Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
annyit árulj már el, hogy:

1) hol vetted
2) hogyan lehet állítani a hosszát - tekerés, kiszedés stb
3) milyen vastag; szal mekkora lyuk kell ahhoz, hogy átférjen rajta?
3mm; 1 cm; vagy egy ujjnyi stb

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
igaz kicsit sufnizni kellet hozzá, mert a kupak az nem volt az igazi, de egy ahead kupakot megfúrtam olyanra ami kell, és jó. na meg a 270-es beépitési hossz miatt másfél centit kellett vágni a csavarból, de így is bõven jó. volt 220-as hosszú is, de az rüvid lett volna nekem, na meg nem is volt abban a boltban.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Nagyon helyes, bar nem tudom, hogy hogyan szerezted be 300 Ftert, de gratula erte. Szerintem nem fogod megbanni a headlockot.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vettem headlockot, kemény 300 forintért, acor márkájú. tényleg erõsebb mint a rózsa, mármint a húzásán lehet érezni.
a rózyákat úgy szedtem ki, h ami kijárt félig, azt a csavarral húztam ki, közben ezer darabra tört. b+ minõség.
a másikat, amibe korábban beleszakadt a menet, a szûkülõ nyak miatt elég necces volt kiütni, de sikerült.
acor headlockot mindenkinek!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
jaja nekem is idõszerû lenne beruházni egyre. holnap meg is teszem ha lessz a boltban

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Ha ilyen gondjaid vannak a rozsaval, akkor headlock, en mind2 bikban azt hasznalom, es nem kell utana allitani. Jobban szeretem a headlockot es mindenkinek azt ajanlom, ha durvabb felhasznalasra hasznalja jarmuvelt.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nem is azt mondtam h az tarja, de h minden második meghúzásnál vissza kell ütni a rózsát a nyakba az gáz. legalábbis nálam ilyen sûrûn jár ki a rózsa

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem a rózsának vagy a headlock-nak kell összetartani az egészet. elég addig benne lennie elméletileg, amig meghúzod, utána ki is vehetnéd, mert a kormányszár csavarjainak kell fognia.
nem azt mondom, hogy szedje ki mindeki, de hogy felesleges csak azért headlock-ot venni, mert az "erõsebb" az tuti.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
de biztonságosabb is ne feledd.
nekem pl a boxxiban nem akar megkapaszkodni a rózsa egyik fele. és ahogy tekerem a csavart, egy bizonyos erõsség után elkezd féloldalasan kimászni. aztat meg nem szeressük

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
jah, rózsa helyett egy jobb megoldás a kormánycsapi összehúzására
nem szakad ki, nem lazul ki, és állítólag a villanyak is kevésbé terhelõdik

kicsit nehezebb de hát vmit vmiért:-)
Autist Team:)

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

headlock? :) ammegmi? (hogy mit miért)

Kerestem egyet mert ez esetben egy kép talán jobban illusztrál mint egy szöveg...

íme:
http://www.bikediszk...ok.php?isbn=452
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
headlock? :) ammegmi? (hogy mit miért)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ne is rakj bele rózsát, headlock aztán kész

sztem sokkal jobb megoldás, és nem pénz, 1500ft kb

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
szal :)

igen alu nyakas; jó minõségû, erõs aluból...
bevittem a mûhelyre, megcsinálják, de úgy, hogy belül lesz egy 1 cm-es rész, ahol beszûkül a villa... (így erõsebb)
utána már normális szélességû lesz.

azért kérdeztem, hogy ha idõvel cserélni kell a szûkület fölött elhelyezkedõ rózsát lehet-e kiszedni vhogy... de lehet, max szétfúrom és kiesik :)

thx

amúgy nincs ilyen méretû csövük, tömör anyaból fogják kivágni és abba fúrnak lukat...

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Nem tudod valahogyan a rózsát elforgatni benne?
Mondjuk felülrõl csak az egyik felénn lévõket ütöd, alulról meg odatolsz vmit amivel megakadályozod hogy a másik fele is mozogjon...
De attól függ hogy most milyen állapotban van, meg milyen állásban áll a rózsa a nyakhoz képest. Mert ha kifelé húzod, akkor a rózsa belekapaszkodik a nyakba, ez pedig nem jó, de ha mégsem kapaszkodik meg rendesen, akkor ki lehet csavarni, úgy hogy rárakod a stucnikupakot a csavarral együtt és addig húzod amíg ki nem jön...
Alul mégis mnnyit csökken az átmérõje? Szerintem az lenne a legegyszerûbb ha ott ütnéd ki...
Mind egy hogy milyen módszert választasz az a lényege hogy könnyebben kijöjjön, de a nyakat semmiképpen se barmold szét.
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
jobb ha kiszeded a rózsát

felfelé neccesen fog kijönni, fúrd szét egy tizes fúróval és akkor darabokban kihullik
sztem ne hagyd benne, a hosszú csavar helyett akkor már inkább headlock

valszeg viszont akkor alu nyakas a psylod ha változó a falvastagsága

azt viszont nemtom hogy lehet hegeszteni, gondolom erõsen ötvözetfüggõ hogy milyen védõgázzal meg hogy

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
visszatérve egy pillanatra a telónyak- toldásához:

Az ugye nem baj, ha a nyak belsõ átmérõje egy részen beszûkül?
szal pl a rózsát ha fennt van - felfelé is ki lehet vhogy húzni, ugye?
(mert leütni nem lehet az átmérõ csökkenése miatt)

+
a rózsát lehetne a nyakban vhol lejjebb is használni, csak egy hosszú csavar kell?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
magyarország területére kiszállítják, ez is oda van írva ;)

Hajzer win

Hajzer win

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Csak az a baj hogy vidéken kakom oda van írva mondjuk muter egerben dolgozik?! amúgy kösz
Aki másnak vermet ás az sírásó!
Nyugalom, a hosszú élet ritka!
Úgy jóllaktam, mint macskát szarni!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Üdv!
Judy TT-m van (asszem 2003 v. 2004es), és azt mondják hogy nincs hozzá alkatrész.

1, kellene puhább rugó
2, én nem vettem észre hogy lötyögne (pedig nemrég vizslattam, bár azóta nyúztam egy kicsit, ill nemsoká jön rá a tárcsa), de biciklis szerint ráférne egy service; de ugye nem hajlandók/nem tudnak cuccot szerezni hozzá... (persely, szimering?)

Esélyes hogy még találok hozzá alkatrészt?!

Segítségeteket elõre is köszi!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám