Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Started by
Guest
, 2002. June 06. 20:18
Posted 2006. March 04. - 23:21
Pár hete csücsül fent az íróasztal alatt egy Duke XC, tegnap lecsavarta a "szelepsapkát", ami szorult egy kicsit, majd lecsavartam teljesen pukkant egy halkat. Gondolom szökött egy kis levegõ? Ez normális? Ha nem, mi a megoldás?
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.
Posted 2006. March 04. - 18:57
Hát, mivel ma már azt sem lehet mondani, hogy nehezen idul meg (ami régen a levegõs villák nagy baja volt), röviden és tömören:
levegõs:
-könnyebb, egyszerûbb, sokkal egyszerûbben személyre és terepre szabható
-sérülékenyebb, érzékenyebb (pl szimeringek állapotára), hõmérsékletingadozásra (hidegre többet kell bele fújni), télen sokat kell bele nyomni
rugós:
-stabil, egyszerû, könnyen szerelhetõ, bombabiztos, télen is remekül mûködik
-nehezebben szabható személyre és terepre, az is általában szétszedést von maga után (rugócsere), nehéz
levegõs:
-könnyebb, egyszerûbb, sokkal egyszerûbben személyre és terepre szabható
-sérülékenyebb, érzékenyebb (pl szimeringek állapotára), hõmérsékletingadozásra (hidegre többet kell bele fújni), télen sokat kell bele nyomni
rugós:
-stabil, egyszerû, könnyen szerelhetõ, bombabiztos, télen is remekül mûködik
-nehezebben szabható személyre és terepre, az is általában szétszedést von maga után (rugócsere), nehéz
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. March 04. - 17:25
Az oké,de nekem nem létkérdés az a ~20deka,szóval azon felül.Jobban rugózik e,szervízigényesebb e stb.?
Posted 2006. March 04. - 17:19
Posted 2006. March 04. - 17:13
Arra lennék kiváncsi,hogy egy levegõs villa miben,jobb illetve nem jobb egy rugósnál.Még nem volt levegõs villám,és most elgondolkoztam rajta,hogy olyat vegyek e(Tora 318),vagy jobban járnék az olcsóbb,rugóssal.
Posted 2006. March 04. - 15:51
belsõ luk mint a nyomórúd + pici, külsõ átmérõ, hogy ne szoruljon, magasság meg amennyit csökkenteni akarsz az úton. nem jó így?
Dede, köszi - csak azt nem értem, hogy elvileg azért kaptam (manual szerint), hogy növeljem a rugóutat. Annó, a régi RST Delta-TL-embnél ez volt a rendszer, csak ott tényleg a rugóutat csökkentette - én meg növelni szeretném. Nem szedtem még szét, ezért kicsit értetlen vagyok SID kapcsán, de csak nem annyira bonyolult a helyzet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
Posted 2006. March 04. - 01:16
vagy csak izlés kérdése;)
színösszhang tudod:) és ha van más alternatíva ami árban és tudásban egyezik, akkor már csak a szín dönthet:)
színösszhang tudod:) és ha van más alternatíva ami árban és tudásban egyezik, akkor már csak a szín dönthet:)
Posted 2006. March 04. - 01:12
a kivülrõl állítható floddgate egy akkora parasztvakítás szerintem, hogy na...
thez: ez olyan csajos hozzáállás, hogy szín alapján
thez: ez olyan csajos hozzáállás, hogy szín alapján
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. March 04. - 00:09
de a becsúszó.. eddig csak full fekete alkatrész van, egy elöl fekete vázzal...
majd megnézem hogy bírja cimbi alatt, ha jól szolgál(kapja az ívet) akkro lehet benevezek egy ilyenre.
majd megnézem hogy bírja cimbi alatt, ha jól szolgál(kapja az ívet) akkro lehet benevezek egy ilyenre.
Posted 2006. March 04. - 00:06
van belûle fekete...ez is vmi sötét szinû amit láttam...nekem tetszik, ismerõs alatt meg kitünõen szolgál a matt babakék.
ezért is merném bevállalni, de a vázhoz egy fekete villa kell, szal marzó v vmi manitou:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. March 04. - 00:04
nekem tetszik, ismerõs alatt meg kitünõen szolgál a matt babakék.
ezért is merném bevállalni, de a vázhoz egy fekete villa kell, szal marzó v vmi manitou:)
Posted 2006. March 03. - 23:59
igen a pike a köves utakat bírja még mázsás ember alatt is majd egy év után....ugrálásról nem tok nyilatkozni...
Thez a torához csak érdekesség vagy legalábbis én rácsodálkoztam, hogy sokkal brutálabbnak néz ki mint a reba,,,pedig ugyanugy 32es becsúszok...tán hogy fényes cro-mo..
Thez a torához csak érdekesség vagy legalábbis én rácsodálkoztam, hogy sokkal brutálabbnak néz ki mint a reba,,,pedig ugyanugy 32es becsúszok...tán hogy fényes cro-mo..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2006. March 03. - 23:49
az hogy egy év elteltével semmit nem változtattak a szinén kivül, szerintem azt jelenti, igen.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. March 03. - 23:46
És amúgy így kb egy év után milyen a pike? Csak azzért kérdezem, mert régebben voltak olyan beszédek, hogy bírja-e az ugrálást/nagy sebességû köves "útakat" és az ilyeneket. Mert volt aki azt mondta, hogy majd nézzük meg 1 vagy 2 év múlva, hogy nem- kotyog+ mittudomén. ( akkor még 2-3 hónaposak voltak)
Szóval hosszútávon is überállat villa?
Szóval hosszútávon is überállat villa?
Posted 2006. March 03. - 23:35
Posted 2006. March 03. - 23:30
Posted 2006. March 03. - 23:27
Posted 2006. March 03. - 23:25
Ha szükséged van a kívülrõl állítható floodgate-re, meg a könnyebb, üreges villanyakra, akkor vegyél Team-et.a tavalyi pike sl és team között mi a különbség?
megér a team egy tizessel többet?
elõre is köszi!
Posted 2006. March 03. - 22:55
a tavalyi pike sl és team között mi a különbség?
elõre is köszi!
elõre is köszi!
Posted 2006. March 03. - 22:24
belsõ luk mint a nyomórúd + pici, külsõ átmérõ, hogy ne szoruljon, magasság meg amennyit csökkenteni akarsz az úton. nem jó így?