Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám - archívum #1
Posted 2003. December 04. - 14:20
Mielött még megharagszol rám....
Természetesen mindenkinek szive joga otthon szerelgetni, de elenyészõ százalék kendácsol otthon szerintem, az összes felhasználóhoz viszonyítva...
Föleg tõlünk akármelyik irányba....
a fõiskolás-egyetemistákról is a véleményem de azt inkább no comment :-X
Csak a miheztartás véget:
-gépszerelõ és karbantartó szakmunkás (itt reszeltem!! fél kilós kalapácsot)
-érettségi
-Autóvillamosági szerelõ szakmunkás
-Gépjármû tecnikai technikus végzettség
És ezen sulik közben sárban és olajban fetrengés kama3ok és egyéb építõipari nehégépek közt, így aki nálam többet szerelt az tegye fel a kezét...
ezért nem sok kedvem van már ilyen kis biszbaszokkal törõdni..
Posted 2003. December 04. - 14:12
(pl az olyanokat, hogy a váz hátsó villapapucsait nem sokáig ijesztgették esztergagéppel -azzal biztos nem mert azzal csak forgástesteket de legalább is középpontosan szimetrikus alakzatokat -ugye sokszögeszterga- lehet készíteni)
Ez én voltam júniusban. Sajnálom, nem gondoltam végig, de tanultam belõle, többször ne dörgöld az orrom alá! Köfi!
Posted 2003. December 04. - 13:54
ki van a t*k*m a fogyasztói társadalommal. Engem nem kérdeztek meg, hogy akarok-e ilyenben élni.
Kettõ nem tartom magam lúzernek, és a biciklit sem tartom annyira bonyolúltank, hogy én nem tudnék valamit megcsinálni rajta.
Legyen az kerékfûzés (Csináltam már magamnak kereket és iszonyatosan bevált: 4 éve használom országútiban és még egyszer sem kellett hozzányúlni, pedig látott már Duna Maratont is és a hajdúsági utak sem a jó minõségükrõl híresek.)
vagy akármi más.
Talán már említettem, hogy:
-nem gazdálkodási szak,
-és nem is a konzervbontó az egyetlen szerszám amit használni tudok.
Nem fogok semmi olyanért fizetni amit én is megtudok csinálni. Szerintem a szervízben sem csinálják meg jobban és amin a test épségem -esetleg az életem- múlik, azt inkább én tartom karban.
Egyébkéntmeg: szeretek szerelgetni.
Posted 2003. December 04. - 13:46
És valljuk be néha inkább az isten mentsen tõle...
Meséltem már, hogy jöttem rá 13 évesen, hogy a pedálon két különbözõ irányú menet van? ;D
Posted 2003. December 04. - 13:35
Elõveszem a szerszámaimat és hamarabb megcsinálom, minthogy a szervízbe érnék.
Tõlem, mindenki azt vesz amit akar, de nem kell valamit dícsérni, mikor nem is olyan jó.
Posted 2003. December 04. - 13:32
én viszont inkább használok "iparis" agyat mert:
Egyszerû felhasználó vagyok, csak akkor viszem el a cuccomat szerelõhöz, ha megáll.....
Viszon így van most két lx agyam amiben igen csúnyán néz ki a golyópálya, mert nem szoktam állítgatni meg hetente ellenõrizni (hangsúlyozom saját cuccaimra igaz)(akik ismernek úgyis tudják, csak az autómba kell ülni ;D)
Viszont ha "iparis" és megáll lemegyek és 2 forintért cserélek csapágyat és meg minden a maga útján....
vagy rosszul látom én egyszerû lúzerjúzer?
Posted 2003. December 04. - 13:25
Posted 2003. December 04. - 13:17
(...) Az ipari csapágy engem is zavar.
Még mindig nem értem miért jobb az, hiszen nagyságrendekkel kisseb a golyóknak a felfekvõfelülete. Mondhatjátok azt, hogy lehet cserélni. Szerintem inkább KELL cserélni. Állítani nem lehet, gyorsabban kopik -a kissebb felfekvõfelület miatt. Denagyélmény.
Mondhatnátok: annyi az elõnye, hogy nagyobb átmérõjû tengelyeket lehet belerakni az agyba.
Ott van pl a Saint. Szép nagy átmérõjû tengelyek és kónuszos rendszer. Nem véletlenûl. Csak gondoljatok bele, mennyivel bonyolultabb egy ilyen agyat -kónuszost- kialakítani: az agyba ki kell formálni a golyóknak a futófelületét, azt külön bele kell rakni -még mindig bele az agyba- és a többi cuccost is a gyártónak magának kell "megcsinálnia".
