Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

poplock nélkül mér kéne leszállni ? nekem legalábbis simán leér a kezem a telóvállig, egy kis kar elfordítása erejéig... :)

egyébként a levegõs rs-hez azért nem igazán kell /nekem/ mert nem mozog feleslegesen, a u-turnös meg keményedik összenyomva annyit hogy szintén nem bólogat .....maximum lendületes aszfaltos mászáshoz kéne, de oda meg minek teló ?

meg vagyok gyõzve. nagyon köszi a segítséget.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

elvileg mászásnál van szükség rá, amikor azért jól jön ha nem kell leszállni a bringáról nem?

amúgy kb mennyibe kerül?

poplock nélkül mér kéne leszállni ? nekem legalábbis simán leér a kezem a telóvállig, egy kis kar elfordítása erejéig... :)

egyébként a levegõs rs-hez azért nem igazán kell /nekem/ mert nem mozog feleslegesen, a u-turnös meg keményedik összenyomva annyit hogy szintén nem bólogat .....maximum lendületes aszfaltos mászáshoz kéne, de oda meg minek teló ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

nem csak levegõshöz lehet...
kb minden bringaboltban ahol rs telót árulnak beszerezhetõ.....

szvsz egyébként felesleges.....én pl szinte soha nem használom....

elvileg mászásnál van szükség rá, amikor azért jól jön ha nem kell leszállni a bringáról nem?

amúgy kb mennyibe kerül?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem is segítsetek pls ebben a kérdésben :bell:

nem csak levegõshöz lehet...
kb minden bringaboltban ahol rs telót árulnak beszerezhetõ.....

szvsz egyébként felesleges.....én pl szinte soha nem használom....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

és hol lehet ilyet beszerzni és kb mennyiért?
amúgy a poploc nem csak a levegõs villákhoz mehet?

nekem is segítsetek pls ebben a kérdésben :bell:

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

OEM. A "fullosal" nem kapsz semmi használható, többlet anyagot.

köszi az ibfóT Holnap még rájuk nézek és begyüjtök minden infót ami kellhet és ha úgy adódik akkor végre a telót letudtam és jöhet a bicó többi része :D
*

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Az olcsóbbat. Egyértelmûen.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
OEM. A "fullosal" nem kapsz semmi használható, többlet anyagot.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Elsõ mondat - már 2005 közepén kijött a módosított modell
Második mondat - hülyeség; OEM=nem csomagolt

Egyébként meg a 409-rõl:
- ha fix 140mm, akkor Dual Air
- ha 95-140mm között állítható, akkor U-Turn
- ha 110-140mm között állítható, akkor Air U-Rurn

Értem akkor sztem az U-turn-ös, mert megnéztem a skáláját, és 95tõl volt a skála és a kirakott darab az 120-ra volt állítva. Tényleg nem akarok hülyeségeket kérdezni vagy mondani, h fokozzam a feszültséget :D... Tehát abbahagyom. Azért kíváncsi lennék, h ti mit tennétek jelen esetben az én helyemben. 80.000-ért normál vagy 70.000 OEM. Több kérdésem nem lesz és PPÍÍÍC!!
*

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

A PopLoc opció. Mivel MC-s (Motion Control) teló, így majdnem fixre lockolható.

és hol lehet ilyet beszerzni és kb mennyiért?
amúgy a poploc nem csak a levegõs villákhoz mehet?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

azt nem tudjátok hogy a Tora 318 U-Turn telónál van-e poplock lehetõség (egyáltalán lockolható?) ??

A PopLoc opció. Mivel MC-s (Motion Control) teló, így majdnem fixre lockolható.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mellesleg a 2006-os már nem törik a fékhídnál (elvileg) mert kijavították a 2005-ös hibáját. Nekem megfelel. Szóval az OEM egyfajta butított változat.

Elsõ mondat - már 2005 közepén kijött a módosított modell
Második mondat - hülyeség; OEM=nem csomagolt

Egyébként meg a 409-rõl:
- ha fix 140mm, akkor Dual Air
- ha 95-140mm között állítható, akkor U-Turn
- ha 110-140mm között állítható, akkor Air U-Rurn

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az oem az RS-nél legtöbbször azt jelenti, hogy mellékelt alkatrészhijas. azaz nem jár hozzá pumpa, nem dobozos, nincs poplock-kar...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
azt nem tudjátok hogy a Tora 318 U-Turn telónál van-e poplock lehetõség (egyáltalán lockolható?) ??

