Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

LittleG

LittleG

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
boxxerrõl mi a véleményetek? race- re gondolok
nem lehet valahogy feltuningolni?
hogy átlépje a 20 cm- es határt a mozgása?

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Palmer:én már gondoltam arra,hogy venni 151-t picikét megmetszeni a becsúszókat,új vállat és az utat levenni olyan 10-12 centi körülire u-turnös megoldással,hogy ne keményedjen fel.
persze a váll 3 csavaros lenne a merevség érdekében

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Nem tünik rosszank, de én RS/Sram-ék helyében olyat csinálnék, hogy Boxxer láb (bolt-on), vágott becsúszók, rövidebb belsõségek = max.120mm kiváló minõségû teló út, iszonat merevség, egész jó súly.
Egy igazi street/freeride villa lenne.

De nem én vagyok a PR osuk :'(

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Hát a jelek szerint rockshoxéknál igen agy fejlesztés van-nem is baj.
Az a levegõs u-turnos rendszer elég érdekes fõleg azért,mert a leírások szerint lehet otthon is szerelni, nem úgy mint a talas rendszert.
Arra az új J re is kíváncsi lennék.
Vajona boxxereket újítják majd???

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Olvassatok az alábbi linken az új Rock Shox fejlesztésrõl, mert az jó ;D http://www.angryasian.com/main.cfm

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
jajj feéejtsd már el ezt a nózvilit... ha tépsz lefelé a hegyen legalább akkora hatása van szvsz. ott egy fékezés sokkal tovább tart..(hat ;D)
ennyitöl nem kéne megkottyannia. amugy ha most is rossz akkor vidd vissza a nellába, hogy mi a rák van vele. ha csak egy picit olajos/zsíros, akkor ne foglalkozz vele.

cseko

cseko

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Nem mondanám,hogy folyt.de a gumiharang(harmónika?)mindig rendesen olajos.Most csak a jobb oldalt,nyáron amikor cseréltettem,meg csak a bal.Amúgy fent,a becsúszószárnál.De egyre gyanétom,hogy a nózvili (hogy kell ezt tulajdonképpen írni?) gyakorlása miatt van ez az egész.De akkor miért egyszer csak a bal,egyszer csak a jobb?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
a csillapítás állítót egyszerûen ki kell húzni és alatta van a csavar.
de hol folyt el az olaj?

cseko

cseko

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
oNe!Köszi a részletes szerelési útmutatót,sokat segítettél!Most néztem,hogy az új Magban is ez a téma.Az olajat fõképp azért cserélném,mert elfolyt.Nyár végefelé volt olaj és szimering cserélve a Nellában,nemtudom érdemes-e az alapos tisztitás?Azt írod,hogy a teló aljában kicsavarom a 2 inbuszt,De nekem csak az egyik alján van inbusz,a másik oldalon a csillapítás állítógombja van.Akkor ezzel nem is kell foglalkozni,szétjön e nélkül is?Az olaj adagolásra pedig a nagyobb méretû orvosi fecskendõt találtam ki.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja. mindenki viccel. mi meg nem nevetünk. csak topikokat zárunk le, meg embereket figylemeztetünk, hogy ne már. mert nem viccesek. :-X

nem mondom hogy üljön mindenki fapofával, és csak ilyeneket irjon be, hogy xtr meg roksox, meg olajszint, meg légtelenités, de tudjuk már hogy hol a határ... :-\

oNe

oNe

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Hello!

