Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Indította
Vendég
, 2002. június 06. 20:18
Írta 2005. augusztus 29. - 10:48
természetesen
mellesleg sztem 10W-s olaj kell bele, de majd vmi boxxeres elmondja pontosan
nyílt fürdõs lévén nem lesz baja ha többet raksz bele, csak szarul fog mozogni
mellesleg sztem 10W-s olaj kell bele, de majd vmi boxxeres elmondja pontosan
nyílt fürdõs lévén nem lesz baja ha többet raksz bele, csak szarul fog mozogni
Írta 2005. augusztus 29. - 10:39
He-he.
Ezt már végképp szörszálhasogatásnak éreztem volna. De gondoltam már rá olvasgatás közben:).
A mások dolog, hogy a súlyt már nem lehet kiírtani a köztudatból, viszont a viszkozitás igazából benne sincs. Használhatnánk a megfelelõ szavakat, ha már léteznek.
Ezt már végképp szörszálhasogatásnak éreztem volna. De gondoltam már rá olvasgatás közben:).
A mások dolog, hogy a súlyt már nem lehet kiírtani a köztudatból, viszont a viszkozitás igazából benne sincs. Használhatnánk a megfelelõ szavakat, ha már léteznek.
Írta 2005. augusztus 29. - 10:30
teljesen igazad van, de a dolgoknak is tömegük, nem súlyuk van, ezt ált isk-ben mindenki megtanulta
mégis mindenhova súlyadatok vannak írva, nem tömegadatok, így terjedt el
mégis mindenhova súlyadatok vannak írva, nem tömegadatok, így terjedt el
Írta 2005. augusztus 29. - 10:28
T. Urak!
A teleszkópokba nem SÛRÛBB olaj kell! Ez egy tévedés. A köztudatban helytelenül van. Az említett tulajdonság a viszkozitás. Nem létezik sûrûbb olaj (ez így nem teljesen igaz, mert öbb fajta létezik, de azok más célra vannak).
A viszkozitás adja meg az olajnak azt a tulajdonságát, hogy mennyire folyik. Gondoljátok végig: az olaj kevésbé folyik, mint a víz (viszkózusabb), viszont a víz tetején fennmarad (mivel kevésbé sûrû).
Ellentétben a higannyal, amely emlékeim szerint 13,5x sûrûbb a víznél, mégis jobban (nem sokkal) folyik annál. Tehát érdemes megkülönböztetni ezt a kettõt.
Ezt csak azért írtam le, hogy ha valaki bemegy egy olajos boltba, és egy hozzáértõ szakemberrel találkozik, ne csináljon hülyét magából. Ha meg nem érti a boltos, érdemes megpróbálkozni a sûrûség szóval.
Egy passzív fórumozó.
A teleszkópokba nem SÛRÛBB olaj kell! Ez egy tévedés. A köztudatban helytelenül van. Az említett tulajdonság a viszkozitás. Nem létezik sûrûbb olaj (ez így nem teljesen igaz, mert öbb fajta létezik, de azok más célra vannak).
A viszkozitás adja meg az olajnak azt a tulajdonságát, hogy mennyire folyik. Gondoljátok végig: az olaj kevésbé folyik, mint a víz (viszkózusabb), viszont a víz tetején fennmarad (mivel kevésbé sûrû).
Ellentétben a higannyal, amely emlékeim szerint 13,5x sûrûbb a víznél, mégis jobban (nem sokkal) folyik annál. Tehát érdemes megkülönböztetni ezt a kettõt.
Ezt csak azért írtam le, hogy ha valaki bemegy egy olajos boltba, és egy hozzáértõ szakemberrel találkozik, ne csináljon hülyét magából. Ha meg nem érti a boltos, érdemes megpróbálkozni a sûrûség szóval.
Egy passzív fórumozó.
Írta 2005. augusztus 29. - 10:18
Helló!
Nem tudja vki, hogy a 2005-ös Boxxer Race-be mennyi és milyen sûrûségû olaj kell?
Nem tudja vki, hogy a 2005-ös Boxxer Race-be mennyi és milyen sûrûségû olaj kell?
Írta 2005. augusztus 09. - 10:57
akko jóvanakko
tag úgyis progresszívre van kegerve
kimozogja a füszálakat, a végén felkeménykedik
teló nem érdekel
tag úgyis progresszívre van kegerve
kimozogja a füszálakat, a végén felkeménykedik
teló nem érdekel
Írta 2005. augusztus 09. - 10:56
vannak fincsi gumibakok mindenhol.
villa sem és váz sem összecsukható koccanásig...
szal no probléma.
villa sem és váz sem összecsukható koccanásig...
szal no probléma.
