Elõre jelezném, hogy engem nem zavar a képek minõsége, a laphullás már igen, de annyira nem, hogy ezért sorban álljak a postán.....
Nesta: tényleg nem hasonlítató, de azért it is él az, hogy a pénzemért elvárok valamit. A kenyér legyen megsütve, a teleszkópom mozogjon, az újság meg legyen olvasható/lapozható. Az a lehetõség, hogy visszaküldhetem, nem igazán fair, merr elég sokat levon az újság értékébõl, ha minden második számmal el kell bumliznom egy postára, és ott sorban állni+postaköltség...én úgy dolgozom, mint az átlagember, tehát amikor el tudok menni a postára, akkor a budapestiek jelentõs része ott tolong, hiszen õk is akkor tudnak elmenni.
Meg amikor elõfizettem, akkor arra a szolgáltatásra fizettem ki pénzt, hogy az újság havi (esetenként kéthavi - összevont szám)rendszerességgel megjelenik a postaládámban, mégpedig elfogadható minõségben (a fotók nem érdekelnek, bár jobb lenne, ha national geographic stílusú lenne...
).
Sajnos nem ez a helyzet.
Az újság hamarbb van a boltokban, mint az elõfizetõknél, de közöttük is több napnyi eltérés van, ez zavaró. Errõl egyértelmûen a posta tehet, de ez nem az én gondom, nem nekik fizettem, oldja meg az újság.
Az újság általában szétesik. Én max 2x lapozom végig, úgy, hogy egy asztalra van lerakva, tehát eléggé vigyázok rá. Errõl a nyomda tehet, de nem érdekel, nem nekik fizetek, oldja meg az újság. Erre azt a megoldást ötlötték ki, hogy küldjem vissza, kapok egy újat. Ahogy már fenn is írtam ez nem megvalósítható, vagy legyen ez, de akkor legyen olcsóbb - nem szívesen fizetek annyit egy szétesõs újságárt, mint egy nem szétesõsért. A csere nekem kellemetlen, idõkiesés+költsége is van. Ha szétesik, nem tudom késõbb (pl egy év múlva) olvasgatni, pedig szeretném. Ha nem akarnám, akkor nem venném meg, elolvasnám a könyvtárban ingyen. Ez így elfogadhatatlan.
Erre szokták azt mondani, hogy pihenjek, meg ne vegyem, ha nem tetszik. Ez egy kicsit M@TÁV -os hozzáállás (amíg monopóliuma volt). És a CKM nem teheti meg, mert van másik helyette, bringaújságból van a bringa, de az selejt. Van még tán valami pedál,az is az.
Általában csöndben szoktam maradni ilyen témában, de ma valahogy kikívánkozik belõlem:
kicsit úgy érzem, hogy le vagyunk oltva, hogy reklamálni merészelünk. Tény, hogy már ezerszer volt szó róla, de ennek nem az a megoldása, hogy megtiltjuk az ilyen témájú hozzászólást, hanem meg kell szûntetni a kiváltó okot. Mint ahogy kevés, ha egy betegségnél tüneti kezelést akalamzunk..
Remélem, hogy a közeljövõben megszûnik a probléma, vagy kidolgoznak erre valami megoldást.
Javaslat, kérdés: lehetne, hogy küldtök egy levelet egy csekkel, mikor lejár az elõfizetésem? Tök kényelmes lenne, mert nem kell fejben tartanom, másrészt könnyû befizetni, meghosszabbítani..
kislust