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

vagy rendeltek egy adag oem telót......:) láttunk már olyat

az oem neked Smallfont annyi különbség hogy nem dobozban kapod, hanem nejlon zacsiban....hogy uturnös vagy levegõs azt meg kérdezd meg, attól hogy 409 akármelyik lehet....

Megkérdem holnap az embereket. De jobban örülnék ha totál jó lenne vagyis minden legyen meg hozzá..
*

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

a U-turn segítségével tekergetve állíthatod a rugóutat.
de ha dirt-ölsz akkor fontos lenne, hogy ne legyen túl magas (eredetileg 140-et mozog) és dirt-re ne is használd, mert arra gyenge.
OEM: komplett bringában árulják az említett verziót, tehát ott, ahol ennyiért láttad, vagy egy komplett bringából bontották, vagy be se szerelték.

Ezeket a Pike-okkat lehet állítani 95-140mm között állíthatóak. Szóval mikor röpködök akkor behúzom 95-re. És amikor lefele zúzok akkor 130-140-re. Nem vagyok még nagyon durva tuti évekis bírni fogja alattam :) Vagy legalábbis 1 évig tuti. Idáig (most röhögni fogsz) egy Mozo Rm 120-al nyomultam... És még mindig teljesen oké.... Vagyis amennyire egy Mozo oké lehet... Szóval több hónapos kutatás és megfontolás után mindenki egyhangúan a végén a Pikera szavazott az én esetemben. Mellesleg a 2006-os már nem törik a fékhídnál (elvileg) mert kijavították a 2005-ös hibáját. Nekem megfelel. Szóval az OEM egyfajta butított változat. Akkor inkább ráköltöm azt a plusz 10.000-et és jobban is járok.
*

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

de ha dirt-ölsz akkor fontos lenne, hogy ne legyen túl magas (eredetileg 140-et mozog) és dirt-re ne is használd, mert arra gyenge.
OEM: komplett bringában árulják az említett verziót, tehát ott, ahol ennyiért láttad, vagy egy komplett bringából bontották, vagy be se szerelték.

vagy rendeltek egy adag oem telót......:) láttunk már olyat

az oem neked Smallfont annyi különbség hogy nem dobozban kapod, hanem nejlon zacsiban....hogy uturnös vagy levegõs azt meg kérdezd meg, attól hogy 409 akármelyik lehet....

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Sziasztok! Ma láttam egy számomra nagyon kellemes meglepetést. 69990 Ft-ért találtam 2006-os Pike-ot. A dolog teljesen magával ragadott, h hamarabb megvehetem a telót mert én 80.000-ért terveztem a vásárt. DE és itt jött a kisseb csalódás, hogy amit én néztem 80 ért az 06 RS Pike U-turn. És amit ma láttam az Rock Shox '06 Pike 409 OEM. Nos mi a különbség? Ez az U-turn mennyire fontos nekem? durválásnál. MEgéri-e az a +10.000 Ft különbség az U-turnért. És mi ez az OEM jelzés. Válaszoktokat vfárom és elõre köszi a türelmet ha marhaságot kérdeztem!

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok! Ma láttam egy számomra nagyon kellemes meglepetést. 69990 Ft-ért találtam 2006-os Pike-ot. A dolog teljesen magával ragadott, h hamarabb megvehetem a telót mert én 80.000-ért terveztem a vásárt. DE és itt jött a kisseb csalódás, hogy amit én néztem 80 ért az 06 RS Pike U-turn. És amit ma láttam az Rock Shox '06 Pike 409 OEM. Nos mi a különbség? Ez az U-turn mennyire fontos nekem? durválásnál. MEgéri-e az a +10.000 Ft különbség az U-turnért. És mi ez az OEM jelzés. Válaszoktokat vfárom és elõre köszi a türelmet ha marhaságot kérdeztem!
*

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Nektek a Tora 1 hét állás után mennyire szokott letapadni? Mert nekem nagyon. Amikor megnyomogattam olyan érzés volt mintha smirgli lenne a szimmeringek helyén. Csak azért kérdezem mert egy barátomtól is megkérdeztem és õ azt mondta hogy neki nem szokott ilyet csinálni.

levegõs v rugós?

én ma rendeltem meg a tora-mat szal csak érdeklõdök...
már úgy várom :D