Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Rock Shox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10883 hozzászólás a témában

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Ha viszont nem lehet szabályozni, akkor bajban lennék, ha nem jó a gyári érték. Vagy nincs szabályozható Rock Shox?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Az volna a legfontosabb, hogy a falevelet is elnyelje, legalább részben, de ezt tudjam szabályozni.

nekem rugós van (318 U-Turn) és az ilyen, nagyon finoman mozog.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Akkor legyen az elõfesz, majd maradok a 100 mm-nél, csak remélem, hogy az a legtöbb váznál jó a fejcsõszögnek, bár asszem 80-100 szokott lenni.
Ja, 75.8 kg vagyok rövidgatyával együtt, de feltételezzük, hogy bármikor mehet az 80 fölé.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Acélrugós U-turn villa nem tud elõfeszítést állítani, bár tény, h ha a mozgását végtelenségig lassítod, az "olyan, mintha...", de csak félmegoldás, és hosszú távon se neked nem jó, se a villának, bár ha nem a súlyskála szélsõ pontján vagy, akkor csak döntened kell, hogy mi a fontosabb, az elõfeszítés, vagy a rugóút pontos beállítása?
A csillapítás meg mindben állítható szerintem, a mozgásuk meg szép, a súlyuk az egyedüli, de komoly hátrányuk.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Csá!
Na szóval a Tora 318 U-Turn-rõl volt szó a konkurens témában is, de itt kell többet kérdezni róla.
Az volna a legfontosabb, hogy a falevelet is elnyelje, legalább részben, de ezt tudjam szabályozni.
Szabályozható rajta az elõfeszítés? Felmerült, hogy növelem az elõfeszítést, végül lock lesz belõle, ez egy kicsit jobb megoldásnak tûnik, ennél még talán használnám is a lockoutot.
Az biztos, hogy a rugóút is szabályozható 85-130 mm között 2 mm-es lépésekben. Ami az ebikon akciós, az most All travel, vagy U-Turn?
A Motion Control pedig a visszacsil? Asszem az is szabályozható, de miért nevezik Mot. Ctrl-nak?

Tehát kell rá rugóút, visszacsil és elõfesz szabályozó, az elsõ kettõt biztos tudja a 318. Ha a 302-es is tudja ezeket, azt sem árt tudnom.

Kösz!

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
sziasztok! segitségeteket szeretném kérni. nekem van egy rock shox psylo xc uturn telóm. 04 vagy ha van 05 akkr az :) nemtudom legutolsó psylo. és olaj cserét akarok végezni. az egyik kérdésem az lenne, hogy mennyi olaj kell a bal és jobb szárba. a másik, hogy milyen olajat használjak? válaszotokat elõre is köszönöm.
üdv: szabolcska

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hívd fel a Biker-t, hogy van-e nagykerben nekik ilyen.

www.biker.hu

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Szóval egy "talán 2005-ös" duke xc telóhoz kellene szimering, vagy bármilyen építõ javaslat mely segítene a probléma megoldásában. A telót használtan vettem és nem voltam elég figyelmes. Ahoz hogy hosszútávon legyen hû társam kérem a segítségeteket....
Köszi.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Köszi, meggyõztél akkor ijet kersek valahol olcsón, tudsz valami jó hejet ajánlani Pesten?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ilyen van Tamás barátomnak, nem van vele gont, szépen mozog, teszi amit kell.....csak nehéz annyi

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!
Teló vásárlás elõtt álok és véleményeket tapasztalatokat kérnék a 2007 Rock Shox Tora 318 U-Turn telóról.
Ui.: régebbi írásokban nem sokat találtam róla.

