoknal mindig par nappal kesobb jelenik meg mint a partnerboltokban, ezert akinek sietos, az inkabb bringaboltokban keresse.

Én egyszeruen rászámolok 4-5 napot arra amit beirnak az ujságba és akkor megyek el az ujságoshoz. Az esetek 90% -ában megvan addigra a Bikemag.

Minel kesobb kerul a kezetekbe, annal kesobb olvassatok vegig ;) ;D ;D ;D

Addig is gyakoroljuk a turelem erényét! A következöre ugyis mégtöbbet kell várni. Hol van még november vége!!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nyugi gyerekek. Elvileg a heten jelenik meg az ujsag. Mint tudjuk az ujsagarusoknal mindig par nappal kesobb jelenik meg mint a partnerboltokban, ezert akinek sietos, az inkabb bringaboltokban keresse.

Minel kesobb kerul a kezetekbe, annal kesobb olvassatok vegig ;) ;D ;D ;D

Morton

Morton

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Üdv Emberek!

Mondjuk újságárusnál még nem néztem de most nem jelent meg az októberi szám vagy csak nem kaptam meg?

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Mi a rabló faszért nem jelenik már meg idõben az újság? >:( >:( >:( >:( Komolyan mondom, hogy már beszarok ezen.
Eddig akármilyen újságot vettem az mindig megjelent idõben, nem értem ezt miért nem lehet megoldani.

KULTÚRA

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
miert? le szokta tenni a labat?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
naponta többször :)

graciát örülnék, ha fotózhatnám :))) vagy csak a lábnyomát :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem.

tz@bikemag.hu
andras.laczko@bikemag.hu
atom@bikemag.hu

És fejtsd ki bõven szépen, hogy mire gondoltál. Elvileg naponta ránéznek az imélükre.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Hi!

najo persze hogy éles legyen a kép.
ha arról van szó hívunk profi fotóst is, nem gond.
kérdés inkább az van e rá esély egyáltalán az újságba bekerülni?

t

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
olvasva arrol,hogy a bikemagban nincsenek jo kepek, gyorsan fogtam az utolsot es megneztem. szerintem tok jok, ugyes aki csinalja oket. persze Graciarol jobb kepeket lehetne csinalni

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
arra mondjuk biztos szukseg van, hoyg eles legyen a kep.

probalj manualis fokusszal fotozni vagy
jatszani azzal, hoyg mire mer a gep.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
HI!

Konkrétan olyanokra gondoltam amit a linkelõbe is beszúrtam.
elég komoly ugrások szerintem, hogy akár a bikmag újságban is lássuk õket...
azt konkrétan hogy minek a keretén belül illetve milyen körítéssel már a profikra bízom ;).

mi a véleményed/etek ezzel kapcsolatban?
mire van konkrétan szükségetek?
gonolok itt képek minõségére illetve egyéb információra?

tamas

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Konkrétebban mire gondoltál? Amugy ha nem nyilvános (de miért ne lenne ha egyszer az ujságban a helye) akkor email. (ha cimed nincs, adok)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Hello!

valaki mondja meg nekem, hogy van arra lehetõség, hogy magyar vonatkozásu kép illetve cikk bekerüljön a bikemagba olvasói kezdeményezésre?

Üdv
t

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Hát igen a sportfotózás az egy külön szakma és eszméletlen nagy befektetést igényel. Kint pl. a Les Gethz -i VB-n a német Bike fotósa kb 9 millkával rohangált a hátán a pályák mellett.

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 posts
Ez a fotos dolog érdekes felvetés, annyiban nem érzem 100%-ig jogosnak, hogy talán ez volt az a terület, amiben a legtöbbet sikerült fejlõdni, és fejleszteni. Ha visszanéztek egy 2 évvel ezelõtti magazint, szerintem gyorsan rájöttök mire gondolok.
A technológiát (értsd egy db 2MP digigép) el sem merem árulni, mert akik egy kicsit is konyítanak hozzá joggal mondanák, hogy pofátlanság volt azzal bevállalni a dolgokat.

A képminõség, tárgyfotó, imidzsfotó készítést kezdettõl fogva rágtuk, kézenfekvõ megoldás lett volna akkor is, most is profi fotóst, fotósokat alkalmazni.
Mi viszont kezdettõl arra szavaztunk, számtalan ok miatt, hogy nekünk magunknak kell megtanulni fényképezni, (fotóznit nem mondok, mert az külön szakma, amit tisztelek annyira, hogy például magamat, mint amatõr fényképezegetõt, még véletlenül sem titulálom fotósnak. Még évi 10000 kép után sem.

Szerintem egy jó képhez két dolog kell.
Az elsõ és fontosabb, hogy ki mit szerkeszt be abba a kis téglalapba, amit keresõnek, vagy LCD-nek hívnak. Ez a fontosabb kérdés, mert nehezebben tanulható, sok gyakorlás kell hozzá, és nem árt egy látásmód, ami kicsit személyessé teszi a dolgot. Mások a szerkesztési elvei egy portrénak, egy tárgynak, vagy egy versenynek. Ahogy egyre többet próbálgattunk, gyakoroltunk, úgy láttuk egyre inkább egymás képein, hogy ez a része lassanként mûködik.
A második a technika, ami sokfelé ágazik, kezdve a digit-hagyományos, látószög, tükörreflex, cserélhetõ objektív, vakuzás illetve a hogyan, milyen idõvel, rekesszel irányába. Az elsõ kérdésbõl nyilván a digitálist választottuk (gyorsabb, nem igényel hívást utánajárást, hosszútávon olcsóbb) és úgy döntöttünk inkább több, tuningolható relatíve olcsóbb gépet veszünk, mint egy fullosat. A beruházás így is tetemes volt.

Visszatekintve az idei és a tavalyi számait, úgy tûnik megérte, az elmúlt két évben rossz kép (nem kevésbé jó) nemigazán volt az újságban.

A külföldi magazinok fotósai valahol ugyanitt kezdték csak régebben, meg egy kicsit más reálkereset viszonyok között. Ezért járnak mostanra ott, hogy tudnak fényképezni és a géppark is adott a gépjük darabonként kb. 1 milkát ér, amit ki lehet egészíteni egy min. 2 milkás objektív garnitúrával, de aki komolyan tolja, ott egy-egy objektív is lehet ennyi. Az egyebeket, vakut, derítõt, softboxot nem számolom, de 1 milkát itt is el lehet költeni igen kicsi és szerény lendülettel. Nyilván mi is efelé haladunk, hiszen vannak olyan képek, melyet szerényebb technikával egyszerûen nem lehet megcsinálni, és sajna nagyon jól mutatnak. Ez a jövõ, remélem a 2007-es Bikemagot már ilyen képanyag mellett nézegetitek. "Röviden" ennyi:-))

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
izmos modelleket a bikemagba meg tera patrickot ;D

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Hi. Én 1 hibára szeretnék rámutatni :-) az 57. oldalon 2x szerepel a hayes HFX9 Carbon feliratu rátcsafék leírás. De csak ennyi a többi sirány lett!!!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A németek tüchtig népek ! ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
végre! úgy örülök, hogy másnak is van szeme. ;)

tandemánia

tandemánia

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Na és mit gondoltok a német magazinokról? Minden cikkhez valami akciófotó, valami rettentõen extrém helyzet, de a bicajokon egy szem por sem látszik, ráadásul a gumi egy része is totál szûz... A ruhák patyolattiszták, az izmos modellek szintúgy...

-b