Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
vendég_nhunor_*
Posted 2005. February 16. - 17:26
Vki nem tudja hogy mi módon leher pótolni a RS PSYLO XC bõl a U Turn állítót? Azt a sárga mûanyagot?
Posted 2005. February 16. - 17:05
hajlik is rendesen.
de ugye attól függ mire kell neki, meg hány kiló, stb.
bár ha ezt kérdezi hogy 120-at mozog-e akkor vannak elképzeléseim mire kell neki...
Posted 2005. February 16. - 16:57
ki van ez találva, nah:-)
hogy miket nem tudnak ezek a mérnökök, mi
judy SL: gyárilag is csak 115-re van írva, de még ebbõl is lejön + ez véletlenül nem 28 mm-es becsúszóval jön ? mert akkor szvsz nagy merészség 100 mm felett használni, igaz hogy az acél hajlik és nem törik, de én nem lennék ott
Posted 2005. February 16. - 16:48
kevesebb mint 1 év átlagos használat után kopás látszik a becsúszó krómozásán....
de tényleg attól függ mire kell...
Endroo:
A manualokat végigolvasgattam már régen, az alapján csináltam, csak ez az olaj kimaradt.
teljesen szétkapni mégegyszer meg nem akarom:)
úgyhogy akkor így fejjel lefelé megpróbálom;)
ja és biológia órán kiszámolgattam hogy az a 20ml olaj mennyire meg fel ha a becsúszó felnyomja. kiszámoltam 1, 2 és 3mm-es becsúszószár-külsõszár belsõ fala közötti hézaggal is, és hát azért tényleg eléggé fölnyomja.
ki van ez találva, nah:-)
Posted 2005. February 16. - 14:09
mibe akarod tenni?meg mik az anyagi korlátaid? mert ezektõl is függ a válasz :/
aranyos az avatarod:) ha te vagy rajta,akkor ne izgulj,nem fog lekoppanni alattad:)
Posted 2005. February 16. - 14:05
Posted 2005. February 16. - 07:22
de most tényleg, nem lenne egyszerûbb letölteni a service manualt, akár innen a bikmakk oldalról is és az ott láthatóak alapján megcsinálni?
Posted 2005. February 15. - 22:19
a külsõ szár aljának átmérõje belül kb 32mm(kicsit több lehet talán)
tehát r=16m
m: magassága az olajnak
r*r*3,14*m=20000
ebbõl:
m=24mm
körülbelül.
Azt volt nehéz elképzelni, hogy ha 2,5 centi olaj áll az alján, az hogy megy föl olyan magasra...
de akkor ezek szerint ugye a lenyomódó becsúszó felnyomja az olajat...
na és ma kémiaórán ki is találtam hogyan oldom meg anélkül hogy a már feltöltött csillapító lábat le kéne ereszteni:
fejjel lefelé a csillapító láb alján lévõ csavar 3/4-ig kicsavar.
másik lábnál teljesen.
kicsit széthúzom a telót(kb 4mm-rel, mert annyi hely lesz a 3/4-ig kilazított csavar miatt)
az a kis hely elég lesz arra hogy beöntsem azt a kis olajat a másik szárba.
utána mind2 csavar vissza.
jó lesz így?
Posted 2005. February 15. - 09:18
mi olyan hihetetlen abban, hogy 20 ml elég ? :confused:
ha alulról töltöd, akkor is még szétszedett (mindkét lábon csavar kicsavar alul és becsúszók picit kihúz természetesen fejjel lefelé, mert takaríthatod a szõnyeget) állapotba kell, mert nehéz lehet nyomni a nyomórudat és sprickolni az olajat egyszerre
Posted 2005. February 14. - 22:45
felülrõl vagy alulról töltsem bele?
mert ha alulról, akkor a csavar kiszed,de a nyomorúdat be kéne nyomni hogy be tudjam tölteni...de elvileg a rugó visszanyomja, nem?
ha meg felülrõl, akkor meg le tud folyni oda ahova kéne? meg akkor az alsó csavart is ki kell szedni ha felülrõl akarom önteni. de akkor meg kifolyik alul:)
hogyisvanez?
manualban alulról mutatja, de úgy meg a nyomórúd miatt nem vágom...:-/
edit:
http://www.sram.com/...x/oil_chart.php
pff
felülrõl kell.
akkor szedhetem szét teljesen.
pf...