mogyeszsnapsz

mogyeszsnapsz

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Elõször is bocsi a múltkori írásomért, tényleg furára sikerült, pedig nem is ilyenre akartam. Szóval köszi az infókat. A szelepben már kicseréltem a tût, ez nem segített. Az egész szelepet egy anya tartja a zárókupakban, azt is jól meghúztam már (ezt már régen megtettem), a levegõ még mindig szökik. Most valahogy megpróbálom betömni valamivel a kupak és a szelep közti részt, hátha.... Ha nem jó, akkor szétszedés és megnézem azt az o-gyûrût, amivel még gáz lehet. Bár eddig jól volt szervízelve. Az uccsó szervíz (olajcsere, szimeringcsere...) után jó volt egy darabig. Egyébként mindig Sram infók alapján lett szervízelve. A levegõpatronos ötlet sajna nem jó, mivel nincsen benne ilyesmi, egyszerûen a rugóra kell ráfújni pumpáláskor (Air Assist). Mégegyszer köszi, szevasztok! Mogyeszsnapsz:)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Szevasztok, Lenne Egy Kéerdésem. Van Nekem Egy 2005-ös Rs Pilot Xc Telóm Ami Sajnos Elengedi A Levegõt. A Szimering Nem Lehet Rossz, Mivel Annak Nincs Is Szerepe A Levegõ Megtartásában Ennél A Modellnél.(ellenõriztem) Mostanában 10 Perc Után Leereszt, Szóval Szinte Használhatatlan, Pedig A Lehetõ Legkeményebb Rugóvan Benne. (air Assist- Es A Teló) Volt Valakinek Már Ilyen Poblémája, Vagy Tudnátok Valami Megoldást?? Köszi!! Mogyeszsnapsz:)

Ahogy elnéztem a Service guide-t, két helyen engedhetoi el a levegõt. Az egyik fent a szelep. A másik macerásabb... A nyomórúdon van egy O-gyûrû, ami bent tartja a levegõt a becsúszóban. (Ha nem sûrûn volt szervizelve, vagy hanyagul szervizelték, nem csodálkozok rajta, ha beadta a kulcsot. )

Amúgy a szervice guidét te is letöltheted a Sram oldaláról.

Néha tényleg használhatnál kis betûket is.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

Szevasztok, Lenne Egy Kéerdésem. Van Nekem Egy 2005-ös Rs Pilot Xc Telóm Ami Sajnos Elengedi A Levegõt. A Szimering Nem Lehet Rossz, Mivel Annak Nincs Is Szerepe A Levegõ Megtartásában Ennél A Modellnél.(ellenõriztem) Mostanában 10 Perc Után Leereszt, Szóval Szinte Használhatatlan, Pedig A Lehetõ Legkeményebb Rugóvan Benne. (air Assist- Es A Teló) Volt Valakinek Már Ilyen Poblémája, Vagy Tudnátok Valami Megoldást?? Köszi!! Mogyeszsnapsz:)

Gondolom mivel levegsõs is, ezért abba is patron van....(nem értek annyira hozzá)
Szal nem lehet, hogy a levegõpatron adta meg magát?:chin:

Edit: ha valami hülyeséget írok, szóljatok!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Nem lehet, hogy az idióta nagybetûs irásod miatti rossz karma okozza a problémát? :D

mogyeszsnapsz

mogyeszsnapsz

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én a Suntourt venném... A borda ponty ilyet nyúz egy éve, és nagyon szépen mocorog, baj nem volt vele, könnyû és finom :)
A Dart One lenne olcsóbb, de nem tudok róla ennyi szépet és jót feltételezni :-/

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Hi all! azt szeretném kérdezni hogy szerintetek a 3teló közzül mék a jobb?
itt a 3 teló:
http://apro.bikemag....ct=70129&cat=14
http://apro.bikemag....ct=71682&cat=14
http://apro.bikemag....ct=53815&cat=14

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a poplock a tekerõ nélküli, a poplock adjust a tekerõs. annyi h a tekerõ nélkülivel csak zárni tudod a villát, a tekerõssel meg fokozatmentesen állitani a kompressziót.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Zsoláj

Zsoláj

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Thez, köszi!