Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám - archívum #1
Posted 2003. December 18. - 20:30
mivel nem tudod mi a kulonbseg a ketto kozott, ezert nincs szerinted kulonbseg koztuk.
Posted 2003. December 18. - 20:26
ha mindenütt a szõrt hasogatjátok, elállok a gép-ész mérnöki szándékaimtól... jó jó hogy nem mindegy hogy kovácsolják vagy marják, de ez az adott esetben sztem. nem sokakat érdekel...
Posted 2003. December 10. - 18:30
merthogy:
Idézet:állítólag az iparis rendszereket dicsõítjük......
Ezt honnan a náthás pöcsbõl szedtétek?????
Ööö...
Holnapra megnézem. Nincs nálam újság.
sajnos nincs nálam az a szám, ahol a csapágyakat tárgyaljátok (a régebbieket kölcsön adtam egy havernak. Nyugi ez nem rendszeres és õ egyáltalán nem is veszi az újságot, tehát nem veszít az újság potenciális olvasót, mert a haver nem az.)
Vagyishogy:
nem tudok most nyilatkozni, hogy hol dícsértétek az iparicsapágyas rendszert. Arra még mindig kíváncsi lennék, hogy mire jobb? (Ha valaki gondolja válaszolhat privátban, hogy ne legyen szét off-olva a topic)
lor-tól
szeretnem atom-nak jelezni, hoyg az fsa fejcsapagynak (60.old. )nem a felvekovo feluletenek hossza 34mm
Ott is van mellette a jel, hogy ÁTMÉRÕ (karika áthúzva)
Posted 2003. December 10. - 18:25
Persze nem engem kérdeztél...
Posted 2003. December 09. - 13:16
a magellan frírájd vázánál, a szöveg arról szól, hogy optimális üzemnél 125-130mm-t mozog. Ez alatt akkor azt értitek hogy ez a max út? vagy ha az "optimálist" szó szerint veszem, akkor a váz a legnagyobb útra beállítva tudja nyújtani a max tudását és a többi beállításnál "csak" elmegy.
üdv b
ui: ezé ne tiltsatok még ki... ;D
Posted 2003. December 09. - 13:09
Volt némi értelmezésbeli eltérés köztünk Atom. A Thommey által leírtakból nekem egyértelmûen az jött le, hogy "az RF kar CNC gépen készült", és erre reagáltam én, hogy szvsz kovácsolás stb.
A technológiát a többiek jól kitárgyalták, ezért nem szaporítom a szót. És abban igazat adok Neked, hogy computer numeric controlled gép már akármi is lehet, pl egy kovácsgép.
Tehát kövezzetek meg bátran ,de ez a kis gépészes ismeretanyag, ami elõjõtt ebben a pár napban remélhetõleg hasznára volt az ifjúságnak.
Igény esetén van lehetõség a bp-i mûszaki fõsuli gépmûhelyének megnézésre. cnc-cnc htátán... ;D
Üdv az Uraknak!
Az RF hajtómûves eszmecserékre reagálnék:
"B" ezzel indított:
A kona tesztben CNC megmunkálással illetik a hajtókart. Szvsz ezek a karok kovácsolással készülnek. Vagy nem
Nem szõrszálhasogatásnak irtam, csak olyan érzésem van mintha túlmisztifikálnák néha a CNC-t.
nem igazán értettem ezt a kritikát, mert Thommey egyszerûen nem ezt írta, amit "B" mondot....
Atom
Posted 2003. December 08. - 21:03
Ember néven nem jött elõfizetés. Ha jött volna nem kapna újságot.
Szerinted egy nick alapján mit lehet visszakeresni?
Az elõfizetéssel kapcsolatos kérdésekben már többször leírtuk hol lehet érdeklõdni. Nem itt.
Az újságokat elküldte a kolléganõnk, ugyancsak õ az elõfizetéssel kapcsolatban az illetékes. Szerintem ezzel többet ne offoljunk.
ON
Posted 2003. December 08. - 17:59
öööööö
benne vagyok!
zorg ez tudod mivel jar! ;-)
szal mar van ket peldanyom! ;-)
nyugi zorg teljes joggal szivom a veretek!
ember: postafordultaval ;-)
Posted 2003. December 08. - 17:03
Hi!
Nem tom, hogy megkaptátok e már a feladott bikmakkomat (laphullás), és az elõfizetésemet (bár Kempelen azt írta, hogy megkapta). Múlt hét hétfõn adtam fel, és még semmi reakció nem volt (de azért remélem megkaptátok!). Elküldöm mégegyszer az elõfizetést, hogy legalább az biztosan meglegyen. De ha megkaptátok az újságot, akkor viszont azt szeretném megkérdezni, hogy a cserepéldányt mikor kapom meg?
jajhátmármielõttfeladtadvolnagondoltukfeladjukelõre... :-X
Posted 2003. December 08. - 16:59
Nem tom, hogy megkaptátok e már a feladott bikmakkomat (laphullás), és az elõfizetésemet (bár Kempelen azt írta, hogy megkapta). Múlt hét hétfõn adtam fel, és még semmi reakció nem volt (de azért remélem megkaptátok!). Elküldöm mégegyszer az elõfizetést, hogy legalább az biztosan meglegyen. De ha megkaptátok az újságot, akkor viszont azt szeretném megkérdezni, hogy a cserepéldányt mikor kapom meg?
