Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám - archívum #1
Posted 2003. October 15. - 17:33
Posted 2003. October 15. - 17:29
A PR-jellegû cikkek a jövõben (X) jelzéssel fognak menni - remélem. Már a mostani lapszámnál is erõltette András a megjeleölésüket, de valahol elsikkadt a dolog.
Posted 2003. October 15. - 17:26
Én (megintcsak így kezdem) nem szeretek ígérni.
Egyrészt mert ezerszer ráfaragtam, másrészt mert sokkal jobban szeretem, amikor egy-két-sok lapszám után sikerül javítanunk és ezt mindenféle hírverés nélkül tesszük.
Helyesírásban mondjuk döbbenet dolgok vannak:
Ft helyesen: ft
zippzár helyesen: cipzár
vagy
fitnesz helyes, de a wellness (még) nincs "magyarítval".
Mondjuk az "Elõzetes"-t már számtalanszor ajánlottam Tomnak, hogy javítsuk valami feltételes módra, vagy irtsuk ki.
a legfrissebb szerint...
Posted 2003. October 15. - 17:26
Azért nem kellene támadni ilyen hevesen. Azért van a fórum, hogy mindenkihez eljusson az üzenet. Nem hinném, hogy szükség lenne mindenkinek külön írni, ugye?? Akinek szól, az válaszoljon, és ennyi. Egyébként nem voltak egetverõen durva dolgok leírva. A nemtetszés kifejezése biztos, hogy nem tetszik mindenkinek, ezért kritika.
De azt se láttam még leírva, hogy OK, megpróbálják, a következõ számtól jobban figyelnek, csak a mentegetõzés. Nem érdekel a többi újság. Amikor kicsi voltam és karót kaptam, mindig mondtam, hogy a többiek is azt kaptak, erre anyám válasza rendszerint az volt, hogy nem érdeklik a többiek. Én nem a Bike-ot veszem, hanem a Bikemagot, ezért szeretnénk építeni a kritikákkal.
Vagy ez már nagyon nem ide tartozik?
De ide tartozik.
ÉS: Végre valaki kiáll mellettem!!! Alapítsunk pártot! Már meg is van a neve: Akik Egyetértenek Misivel Párt. Még a rövidítése is jó: AEMP ;D 8)
Posted 2003. October 15. - 17:22
Egyetértek.Akik ismernek engem (hangsúlyozottan egyes szám elsõ személyben és némiképp nyersen, "nagyarc" módjára írnék), szerintem tudják: határozottan szeretem a kritikát. Már-már betegesen. Mert az visz elõre. Meg a komoly, nagyívû viták. Késhegyremenõen.
Sajna csak így tudok veletek kommunikálni. Én lennék a legboldogabb, ha mindenkivel személyesen találkoznék (egyesésevel, és nem csõstül). Mikor itt voltál DB-ben neked is mondtam, hogy ez így meg úgy kéne, de akkor nagyon finomítottam, mert nem tudtam, hogy te ennyire szereted a kritikát ., de szemtõl-szembe gyökeresen más, mint itt, ezen a játszótéren osztani az észt.
A tesztekkel kapcsolatban nem baj, ha kevesebb szó jut egy adott termékre. Ha az rendesen meg van írva semmi gond.
A visszafogott pozitív vélemény nem zavar. Jó ha van. De a cikkeknek álcázott reklámok azért eléggé kiábrándítóak (pl. Oakley). És ha negatív tapasztalatim van az újsággal kapcsolatban azt neked is nyugodtan el merem mondani. Sõtt neked még inkább el fogom mondani, mert te többet tehetsz ellene.
Ezt én is tudom, és elfogadom, hogy így van (mivel mást tenni nem tudok ), de ezt nem is tettem szóvá. Ja és a:"mint minden lócitrom ezen az elkúrt sárgolyón" ;D ;D ;DA kerékpárpiac manapság (mint minden lócitrom ezen az elkúrt sárgolyón) kõkemény üzletté silányult. Csak nagyon kevés nemzetközi magazin teszi meg, hogy vesznek egy X alkatrészt (saját pénzbõl), szétcincálják, tesztelik és azt mondják: ez kaki. Pedig sokkal többen megtehetnék; mindazok, akik elõfizetõik gigantikus száma miatt eleve nullszaldósak (de inkább brutál nyereségesek).
A magazinok 99 %-a most a kerékpárról szól - és nem a kerékpározásról. Nekem személy szerint baromian nem tetszik, ám mivel erre tettem fel az életem (én marha), mint egy jó temetkezési vállalkozó, azért én is meg akarok élni ebbõl. Ha ez valakinek csípi a szemét - nos, azzal nem tudok mit kezdeni.