Írta 2005. augusztus 09. - 10:55
azér én parázok
mi van ha összecsukom?
mi van ha összecsukom?
Írta 2005. augusztus 09. - 10:51
Írta 2005. augusztus 09. - 10:49
Írta 2005. augusztus 09. - 10:48
annyira azért nem.
csak az egyik kerestzmerevítésbe beépítette magát a fékcsõ.
de túlélem simán...
nem ugrálok sportszigetet síkra, nem streetelek vele, nem ugrok 360 helyett 270et ,és máris tuti megél sokat a villa.
csak az egyik kerestzmerevítésbe beépítette magát a fékcsõ.
de túlélem simán...
nem ugrálok sportszigetet síkra, nem streetelek vele, nem ugrok 360 helyett 270et ,és máris tuti megél sokat a villa.
Írta 2005. augusztus 09. - 10:46
annyira legyilkoltad?
én mondtam hogy nem úgy kéne vezetni, de nem hisz nekem senki..
én mondtam hogy nem úgy kéne vezetni, de nem hisz nekem senki..
Írta 2005. augusztus 09. - 10:44
egyszerûbb megkérdezni és reménykedni hogy egy olyan ember válaszol aki tudja is mi az..
vagy pedig nem reménykedni hanem egybõl elhinni mindent, amit mondanak.
mint hogy megnézi a villáját/kivánt villát képestül a neten, a gyártó honlapján.
:-)
amugy sikerült pont a kritikus helyen kikönnyítenem a fékcsõvel a fékhidat:-)
fincsi.
meglátjuk mit szól egy két nagyobb dologhoz így.
vagy pedig nem reménykedni hanem egybõl elhinni mindent, amit mondanak.
mint hogy megnézi a villáját/kivánt villát képestül a neten, a gyártó honlapján.
:-)
amugy sikerült pont a kritikus helyen kikönnyítenem a fékcsõvel a fékhidat:-)
fincsi.
meglátjuk mit szól egy két nagyobb dologhoz így.
Írta 2005. augusztus 09. - 09:15
nemigaz hogy senkinek sincs annyi esze hogy a GYÁRTÓ HONLAPJÁN próbáljon utánaolvasni pár dolognak... vááááá
Írta 2005. augusztus 09. - 09:13
Zolle Te ma milyen kedves vagyokosodj baszom a szived ha már annyi aszed nincs hogy elmenj a rockshox oldalára...
http://www.the-red-p...ll_4_flash.html
http://www.sram.com/...rvice/index.php
és aztán kusslegyen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. augusztus 09. - 09:11
okosodj baszom a szived ha már annyi aszed nincs hogy elmenj a rockshox oldalára...
és aztán kusslegyen
és aztán kusslegyen
Írta 2005. augusztus 09. - 09:09
így,,,Azt tudom, rá van írva a telóra, de hogy mûködik....???
http://www.sram.com/en/pike/index.php
az ne zavarjon hogy az animáción a pike van az elv ua.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2005. augusztus 09. - 09:08
ha visszaolvasol rájössz hogy motion control damping
Azt tudom, rá van írva a telóra, de hogy mûködik....???
Írta 2005. augusztus 09. - 09:07
akarom mondani hogy müködik?
Még valami olvasok sokat, hogy pure delite rendszer. meg hogy SL modelben is van. Azt írják, hogy visszaút csillapítást lehet beállítani, de itt nyomásról is ír, és foggalmam sincs, hogy ebbe még kéne levegõt is rakni, mert csak csavarható alul a lábon, hogy mennyire csillapítsa a vissazutat, de hogy abba levegõt is lehetne tenni...,???????
Még valami olvasok sokat, hogy pure delite rendszer. meg hogy SL modelben is van. Azt írják, hogy visszaút csillapítást lehet beállítani, de itt nyomásról is ír, és foggalmam sincs, hogy ebbe még kéne levegõt is rakni, mert csak csavarható alul a lábon, hogy mennyire csillapítsa a vissazutat, de hogy abba levegõt is lehetne tenni...,???????
Írta 2005. augusztus 09. - 09:03
ha visszaolvasol rájössz hogy motion control damping