1 pár gondolat:

Nem írtad le miért akarod az olajat lecserélni a telóban. Ha csak azért mert elfolyt belõle akkor elég az amit leírtam. De ha egy alapos tisztítás a cél, akkor teljesen szét kell szedned. Nem tudom mennyire vagy ügyes, amúgy nem bonyolult. Leírom én hogy csinálom.
Elõször is szedd össze a szerszámokat. Nélkülük bele se kezdj, mert csak tönkreteszed a villát.
- 24-es villáskulcs, a legjobb a dugókulcs
- 5-ös imbusz
- egy kalapács
- csavarhúzó
- teleszkóp olaj
- törlõrongy
- egy asztal, ahol nyugodtan szerelhetsz

Kicsavarod a kupakokat a villa tetején, kiöntöd az olajat.
Majd csavard vissza a kupakot, így kevésbé kened majd össze magad.
Csavard ki a láb aljában a 2 imbuszcsavar félig.
A kalapáccsal üsd meg a 2 csavart, hogy a nyomórúd kilazuljon.
Csavard ki a 2 imbuszcsavart.
Most már lassan, vigyázva széthúzhatod az alsó és felsõ részt.
Szépen kipucolhatod a belsejét.
Ha van a szimmering alatt szivacsgyûrü, akkor egy kevés telóolajjal itasd át.
A becsúszó perselyeket kend be zsírral, de litiummnetessel.
A szimmeringeket óvatosan takarítsd meg, ha ügyes vagy ki sem kell venned õket, a becsúszókat vissza lehet tolni az alsó szárba így is.
Told vissza a becsúszót, a rugókat hagyd benne, így egyszerübb a nyomórudat visszailleszteni az alsószárba.
Csavarj vissza minden csavart, a tömítéseket se felejts el visszatenni.
Majd töltsd fel a telót olajjal.
És kész :)

A szimmering ellenörzésére jó az is, ha befújod a becsúszót 1 kis olajjal, és lenyomod. Ha körben szépen feltolja az olajat, akkor illeszkedik a becsúszószárra. Szétszerelt állapotban célszerü megvizsgálni, ha egyenletes a felület körben, akkor nagy baj nem lehet. Ez úgy is egy 2 ajkas tömítés, sok idõ, és sok kosz kell hogy nagyon kikopjon.

Szóval én így szoktam megoldani a szervízt otthon. Ha esetleg kihagytam valamit bocsi..

Bye

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
psylo szimering+olajcsere a gyapinál 8500! :-\
Pont akartam ezeket kérdezni de mostmár tudodm ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
uzemidobol megtudhatod.
vagy osszerakod es ugy.

persze ha latszik rajta, hogy serult akkor egyertelmu.

sok a csak vicceltem duma manapsag.
nekem speciel mar tele van a tokom vele

cseko

cseko

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Nyugodt lehetsz,semmi ilyesmit nem fogok kipróbálni.Azért írtam oda,hogy csak vicceltem,mert csak vicceltem.De miért baj ez?

Honnan,ill,hogyan tudhatom meg,hogy jó-e a szimering,vagy sem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
egyszer probald mar ki, azt miket mondassz. "viccelsz"
tegyel fekolajat a patronba, majd kromofaggal takaritsd ki a kulsoszarat...
ennyi "gondoskodast" meg egy mozo sem erdemel..
pedig az nemsemmi egy takolmany.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ha jól tudom, rs-be szimmering 6 rongy, szal én nem vennék a helyedben csak úgy lutrira :)

cseko

cseko

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
És mi a helyzet a fentebb írt kérdésem második felével,a szimeringel?Lehet,hogy még jó?
Egyébbként jó lesz,ha a telót kromofággal mosom ki?
(Na jó,megint csak vicceltem)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
és ha csak egy kicsivel töltesz bele többet vagy kevesebbet, akkor nem igen veszed észre. ha sokkal, az meg észreveszed.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
DonCsekó:

akkor kövesd, amit oNe írt és annyit tölts bele, ha sokkal több, akkor szétnyomhatja az olaj...
de télleg nehogy fékfolyadékot vegyél!! ;D ;D

ja és ha alapos vagy igen, kimosod egy adag olajjal, de akkor már törölgesd ki ronggyal a porlehúzó belsõ kis lamelláit is, mert oda nagyon begyógyul a kosz.

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Mit tudtok a Rock Shox Judy SL-rõl? jó enyhe ugribugrira de inkább erdei vadulásra kéne?

www.rockshox.com(ha vki nem tudná :D)

köszi