Ezzel szemben az iparicsapágyas rendszerben a cságyat egyben veszik meg -nekik nem kell babrálni semmi féle futófelületekkel- és egyébként is egy csapágynak elég könnyû helyet csinálni az agyban, nem éppen egy munkás dolog.
Ja, és hogy a Saint drága? Talán az iparis rendszerek olcsóbbak lennének? Nem hiszem. Pl a DT agyaknak is elég húzós áruk van, pedig elkészíteni lényegesen egyszerûbb.
Szerintem: a gyártók kitaláltak valamit, amit olcsóbb legyártani és drágábban adhatják el (Mert van aki megveszi, hiszen milyen "keményen" hangzik az, hogy IPARI. Ezzel mán lehet feszíteni, meg ha ipari akkor biztos jobb is. Valamire biztos jobb...)
És ennek még örûlnek is az emberek, meg dícsérik is. Nagyonszép. (...)
HOPPÁCSKA! (by Palik Laci)
Haver vaaaaaagy, vazzzzzze!!! Már azt hittem, egyedül vagyok ezzel a kónuszos "rögeszmémmel"! (Kérem, az indulatos "iparisok" higgadjanak le... ;D)
És: nagyon köszönöm a bõ kritikát!
Posted 2003. December 04. - 13:02
lcs:
nem a tecnológiára vonatkozott a kritikám, inkább az eredményére. Ha az egyik oldalon nagyon megnyújtják az anyagot akkor ott már nem fog tovább nyúlni, míg akár 2 centivel arrébb még rugalmas ugyan az a csõ. Kétlem, hogy ez nagyon jó lenne. Kétlem, hogy ezt ki lehetne küszöbölni pl hõkezeléssel, mert a hõkezelés nem bántja a szemcsehatárokat. Persze, lehet hogy nem fognak megjelenni hosszanti repedések -mert olyan nagy az átmérõ... Errõl még sokat lehetne írni, hiszem utána az a csövet még meg is hegesztik
CNC: pl lehetne azt írni helyette, hogy mart. Szerintem jobban fedné a valóságot.
Leginkább az a problémám, hogy még itt, a fórumon is vannak akik totál lamak a biciklihez, alkatrészekhez. (pl a kedves mittoménki, akinek a szimplavállas Monstert akarták eladni) Õk azok akik megveszik az újságot, elolvassák (pl az olyanokat, hogy a váz hátsó villapapucsait nem sokáig ijesztgették esztergagéppel -azzal biztos nem mert azzal csak forgástesteket de legalább is középpontosan szimetrikus alakzatokat -ugye sokszögeszterga- lehet készíteni) és szépen megjegyzik amit láttak, olvastak.
Közben az nem úgy van és majd vásárlásnál akár be is húzhatják õket a csõbe a hangzatos kifejezésekkel.
Ez a példa -az esztergával meg papucsokkal- csak egy, vannak még hasonló szintû mondatok, nem kell azzal jönni, hogy nem lesz belõle semmi baja, ha rosszúl tudja, hogyan alakítanak ki valami olyat ami a kereket fogja.
Az ipari csapágy engem is zavar.
Még mindig nem értem miért jobb az, hiszen nagyságrendekkel kisseb a golyóknak a felfekvõfelülete. Mondhatjátok azt, hogy lehet cserélni. Szerintem inkább KELL cserélni. Állítani nem lehet, gyorsabban kopik -a kissebb felfekvõfelület miatt. Denagyélmény.
Mondhatnátok: annyi az elõnye, hogy nagyobb átmérõjû tengelyeket lehet belerakni az agyba.
Ott van pl a Saint. Szép nagy átmérõjû tengelyek és kónuszos rendszer. Nem véletlenûl. Csak gondoljatok bele, mennyivel bonyolultabb egy ilyen agyat -kónuszost- kialakítani: az agyba ki kell formálni a golyóknak a futófelületét, azt külön bele kell rakni -még mindig bele az agyba- és a többi cuccost is a gyártónak magának kell "megcsinálnia".
Ezzel szemben az iparicsapágyas rendszerben a cságyat egyben veszik meg -nekik nem kell babrálni semmi féle futófelületekkel- és egyébként is egy csapágynak elég könnyû helyet csinálni az agyban, nem éppen egy munkás dolog.
Ja, és hogy a Saint drága? Talán az iparis rendszerek olcsóbbak lennének? Nem hiszem. Pl a DT agyaknak is elég húzós áruk van, pedig elkészíteni lényegesen egyszerûbb.
Szerintem: a gyártók kitaláltak valamit, amit olcsóbb legyártani és drágábban adhatják el (Mert van aki megveszi, hiszen milyen "keményen" hangzik az, hogy IPARI. Ezzel mán lehet feszíteni, meg ha ipari akkor biztos jobb is. Valamire biztos jobb...)
És ennek még örûlnek is az emberek, meg dícsérik is. Nagyonszép.
