Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
kúl

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
tömör ? :D

tömör anyag -> ráhegeszt -> kívül esztergálták, belül kifúrták - belül egy részen kicsit vastagabb a merevség miatt. amúgy uolyan vastagságú átmérõjû stb

headlock is mehetne bele, rózsa is felülre, de már van benne egy rózsa és csak egy hosszabb csavar kell oszt kész.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ki tudja majd szedni a rózsát.....vannak eljárások.....:D:oczko:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
gondolom csövet esztergáltak belõle. vagy integrált headlock ami rövid csavarral is használható :D
de ezt a kérdést ugye nem gondoltátok komolyan?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
de ha habkönnyû lenne, akkor se lehetne használni, ha egyszer nem tudja összehúzni a kcsapágyat :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a súlyára is kiváncsi lennék.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

na meghegesztették a telóm nyakát. megfelelõ csõ nem volt, tömör anyagból csinálták.

TÖMÖR telónyak? és hogy rakod majd össze a gépet?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

akkor jol ereztem, hogy 80mm-n all a reconom. kabelkotegelo-teszttel annyit tudtunk kicsalni belole. felhivom speciaizedeket, erre mondja nekem az arc, hogy az kizart dolog, mert fix 100mm-s telom van, ez tuti. aha. akkor szedjuk szet

persze hogy ott vigyorgott benne az alltravel adjust kutyu, jol ki is szedtuk, elvileg igy mar 130mm. igaz, kb 115 jon ki belole, de lenyeg, hogy tobb mint volt.

meg igy mar nem koccan le a pedalom se :)

Több mint valószínû, hogy nálad is túl sok az olaj a jobb oldalon. A Rebámmal volt ilyesmi gond, 30psi-nél sem lehetett leütni... 95-100mm-t volt csak hajlandó mozogni 115ös álláson. Olajcsere, 5ml-rel kevesebb olaj a jobb szárba, és már normálisan mozog, annyit amennyit kell, de nem csattan.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
acél.
még jó h gumi, mert a fával nem tudsz akkorát ütni, meg az annyira nem is jó szerintem. mindenképpen gumival kalapálnám. vagy falap és csavar közt gumilap, és azt azzal püfölöd amivel jólesik

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
ok, azt vágom, hogy kell szétszedni, csak ezt nem tudtam...
akkor majd lehúzom :)

thx

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Gumi v. fakalapács ajánlott.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
a fekete mûanyag állítót lefelé kihúzod simán

aztán 5ös imbusszal kicsavarod a csavart félig, kalapáccsal beütöd a nyomórudat, villát széthúzod, és örülsz

és örülhetsz is mert széép az arany psylo:)
Autist Team:)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
na meghegesztették a telóm nyakát. megfelelõ csõ nem volt, tömör anyagból csinálták. 3500 at kértek érte, tehát egész olcsón megúsztam...
sehol nem sértették meg a telót, az egyetlen szépséghiba a nyakon néhány pötty- odaégéstõl, ez meg gondolom nem nagy probléma
szal ha bárki hasonló - vagy más gondokkal küzd: www.metalweld.hu ; a fehérvárin van...
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

-
Psylo tullion alul a csill állítót hogy tudom kitekerni? - szét akarom húzni a villát, de ezt a csavart nem tudom, hogy lehet kiszedni? tekerjem erõsen balra kézzel? vagy húzzam le a kupakot vagy mi?
nem akarom eltörni...

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor jol ereztem, hogy 80mm-n all a reconom. kabelkotegelo-teszttel annyit tudtunk kicsalni belole. felhivom speciaizedeket, erre mondja nekem az arc, hogy az kizart dolog, mert fix 100mm-s telom van, ez tuti. aha. akkor szedjuk szet

persze hogy ott vigyorgott benne az alltravel adjust kutyu, jol ki is szedtuk, elvileg igy mar 130mm. igaz, kb 115 jon ki belole, de lenyeg, hogy tobb mint volt.

meg igy mar nem koccan le a pedalom se :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Én nemrég tettem szert egy RS Reba Team telóra. Kicsit féltem tõle elsõre legfõképpen azért mert nem kevés pénzt kell érte adni (legalábbis nekem sok). NEm csaolódtam benne. Hihetelen jó. Ha kell simán kimozogja a 115 mm-t is, viszont a beállításokat még tanulnom kell.

