Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
2325 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
amit kifelejtettem:
AusztriAaaaahhh..... :D :)

(=imádom az osztrák cikkeket, írásokat ;))

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Hi!

A gumiteszt tényleg nem rosz. Kicsit lehetett volna több is róluk nem csak 3 sor. Elég kevés volt a rá szánt terjedelem. De egyébként tényleg jó volt. Az egyetlen hátránya, hogy nem volt benne minden márka (pl. Hutchinson nem volt). Ja és az egyik Michelin külsõ képe helyett egy másik képet raktak be.

Egyéb: Egyre magazinosabb a jelleg. Ez van, akinél pozitív tulajdonság, mert így legalább olvasmányos, és széles néptömegnek szól (ez általában a kiadó filozófiája). De szerintem nem ez a helyes hozzáállás. Lassan olyan lesz, mint a Nõk lapja, vagy a Kiskegyed. Szólni szól valamirõl, de az igényesebb olvasók igényeit nem elégíti ki. Lassan nem találok benne új infót. Eltûnt a hazavágott alkatrészek rovat, Balázs is megtanult biciklizni. Megtudom, hogyan kell egy félcsõben nofootdoublebackflippet csinálni, de azt, hogy hanyas vázméret illik hozzám, vagy hogy hogyan kell átzsírozni egy hátsó agyat azt nem. Nem tudom, hogy miért kellett 4 oldalt elpazarolni a cruiserekre. Semmi lényeges infó nem volt benne. Megtudtuk, hogy egy Amcsi valami részeg pillanatában úgy döntött, hogy szétvág 2 db. Gt Zaskar vázat, meg hogy összeállt egy pár haverral, és együtt mennek faszenes partikra piálni. Mert ha tényleg szólna valamirõl, akkor még ok, de ez szerintem csak helypazarlás volt (Erre értem egyébként a magazinos jelleget!!!). Még az Eksönben (annó) bemutattatok egy két kuriózumot. Voltak Tune cuccok, és Rootweild (vagy hogy kell írni) vázak stb. Most meg tele van fórumos szöveggel (hogy de jó volt a pucérsegges ugrás stb.), és értelmetlen cruiseres írásokkal.
Ezenkívül még az is furcsa, hogy egy több, mint 600' ezres gép tesztje -itt a konára gondolok- (ami konkrét infókat is tartalmazhat) rövidebb, mint ami nem szól semmirõl (lásd: cruiser). Könnyebb fordítani, mint saját kútfõbõl írni ??? :o
Ezenkívül mi történt a törzsgárdával? Itt fõleg Atomra és Balázsra gondolok! Keveset írnak -túl keveset-. Pedig ahogy észrevettem õk ketten tényleg oszthatnák a tudást. Könnyebb kiadni a munkát a fórumosoknak?
A többi nagyjából ok.

Megjegyzés: a fent leírtakat a magazin épülése céljából tettem közzén. Nem kötekedni akartam. Csak szeretném, ha egy jó újság még jobb lenne. (Remélem ezek után nem tiltanak ki a fórumról... ;D)

Ja és még valami. az én példányom is szétesett. Telefonáltam a hölgynek (az elõfizetésnél), és abszolút rendes volt. Azt mondta, hogy kiküldenek egy másik példányt. Így elõre is köszi :-* :-* :-*

Steve

Steve

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Most mar megnyugodtam, hogy nem csak az enyem esett szet. De ha mar 120 oldal lett, igazabol nem banom. AMugy ez a szam is eleg kiraly lett, gumizas is jo lett, bar tenyleg elegge sszubjektiv. Jo lenne ismet egy teloteszt (Foxot is bele persze). Ok, hogy volt a tavaly, de a Bike is minden evben csinal legalabb kettot.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
pedig lehetne több, azokat úgyis "csak" lefelé kell tesztelni ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
szívesen teszteltünk volna sokkal többet, de ez magyarország, az eddigiekhez képest ez is eredmény ;D
viszont sajna a következõben a DH gumi kevesebb lesz...

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
akkor már értem :)
Ja, hát egyébként is nehéz osztályozni, nemhogy rangsorolni...de legközelebb azért kipróbálom Zmax bácsit 8)

mondjuk kár, hogy kevés Conti volt... a TractionPro sztem Q. jó :) csak már nem gyártják, és hasonló mintát nem is láttam náluk ::)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Mivel a legtöbb gumit többen is kipróbáltunk, így a rövid véleményeket is együtt írtuk, egyeztetve a tapasztalatainkat. ;)

Persze, hogy jó választás a Zmax, ahogy sok más külsõ is... :) Tesztgyõztest direkt nem hirdettünk egyik "kategóriában" sem.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
nekem nem estett még szét egy szám se, ez se :)

LOL=Laughing Out Loudly (=hangosan felnevetni)
szvsz-t már írtátok (nekem egyébként mindig az ju eszembe róla: "SZóVal SZerintem" ...)
van még ilyen is:
ROFL=Rolling On the Floor, Laughing (=a földön fetrengeni a röhögéstõl) ;D

