Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Please log in to reply
10883 replies to this topic

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

levegõ hidegben kisebb térfogatú, igy a negativ kamrában kevesebb van, ami miatt nehezeben indul meg.
szerintem.
nekem a saját minute-om is jobban beül ilyen hidegben.

jaja, de elmeletileg akkor a terfogatcsokkenes a pozitiv kamrara is igaz, ezek meg egymas ellen dolgoznak. Vagy nem?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
levegõ hidegben kisebb térfogatú, igy a negativ kamrában kevesebb van, ami miatt nehezeben indul meg.
szerintem.
nekem a saját minute-om is jobban beül ilyen hidegben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Ket kerdesem lenne, egy 2006os reba race-em van, es a hideg bealltaval kicsit mintha lassabb, meg erzeketlenebb lenne. Ez a levegos teloknal normalis, vagy valami gaz lehet vele, mondjuk olajat kene benne cserelni, ilyesmi? A masik meg, hogy kiallva tekereskor, mikor oldaliranyu terhel3est kap a fekpofa kicsit beleer a felnibe (Single Digit 7), ez a telo, vagy a kerek rugalmassaga lehet szerintetek ? (amugy mavic 317XM felni 32lyukas) A fekpofak jol vannak beallitva, nincsenek tul kozel a felnihez. Vagy tulparazom, es ne torodjek ilyenekkel?

Nem kell törõdni vele, amugy a teló is és a kerék is, mindkettõ csavarodik, ezért ér bele. A telóval meg szerintem semmi gond, hidegben nehezebben mozognak, valaki fizikus mindjárt megmagyarázza hivatalosan... :) Amugy évente egyszer érdemes cserélni azért benne, és erre legideálisabb a tél vagy annak vége, mivel ilyenkor van a legtöbb idõ a szervizekben...
Ha meg télen akarnád használni, akkor mindenféleképp az a lényeg, hogy hígabb olaj kerüljön bele... Amugy a viszkozitása változik a folyadéknak, ugy emlékszem... (nem?) :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
Ket kerdesem lenne, egy 2006os reba race-em van, es a hideg bealltaval kicsit mintha lassabb, meg erzeketlenebb lenne. Ez a levegos teloknal normalis, vagy valami gaz lehet vele, mondjuk olajat kene benne cserelni, ilyesmi? A masik meg, hogy kiallva tekereskor, mikor oldaliranyu terhel3est kap a fekpofa kicsit beleer a felnibe (Single Digit 7), ez a telo, vagy a kerek rugalmassaga lehet szerintetek ? (amugy mavic 317XM felni 32lyukas) A fekpofak jol vannak beallitva, nincsenek tul kozel a felnihez. Vagy tulparazom, es ne torodjek ilyenekkel?

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

Augusztus óta be sem szerelted? :) A végén annyira kikupálódsz bringás tudásban, hogy Reba Team-ed lesz, csak a bringázás marad el közben :D

muhaha...de vicces itt valaki...:but: lassan gyûlik össze a lóvé az alkatrészekre. teccikérteni? nem ösztöndíjazzák túl az embereket itt az eltén...és mivel okos emberek csinálják az órarendet, ezé a nap közepén vannak óráim, tehût kb. esélytelen rendesen dolgozni mellette.
nade nem offolok tovább
és még ebben a hónapban kész lesz a bringa

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

még augusztusban vettem és most dobálták ki az emberek a jó kis telókat az apróra:) na meg azóta kibõvítettem a tudásom bringa téren...
amúgy nem rossz te csak jó áron van jobb is

Augusztus óta be sem szerelted? :) A végén annyira kikupálódsz bringás tudásban, hogy Reba Team-ed lesz, csak a bringázás marad el közben :D

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

szerintem használd el ezt kb 1-2 év alatt, ha olyan áron nem akarod eladni
mindig lesznek az apróban jó telók jó áron

jah, valószínûleg ez lesz...
bár most van érdeklõdõ, aki beszerzési áron elvinné:) én bizakodom

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

még augusztusban vettem és most dobálták ki az emberek a jó kis telókat az apróra:) na meg azóta kibõvítettem a tudásom bringa téren...

szerintem használd el ezt kb 1-2 év alatt, ha olyan áron nem akarod eladni
mindig lesznek az apróban jó telók jó áron

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

Nem kellett volna kicsit gondolkodni, mielõtt megveszed? :) Vagy miért akarod eladni?

