Én ezt már régen megmondtam: ez az újság (legalább) egy profi fotóst, és a neki szükséges gépeket nélkülöz nagyon.
És ez át is jön a leközölt képeken ugyanúgy, mint a hiányzó feeling képeken. De azért az sem király, hogy a német Bike téli tárcsaféktesztjébe a képeket a nyárvégi Mallorcai kirándulásukról copy/paste-elték be. Hiába van ragyogó napsütés a képeken, ha kicsit ellentmondásosan odakünn tombolnak a minuszok... Ennek ugyanúgy nem látom értelmét. Télen legyen téli kép, nyáron meg nyári. És mondjuk olyan location, ahová reális körülmények között el lehet jutni...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám - archívum #1
Started by
tbertalan
, 2003. February 26. 19:01
Posted 2003. May 28. - 13:11
Posted 2003. May 28. - 08:35
YTSE!!
És szerintem a német Bikera nem a méréses tesztek pontosságában kéne hasonlítani... és színvonalas fotókat, túraleírásokat itthon is lehetne csinálni, nem lehet kifogás az, hogy nincsenek jó nagy hegyeink...
Azért azt tudni kell hogy a külföldi lapok fotóit kicsit más tecnikával gyártmányolják, mint kis hazánkban. Sajna itthon egy újság, aminek a példányszáma kb 10000 (csak sacc) :-\ nem engedheti meg magának hogy 100 ezreket költsön fotókra havonta, milliós masinákkal csinálják azokat profi fotósok.
A németeknél egy action fotóra ellõnek minimum 2 tekercs filmet sorozatban. Azokból aztán ki lehet válogatni a király fotót.
Posted 2003. May 27. - 17:23
Posted 2003. May 27. - 16:54
Posted 2003. May 17. - 18:15
Aporpó, túra!!
De jó,hogy mondjátok!
A következõ érdekelne: valami adatbázis, ahol olyan szállások vannak, amelyek befogadnak bringést is; mármint biciklivel együtt, és nem néznek baromarcú Winnetounak, ha egy Magellánnal akarok együtt aludni (mert a lépcsõházba nem teszem ki éjjelre) szóval értitek, hogy mirõl beszélek, nem ?? Na!.
Ilyen szállások érdekelnének. Mindenfelé az országban. Esetleg ilyen jellegû könyv-térkép-mittudoménmi...
Kösszönömm.
De jó,hogy mondjátok!
A következõ érdekelne: valami adatbázis, ahol olyan szállások vannak, amelyek befogadnak bringést is; mármint biciklivel együtt, és nem néznek baromarcú Winnetounak, ha egy Magellánnal akarok együtt aludni (mert a lépcsõházba nem teszem ki éjjelre) szóval értitek, hogy mirõl beszélek, nem ?? Na!.
Ilyen szállások érdekelnének. Mindenfelé az országban. Esetleg ilyen jellegû könyv-térkép-mittudoménmi...
Kösszönömm.
Posted 2003. May 17. - 09:57
Kár, hogy nem lehet elõre tudni pedig kíváncsi lennék rá nem baj akkor majd kénytelen leszek megvenni és akkor megtudni...
Posted 2003. May 16. - 22:44
Hát ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy legalább annyian vannak olyanok, akiknek viszont a túraleírásokból sok egy kicsit, a legutóbbiban is van jópár oldal.
Örökérvényû törvény megint: mindig kevés valakinek valamibõl.
Én meg úgy vagyok az MBA-val, hogy egyértelmûen színvonalasabb újság a Bikkmakknál, fantasztikus fotósaik vannak, de 5-6 oldal magánhirdetésbõl, 10-15 oldalnyi PR anyagból, 10 oldalnyi excluzív riportból, 20 oldalnyi egyéb reklámból sem jön le nekem túl sok életérzés belõle. A többi rendben, kivéve, hogy az MBA gyakran csak kb 20%-a technokrata, még jó, hogy a bringa azért technikai sport is, ne feledjük.