Posted 2005. February 14. - 20:39
azt nem tudtam elképzelni hogy az a nagyon pici hogyan meg fel annyira hogy kenegessen ott felül is.
amúgy töltöttem is bele amnikor szétkaptam, de az alsó csavar kilazult mert nem téptem meg mint a barom, és kifolyt az a 20 ml...
de akkor töltök bele holnap.
köszi
:beer:
Posted 2005. February 14. - 20:36
akkor azt mondod hogy az a 20ml olaj felnyomódik és ken a u-turn-ös lábban?
conor: iiiiiiiiiiggggggeeeeeeennnnnn
viszont ha zsírral akarod használni (NE TEDD !!!) akkor sokkal több zsír kellene bele, tehát zsíros kenésû telóknál RS JUDY C/TT v. Jett bõven kell adni neki had tocsogjon, a felesleget úgyis kinyomja
mi keni a rugózó lábat?
pontosan az a 20 ml olaj
Posted 2005. February 14. - 18:09
psylo xc-m van.
akkor azt mondod hogy az a 20ml olaj felnyomódik és ken a u-turn-ös lábban?
vagy akkor mi ken a rugózó szárban?
amúgy nincs benne sok zsír, nem kell parálni.
amennyit a fogkefédre nyomsz fogkrémet, na annak az adagnak kb a fele.
szóval nincs telenyomva;)
de akkor még mindig fennáll a kérdés?
mi keni a rugózó lábat?
mert ha az a 20 ml olaj akkor beleöntöm, ennyin ne múljon.
Posted 2005. February 13. - 17:11
mert amit beleöntesz 20ml-t, az le is folyik rögtön az aljára jól...
amúgy meg a felsõ perselyekre raktam egy picit(kb fél mm vastagon), meg az olajlehúzó fólé kicsit.
ki is nyomta az elsõ használatkor...2 apró csík lett a becsúszón más semmi.
még mindig nem értem hol a hiba...
???
lehet hogy gyenge a felfogásom, de akkor sem értem.
/ja és az elõzõ tulaj szerelõ a probikeban, õ is manitou zsírt rakott a u-turn lábba./
szóval még mindig nem értem...
de azért ilyen arrogáns hangnemben nem kéne leugatni, mert én sem oktattam ki senkit, csak illedelmesen megkérdeztem hogy mi a baj...
Posted 2005. February 13. - 15:05
miért mi vele a baj?
nemértem
komolyan nem értem.
ez nem boxxer.-> csak a bal lábban van nyílt fürdõ.
jobb lábban is kell kenni valamivel.
eddig is manitou zsír kent a jobb lábban, és nagyon finoman mozgott.
de szétszedtem, új olaj, új szimmeringek+ manitou zsír a jobb lábba+ a bal lábba az olajzáró szimmering fölé.
és mûködik, él és virul.
semmi baja.
akkor miért fatál error???
esküdj meg nekem, hogy a manual elolvasása, értelmezése, stb. után feltöltötted az egyik lábat zsírral (lesz*rom, hogy milyennel nem az a lényeg) :mybad:
most megsúgom neked, hogy mind a két lábban olajos kenés van (ha XC akkor az egyikben valóban nyílt szerûség, ha SL-nél jobb, akkor nyílt patron szerû), de mindenképpen olaj ken. Zsírt CSAK és KIZÁRÓLAG az olajlehúzó fölé (gyk. ahol már nincs olaj ami kenjen) szabad minimálisan tenni. Hozzáteszem, hogy lehet hogy így is mûködik (fordítva már nem biztos, tehát zsíros kenésû telóba olajat rakni elég láma dolog), de akkor is nagy baromság volt. Pláne hogy most van egy kis takarítani valód.
De tudod mit, ha neked jó, akkor használd így és szívesen várunk vissza a tartós teszt utáni tapasztalatokkal.
Posted 2005. February 13. - 12:57
ja, hát az engem nem érdekel.
amíg a legjobb itthon is kapható telózsír a manitou-é, addig nem tud érdekelni túlságosan...
különben is, ingyé volt...:-P
Posted 2005. February 13. - 12:54
Posted 2005. February 13. - 12:50
nemértem
komolyan nem értem.
ez nem boxxer.-> csak a bal lábban van nyílt fürdõ.
jobb lábban is kell kenni valamivel.
eddig is manitou zsír kent a jobb lábban, és nagyon finoman mozgott.
de szétszedtem, új olaj, új szimmeringek+ manitou zsír a jobb lábba+ a bal lábba az olajzáró szimmering fölé.
és mûködik, él és virul.
semmi baja.
akkor miért fatál error???
Posted 2005. February 13. - 10:15
manitou zsírt rockshox telóba? :scared: fatál error
roksok zsírt csak nem tehet bele de legalább majd elszöszmötöl vele, amíg kipucolja.
Posted 2005. February 13. - 04:32
azért egy psyloban nem keverem már a zsírt olajjal:)
rakok bele manitou zsírt a rugózó oldalra aztán jólesz az ugyis jó híg.
csillapítás oldalra meg akkor csak az olajzáró fölé, a porlehúzó alá...
manitou zsírt rockshox telóba? :scared: fatál error
RAUH-Welt
B E G R I F F