Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám - archívum #1

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
2325 hozzászólás a témában

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
Nekem ma hozta meg a postás bácsi az "új" számot. Magyar Posta suxx >:(
a koktél viszont nagyon rulez (mint Winkler és Eldée)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Illetve bemutathatnátok a hazai egyesületeket az ország minden részébõl, minden megyébõl...Szivesen informálódnék, hogyan zajlik mindenfelé az élet!!!!!!!!!Van erre remény????
Próbáltam kicsit kultúráltabb formába önteni a véleményemet remélem nem gáz és nem mondtam ökörségeket:)
Aztán válaszojatok ám...
Egyébként nem rossz a lap:) :)

Ez egy fasza ötlet.Be is ajánlanám a komlói-magyarszéki D.Ö.K.E. egyesületet.Asszem idén mi rendezzük a legtöbb 4X és DH versenyt.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Még jó rég volt egyszer, nagyon rég, még MBAH..

Missy Giove-ról, Steve Peatrõl, DH VK futamokról lehetne olvasni az újságban?

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Megvettem az e havi számot és örömmel konstatáltam, hogy sokkal jobb(nekem) mint a múlt havi.
Végre volt valami köze a címlapfotónak a tartalomhoz! A tesztek tetszettek és örülök, hogy bekerültek a hazai versenyek az újságba; ugyan túl szûken és szerintem nem a Harangnak (semmi bajom vele) kéne megírni a BM-es cikket...
Én is hiányolom a külföldi versenyekrõl a beszámolókat. A versenyfotóknál pedig szerintem megfelelõ arányban vannak jelen az amatõr és az elit mezõny fotói.

1 - Azért valamit összehozhattatok volna az országúti versenyekrõl is, tudom nem éppen erre vagytok de egyszerûbb lenne ha egy lapban megtalálnék mindent. (most pl. a Giro érdekelt volna)

2 - Az nem tetszik az újságban, hogy a technikai részekbõl hiányolom az alacsonyabb technikai szintet.

3 - jók az alpesi sztorik lehetne még (gratula Eninek és Balázsnak!).

4 - Illetve bemutathatnátok a hazai egyesületeket az ország minden részébõl, minden megyébõl...Szivesen informálódnék, hogyan zajlik mindenfelé az élet

1 - A Giro-t én is hiányoltam, de a TdH képviseli magát szerencsére!!!

2 - Ha megvetted volna a lapot az utóbbi hónapokban is akkor nem írnád ezt - nem lehet mindent 1 számban. Amúgy emgem pl. nem érdekelnek az olcsóbb cuccok (holott nekem olyenok vannak), sokkal inkább látok szivesen 1 GMP cc04 tesztet mint valami olcsó bicót!!!

3 - Az alpesi sztorikról az a szubjektív véleménym, hogy nem hiányoznak az újságból.

4 - Jó ötlet, bár lehet régebben volt hasonló, de én nem tudok róla.

Marci

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Én személy szerint nem adtam volna ennyi hónapon keresztül ennyi oldalt a Campagnolo történelemnek, mert hidegen hagyott, hogy '84-ben milyen biszbaszt szereltek a gyorszár végére. Az ilyen jellegû írásokat le lehetne passzolni a honlapra, ami egyébként szerintem igencsak nincs kihasználva, ha megnézzük a többi külföldi újság weblapjait például.

szívembõl szóltál! már túladagolásom van néha Balázs rétestészta történelemóráitól... ;)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

én sem értem, ha Balázs gépérõl lehett írni 4 oldal, akkor pölö a Scottról mért nem?

Nekem 4 oldal volt a Scottról a magazinban! ;D

Jogos, csak a szöveg/kép arány más. Ne értsetek félre, tetszett Bali retrója, csak olvastam volna 2x ennyit a scottrol is. Tudom, nincs elég hely. Kár. Jó lenne. De mindegy. Majd legközelebb. Talán. Talán nem. Vagy mégis. Majd meglátjuk. :-* a fõszerk.nek ;D