A gumis cikk szerintem is jó volt, már hiányzott egy ilyen :) Néha tényleg szûkszavúnak tûnt (gondolom nem akartatok lehúzni nagyon néhány gumit?), de így is elég :) egyébként az egész újság errõl szólna.
Kis észrevétel, nem ba**ogatás:
Úgy tudom, az UST a 'Universal System Tubeless' rövidítése, nem 'United....', az viszont tuti, hogy a TPI az 'Threads Per Inch' De ez akár a "gépírónõ" hibája is lehet ;)
Azt mondjuk jó lett volna tudni, miután a cikk elején megismertük a tisztelt tesztelõk bringázási szokásait, hogy egyes gumikról ki írta a véleményt.
Én azt szûrtem le az egészbõl, hogy emberi összegért a Ritchey Zmax a jó választás. Valóban így volt?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
hmmm ;D Nagy immelámmal be akartam irni, hogy milyen gagyi a bikmak, de mikor beléptem láttam,hogy nem csak nekem jött szét a cucc :) Persze nem tudtok semmit tenni, de azért legalább az elõfizetõknek tehetnétek egy kis tubus tecnocolt a jövõ honapi szám mellé ;)

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 posts
Sajna az enyém is szétesett, meg mindegyik ami a kezembe került.

Akik a ragasztókötést végezték, 10 éve csak ezzel (kötészet) foglalkoznak, és amikor hoztam el a miénket, ott figyelt a Cégvezetés, Világjáró stb.
Csinálták már õk máskor is a BikkMakkot pl. jan-feb, elsõ ragasztott szám, arra nem volt panasz.
Most mi a ló*-t tudunk csinálni?

Elnézést kérünk mindenkitõl, akié szétesett.

bocs: andrás

Ui: Jelenleg nem tudok olyan céget, aki 120 oldalt tûzve kötne, így ragasztgatunk továbbra is, reméljük legközelebb már jobban.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
A gumis cikk melyik része tûnt szûkszavúnak?

Csoportosítás meg igazából nem volt, a gyártók szerint vannak egymás után a külsõk...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Lol means ´Laughing On Loudly´ - vagy vmi ilyesmi :)

És bibbbííí... az én újságom még nem esett szét :D
Kivéve egy lapot. Rest in pieces. :P
Da akkor én voltam a hibás (egy picit), mert félbehajtottam az újságot és véletlenül(!) kicsit meghúztam a lapot. Hát így történt. Ez minden, amit tudok. Kérem...... ;)

A gumis teszt nekem kicsit szûkszavúnak tûnt, de ami jobban zavart, az a furcsa csoportosítás. Ha most 400-500g-osat keresek, ami nem semmi-slick és mondjuk jókat is írtok róla, azt hogyan tudom megtenni? Elõször is táblázat: 400-500g. Aztán lapozás vissza, keresés ezerrel, megnéz milyen mintás (mert én pl nem tudom eldönteni egy eddig nem hallott külsõrõl, hogy semmislick-e vagy sem), ha "bütykös", elolvas, ha nem jó, visszalapoz táblázathoz....sötöbö.

(Szvsz!) jobb lett volna, ha pl a leírásokhoz odaraktok egy súlyadatot + árat... bár most biztos majd kapok a számra, hogy miért kötök bele ilyen kis pitiáner dolgokba... ::) apróságnak tûnhet, de a részletek is fontosak...

Más:
Az ausztriás cikk nekem nagyon tetszett, de lécci nyomjatok már olyan jóféle egész vagy duplaoldalas fotókat!! ;) Mondjuk a nexave agyak helyett biztos jobb lenne ::) (tudom, a mostani számban nem is volt nexave agy, amikor meg van akkor meg tuti jó pénzt fizetnek, hogy legyen)

Na ennyi elég legyen belõlem ;)
Bruce

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Nem azt akarták hogy ékezettel írjál? ::)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
lehet van vmi kozok a lol-hoz
ugyanis en is mindig vigyorgok!
es ugye ez is azt jelenti, hoyg egy rakas vigyori
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)=lol

eleinte nem tudtam, hogy mit akarnak tolem az emberek!
meg miert nem tudjak leirni a nevem normalisan!
:-/

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Az eddigiekkel nem is volt semmi gond (legalábbis részemrõl). Lehet hogy tényleg a ragasztó mennyiségét nem növelték a lapszámokkal ellentétben. :)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Akkor nem szóltam! Csak azért mertem mondani, mert eddig senki sem panaszkodott a ragasztás milyenségére, illetve, hogy szétesett volna az újság.... :-[

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
Nekem a korábbi számok is szétmentek. Mármint a "100 oldalasak". Hmm.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Az eddigiek is hasonlóan vaskosak voltak, még sem estek szét. Szóval most ronthattak el valamit nagyon a nyomdában/fûzésnél/ragasztásnál! :P

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Tényleg kéne valamit csinálni az ellen hogy ne essen szét.A 100 oldalas számokat már nem lehet összetûzni? ???

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
Ha nem tudod, mi az a szvsz, honnan tudnád, mi az a lol?? ;D ;D ;D Csak viccz...
Szóval, akkor a csodálkozásra azt is mondhatom, hogy lol? És hogy ejtsem? És van rokonság lor és lol között?
szvsz: szerény véleményem szerint. Én is itt tuttam +, és két napig borogatást hordtam.