Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Posted 2006. August 06. - 19:35
vendég_nhunor_*
Posted 2006. August 06. - 13:57
tömör anyag -> ráhegeszt -> kívül esztergálták, belül kifúrták - belül egy részen kicsit vastagabb a merevség miatt. amúgy uolyan vastagságú átmérõjû stb
headlock is mehetne bele, rózsa is felülre, de már van benne egy rózsa és csak egy hosszabb csavar kell oszt kész.
Posted 2006. August 05. - 20:58
Posted 2006. August 05. - 20:58
de ezt a kérdést ugye nem gondoltátok komolyan?
Posted 2006. August 05. - 20:56
Posted 2006. August 05. - 20:31
Posted 2006. August 05. - 20:26
na meghegesztették a telóm nyakát. megfelelõ csõ nem volt, tömör anyagból csinálták.
TÖMÖR telónyak? és hogy rakod majd össze a gépet?
Posted 2006. August 05. - 17:49
akkor jol ereztem, hogy 80mm-n all a reconom. kabelkotegelo-teszttel annyit tudtunk kicsalni belole. felhivom speciaizedeket, erre mondja nekem az arc, hogy az kizart dolog, mert fix 100mm-s telom van, ez tuti. aha. akkor szedjuk szet
persze hogy ott vigyorgott benne az alltravel adjust kutyu, jol ki is szedtuk, elvileg igy mar 130mm. igaz, kb 115 jon ki belole, de lenyeg, hogy tobb mint volt.
meg igy mar nem koccan le a pedalom se
Több mint valószínû, hogy nálad is túl sok az olaj a jobb oldalon. A Rebámmal volt ilyesmi gond, 30psi-nél sem lehetett leütni... 95-100mm-t volt csak hajlandó mozogni 115ös álláson. Olajcsere, 5ml-rel kevesebb olaj a jobb szárba, és már normálisan mozog, annyit amennyit kell, de nem csattan.
Posted 2006. August 05. - 17:46
még jó h gumi, mert a fával nem tudsz akkorát ütni, meg az annyira nem is jó szerintem. mindenképpen gumival kalapálnám. vagy falap és csavar közt gumilap, és azt azzal püfölöd amivel jólesik
vendég_nhunor_*
Posted 2006. August 05. - 17:44
Posted 2006. August 05. - 17:32
Posted 2006. August 05. - 17:15
aztán 5ös imbusszal kicsavarod a csavart félig, kalapáccsal beütöd a nyomórudat, villát széthúzod, és örülsz
és örülhetsz is mert széép az arany psylo:)
vendég_nhunor_*
Posted 2006. August 05. - 16:40
sehol nem sértették meg a telót, az egyetlen szépséghiba a nyakon néhány pötty- odaégéstõl, ez meg gondolom nem nagy probléma
szal ha bárki hasonló - vagy más gondokkal küzd: www.metalweld.hu ; a fehérvárin van...
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
-
Psylo tullion alul a csill állítót hogy tudom kitekerni? - szét akarom húzni a villát, de ezt a csavart nem tudom, hogy lehet kiszedni? tekerjem erõsen balra kézzel? vagy húzzam le a kupakot vagy mi?
nem akarom eltörni...
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Posted 2006. August 04. - 15:07
persze hogy ott vigyorgott benne az alltravel adjust kutyu, jol ki is szedtuk, elvileg igy mar 130mm. igaz, kb 115 jon ki belole, de lenyeg, hogy tobb mint volt.
meg igy mar nem koccan le a pedalom se
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. August 03. - 21:32
Ja és a Pop Lock iszonyatosan király!!!!
Posted 2006. August 03. - 16:51
Posted 2006. August 03. - 15:52
Az én pikeom is recseg (tipikus rockshox hiba), próbáltam már sok mindennel kiszedni a koszt a becsúszó és a váll közül, de takarítás után is recseg egy kicsit (de tizedannyira sem, mint elõtte). Van valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan lehetne teljesen kitakarítani?
sehogy. ha a becsúszó és a váll közötti részt te tudod takarítani akárhogy, akkor dobd el a villát messzire, életveszélyes
a recsegés épp annyira tipikusan RS jelenség, mint amennyire marzo
de szerencsére nem jelent önmagában mûködési hibát
Posted 2006. August 03. - 15:13
Azonos minõségû rugó -> azonos direkciós erõ. Pont.Tehát:
1, Ha elolvasod a levelemet nem azt írtam, hogy a hosszabb rugónak ugyan annyi a rugóállandója/rugómerevsége akkor máshogy viselkedik, hanem hogy egy azonos minõségû rugóból egy hosszabbat tennél bele. Ez abban a szövegkörnyezetben amit én írtam azt jelenti, hogy mikor veszel egy hosszabbat, megváltozik a rugómerevsége is.