Na, most lehet jönni az "iparis" rendszer elõnyeivel.
Chili Palmer írta
Egyetértek az újság íróival/szerkesztõivel/**** hogy lehetõleg konkrét kritikát várnak, mert az ilyen "jól megmondom/lehülyézem õket" hozzászólás rettentõ sokat elárul a tulajdonosáról. És õk azok, akik egy másik topicban meg kiröhögik azt, aki azt írja, hogy "a haverom szerint, aki ugyan csak képen látta, szar az a gép" típusú hozzászólásokat
Pl csapágyat sem, és felkeményedett próbadarabot sem meg még nagyon sok mindent nem csak képen láttam.
Még mindig Chili Palmer:
Ha nem helyes szakmailag az, amit leírnak, ha nem biztosak benne, akkor utána kell nézni, mert ennek az újságnak adnak a véleményére, és sokan sokfelé terjesztik az olvasottakat
Ezzel meg egyetértek, ezért kezdtem ebbe az egész "vitába" bele.
Másrészt: egyszer már írogattam hasonló témában de akkor sem tetszett ez sok embernek.
thommey írta
bár ki aki hydro-fluidforming-ot alkalmaz azt írja,hogy ez által a csõ anyaga tömörebb,ezáltal szilárdabb lesz...
Pontosan: a sziládrsági jellemzõk nõnek a szívósság meg csökken. El lehet dönteni, hogy mi a jó: A marhamerev csõ vagy a szívós. Ha meg valaki merevet akar csináltasson acélból. Háromszor akkora erõ kell a megnyújtásához, mint az alu esetében. (Nagyon nagy a szórás az értékekben de kb ez az igazság. Errõl is nagyon sokat lehetne írni.)
Elõször én írtam, Atom pedig válaszolt:
["Zsíros"
Egyébkéntmeg: ha valamit meghegesztenek a szabvány szerint, azzal nem sok gond lehet. A hegesztésnél is ugyan annyit kell bírnia az anyagnak, mint ahol nincs varrat.
Szerintem:
Elvilag igazad van.....Csak a gyakorlatban ez, az egyedileg, hozzáértõ kézi munkával hegesztett vázak esetében szokott csak megvalósulni, és nem a tömegtermelésnél....
Akkor mi a fene kerûl több százezer forintba egy vázon? Még csak nincs is normálisan összehegesztve. Tényleg nincs.
Persze nem az újság a hibás (legfeljebb, ha dícséri a hûdekafa "robotos hegesztést").
Próbáltam szakkifejezések nélkül írni, hogy mindenki pontosan megértse, mire is gondolok. Remélem sikerült.
Posted 2003. December 04. - 12:14
Fityuzatok...hovavalosiak vagytok?? En megveszem es elvihetem komaromig....de ott mar ti is megvehetnetek:-D
Posted 2003. December 04. - 11:50
akkor kicsit több korbács kéne : MERT ÉN IS ÉN IS! ;D korbácsnyammm ;D
meg Steigert... megmeg... ;D
nyammmmmmmmmmm... folyik a nyálam...
még jó hogy nincs elõttem a bikkmakk száma (hogy maradjak topichû ;D )
Posted 2003. December 04. - 11:29
Posted 2003. December 04. - 11:27
Posted 2003. December 04. - 10:51
Egyetértek az újság íróival/szerkesztõivel/**** hogy lehetõleg konkrét kritikát várnak, mert az ilyen "jól megmondom/lehülyézem õket" hozzászólás rettentõ sokat elárul a tulajdonosáról. És õk azok, akik egy másik topicban meg kiröhögik azt, aki azt írja, hogy "a haverom szerint, aki ugyan csak képen látta, szar az a gép" típusú hozzászólásokat.
De ott van a másik oldal, hogy ez nem szakmai vitafórum, ergo lehet kicsit lazább lenni, ezért elõfordul egy csomó érdektelen hozzászólás is. Az újság írói/szerkesztõi/**** pedig hajlamosak kicsit túlreagálni néha a dolgokat és a rosszat feltételezni a kritikus hozzászólásokról. Ha nem helyes szakmailag az, amit leírnak, ha nem biztosak benne, akkor utána kell nézni, mert ennek az újságnak adnak a véleményére, és sokan sokfelé terjesztik az olvasottakat. A kritikák mögött sokszor olyan észrevétel van, ami konstruktív kritikának minõsülhet. Nem kell egybõl "megsértõdni" és oldalhosszúságú hozzászólásban kiosztani mindenkit.
További jó munkát. A héten feladtam a szétesett újságaimat.
Posted 2003. December 04. - 10:48
Posted 2003. December 04. - 10:43
Ha fog kelleni valami szlovakiabol, akkor eleg kerni....ha tudok segitek en is... ;D