Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Pár hete csücsül fent az íróasztal alatt egy Duke XC, tegnap lecsavarta a "szelepsapkát", ami szorult egy kicsit, majd lecsavartam teljesen pukkant egy halkat. Gondolom szökött egy kis levegõ? Ez normális? Ha nem, mi a megoldás?
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát, mivel ma már azt sem lehet mondani, hogy nehezen idul meg (ami régen a levegõs villák nagy baja volt), röviden és tömören:

levegõs:
-könnyebb, egyszerûbb, sokkal egyszerûbben személyre és terepre szabható
-sérülékenyebb, érzékenyebb (pl szimeringek állapotára), hõmérsékletingadozásra (hidegre többet kell bele fújni), télen sokat kell bele nyomni

rugós:
-stabil, egyszerû, könnyen szerelhetõ, bombabiztos, télen is remekül mûködik
-nehezebben szabható személyre és terepre, az is általában szétszedést von maga után (rugócsere), nehéz
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Az oké,de nekem nem létkérdés az a ~20deka,szóval azon felül.Jobban rugózik e,szervízigényesebb e stb.?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A levegos konyebb.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Arra lennék kiváncsi,hogy egy levegõs villa miben,jobb illetve nem jobb egy rugósnál.Még nem volt levegõs villám,és most elgondolkoztam rajta,hogy olyat vegyek e(Tora 318),vagy jobban járnék az olcsóbb,rugóssal.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

belsõ luk mint a nyomórúd + pici, külsõ átmérõ, hogy ne szoruljon, magasság meg amennyit csökkenteni akarsz az úton. nem jó így?

Dede, köszi - csak azt nem értem, hogy elvileg azért kaptam (manual szerint), hogy növeljem a rugóutat. Annó, a régi RST Delta-TL-embnél ez volt a rendszer, csak ott tényleg a rugóutat csökkentette - én meg növelni szeretném. Nem szedtem még szét, ezért kicsit értetlen vagyok SID kapcsán, de csak nem annyira bonyolult a helyzet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
vagy csak izlés kérdése;)
színösszhang tudod:) és ha van más alternatíva ami árban és tudásban egyezik, akkor már csak a szín dönthet:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a kivülrõl állítható floddgate egy akkora parasztvakítás szerintem, hogy na...

thez: ez olyan csajos hozzáállás, hogy szín alapján ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de a becsúszó..:) eddig csak full fekete alkatrész van, egy elöl fekete vázzal...
majd megnézem hogy bírja cimbi alatt, ha jól szolgál(kapja az ívet) akkro lehet benevezek egy ilyenre.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem tetszik, ismerõs alatt meg kitünõen szolgál a matt babakék.

ezért is merném bevállalni, de a vázhoz egy fekete villa kell, szal marzó v vmi manitou:)

van belûle fekete...ez is vmi sötét szinû amit láttam...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nekem tetszik, ismerõs alatt meg kitünõen szolgál a matt babakék.

ezért is merném bevállalni, de a vázhoz egy fekete villa kell, szal marzó v vmi manitou:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
igen a pike a köves utakat bírja még mázsás ember alatt is majd egy év után....ugrálásról nem tok nyilatkozni...

Thez a torához csak érdekesség vagy legalábbis én rácsodálkoztam, hogy sokkal brutálabbnak néz ki mint a reba,,,pedig ugyanugy 32es becsúszok...tán hogy fényes cro-mo..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az hogy egy év elteltével semmit nem változtattak a szinén kivül, szerintem azt jelenti, igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
És amúgy így kb egy év után milyen a pike? Csak azzért kérdezem, mert régebben voltak olyan beszédek, hogy bírja-e az ugrálást/nagy sebességû köves "útakat" és az ilyeneket. Mert volt aki azt mondta, hogy majd nézzük meg 1 vagy 2 év múlva, hogy nem- kotyog+ mittudomén. ( akkor még 2-3 hónaposak voltak)

Szóval hosszútávon is überállat villa?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

villaVállra;)

nem kötekedésbõl, csak a pontosság kedvéért:)

Jogos a két pont:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
team: alu nyak, üreges váll
sl: acél nyak tömör váll.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
villaVállra;)

nem kötekedésbõl, csak a pontosság kedvéért:)
Autist Team:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

a tavalyi pike sl és team között mi a különbség?
megér a team egy tizessel többet?

elõre is köszi!

Ha szükséged van a kívülrõl állítható floodgate-re, meg a könnyebb, üreges villanyakra, akkor vegyél Team-et.

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
a tavalyi pike sl és team között mi a különbség?
megér a team egy tizessel többet?

elõre is köszi!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
belsõ luk mint a nyomórúd + pici, külsõ átmérõ, hogy ne szoruljon, magasság meg amennyit csökkenteni akarsz az úton. nem jó így?