Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
egyértelmû.küldd vissza!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
és elismerte, hogy õ már így küldte el neked?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
No akkor...
Nekem is segítségre (tanácsra) lenne szükségem.
Az apróban volt hirdetve egy Rock Shox Judy '99 es teló.
http://apro.bikemag....1&cat=14&page=2
A távolság miatt (250KM) kissé idegenkedtem,hogy látatlanban vásároljak alkatrészt de kaptam képet,részletes leírást,mindent a cuccról,hát belementem a dologba.
Lebeszéltem az eladóval,hogy küldje el utánvéttel számomra.
Nagyon korrekt volt és azt mondta,ha valami nem OK,akkor küldjem vissza ugyanúgy utánvéttel és kész.
Namármost,aki ismeri ezt a telót az tudja,hogy bontható a nyak-váll egység (2-2 csavar).
Az eladó a könnyebb szállíthatóság kedvéért leszedte az említett részt,amjd postázta számomra.
Megérkezett a teló,de összerakás után észleltem,hogy a jobb alsó csavar,ami a vállban van csak körbe-körbe forog.
Meg van szakadva a menet,csak sajnos nem a csavaron,hanem a vállban belül.
Ti mit tennétek a helyemben?
Veszélyes egy túlméretes menetet marózni az alu vállba,vagy inkább küldjem vissza???

Még annyi hozzátartozik a dologhoz,hogy én az észrevételemet közöltem az eladóval,aki felajánlotta a visszavásárlás dolgát,vagy felajánlott egy váll-nyak kombót,ami ugyan nem Rock Shox,de ingyen elküldené.
Na.....???
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Segitség!
Tudja valaki, hogy mi a laikus álltal is észrevehetõ különbség a Pilot XC 2004. és 2005.-ös modell között? Én tavaly õsszel vettem egy kereskedésben akciósan, de nem kérdeztem rá, hogy milyen évjárat. Fontos lenne, ha tudtok segítsetek. Köszi.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
summázva jó lesz neki a tora :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mondjuk attól, hogy acél nem lesz azonnal erõsebb is, max olcsóbb. jó minõségû 32-es alu becsúszókkal is lehet erõs és könnyû villát építeni, amik bõven bírják az xc terhelést még nagytömegû rider alatt is. csak éppen drágák.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Haverom 90kg, és iszonyatosan keményen megy lefelé. Kéne neki 1 új teló. Én a RS Tora-t ajánlanám neki. Talán az acél becsúszók miatt jobban bírná a srácot. Jaa, XC bringázásra kell, merevvázba, 100mm úttal.
Csak én gondolom, hogy a Tora több acélt tartalmaz, mint a könnyített xc telók (pl Reba, a Sid az már 1 másik kategória) , ezáltal 1 picit jobban bírja a nagy terhelést ?
Még 1x mondom, nagyon durván küldi lefelé ! Esetleg más telót ajánlana valaki ? (100mm, xc-re,de nagyon erõset.)
Köszi !
Marci

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

http://ebike.hu/term...en/lockout/2084
Asszem ez neked is jó, bár én MÉG nem vagyok vmi nagy penge! :)
Kérdezd meg tõlük, biztos segítenek, aztán vedd meg gyorsan és írd le, h milyen, mert én is gondolkozok rajta.

Ha jól látom ez csak a kormányrol teszi lehetõvé a kapcsolást. Nekem arra van szükségem amit ez vezérel.Vagyis amit a jobboldali villaszár belsejébe lehetne betekerni a csillapító egység fölé. (A menetirány szerinti jobbra gondoltam) Vagy szembõl szokás nézni?
A PILOT SL-ben ez gyárilag benne van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

csak érdekességképpen:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem"]http://cgi.ebay.com/Rock-Shox-Carbon-Fiber-FSX-Mountain-Bike-Shock-Rare-NOS_W0QQitemZ7223266633QQcategoryZ58086QQrdZ1QQcmdZViewItem

nagy álom volt ez is annak idején.

istenem de gyönyörû. :) bárcsak nyernék egyszer a lottón.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ez csak arra van, hogy a lockot tudd kormányról vezérelni. amelyik telóban nincs, annál ez nem használ. viszont ha jó rugóstaghoz is, az nem rossz dolog.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ez vajon jó Duke XC Air-hez (2005-ös)?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

Szasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Pilot XC-be utólag Motion control utólag beszerezhetõ-e vagy hogy lehet tuningolni másképpen?
Köszi.

http://ebike.hu/term...en/lockout/2084
Asszem ez neked is jó, bár én MÉG nem vagyok vmi nagy penge! :)
Kérdezd meg tõlük, biztos segítenek, aztán vedd meg gyorsan és írd le, h milyen, mert én is gondolkozok rajta.
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
csak érdekességképpen:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

nagy álom volt ez is annak idején.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Szasztok. Az lenne a kérdésem, hogy Pilot XC-be utólag Motion control utólag beszerezhetõ-e vagy hogy lehet tuningolni másképpen?
Köszi.

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
130 psi?
akkor egy súlyban vagyunk.
mire nem jó egy levegõs teló? :)

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

Nekem is ilyen telóm van és ha hosszabb ideig nem csavarom le a kupakot akkor a következõ leszedésnél én is hallok egy kissebb neszt, de ez gondolom természetes.Ha a szelep erõsen eresztene, akkor lecsavaráskor le kellene repülnie a 130 psi miatt a kupaknak, de amíg ez nem történik meg addig szerintem nincs semmi baj. A nehézkes lecsavarás a kupak gumi tömítõgyûrûje miatt van ami a szelep hibája esetén meggátolja a levegõ elszökését.A könnyebb lecsavarás érdekében egy finom zsírréteggel kentem be a gyûrût és a menetet, az utóbbit ha mûagyagból van sajnos nem nehéz elnyalni.

Kösz a gyors választ.
Az rendben van, h a gumi miatt nehéz lecsavarni, erre már én is rájöttem, de múltkor nem sokkal, de nehezebb volt tekerni, viszont, ha ez természetes, akkor nem zavar.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ha jól tudom 1 BAR az ~14,5 PSI.
Mod: Lassú vagyok. Google RuleZ!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a google továbbra is a barátunk

http://www.funsupply...uns/psibar.html

egy PSI amugy 0.068947 BAR
fordítva már értelmesebb a kérdés:
1 BAR az 14.5038 PSI

Imike1438

Imike1438

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Egy PSI hány BAR?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Nekem is ilyen telóm van és ha hosszabb ideig nem csavarom le a kupakot akkor a következõ leszedésnél én is hallok egy kissebb neszt, de ez gondolom természetes.Ha a szelep erõsen eresztene, akkor lecsavaráskor le kellene repülnie a 130 psi miatt a kupaknak, de amíg ez nem történik meg addig szerintem nincs semmi baj. A nehézkes lecsavarás a kupak gumi tömítõgyûrûje miatt van ami a szelep hibája esetén meggátolja a levegõ elszökését.A könnyebb lecsavarás érdekében egy finom zsírréteggel kentem be a gyûrût és a menetet, az utóbbit ha mûagyagból van sajnos nem nehéz elnyalni.