Úgyhogy az arányok kb ugyanazok, sõt... SZVSZ!
Örökérvényû törvény megint: mindig kevés valakinek valamibõl.
Én meg úgy vagyok az MBA-val, hogy egyértelmûen színvonalasabb újság a Bikkmakknál, fantasztikus fotósaik vannak, de 5-6 oldal magánhirdetésbõl, 10-15 oldalnyi PR anyagból, 10 oldalnyi excluzív riportból, 20 oldalnyi egyéb reklámból sem jön le nekem túl sok életérzés belõle. A többi rendben, kivéve, hogy az MBA gyakran csak kb 20%-a technokrata, még jó, hogy a bringa azért technikai sport is, ne feledjük.
Úgyhogy az arányok kb ugyanazok, sõt... SZVSZ!
Posted 2003. May 16. - 16:41
YTSE!!
Végre vki, aki ugyanazt gondolja, mint én!!
Viszont van két különbség: te jobban meg tudtad fogalmazni valamint én nem az MBAHhoz hasonlítom a BMot (mert akkor még azt sem tudtam, hogy mi az a bicikli ), hanem nekem egyszerûen túl sok a tech rész.
Duplaoldalas fotók, ahol hegy van és zöld minden! Közben látunk egy ösvényt, ami úgy kanyarog a magas hegyen és a magas hegyek közt, mint a kígyó! És ezen az ösvényen pedig ott vannak a biciklisek... valami ilyen szeretnék... : és ilyenbõl sokat-sokat... ígérem nem fogom megunni
És szerintem a német Bikera nem a méréses tesztek pontosságában kéne hasonlítani... és színvonalas fotókat, túraleírásokat itthon is lehetne csinálni, nem lehet kifogás az, hogy nincsenek jó nagy hegyeink...
Ez most vhogy kijött belõlem, xorry :-\
Bruce
Végre vki, aki ugyanazt gondolja, mint én!!
Viszont van két különbség: te jobban meg tudtad fogalmazni valamint én nem az MBAHhoz hasonlítom a BMot (mert akkor még azt sem tudtam, hogy mi az a bicikli ), hanem nekem egyszerûen túl sok a tech rész.
Duplaoldalas fotók, ahol hegy van és zöld minden! Közben látunk egy ösvényt, ami úgy kanyarog a magas hegyen és a magas hegyek közt, mint a kígyó! És ezen az ösvényen pedig ott vannak a biciklisek... valami ilyen szeretnék... : és ilyenbõl sokat-sokat... ígérem nem fogom megunni
Ez most vhogy kijött belõlem, xorry :-\
Bruce
Posted 2003. May 16. - 12:51
Jó 2 éve hogy utoljára megvettem a lapotokat. Ma megint megtettem és sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy semmit sem változott .
Alapvetõen az életérzéssel, az üzenettel van a bajom. Átlapozva egy külföldi kerékpáros lapot, rengeteg szép színes képet láthatok tájakról, ösvényekrõl, kerékpározó emberekrõl, csomó túraleírást olvashatok térképekkel és egyszerûen ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy nyeregbe pattanjak. A BikeMagban ezzel szemben szinte csak és kizárólag kerékpárok meg alkatrészek tesztje van, nagyon elment a lap technokrata irányba, nincs meg benne az a feeling, ami miatt mondjuk jó volt az MBAH vagy ami miatt jó az amerikai MBA.
A külföldi lapokat elolvasva az üzenet számomra: "pattanj nyeregbe, jöjjenek a hegyek és a völgyek, a szép tájak, az erdõ". A BikeMag ezzel szemben ezt mondja: "pattanj fel a buszra, menj el a legközelebbi boltba és vásárolj!". Ezt még tetézi hogy a lapnak nagyon nagy része hirdetés meg PR cikk.
