Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

xabi: az már nem fog segíteni rajta (meg wd40 a 21. század bölcsek köve :))

Mondhattam volna benzint vagy alkoholt is, de általában WD40 minden bringásnál szok' lenni, és oldószernek jó.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mint az általam linkelt képen látszik: IGEN ;) én is hayessel használom

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts

hayes boxxer adapter pl tuti jó hozzá. fuktorban 4000, elvileg az avid is jó hozzá, az olcsóbb.

Köszi a segítséget, megoldódott-osztrákiában volt, de hayes-avid nema jó, mert a saint még véletlen sem ugyanolyan mint a többi rendszer...ami nekem kellett annak ez volt a típuszáma:SM-MA-F203P/B ....legalábbis azt a tájékoztatást kaptam hogy nem jó sem az avid,sem a hajas, mert a saint-hez egyedi van.. átvertek??
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Szóval a becsúszó kerületének kb. egynegyede nem kap kenést, és a sok szar mind rátapad.

jogos Endroo, jogos...:chin: nem tudok olvasni...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
meg voltam gyõzõdve róla, hogy függõlegesen egy csíkban száraz :D

azt nem mozogja ki akkor és ott azért koszos mert a becsúszó oda tolja fel a dzsuvát. de ha olajos a becsúszó az nem jóóóó. szimeringcsere és olajcsere. manual - szervíz periódus - betartása ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
de pl ha csak a becsúszó teteje nem olajos, akkor azt a kis részt nem mozogja ki. vidd el bótba, cseréljék ki a szimmerinngeket. és utána jobban fog élni a villád.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
abotika: ugye érted, hogyha elengedi az olajat, akkor az a szimering nem jó (ergo ki kellene cserélni). gondolom ahol száraz, ott még tömít picit, tehát lehúzza az olajat a becsúszóról, ahol meg olajos ott már nem tömít.

xabi: az már nem fog segíteni rajta (meg wd40 a 21. század bölcsek köve :))

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Egy egész kis olajat kienged a szimerring. Mindegyik, de a lényeg, hogy hogy van egy száraz rész, oda mért nem folyik olaj? körülötte mindenhol bõven van.

Próbáld meg a szárakat WD40el letisztítani, majd TF2vel befújni. Hátha...

X.

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

a becsúszó kívül olajos és kis területen száraz? el kell keserítselek, mert annak teljsen száraznak kellene lennie. amennyiben nem, akkor az olaj jön kifelé a szimeringek mellett, ami nem igazán jó hír.

Egy egész kis olajat kienged a szimerring. Mindegyik, de a lényeg, hogy hogy van egy száraz rész, oda mért nem folyik olaj? körülötte mindenhol bõven van.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Most akarok összerakni egy új bringát. Magellan Polaris Deore. Nem tom milyen telót rakjak bele. XC-re kell majd. Manitou Axel Elite vagy Rock Shox J3? Mindkettõ 25eFt-ba kerül. A RS J3-nak van 80/100/125 útja, a Manitounak csak 100.
Mi a véleményetek? Melyik a jobb?
Segítségeteket elõre is köszi!
Üdv.: gyuree

Ebben az árkategóriában szerintem keress egy Pilot XC-t (ahol lehet még kapni, ott 30000 körül van). Az elõbb felsoroltabbaknál merevebb, és jóval kultúráltabb a mozgása. Lock viszont nincs benne.

X.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
gyuree: én a j3at venném. bár xcre mindegyik nehézkes, de rock shox....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
avid adapter pedig minden 2ik boltban kb 2000 ft.
boxxer PM adapter.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
hayes boxxer adapter pl tuti jó hozzá. fuktorban 4000, elvileg az avid is jó hozzá, az olcsóbb.
Feltöltött kép

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Hi.. Segítsetek légyszíves- BOXXER teló és SAINT fék közé keresek átalakítót!, nem tudjátok netán hol lehetne hozzájutni? esetleg valakinek szükségtelen állapotában nem hever valamely sarokban?
sajnos az osztrákiai nagykerben sincs, kedves kishazánkba nem támolyog be ilyen alkatrész csoda,,, svájcból rendelni nagyoon macerás.. ha valaki ezeken az alternatívákon kívül tudna valamit-kérem segítsen.. és egy privit küldjön..nagyoon köszönöm !
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
j3-ban van csili és annak olajos a kenése is és van benne lo. j1 ami sima rugó/elasztomeres.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Én az Axelt venném, abban van olajos csillapítás, a RS-ban nincs, ha jól tévedek. Súlyban is jobb valamivel.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

gyuree

gyuree

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Most akarok összerakni egy új bringát. Magellan Polaris Deore. Nem tom milyen telót rakjak bele. XC-re kell majd. Manitou Axel Elite vagy Rock Shox J3? Mindkettõ 25eFt-ba kerül. A RS J3-nak van 80/100/125 útja, a Manitounak csak 100.
Mi a véleményetek? Melyik a jobb?
Segítségeteket elõre is köszi!
Üdv.: gyuree

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Hát nekem 1 2004-es Pilot SL-em van Juicy 5 160 ment fel rá és iszonyat csavarja. Egyébként én 85kg vagyok, bár szerintem ennek sok köze nincs hozzá.

Azóta beépítettem a telót, és sajna nekem is csavarja:( Nembaj, pár hetet csak kibír:)
"...sok köze nincs hozzá"??? Dehogynincs;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

A Pilot C miben különbözik az XC-tõl? Gondolom az a legegyszerûbb változat.

Egy ilyen vellát nagyon csavargatna a 160-as fékem, a mázsám alatt?:chin:

Hát nekem 1 2004-es Pilot SL-em van Juicy 5 160 ment fel rá és iszonyat csavarja. Egyébként én 85kg vagyok, bár szerintem ennek sok köze nincs hozzá.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a becsúszó kívül olajos és kis területen száraz? el kell keserítselek, mert annak teljsen száraznak kellene lennie. amennyiben nem, akkor az olaj jön kifelé a szimeringek mellett, ami nem igazán jó hír.