Posted 2003. December 08. - 15:57
Posted 2003. December 08. - 14:47
hanem a felulet atmeroje, mivel ugye over size merettel rendelkezik.
Posted 2003. December 08. - 11:20
Posted 2003. December 06. - 16:14
Kb. másfél éve olvasom az újságot, és egyre jobban tetszik. Nagyon sokat fejlödtetek ez idõ alatt, és egyre színvonalasabb lett mind a lap külleme, mind pedig a benne található cikkek is. Igaz, én un. országúti kerékpáros vagyok, bár dolgozni montival járok, ezért nekem nagyon kevésnek tünnek az országúti kerékpárokról szóló cikkek, tesztek, és versenyek. Tehát, mint egyik negatívumot, ezt említeném meg. Szerintem nagyon sok jó cikket átvehetnétek a német Tour magazintól, fõleg a teszteket, és a friss hireket. De ez csak egy ötlet, gondolom a megvalósítása nem olyan egyszerû.
És most elmondom azt, amiért végül is "tollat ragadtam".
Visszatérõ jelenségként találkozom az újság hasábjain egy szóval, amit nem értek!!!!!!
Szerintetek mit jelent az, hogy idézem:"parasztfakítás", mert én nem tudom?
Olyat ismerek, hogy parasztvakítás, szerintem annak még értelme is van, de a ti észjárásotokat nem tudom követni. Szerintem a fakítás szó, pont ellentéte a vakítás-nak, és a szövegkörnyezetet figyelembe véve, arról van szó, hogy egy bizonyos árucikk, inkább csak külsõségeiben próbál hatni a vásárlókra, mint sem kiváló tulajdonságaival. Így érthetõ a parasztvakítás szó, de a fakítás szerintem
abszolút nem ide illõ, hiszen pont ellentéte a vakításnak, és nem fejezi ki pontosan a mondanivalótokat.
Én, így látom, lehet, hogy rosszul, kérem válaszoljatok, nem szeretnék hülyén meghalni.
Egyébként, sok sikert kivánok a lap további számaihoz, azt hiszem elõfizetõ leszek, és ha szükségetek van külföldi élménbeszámolókra, túraútvonalakra, jelezzétek, mert baráti társaságunk, már több mint 10 éve folytat kerékpáros túrákat, Európában és Magyarországon is. Csak országútival természetesen.
Üdvözlettel,
Kiss István
Posted 2003. December 05. - 21:03
Mindig volt, van és lesz olyan téma, amit valaki jobban tud, vagy jobban vél tudni, tehát a vita sosem fog elülni, namost ettõl vagy okosabbak vagy méghülyébbek leszünk.. :-\
ah, ez olyan szép volt.... ;D
Posted 2003. December 05. - 19:23
Ilyet ha jól emléxem az újság részérõl senki nem állított, legfeljebb itt a fórumon régebben egy két ember akart kikövetkeztetni és jól elterjedt. Utólag is köszönet érte ;D, ez tisztára olyan mint a magyar sajtó... ;D
Amit elég sokszor nyomat valaki azt elõbb utóbb mindenki elhiszi.
Sokkal inkább az az igazság, hogy gyakorlatilag idén tök jó kis bringákat kaptunk, ez halál komoly, azért már nem az a világ van, mint régen.
És nem igaz, hogy ha valami szar volt rajtuk nem lett lehúzva...
Posted 2003. December 05. - 19:16
egy kis muszaki infi atadas volt csupan
csak mivel jart az ujjam utana kertek szamon rajtam, hogy akko ugyan mondjak man vmit....
thommey: csak irtad, hoyg a *** kivan a gepeszekkel mert mindent megmagyaraznak...
:-/
asszem ennyi a tobbihez nincs hozzafuzni valom
Posted 2003. December 05. - 17:00
Ja, jövõre szinte csak összehasonlító tesztek lesznek, és azok is kisebb terjedelemben.
Posted 2003. December 05. - 16:56
ehh,akkor nekem nem sikerült beleírni a hozzászólásomba,h mire gondolok.Nem az abszolút csúcsokhoz kéne hasonlítani a kerókat,hanem a saját szintjén lévõ másik EZERhez.(Ilyen szempontból tetszettek a valami vs valami tesztek.)Mert vannak az olcsóbb gépeken is mondjuk hibák,amik miatt nem érdemes megvenni õket,mondjuk tök logikátlanul vannak összeállítva,és adott pénzért más helyen sokkal jobbat kapsz,stb.
Chili;
a reklám nem baj,sõt,én ezt bírom a legjobban a külföldi sajtóban...
viszont legyen egyértelmû,h mi az,ami a reklám,ill. reklámszöveg,és mi az,ami mondjuk egy objektív teszt,vagy egy adott ember véleménye.Nehogymár az legyen egy teszt,hogy elolvasom,amit a forgalmazó ír a kerójáról...És igenis le kell húzni a rossz minõségû dolgokat,amik mondjuk nem érik meg az árukat, mert miért jó az,ha a fogyasztó szív?Ha egy forgalmazó sz@r,vagy sz@r árut forgalmaz,az menjen csõdbe,majd lesz másik helyette.
Ne remélem most már érthetõ,h mi az igényem,nekem,és sztem másoknak is.