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

hát ezaz...még be sem volt szerelve...zsír új...ha már ebike áron elvinnék már az is jó lenne...:(
eszem megáll, hogy amit ha megveszek már akkorhasznált és már csak a felét éri...

Nem kellett volna kicsit gondolkodni, mielõtt megveszed? :) Vagy miért akarod eladni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a totem itt 650 font. az alap. van 700-ert, meg 750ert is.

itt vannak az angol hivatalos kisker arak [ez a forgalmazo honlapja]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem se kérdéses a téma ezek után... :D
én külföldi oldalakon láttam az új villákat. a boxxi race asszem 10-15-tel lesz drágább a domain 318 is coil-nél, a totem pedig olyan 200-210 körül lesz rugósban. (itthon szerintem kicsivel drágább lesz, de remélem csak max 10 ezerrel. ha többel, akkor inkább kimegyek külföldre telót venni...)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
akkor egyértelmûen a Domain-re szavazok.
próbáltuk kint az új villákat, nagyon jók lesznek, hameg a Domain télleg ilyen olcsó lesz, akkor nem maradt kérdés.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
igazából amire éppen lesz pénz. a travis az apróban nagyon korrekt lenne, csak egyenlõre még nagyon messze állok mindentõl. majd talán nyár elején de legkorábban tavasszal lenne esedékes bármi is. a domain azért szimpatikus mert végülis lehet vele mindent csinálni itthoni körülmények közt, meg elég olcsó (kb 120 ezer), ami stance kingpin árban van, és ha legalább úgy morog mint egy rugós pike akkor istenkirály villa ilyen csilivel (a domain 318-ra gondolok)
ja én is a 180-at mozgóra gondoltam a 318 is coil v melyik. 2002-es bighitbe kéne ami most 17-et mozog a kisebbik állásban.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

az a kérdésem lenne h a domain, vagyis a szimplavállas fr villák mennyire bírják a dh-t? mert alapvetõen érdekelne a fr is a kormánypörikkel meg ilyenekkel (na jó meg erre lenne pénz mert a 888 drágább meg a travis is), de szeretek lejtõzni is, néha dh versenyezni, meg zúzni. a sima cr-mo acélnyak mennyire bírja a kiképzést? nem lessz a villa sokkal (érezhetõen) rugalmasabb mint egy duplavállas? szerintem megölni nem nagyon fogom a villát mert még nem küldök olyanokat meg akkorákat. meg nehéz se vagyok. fõleg dh lenne a célterület, és fõleg itthon, de szeretnék frírájdolni is.
elõre is köszi a válaszokat.

és melyiket szeretnéd a 3 típus közül?
mert DH-ra 318ISCoil kéne, mert az 18 centit mozog fixen (attól is függ milyen vázba), FR-ra viszont talán inkább a 318IS U-turn-ös lenne a jobb.
egyébként, amit kérdeztél: egyáltalán nem kell aggódni, hogy hajlik e, vagy elég erõs e. az acél nyak nagyon erõs, a 35-ös cromo becsúszóktól sem kell félni. jó lesz az mindenre, amit akarsz.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem a vágott rugóval nincs gondom szeptember óta. a rugó végét meg kell reszelgetni, és nekem felül van a vágott vég, szal látom a rugótányéron h mi a helyzet, és meg se karcolta. vagy ha teszel oda egy odaillõ (fõleg oda esztergált) fém alátétet akkor ez nem lehet gond. vagy rugókováccsal eldolgoztatod a végét. gondolom meg tudja csinálni.
az a rugókovács kazettatestbe való rugót is tud?
ha igen akkor jöhet a privi :D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
rugókovácsot én is tudok, bár inkább átmeneti megoldásnak ajánlanám, mert összeesik egy kicsit a rugó

szal utána be kell rakni valami alátétet fölé vagy ilyesmi
de amúgy korrekt és olcsó, a belvárosban van a köztársaság téren

privi ha vkit érdekel
Autist Team:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
2006-s model, nem lockolható.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Ha jól tudom a 302 annyival butább a 318-nál,hogy más a csillapítása,azaz nem mcd,és nem is tudod lock outolni.Szerintem ennyi pénzért jobb a 318 u-turn,igaz nehezebb,de az útját tudod kívülrõl fokozatmentesen állítani,lockolható,és mcd a csillapítása.
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://ebike.hu/term...mplavallas/2650 aKkor tulajdonképpen ez mit is tud??? Teljesen összezavarodtam---visszaolvasva azt a néhány oldalt... Kérem vki segítsen... Lehet e lockolni stb..