Posted 2003. October 15. - 17:12
De azt se láttam még leírva, hogy OK, megpróbálják, a következõ számtól jobban figyelnek, csak a mentegetõzés. Nem érdekel a többi újság. Amikor kicsi voltam és karót kaptam, mindig mondtam, hogy a többiek is azt kaptak, erre anyám válasza rendszerint az volt, hogy nem érdeklik a többiek. Én nem a Bike-ot veszem, hanem a Bikemagot, ezért szeretnénk építeni a kritikákkal.
Vagy ez már nagyon nem ide tartozik?
Posted 2003. October 15. - 16:57
Ha mindenkinek leírnám úgy azt és ahogy kell (mintahogy azt Jorussal tettük), az eszméletlen sok idõmbe beletelne.
pedig vagy így kellene, vagy sehogyse... :-\
Csak ismételni tudom magamat : nem vagyok idõmilliomos. De mondom aki megkeresett, és tényleg érdekelte a véleményem annak leírtam.
És szerintem inkább tegyük szóvá a dolgot, és akit érdekel az reagál rá, mint hogy kushadjunk, és csak bosszankodjunk, hogy már megint nem tetszik...
Egyébként nem hiszem el, hogy szerinted minden írás tökéletes, és ûberfarnkó, és megahiperszuper. Mint Zoli is írta :
És ha a mostani hozzászólásaimnak csak egy kicsike eredménye is volt nekem már megérte.határozottan szeretem a kritikát. Már-már betegesen. Mert az visz elõre. Meg a komoly, nagyívû viták. Késhegyremenõen.
Posted 2003. October 15. - 16:53
Vannak viszont olyan dolgok, amiket nem lehet nyilvánosság elõtt megdumálni, mert nem tartozik a többikre. Jorussal :-* is ezért intéztük priviben a dolgot. A "ha valami baj van itt mindenki elõtt"-re: amikor végigmentem a bikmakkon, és soroltam, hogy mi nem tetszik szerinted az mi volt? Akit érdekelt, hogy miért nem tetszik, és hogy szerintem hogy lenne jobb az megkeresett. A többiek nem. Innentõl pedig már csak ismételni tudom magamat.Misi!
Én azért nem priviben kereslek meg, mert nem szeretem a fórum háta mögött megdumálni a dolgot, nem azért mert nem érdekel...
Ha valami baj van itt mindenki elött mond és ne úgy, hogy estleg mindenkinek úgy kelljen elkunyizi, ha el akarja olvasni...
Posted 2003. October 15. - 16:49
Ha mindenkinek leírnám úgy azt és ahogy kell (mintahogy azt Jorussal tettük), az eszméletlen sok idõmbe beletelne.
pedig vagy így kellene, vagy sehogyse... :-\
Posted 2003. October 15. - 16:42
Ha mindenkinek leírnám úgy azt és ahogy kell (mintahogy azt Jorussal :-* tettük), az eszméletlen sok idõmbe beletelne. Valamint lehetetlen mindenre és mindenkire vonatkozó általános érvényû szabályokat megfogalmazni. Findli spec csak annyit kérdezett meg, hogy milyen jelzõk illenéenk az õ cikkére (mert azt ugye nem írtam le).Ne csak annak írd le, írd le mindenkinek. Majd szólnak, ha nem tetszett nekik, de hátha nem fognak. Ennyit azért kinézhetnél belõlük. Szerintem.
A bicajos embert viszont nem az érdekli, hogy szép az újság (na jó talán az is, de nekünk nem ez a meghatározó), hanem az, hogy a tartalom milyen. Én leginkább ezért emeltem fel a hongomat (még ha ez nem is világlott ki egyeseknek teljes valójában).Ráadásul nem egy helyrõl hallottam vissza ezt másoktól is. Bicajozástól teljesen független emberektõl, hogy gyönyörû magazin. Szívesen végignézték, noha soha semmilyen közük nem volt a bringákhoz/bicajozáshoz...
Posted 2003. October 15. - 16:34
Én azért nem priviben kereslek meg, mert nem szeretem a fórum háta mögött megdumálni a dolgot, nem azért mert nem érdekel...
Ha valami baj van itt mindenki elött mond és ne úgy, hogy estleg mindenkinek úgy kelljen elkunyizi, ha el akarja olvasni...
