5 w-s olaj kell bele. 120ml a csillapításba és 15-15ml a lábba. Normál esetben nincs túlnyomás a csillapításban terheletlen állapotban.Kössz, a haverom amúgy nem használta úgy, csak meglazította, és lehet hogy azért lett olyab puha, mert kijött a levegõ? Mert olaj csak nagyon pici jött ki, mind1, már egy olajcsere sem ártana neki, úgyhogy ki is cserélem, csk nem tom milyen olaj kell bele. Ha tudod, pls írd ide, kössz.
Jelentkezz be Regisztrálj
Rock Shox
Írta 2006. szeptember 04. - 14:00
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. szeptember 04. - 13:32
Írta 2006. szeptember 04. - 13:25
A kis kupak alatt van egy O gyûrû, amit részben a kupak tart bent, ha az O gyûrû nincs a helyén ( pl. a kupak rosszul lett visszatéve) akkor engedni fogja az olajat rendesen. Azt elfelejtetted leírni, hogy a haverod megnyomkodta (vagy használta) a villát úgy hogy ki volt lazítva a csavar, mert terhelés nélkül nem köpi az olajat a villa. Ha rendesen összerakjátok, akkor sem lesz teljesen jó, ha sok olaj folyt ki a villából (5 köbcenti már nagyon sok).Hello, megint én! Az a problémám, hogy az 1ik "haverom" a 2005 RS Pike Team-emen meglazította a kompresszíó-állítón a gate feliratú tekerõ oldlán az a kis imbusz-csavart (remélem tudját mirõl beszélek). Mikor kicsit meglazította, egy kis szusszanást, meg egy kis olajfolyást lehetett észlelni, és azóta s kal könnyebb tövig összecsukni, és ha a kompressziót teljesen zárt állapotba teszem, akkor is mozog min. 2cm-t. Remélem nem rontotta el teljesen, és legyszi segítsetek, hogy mit lehet tenni!
Ezt tapasztalatból írtam, elõször én sem raktam vissza a kupakot rendesen és az elsõ nagy ütéstõl kilõtte az O gyûrût meg elkezdte köpni az olajat.
Megoldás: O gyûrû visszanyom, kupak rendesen rányom, csavar meghúz.
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. szeptember 02. - 15:17
Írta 2006. szeptember 02. - 13:15
nekem spec 06os pikeom van, havernak 05os. sajna a regebbinel normalisabban meg van oldva a poplock, o tudja állítani a villáról...
De lagalább a 06os nem fog eltörni.
Írta 2006. szeptember 02. - 10:00
Írta 2006. szeptember 02. - 07:59
a pike-okat poplock adjust-al szerelik ami nem csak lockol hanem kis tekerõvel lehet állitani a progresszivitást, de akkor is hülyén van meg csinálva az igaz.
A kompressziót lehet állítani NEM a progresszivitást, a kettõ nem ugyanaz, sõt...
Írta 2006. szeptember 01. - 15:00
Írta 2006. szeptember 01. - 14:48
http://ebike.hu/term...en/lockout/2084 -> Ezzel csak lockolni lehet?
Írta 2006. szeptember 01. - 13:02
Írta 2006. szeptember 01. - 12:58
csak a tekerõt kell kicserélni. érdekes vas lehet, mert a pop lockos tekerõvel semmit nem lehet kezdeni, hisz a rugó visszahúzzaiot alapállásba.
az meg hogy összecsukod nem (csak) a kompresszióállításon múlik.
a pike-okat poplock adjust-al szerelik ami nem csak lockol hanem kis tekerõvel lehet állitani a progresszivitást, de akkor is hülyén van meg csinálva az igaz.
Írta 2006. augusztus 31. - 10:09
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. augusztus 31. - 08:10
bár az a 8 szögû izé a tekerõ közepén érdekes, de max csinál az esztergályos egy furatot, és nekiáll tûreszelõvel, te meg a gatyádat is ráfizeted az óradíjra
(ja vagy ha valaki ad nekem egy olyat kölcsön akkor pár napon v héten belül ki is tudom önteni aluból, persze csak akkor ha a tulaj sorjázza le.)
Írta 2006. augusztus 31. - 07:46
ütõdött, mert neked rajta van a kar, ami tarcsa de ha kiengeded a bovdent akkor visszahúzzaNekem nem húzza vissza a rugó... :chin:
és a tiéd szar széria volt, amibõl lehet látni több töröttet is. lábat módosították most már nem törik (elvileg)
szerény véleményem szerint nem fogsz kapni itthon kupakot (max ha hoznak fél éven belül), de ne legyen igazam
Írta 2006. augusztus 30. - 22:52
Hagyjátok szerencsétlen Szigit, a hivatkozásotok meg nem teljesen életszerû, mert pld. én is Pike-ot használtam, merevvázban, és déháztam vele rendesen. Arról nem is szólva, hogy jobban mentem Sziginél (ezt õ meg is erõsítheti), többet használtam dh-ra, és köszöni szépen jól van. És ugyan ezt még jónéhány Pike-ról elmondhatnám.:chin:
Szerencsétlen lettem? Kicsit nagyobb termet vok, mint VéVé. 195centivel és 90kilóval rendelkezem. Sztem a termetem is közre játszhatott amellett h szériahibás volt... Evvan... Majd lesz másik, ami valszeg már nem RS lesz. Egyébként amikor utoljára itt volt VéVé télleg sokkal jobban jött lefelé mint én. Bízok benne h nem fog így járni senki sem mint én. Szörnyûen szar most... De optimista vok, mert történhetett volna sokkal rosszabb dolog is. Örülök hogy ennyivel megúsztam...
Írta 2006. augusztus 30. - 22:41
érdekes vas lehet, mert a pop lockos tekerõvel semmit nem lehet kezdeni, hisz a rugó visszahúzza alapállásba.
Nekem nem húzza vissza a rugó... :chin:
Írta 2006. augusztus 30. - 20:39
Írta 2006. augusztus 30. - 20:37
Írta 2006. augusztus 30. - 20:34
mert azért külföldön minden nagyobb. fõleg a hegyek. meg a fizetések de az már más téma.