Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
nem antikváriumba mentem volna, csak a barátomat megkértem volna, hogy kaparja elõ, és akkor elolvasom.
Különben az MCD mit jelent?

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Kb. 5 sort ír róla Balázs.
Összegezve: Jól mozog, az MCD jó. Ennyi.
Ezért ne menj antikváriumba... :)
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
köszi szépen! azt hiszem el fogom olvasni:)

szepii

szepii

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Na megtaláltam!A 2005.márciusi számában,54.oldalon a Magellán Pyxis Team bringában!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
szimmeringek ~2 évig bírják
de azt látni fogod
ha köpik az olajat vagy elkezdenek berepedezni akkor lassan cserére érettek
de fújogasd szilikon sprével és akkor majd tovább tartanak;)
Autist Team:)

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Én is ilyen telót használok és nagyon megvagyok elégedve vele!Nagyon jól mozog,szerintem tökéletes.Ja és volt már tesztben a bikemag-ban,csak jót írtak róla.

melyik számában, mert akkor azt elkérem a haverjaimtól.

zolle: a szimeringjei mennyire bírják? azt is évente kell cserélni, vagy bírja tovább is?

szepii

szepii

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts

sikerült beszereznem egy duke sl-t akciósan, és azt szeretném érdeklõdni, hogy mik a nagy tapasztalatok eme remek teló irányába. Mennyire szervízigényes, mire kell odafigyelni, hogy mi mehet tönkre?
Meg egyéb tippek nyalánkságok.

Én is ilyen telót használok és nagyon megvagyok elégedve vele!Nagyon jól mozog,szerintem tökéletes.Ja és volt már tesztben a bikemag-ban,csak jót írtak róla.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az olajat feleslefes lecserélni 1 hónap mulva mert nem érintkezik semmi mással
marzonál szokták mert esetleg lemarja a rugóról a festéket, de az is csak régen volt.
1 évet simán futhat úgy ahogy megvetted, aztán 1 olajcsere, szimeringcsere, és kész

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Ez már MCDés??? Szerintem cseréld le a gyári olajat 1 hónap múlva, mert elég ÉRDEKES dolgok voltak nálam benne. Vagy csináltasd szervízben, mert ugorhat a gari, ha te buherálsz. RS honlapon vannak karbantartási okosságok. Minden tekerés után tisztítsd le a becsúszókat meg a porlehúzót. Én két hetente csepegtetek be alá olajat. Levegõs, v. rugós? (Évjárattól függ) A gyári olajcsere idõket nem kell betartani, mert különben 2hetente kellene.

Igen, az az idei duke sl, és már MCDs. Igen, azt hallotam, hogy takarítgatni kell a szárait. Levegõs...és az olajcserék milyen gyakran kellenek?
És a tömítések hogy bírják? Neked mikori van?
Köszi, a honlapot megkukkolom.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

sikerült beszereznem egy duke sl-t akciósan, és azt szeretném érdeklõdni, hogy mik a nagy tapasztalatok eme remek teló irányába. Mennyire szervízigényes, mire kell odafigyelni, hogy mi mehet tönkre?

Ez már MCDés??? Szerintem cseréld le a gyári olajat 1 hónap múlva, mert elég ÉRDEKES dolgok voltak nálam benne. Vagy csináltasd szervízben, mert ugorhat a gari, ha te buherálsz. RS honlapon vannak karbantartási okosságok. Minden tekerés után tisztítsd le a becsúszókat meg a porlehúzót. Én két hetente csepegtetek be alá olajat. Levegõs, v. rugós? (Évjárattól függ) A gyári olajcsere idõket nem kell betartani, mert különben 2hetente kellene.

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Take it easy. Szorcsog, de jooooo. Enyem is szorcsog, igaz az csak C, nem XC.

De van egy zavaró hangja ,amikor felkapom az elejét akkor egy szürcsögõ hangot hallat,ez normális?Mert bizony a 98 -as Judy nem csinált ilyet!

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Én se téptem meg, csak a gyorszár rögzítése elõtt elõször nem toltam be végig a tengelyt, majd nem húztam meg rendesen.
Szerencsére már tapasztalatból tudom, hogy kerékszerelés után mindig ellenõriznem kell a kerekeket, nincs e valamilyen okból kotyogás. Ma volt a hátsónál is ilyen probléma, csavar lazult le az agy belsõ részén, azt kellett rögzíteni.

Ma némi "idegen" segítséggel sikerült rájönni a lelazulás okára. Én voltam a láma, ahogy azt korábban is gondoltam.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
normális, nem ugyanaz azért a csili benne, mint a Judyé volt.

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
A mai 40km után a tapasztalatom a következõ a Pilot XC-rõl.A 98-as Judy-hoz képest a mozgása ugyanolyan sima de ez mintha kisseb buckákon hamarabb bemózdúlna.A merevség pedig abszolút megegyezik ,ez abból adódik,hogy gyakorlatilag ugyanaz a szár van mindkettõn,úgyhogy ugyanugy egy erõsebb döntésû kanyarban bizony hozzá, hozzá ér a fékpofa a felnihez!Ebben a merevségben biztos tutibb a Duke.Szóval összeségében hozza az elvárásomat és nem sokban tér el a volt 98-as Judy-mtól!De van egy zavaró hangja ,amikor felkapom az elejét akkor egy szürcsögõ hangot hallat,ez normális?Mert bizony a 98 -as Judy nem csinált ilyet!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

látom, neked se volt elõtte psylod

Úgy bizony. Az elsõ telóm egy 2003-s Marzo EXR Comp volt. Ez járt "gyárilag" a karikához.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ergó mégsem kell megtépni
ha valamit is meg kell tépned h jó legyen ott valami gond van, fordulj orvoshoz vagy nézd át mégegyszer!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
látom, neked se volt elõtte psylod

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Én se téptem meg, csak a gyorszár rögzítése elõtt elõször nem toltam be végig a tengelyt, majd nem húztam meg rendesen.
Szerencsére már tapasztalatból tudom, hogy kerékszerelés után mindig ellenõriznem kell a kerekeket, nincs e valamilyen okból kotyogás. Ma volt a hátsónál is ilyen probléma, csavar lazult le az agy belsõ részén, azt kellett rögzíteni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hogyhogy?
ötközésig becsavarni a maxxle tengelyt, majd normál erõvel megtépni a gyorszárat
már nem egy ilyen tengelyt tettem helyre, mert nem esett le tulajdonosainak hogy az a menet nem csak dísz a tengely végén, úgyanúgy meg kell olyan irányban is húzni, és nem a gyorszár tartja csak!
tehát gyorszár ki, tengely rendesen meghúz, majd gyorszár értelmes keretek között vissza(nem kell megtépni)