Posted 2003. October 15. - 16:31
Csak röviden reagálnék egy-két dologra:
Akik ismernek engem (hangsúlyozottan egyes szám elsõ személyben és némiképp nyersen, "nagyarc" módjára írnék), szerintem tudják: határozottan szeretem a kritikát. Már-már betegesen. Mert az visz elõre. Meg a komoly, nagyívû viták. Késhegyremenõen. Innen kitiltani momentán én tudok bárkit is. Kritikai hangnem miatt még nem tettem. Nem is fogom. Jó ez így, ahogy van. Kellett néhány moderátor, akik megfelelõ mederben tartják a dolgokat. Köszönet nekik. Részemrõl abszolúte nincs harag ilyesmiért. Ezek nekem nagyon apró dolgok. Onnantól, hogy valaki cikket ír egy magazinba azonnal két, radikális táborra tesz szert. A "bármit-csinálsz-isten-vagy" [OFF: Én szoktam ilyen szóförmedvényeket gyártani...] és a "megdögölhetsz-az-se-tetszene-igazán" emberekre. Az az pár tucat, akik veszik a fáradtságot és eljönnek egy-egy Fórum Találkozóra; közülük egy-kettõvel sikerül is egy-egy ilyen hétvégén valóban lényegi dolgokról beszélgetnünk. És az valahogy mindig egészen más. Nem lesz utána puszipuszi, de szemtõl-szembe gyökeresen más, mint itt, ezen a játszótéren osztani az észt.
Tesztek: el kell hogy keserítselek. Darabszámra még kevesebb szó jut egy-egy kerékpárra a jövõben. Kitaláltunk egy (itthon még) újnak nevezhetõ rendszert; ha sikerül hónapról-hónapra a kereskedõkkel is bevetetni, akkor egész más komplett kerékpár tesztek lesznek. (1993-as német Bike akadt a kezembe költözéskor; innen a lenyúlás...) Viszont: szerintem lényegibb lesz/lehet. Mert valóban: olyan szintû centralizáció van, hogy kibaszott nehéz azonos árkategórián belül kiemelni bárkit is. Elsõdlegesen marad a klasszikus ár/teljesítmény mutató, amely billentheti a mérleget; vagy a kiemelkedõen jó/silány kidolgozás. Döbbenetesen jól mûködõ bicajok vannak 80.000 forintért és hihetetlen fosok egymillióért.
És hogy egy kicsit nekem is tele lehessen a tudatom:
Nem igazán felemelõ, amikor az ember próbálja visszafogottan megfogalmazni pozitív véleményét valamirõl - és azonnal megkapja a "gennyes marketingduma" jelzõket. Vannak aztán, akiket hiába hívtam a Sport Kiállításra, hogy látogasson meg személyesen. Legalább "face-to-face" kerekedhessek felül (vagy maradhassak alul) az általa fórumokon oly hevesen ideologizált vitában. Ott volt némelyik (képrõl ismerõs azért elég sok ember), megnézték Balázs országúti gépét (azonnal megideologizálva a szerelmesen bólogató barátnõnek), aztán lekoptak. Kicsit szánalmas maszturbáció...
A kerékpárpiac manapság (mint minden lócitrom ezen az elkúrt sárgolyón) kõkemény üzletté silányult. Csak nagyon kevés nemzetközi magazin teszi meg, hogy vesznek egy X alkatrészt (saját pénzbõl), szétcincálják, tesztelik és azt mondják: ez kaki. Pedig sokkal többen megtehetnék; mindazok, akik elõfizetõik gigantikus száma miatt eleve nullszaldósak (de inkább brutál nyereségesek).
A magazinok 99 %-a most a kerékpárról szól - és nem a kerékpározásról. Nekem személy szerint baromian nem tetszik, ám mivel erre tettem fel az életem (én marha), mint egy jó temetkezési vállalkozó, azért én is meg akarok élni ebbõl. Ha ez valakinek csípi a szemét - nos, azzal nem tudok mit kezdeni.
Baráti üdvözlettel:
Zoli
Posted 2003. October 15. - 16:23
Ha ratyi lett volna tutira megemlitem a legelsõ NAGY hozzászólásban .EMBER, a tfék tesztrõl egyáltalán nem nyilatkoztál pedig az eléggé technikai tartalmú cikk!
Azért mert figyelemre se méltó, olyan ratyi, vagy más okból?
(Jöhet priviben is)
Most elolvastam megint, és nem nagyon találtam benne hibát. Na jó talán annyit, hogy:"Ára, tekintve, hogy... kifejezetten baráti" ennek ellenére nem találtam az árát sehol. Láttam, hogy az elõbb itt pótoltad, de ezt a topicot látja most max 10 ember, az újság meg elfogyott x ezer példányban.
De egyébként minden ok vele. Grat!