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Nekem nagyon tetszett a bevezetõ Andrástól. Annyit tennék hozzá, hogy nincs is recept, mert rengeteg féle koktél van. Van egy alapanyag, amit rengeteg féle képpen lehet kavarni. Nem kell minden hónapban minderõl szólnia a magazinnak, mert évente nem csak egyszer jelenik meg, hanem 12x. Tehát van terjedelem, amin sokat lehet írni. Vannak állandó rovatok, és vannak olyan oldalak, amiken minden hónapban más van. És el kell fogadni, hogy egyelõre ez az egyetlen normális lap, amit érdemes olvasni, és ezért egy kicsit megosztott a sok szakág között.
Én személy szerint nem adtam volna ennyi hónapon keresztül ennyi oldalt a Campagnolo történelemnek, mert hidegen hagyott, hogy '84-ben milyen biszbaszt szereltek a gyorszár végére. Az ilyen jellegû írásokat le lehetne passzolni a honlapra, ami egyébként szerintem igencsak nincs kihasználva, ha megnézzük a többi külföldi újság weblapjait például. Igen sokan hozzáférnek már a nethez, a kis falvakat sajnálom, ahol csak a kúttúrházban van esetleg egy gép, a Sulinetexpressz egyszer ott is megáll majd, de hát nem lehet mindig mindenkinek megfelelni.. Ha az ilyen specifikus cikkekbõl ízelítõt adnátok csak, és jól kifejtenétek egy elektronikus oldalon, akkor szerintem kevesebb negatív kritika is lenne.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

én sem értem, ha Balázs gépérõl lehett írni 4 oldal, akkor pölö a Scottról mért nem?

Nekem 4 oldal volt a Scottról a magazinban! ;D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
szerintem meg picit sok az "elkanyarodó" témájú cikk. Gondolom, ezzel az a cél, hogy minél szélesebb réteget megszólítson az újság...
lehet, hogy anyagilag tényleg ez a legcélszerûbb út, viszont nekünk, akiket komolyan érdekel a bringázás, ez nem annyira jó...
hogy névszerûsítsem:
-gyerekbicikli
-táplálkozás
-nõi öltözködés

a másik meg egy apró dolog:
olyan bosszantó tud lenni, ha van egy bringáról egy részletes leírás, de nincs egy olyan kép sem, amin oldalról a teljes gép benne van.
korábban is volt már ilyen, most Balázs dura-ace-es gépével történt ez...
ha nem látja kompletten az ember a gépet, akkor nem jön le a képekrõl, hogy milyen a bringa összhatása

grigo

grigo

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Kedves Szerkesztõk!
Végre sikerült az új számhoz jutni, most mintha késõbb jött volna, már az összes újságosnak az idegeire mentem, de nem baj, munkaköri ártalom...
Olvastam a "kedves" hangvételû kritikát a lapban, nem értek vele egyet igenis helye van mindennek a lapban, sõt... Azért valamit összehozhattatok volna az országúti versenyekrõl is, tudom nem éppen erre vagytok de egyszerûbb lenne ha egy lapban megtalálnék mindent. (most pl. a Giro érdekelt volna) A BMX-esektõl meg ne sajnáljuk azt a pár oldalt, és senkitõl sem elvégre õk is bringások.
Szóval ha nem haragszotok megengednék én is egy kicsit kritikusabb hangot.
Az nem tetszik az újságban, hogy a technikai részekbõl hiányolom az alacsonyabb technikai szintet. Persze én megértem, hogy ezek igazán szuper gépek és el is állt tõle a lélegzetem amikor megláttam azt a Scott masinát, csak ház ezek már majdnem millás tételek ám! Biztos sok mindenki megengedheti magának, de szerintem olyanok is vannak akiknek ez elérhetetlen szint és nem úgy vannak hogy megtetszik nekik a 2004-es XTR szett és beugranak vesznek egyet és mondják a boltosnak hogy csapjon már hozzá 500 körüli értékben valami vázat meg 400 ért telót... Sõt kifejezetten érdekelnének pl. az alsóbb kategóriás Ritchey cuccok is nem csak a felsõ határ (vannak ám csóringer fõiskolások, egyetemisták is...)
Ezzer csak arra célzok, hogy elérhetõbb áron kapható teszteket is látnék szivesen a lapban!
Lehetséges, hogy ezen kicsit változtattok és olyanok számára is érdekes teszteket is közöltök, illetve tanácsokat adtok akik mondjuk ösztöndíjukból gazdálkodják ki az alkatrészeket?
A másik lehet, hogy ezzel most népharagot zúdítok magamra és kapok majd hideget meleget de jók az alpesi sztorik lehetne még (gratula Eninek és Balázsnak!). Illetve bemutathatnátok a hazai egyesületeket az ország minden részébõl, minden megyébõl...Szivesen informálódnék, hogyan zajlik mindenfelé az élet!!!!!!!!!Van erre remény????
Próbáltam kicsit kultúráltabb formába önteni a véleményemet remélem nem gáz és nem mondtam ökörségeket:)
Aztán válaszojatok ám...
Egyébként nem rossz a lap:) :)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Nof, nekem öffefégében tcccet, cak...
én sem értem, ha Balázs gépérõl lehett írni 4 oldal, akkor pölö a Scottról mért nem? Nem volt nálatok olyan sokáig a gép?
Amásik, ami nem gond csak furi: Úgy látom a globális felmelegedés és az északi ill. déli pólus "vándorlása" igencsak kihatott a magazinra is, mert most minden fordítva van. Elöl a túra, hátul a soppinggájd. meg ugye a Buda maraton is elõbb volt mint a flash.Na majd megszokom ezt is.
Tetszik, hogy vannak ilyen feeling-cikkek, mint múltkor Findlié, most meg Atomé.(Bár én biztos nem raknék össze össztelós SS gépet, de jó volt látni ilyet is). És hogy valami negatívumot is írjak: még mindig kevés a DH ;D (Phil a CC-s) :-* mindenkinek