Mivel leírtam, hogy az U-turnben tapasztalatom szerint megváltozik a rugómerevség szétnyitásnál, így szerintem az aktívan dolgozó rugó hosszával játszanak. A mûködésébõl erre következtettem. De semmit nem írtam le tényként, mivel nem ismerem a szerkezet felépítését.
Szóval nem kell az embernek nekitámadni 1000-rel, hogy "Te sem tanultál sok fizikát, mi?" hanem lehet kultúráltan felhívni a másik figyelmét, hogy félreérthetõ amit írt (Aske), és nem egy kiragadott részletet mutogatni.
On.
Sp
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. August 03. - 12:24
Az én pikeom is recseg (tipikus rockshox hiba), próbáltam már sok mindennel kiszedni a koszt a becsúszó és a váll közül, de takarítás után is recseg egy kicsit (de tizedannyira sem, mint elõtte). Van valakinek valamilyen ötlete, hogy hogyan lehetne teljesen kitakarítani?Sziasztok!
Kb.3 hónapja jutottam 1 szép piros (zsírúj,boltban vásárolt!) RS Reba race-hez,(anno gumiharang v nem vita kapcsán képek is voltak fenn róla)...abszolút rendeltetésszerûen használtam (tehát "zúzós" xc-allmountain,90kg-val,semmi ugrabugra és egyéb, a rendeltetésszerûséghez képesti agyatlankodás...1-2 elsõkeréken megállás volt talán,nem saját akaratból )
Még most fogom szétkapni,de a recsegõs-ropogós hang,amit erõsebb fékezéskor hallani(és az idõ múlásával rohamosan 1re többet reccsen 1-1 fékezésnél),és a váll megtapintása eközben egyértelmûen arra enged következtetni, h a bal becsúszó vállban való rögzítése megadta magát (egy 185-ös avid bb7 van rajta).
Kérdéseim: járt-e már vki hasonlóan,én vok-e a hülye,ha 1 életreszóló telót vártam ennyiért,reménykedjek-e,h csak a rugószerkezetet rögzítõ fölsõ,24-es kulccsal meghúzható csavar lazult ki a rázkódástól?
Kösz:PLaC
A sebesség mindent megold.
Posted 2006. August 03. - 11:46
Te sem tanultál sok fizikát, mi?
Ha azonos direkciós erejû a rugó (Tfh, hogy végig az), csak egyik hosszabb, mint a másik, de azonos tömeget pakolsz rá, akkor ugyanannyit fog összemenni. Nem ugyanannyira.
Edit: Jah, most látom, Aske már írt.
Tehát:
1, Ha elolvasod a levelemet nem azt írtam, hogy a hosszabb rugónak ugyan annyi a rugóállandója/rugómerevsége akkor máshogy viselkedik, hanem hogy egy azonos minõségû rugóból egy hosszabbat tennél bele. Ez abban a szövegkörnyezetben amit én írtam azt jelenti, hogy mikor veszel egy hosszabbat, megváltozik a rugómerevsége is.
Mivel leírtam, hogy az U-turnben tapasztalatom szerint megváltozik a rugómerevség szétnyitásnál, így szerintem az aktívan dolgozó rugó hosszával játszanak. A mûködésébõl erre következtettem. De semmit nem írtam le tényként, mivel nem ismerem a szerkezet felépítését.
Szóval nem kell az embernek nekitámadni 1000-rel, hogy "Te sem tanultál sok fizikát, mi?" hanem lehet kultúráltan felhívni a másik figyelmét, hogy félreérthetõ amit írt (Aske), és nem egy kiragadott részletet mutogatni.
On.
Sp