Posted 2003. October 15. - 16:21
Nem akarom százhuszonkettedszer is leírni, de le kell, hogy a kritika szükséges. NEM vitatom. De olyan formában, hogy az tényleg építõ jellegû lehessen. Mert anélkül értelmetlen vagdalkozás az egész.
Az építõ jellegû kritikát pedig annak aki tényleg érdeklõdött -megjegyzem, jogy Jorus volt az - (a többinek felesleges elmondani, mert ezek szerint nem érdekli) kifejtettem részletesen is
Ne csak annak írd le, írd le mindenkinek. Majd szólnak, ha nem tetszett nekik, de hátha nem fognak. Ennyit azért kinézhetnél belõlük. Szerintem.
Posted 2003. October 15. - 16:21
Tördelés, szerkesztés:
SEMMI közünk nincs hozzá. Mi csak cikket+képanyagot adunk le.
Nekem személy szerint nagyon bejön a BikeMag új külleme, dizájnja, a nagy betûs címekkel, mindennel.
Ráadásul nem egy helyrõl hallottam vissza ezt másoktól is. Bicajozástól teljesen független emberektõl, hogy gyönyörû magazin. Szívesen végignézték, noha soha semmilyen közük nem volt a bringákhoz/bicajozáshoz...
A helyesíráshoz van közünk természetesen, és igyekszünk is kerülni az ordenáré hibákat.
Posted 2003. October 15. - 16:13
Elértétek, hogy addig írtam a válaszokat, míg lekéstem a "becsengõt". És mivel utálok késni, valamint ezt a gyakot már tavaly megcsináltam (csak szorgalomból járok be ;D ) most nem megyek órára.
Parának: Ha kiemeltem volna a jókat is (mert abból ugye több van, mint a rosszból), akkor elsikkadt volna az, amit mondani akarok, és egy "vannak rossz tulajdonságaitok, de azért még kinyalom a seggeteket" stílusú írás lett volna. Az építõ jellegû kritikát pedig annak aki tényleg érdeklõdött -megjegyzem, jogy Jorus volt az :-*- (a többinek felesleges elmondani, mert ezek szerint nem érdekli) kifejtettem részletesen is. Pedig én sem vagyok idõmilliomos (sajnos).
Rave_Ace-nek: Az én fejemben ez a Bikmakk él, csak egy picit jobb. Nem szeretném gyökeresen megváltoztatni az újságot -távol álljon tõlem-, de ha valamit észreveszek, ami nem tetszik, és másoktól is úgy hallom, hogy nem jó ez így, akkor azt szóvá teszem (elvégre azért van ez a topic). Mint valaki írta (lehet, hogy Jorus volt az :-*) Eddig nem igen kaptak kritikát, így nem is tudták a viszonyítási alapot. Én csak segíteni próbálok (igen úgy, hogy csak negatívumokat sorolok fel, de mivel nem vagyok újságíró, ezért nem tudom megmondani, hogy hogyan kéne jó csinálni), és van, aki ezt jó néven veszi -pl.: Jorus :-*- és van aki nem.
Posted 2003. October 15. - 16:13
Posted 2003. October 15. - 16:09
De ez a szép, hogy mindenkinek más tetszik, és azért valjuk be mindenbõl van benne egy kicsi
:-X
ezt miért is?
Posted 2003. October 15. - 16:06
Azért mert figyelemre se méltó, olyan ratyi, vagy más okból?
(Jöhet priviben is)
Posted 2003. October 15. - 15:58
Én csak arra akartam kilyukadni, hogy kritika van, volt, reméljük lesz is, mert kell. De. A megfelelõ formában. Mert az, hogy ez se jó, az se jó, szar az egész, csináljátok máshogy, az minden, csak nem kritika.
Elhangzottak egész konkrétumok is, úgy olvastam, számtalan hozzászólás volt a szerkesztésrõl, színekrõl, tördelésrõl, képaláírásról, fogalmazásról, nem e szám alapján, hanem az elõzõek alapján is. Ezen nincs mit kritizálni, csináljátok másképp, jobban, figyelmesebben! Mi értelme kiadni a kezetek közül valamit, amiben hemzsegnek a hibák? És most nem kell megint a szeretetbõl csináljuk duma! Elhiszem, sõt, respect!!! Imádom az egészet, de nagyon idegesítenek ezek a dolgok. A tartalmi részrõl szólók, pedig elég kényes témák, szerintem. És való igaz, hogy elég kemény kritikák elhangzanak, de ebbõl is le lehet szûrni a lényeget.
Én már elkezdtem az írást... Tök jó lesz ;D ;D ;D