Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Oko

Oko

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Sziasztok!
Duke XC-met tárcsásítanám avid bb5- vagy bb7-tel. A mozo r500-hoz képest pipaszár lábacskáit csavarná-e ez a fék 160-as pizzával 80kg-os riderrel? (nose wheelie kilátásba helyezve)
Hasonló párosítást használók tapasztalataiért külön köszönet jár!

(Nem tudom mennyire offtopic de ha már itt tartunk:A 2 fék -már csak fékbetétméretbõl adódóan különbözõ- hatékonysága lehet-e eltérõ hatással a Szikla Rendítõ Herceg XC csülkeire?)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ráadásul azt hiszed, hogy a gumiharang mindentõl megvéd? tévedsz.
bemegy alá is a kosz, és ráadásul nem is látod. ergo nem is takaritod, és abban a hiszemben vagy, hogy tiszta, aztán meg csikosra koptatja egy kavics a becsúszódat.

kala kérlek: felejtsd el ezt a baromságot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
persze es az is hajli rekomended hogy mindig mielott beulsz az autoba hogy lemenj kenyerert a tescoba, akkor ellenorizd az iranyjelzoket, a fenyszorokat, a guminyomast, mosd le a szelvedoket, es a rendszamtablat meg mittomen meg mit. es ki csinalja meg? na

Nem kell minden biciklizes utan letorolni, csak ha durvan koszos lett. Nyilvan ha van rajta fel kilo sar, akkor igen tuloknak kell lenni hozza, hogy takaritas nelkul elindulj vele megegyszer. ehhez nem kell honlapi okositas... :P

es nem is arrol volt szo hogy csunya a harang vagy nem. hanem hogy szuksegtelen.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
hány csirkét kell még látnod átmenni az úton, hogy elhidd?:)
akkor nem azt olvastad ki,amit akartam;
"it is HIGHLY recommended that you clean the dust seal and upper tubes after every ride"
a lényeg az lett volna,h én továbbra is jobbnak találom azt,ha ezzel nem kell foglalkozni ,mint, hogy minden ride után törölgessem a dust seal-eket és upper tubes-okat... :P
fõként, h az érv,ami ez ellen szól,h nem néz ki hûû de vagánynak a villa :P

de mind1 igazából

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Tehát nincsen gumiharmonika,mert nem kell.

vegulis masok ezt ebben a topikban csak 50szer mondtak el, nem? :chin:

mostmar hajlando vagy elhinni?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
1 kicsit komolyabb vizekre evezve;
a Psylo jobb (nem a Uturn,hanem a csillapításos) szárából alul szivárog az olaj, hol tudok hozzá tömítést beszerezni? nem gond,ha valaki meg is mondja konkrétan,h milyet kell vennem, akkor addig nem kapom szét,amíg nem tudom.
Használt benne vki 2.5-ös olajat,vagy az már túl gyors?
múltkor 7.5 került bele,és lehet, hogy túl sok is, és így nem igazán bejövõs.

ha yól emlékszem, Endre szokott linkelni yó kis telótuningos-szerelõs oldalt,annak a címe megvan még?

noch was; most néztem fel az RS oldalára

Q.BOOTS - My RockShox fork does not have fork boots. Why?

A.The RockShox XXX sealing system uses proprietary Dust Seals, combined with a foam lubrication ring and does not require fork boots. The system will keep your fork clean inside, which helps protect the fork bushings and upper tubes.

If you ride in adverse weather, it is HIGHLY recommended that you clean the dust seal and upper tubes after every ride with a rag or cleaning brush. Apply a light amount of fork oil, RedRum, or Teflon-based lubricant to the upper tubes and dust seal junction after each ride. Remember, you will still need to keep the fork clean and lubricated after every ride!

Tehát nincsen gumiharmonika,mert nem kell.
Ugyanakkor mivel azért nem árt a villának, ha tiszta marad bicózás után, te csak törölgesd és kenegesd szépen minden alkalommal.
Ühümm......

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
ugye jól látom,hogy a 2006os boxxer ride ugyanazt tudja csillapításügyileg,mint a team?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Jah, az legalabb jo nehez, es nem mozogja ki az utjat amit megadnak neki ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Vegyél Marzot... ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
lehet, hogy nyáron eladom ezt a telót és veszek egy wc-t vagy egy teamet.
attól függ mennyiért to eladni, meg mennyim gyûlik össze addig.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
saláé most is nagyon király :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
salát kérdezd meg hogy mien volt neki misituning elõtt:D
muhaha
de pl thezé jó, abban csak olajt meg rugót kellett cserélni

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
a team meg a wc mindig is jók voltak ugye?
tehát 2003/4/5ben is?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

Misi tud szerezni kettõt, Sonka Zsuzsitól

csak nem vettem meg mert nem volt rá keret

persze nem új, de jobb mint a horpadt:-)

kérdezd meg, árat nem tudott mondani rá:)

szerintem csak egyet. mert az egyiket mintha az én villámba szerelte volna bele..:/ de ez persze nem biztos, csak Zsuzsival erre az okfejtésre jutottunk...
Van állásom...:bananadan

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
köszi :)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Misi tud szerezni kettõt, Sonka Zsuzsitól

csak nem vettem meg mert nem volt rá keret

persze nem új, de jobb mint a horpadt:-)

kérdezd meg, árat nem tudott mondani rá:)
Autist Team:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
a legfontosabb dolog változott:
a csillapításban az utolsó milliméterig minden.
az egész elve, az egész csill. egységek alapanyaga, az olajáramlás, a furatok - az olajsûrûség, az olaj mennyiség, az átömlõk, a lamellák, a központosító gyûrû, az állíthatóság és annak az elve, a kis- és nagysebességû kompresszió...
Változott a rugó festése (a régirõl nem kopott le a festés), a rugók színkódolása, a távtartók (a régi O gyûrûs volt, nem zörgött).
Az új gumibakok és gumiütközõk minõsége is silányabb lett - szakadnak.
Változott a felsõ váll, az új durung lett és nehezebb.
És az egyik legfontosabb, hogy a becsúszók 50-50g-mal könnyebbek voltak a régiben, mert végig folyamatosan változó falvastagságúak voltak, a felületkezelés minõsége meg szemmel látható, hogy a régi jobb volt.

"Csak" ennyi változott... :D Tehát nagyjából semmi köze az újnak a régihez.

conor:
a visszacsili 90 fokban állítható és akkor lassabb, ha óramutató járásával megegyezõen csavarod.
ja és ha tudsz ilyen becsúszót szerezni, akkor nekem is lécci 2-t! :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az alap adatok megmaradtak. Persely / szimering belso - kulso atmero, tarcsafekfelfogatas helye, becsuszok atmeroje es egymastol valo tavolsaga.
A vallak 98 - 2006 -ig kompatibilisek pl ;)

A race legnagyobb baja, hogy nincs benne befele ut csillapitas, igy nagyon linearis az utja es ezert konnyu leutni. Ha van meg benne alul gumibak, akkor nezd meg milyen allapotu, es ha lehet ne verd szet, ha pedig nincs mar benne, az baj :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
akkor bele kell törõdnöm, hogy az én boxxerem már csak egy gagyi (:D)
attól én még szeretem... :)
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
becsúszó, láb, belsõségek, vállak tuti változtak

szal kb minden

igen, 90 fokban állítható