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Én is erre gondoltam. Akkor jól gondoltam. Köszi. :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Integrált sárhányó.

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.806 hozzászólás
Igen, az arányokkal még mindig bajok vannak... ::)

Épp most a hétvégén lapoztam át a régi MBAH-kat, jajj, bocs, hogy ezt megint felhozom, biztos unjátok az összehasonlítgatásokat..., na és abban volt egy csomó beszámoló VK futamokról, EB-rõl, VB-rõl, érdekes, emészthetõ stílusban, jó képekkel, még ha fekete/fehérben is. Szerintem még mindig rendeznek hasonló versenyeket.. Egyébként nagyon kiváncsi vagyok a következõ számban hová tekernek a legendás tandemmel... már úgy várom... ;)

Ja, azt meg tudja vki mondani, hogy mi az a kis bizbasz a Scott vázon az alsócsövön?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A fújolás nem a hölgy miatt volt hanem a riport hihetetlen terjedelme miatt, miközben pl. a versenybeszámolók pár sorosak.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Rocsipeti: az elõzõ Bikemag-ban volt egy hosszú riport egy olyan hölggyel, aki túl van a 60-on is és megérdemli, hogy benne legyen egyszer egy bringás újságban, mert még most is maratonozik.
És mit gondolsz, mi volt erre a reakció?
"Fúj, hogy lehet ilyesmit belerakni, kit érdekel" - meg társai. Az olvasók igényei igencsak szerteágazóak. És sajnos az újságirás olyan, hogy irhatsz bármit, az soha nem lesz jó, és mindig fog elégedetlenkedni valaki!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
Az összteló singlespeedre:

Érdemes lett volna a cikk elejére odaírni,hogy csak olyan felfüggesztésû bringából lehet SS-t építeni,aminek a középcsapágyon van a fõ forgópontja.Mer ugye a lánc nem nyúlik...

A koktélhoz pár összetevõ:

Semmi baj azzal,hogy sok stílus keveredik.Ami baj (szerintem),hogy néha túlzásba viszitek a tandem- és singlespeed mániát.Rendben van,hogy szeretitek,de pl. a Eurobike beszámolóban annak idején a 3 oldal kicsit túlzás volt!Ha még egy kicsit kötözködhetek,akkor megteszem.A versenybeszámolók lehetnének vaskosabbak is,és nem mindig a "sztárokat" kellene belerakni (fotón,riportban),hanem néha had örüljön a 100. versenyzõ is,hogy "odané,benne vagyok az újságban!".Apropó versenybeszámoló.Van,hogy hiába keresem némelyik versenyen az amatõr kategóriák eredményeit (mert vannak ám ott is versenyzõink),nem találom,csak az elitet.Miért?

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Nem értem még végi az újságon, de egy észrevételem volna:
Sziporka fékállítós írásához, hogy szvsz legközelebb, bel kellene írni, hogy a lazítsd meg a csavar az most merrefelé tekerést jelent, mert, OK aki többet szerel, az tudja, de akiknek a cikk elsõsorban szól szvsz nekik nembiztos hogy világos, a meglazítás és meghúzás iránya.
(Ezt most nem bántásból irtam, csak egy észrevétel.
Meg kellenek is az ilyen cikkek, mert mindig vannak kezdõk, én is annó egy régebbi bikemagból tanultam meg váltótállítani.)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Azta nagy közeli képet a Milánról énis elnézegetném poszterként a falamon... ::)

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
poszter lehetne az újságba!Pl sportszigetes best jumpok fotóival! ;D vagy dh versenyekrõl olyan mint a banya extrémek!Vagy ilyen milán féle letörés!
Remény van rá hogy lesz? ;D