Ja és a Pop Lock iszonyatosan király!!!!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem 2001-es boxxim van, és meg se szólalt eddig, mióta megvan (majd 1 éve) nem volt még takarítva. de szerintem ez csak a szimplavállasoknál lehet betegség. amúgy a nagynyomású mosó szerintem kihoz egy kis koszt, már nem használ a bringának, mert kimossa a csapágyakból meg mindenhonnan a cumót. de mondjuk ha ésszel csinálod akkor lehet h + eredménye is lessz

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Az én pikeom is recseg (tipikus rockshox hiba), próbáltam már sok mindennel kiszedni a koszt a becsúszó és a váll közül, de takarítás után is recseg egy kicsit (de tizedannyira sem, mint elõtte). Van valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan lehetne teljesen kitakarítani?

sehogy. ha a becsúszó és a váll közötti részt te tudod takarítani akárhogy, akkor dobd el a villát messzire, életveszélyes
a recsegés épp annyira tipikusan RS jelenség, mint amennyire marzo :)
de szerencsére nem jelent önmagában mûködési hibát

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Tehát:
1, Ha elolvasod a levelemet nem azt írtam, hogy a hosszabb rugónak ugyan annyi a rugóállandója/rugómerevsége akkor máshogy viselkedik, hanem hogy egy azonos minõségû rugóból egy hosszabbat tennél bele. Ez abban a szövegkörnyezetben amit én írtam azt jelenti, hogy mikor veszel egy hosszabbat, megváltozik a rugómerevsége is.
Mivel leírtam, hogy az U-turnben tapasztalatom szerint megváltozik a rugómerevség szétnyitásnál, így szerintem az aktívan dolgozó rugó hosszával játszanak. A mûködésébõl erre következtettem. De semmit nem írtam le tényként, mivel nem ismerem a szerkezet felépítését.

Szóval nem kell az embernek nekitámadni 1000-rel, hogy "Te sem tanultál sok fizikát, mi?" hanem lehet kultúráltan felhívni a másik figyelmét, hogy félreérthetõ amit írt (Aske), és nem egy kiragadott részletet mutogatni.

On.
Sp

Azonos minõségû rugó -> azonos direkciós erõ. Pont.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Kb.3 hónapja jutottam 1 szép piros (zsírúj,boltban vásárolt!) RS Reba race-hez,(anno gumiharang v nem vita kapcsán képek is voltak fenn róla)...abszolút rendeltetésszerûen használtam (tehát "zúzós" xc-allmountain,90kg-val,semmi ugrabugra és egyéb, a rendeltetésszerûséghez képesti agyatlankodás...1-2 elsõkeréken megállás volt talán,nem saját akaratból :))
Még most fogom szétkapni,de a recsegõs-ropogós hang,amit erõsebb fékezéskor hallani(és az idõ múlásával rohamosan 1re többet reccsen 1-1 fékezésnél),és a váll megtapintása eközben egyértelmûen arra enged következtetni, h a bal becsúszó vállban való rögzítése megadta magát (egy 185-ös avid bb7 van rajta).

Kérdéseim: járt-e már vki hasonlóan,én vok-e a hülye,ha 1 életreszóló telót vártam ennyiért,reménykedjek-e,h csak a rugószerkezetet rögzítõ fölsõ,24-es kulccsal meghúzható csavar lazult ki a rázkódástól?

Kösz:PLaC

Az én pikeom is recseg (tipikus rockshox hiba), próbáltam már sok mindennel kiszedni a koszt a becsúszó és a váll közül, de takarítás után is recseg egy kicsit (de tizedannyira sem, mint elõtte). Van valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan lehetne teljesen kitakarítani?

A sebesség mindent megold.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts

Te sem tanultál sok fizikát, mi?
Ha azonos direkciós erejû a rugó (Tfh, hogy végig az), csak egyik hosszabb, mint a másik, de azonos tömeget pakolsz rá, akkor ugyanannyit fog összemenni. Nem ugyanannyira.

Edit: Jah, most látom, Aske már írt.

Tehát:
1, Ha elolvasod a levelemet nem azt írtam, hogy a hosszabb rugónak ugyan annyi a rugóállandója/rugómerevsége akkor máshogy viselkedik, hanem hogy egy azonos minõségû rugóból egy hosszabbat tennél bele. Ez abban a szövegkörnyezetben amit én írtam azt jelenti, hogy mikor veszel egy hosszabbat, megváltozik a rugómerevsége is.
Mivel leírtam, hogy az U-turnben tapasztalatom szerint megváltozik a rugómerevség szétnyitásnál, így szerintem az aktívan dolgozó rugó hosszával játszanak. A mûködésébõl erre következtettem. De semmit nem írtam le tényként, mivel nem ismerem a szerkezet felépítését.

Szóval nem kell az embernek nekitámadni 1000-rel, hogy "Te sem tanultál sok fizikát, mi?" hanem lehet kultúráltan felhívni a másik figyelmét, hogy félreérthetõ amit írt (Aske), és nem egy kiragadott részletet mutogatni.

On.
Sp