Persze tudom hogy a hirdetõk a tökötökön állnak és hogy meg kell élni valamibõl, de azért ez mégis túlzás. Vagy csak én érzem így?
Alapvetõen az életérzéssel, az üzenettel van a bajom. Átlapozva egy külföldi kerékpáros lapot, rengeteg szép színes képet láthatok tájakról, ösvényekrõl, kerékpározó emberekrõl, csomó túraleírást olvashatok térképekkel és egyszerûen ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy nyeregbe pattanjak. A BikeMagban ezzel szemben szinte csak és kizárólag kerékpárok meg alkatrészek tesztje van, nagyon elment a lap technokrata irányba, nincs meg benne az a feeling, ami miatt mondjuk jó volt az MBAH vagy ami miatt jó az amerikai MBA.
A külföldi lapokat elolvasva az üzenet számomra: "pattanj nyeregbe, jöjjenek a hegyek és a völgyek, a szép tájak, az erdõ". A BikeMag ezzel szemben ezt mondja: "pattanj fel a buszra, menj el a legközelebbi boltba és vásárolj!". Ezt még tetézi hogy a lapnak nagyon nagy része hirdetés meg PR cikk.
Persze tudom hogy a hirdetõk a tökötökön állnak és hogy meg kell élni valamibõl, de azért ez mégis túlzás. Vagy csak én érzem így?
Posted 2003. May 15. - 07:50
Azt hogy mi lesz a kövi számban,azt nem áruljuk el ;D ;D ;D
Legalább így mindenki kíváncsi lesz,és nem lesznek elõnyben a fórumosok ;D
Üdv:Thy
Legalább így mindenki kíváncsi lesz,és nem lesznek elõnyben a fórumosok ;D
Üdv:Thy
Posted 2003. May 14. - 19:12
Azt lehet tudni elõre mikor lesznek olyan számok amikbe több freeride, dh, dual lesz? Mert gondolom mostmár megvan mi lesz a juniusiba...
Posted 2003. May 12. - 00:28
Posted 2003. May 11. - 22:53
Posted 2003. May 08. - 20:49
Posted 2003. May 08. - 08:35
Úgy látszik a BMFTeamnek mostanában kedvenc helye a Hajógyári-sziget. Ott vannak jó letörések. Haverral szoktunk járni oda. Ha majd lesz egy durvább gép teszt, akkor a jobb oldalon nézelõdjetek! 90cm-180-ig, csak kicsi a lejtése a talajnak
Posted 2003. May 07. - 22:42
igen mivel a jan-febr az egy szám...
amúgy nézz be valamelyik partnerüzletbe... Bpn van egy rakás
amúgy nézz be valamelyik partnerüzletbe... Bpn van egy rakás
Posted 2003. May 07. - 22:32
Mindenféleképpen meg fogom venni ha látom. Igazándiból azt mondták hogy MÉG nincs. Meg az zavart össze hogy 2003/04=május :-[
Majd holnap szétnézek még pár helyen. Eredetiben is el akarom olvasni (ugy az igazi).
Majd holnap szétnézek még pár helyen. Eredetiben is el akarom olvasni (ugy az igazi).
Posted 2003. May 07. - 22:20
A Caldera teszt a májusiban van! Valamiért egészen biztos vagyok benne! ;D
És azt simán lehet kapni, de sztem már elküldték neked a cikket, bár képek nélkül nem olyan élvezetes!
És azt simán lehet kapni, de sztem már elküldték neked a cikket, bár képek nélkül nem olyan élvezetes!
Posted 2003. May 07. - 22:12
jó az új szám teccik igaz lehetne több dh, freeride, dirt jump benne dehát ezzel ke beírni. Most mindig hónap elõtt megjelent a bikmag! Ez nagyon pozitív.
Posted 2003. May 07. - 22:05
Mindig az az aktuális szám ami kinn vann a honlapon Egyébként biztos találsz olyan boltot ahol még van az áprilisiból több boltba szoktam látni korábbi bikemagokat!